Me sugjeroni nje liber shqiptar...

neta

Forumium praecox
Re: Me sugjeroni nje liber shqiptar...

yyy sa shum...

Faleminderit. /pf/images/graemlins/smile.gif

neta

Forumium praecox

sapo mbarova "Lajmetarja e Vdekjeve" dhe "Yjet nuk vishen keshtu". Flm shuuume qe mi sugjeruat me kane lene shume mbresa sidomos libri i Elvira Dones (s'kam fjet tan naten).waw

Ne raft me presin per lexim se shpejti edhe Pallati i Endrrave dhe Lumi i Vdekur (se keto me kane sjelle nga lista qe i dhash me sugjerimet e ketushme).

Edhe nje here flm.

ps. pls nqs del noj "hit" i ri, na mbani "updated" /pf/images/graemlins/smile.gif

Adonis

Primus registratum

Kam vite qe kerkoj romanin a pare the lulja e kripes (se eshte me dy vellime) nga jakov xoxe dhe se kam gjetur, nuk kam lene librari e mik e shoqni pa pyetur - ka ndonje ndonje sugjerim apo kopje te ketij libri do tju isha mirnjohes

Enkelena

Primus registratum

Ismail K.dhe prape Ismail K.Ka dhe te tjere shume te mire po une disa prej tyre i lexoj me mani psh.Rozamund Pilcer dhe Paulo Koelo (te huaj ndaj shkruajta vetem I.Kadare).
Kam mbetur cik mbrapa dhe kam lexuar vetem "Vajza e Agamemnonit" dhe poezine "Tirana ne dimer".I sugjeroj po jeni dhe ju mbrapa si puna ime....

olololol

Primus registratum

Dreri i Trotuarve Diana Culi

Nata Ustikes - P Marko

Une po lexoj nje liber te Wilbern Smith "Dhelpra e arte " shume i bukur i perkthyer ne shqip

karamel

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Edhe "Lajmetarja e vdekjeve" e Teodor Kekos...eshte permbledhje tregimesh...ndoshta me te bukurit qe ai ka shkruar.

[/ QUOTE ]

Edhe "Hollesira fatale" dhe "Made in Albania" jane tregime te bukra te Kekos, ndersa per "Yjet nuk vishen keshtu" shume hard me eshte duk si roman, histori te renda te shkruajtura me nje fjalor shume vulgar.
" Dreri i Trotuareve" me ka pelqyer edhe mua gjithashtu /pf/images/graemlins/smile.gif

MeLoDy

Primus registratum

lexo "Sikur te isha djale" ,ose "Te gjithe tulipanet e botes" jane fantastike

lu_lu

Primus registratum

Roza Ramaj
"E ndjej se do shkoj" poezi.
Eshte shum i bukur.

alinos

Forumium maestatis

Dy libra qe kane pak qe kane dale dhe qe jane qe te dy interesante, edhe pse me stile krejt te ndryshme jane:

"Legjenda M" e shkrimtarit dhe poetit Krenar Zejno

dhe

"Kater ose libri i fundit mbi komunizmin tone" te shkrimtarit dhe perkthyesit Idlir Azizi.

Nder me te miret cilesisht nga shkrimtaret tane bashkekohore.

zuzu

Primus registratum

&quot;Frosina e Janines&quot;- Mira Meksi, kujdo qe e lexon ka per ta pelqyer , ti ben te duken shqiptaret si sundues, e te mposht pak ate kompleksin e te nenshtruarve qe kemi qekur mesojme tekstet e historise me nja 2-3 500vjerare pushtime ne supe, per me teper dhe nje histori dashurie interesante

&quot;Te jetosh ne ishull&quot;, dhe &quot;Otello, Arapi i Vlores&quot;- nga Ben Blushi