Me quajne Jamal!

marina s.

Forumium maestatis
Re: Me quajne Jamal!

si fillim,nuk do te ishte keq sikur te pranonte oferten qe i bera une,pastaj duke pare duke bere.
vetem ai e ka mundesine t'ia kthjelloje idete vetes,askush nuk mund ta ndihmoje shume ne kete drejtim.

PS:ashtu si ne jeten reale as ketu nuk mund te mungonin interesaxhinjte.oferta e interesaxhiut(qe ne kete rast jam une)mund te jete nje zgjidhje e perkoheshme jo e keqe .

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

1. kasaj i thone nivelim nga poshte. pra ti ulesh gjerat ne nivel te jamalit.

2. sipas simplit ngaqe jamali do hidhet ne ere, franca do filloje luften e trete boterore, sepse ajo ka kohe qe pret jamailin si shkak.

3. nji pra keshtu i thuhet edhe te riut jamal, ja e hodhe veten me dinamit E PO PASTAJ ?

[/ QUOTE ]

1. pikerisht ate do te thote, sepse zog te besh negociatorin do te thote te flasesh me gjuhen e atyre me te cilet po negocion.

2. simply po fliste per gjera qe kane ndodhur, jo qe do ndodhin /pf/images/graemlins/winkwink.gif

3. edhe une te po pastaj? e kisha, vec ia tregova se c'do te ndodhte pastaj per t'i tregu se sakrifica ishte e kote...

alinos

Forumium maestatis

. E di pse Amerika eshte e pushtetshme Xhamal? Sepse eshte simboli i demokracise.

[/ QUOTE ]

me ket xhevahirin po merrem pak /pf/images/graemlins/laugh.gif

per menimin tim demokraci me te madhe ka ne europe sesa ne amerike, vetem se varet ça çuan ti demokraci.

normalisht sipas fjales greke, do te thote qe pushteti i takon popullit ose varet prej tij. e kete kusht e plotesojne sot shume vende te botes.

ndersa amerika eshte e zhvilluar per krejt aresye te tjera. amerika eshte nje vend i DECENTRALIZUAR, jo vetem ne PUSHTET e EKONOMI por edhe ne SHOQERI.

po e kuptove se ça thashe me ket, ti je me te vertet e zgjuar dhe meriton respektin me te thelle njerezor. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

mendimi yt mbetet vetem i yti. Ajo qe une po thoja eshte se Amerika ka namin e nje demokracie, jo se eshte e tille.

Normalisht greket e pare qe e kane ftillu kuptimin e demokracise ( si psh. Aristoteli) e vinte tek tre modelet qe nuk duheshin apliku, sepse demokracia eshte sundimi i shumices mbi pakicen, pra sistem autoritar. Qeverisja e te tereve, ose me sakte e shumicen ne benefit te te tereve ishte politia /pf/images/graemlins/winkwink.gif

duke qene se nuk mohova zhvillimin amerikan dhe decentralizimin qe ti perfytyron se ka ndodhur, edhe pse sipas meje SHBA eshte shume me teper konservatore se Evropa, po ta le spektrin e inteligjences se thelle dhe me zemer te lenduar po largohem ne boten e injorances time /pf/images/graemlins/smirk.gif

alinos

Forumium maestatis

E ça lidhje ka nje irakian me Francen (Franca eshte kunder luftes ne Irak).
Edhe nqs nje irakian kryen nje atentat kunder ushtareve amerikane, qe per ate ata jane pushtues, ai nuk e bene ate nga papunesia por per arsye te tjera(humbja e pushtetit, mbrojtja e territorit etj, etj).
Irakianet, sa per dijeni, nuk vujne per buke si shqiptaret apo rumunet, ata duan veteqeverrisje.

[/ QUOTE ]

Lajmet e fundit thone se nje gazete franceze botoi karikaturat e Muhamedit, ne shenje sfide per mbrojtjen e fjales dhe shtypit te lire. Qe me ate dite kane filluar protestat perballe ambasadave franceze, ashtu si edhe ato daneze.
Tani duke pas parasysh se Franca eshte toka meme e LePen (s'di si shkruhet emri i ketij robit!!!), qe eshte ksenofob dhe racist dhe kerkon te vendose politika anti-imigrante ne France, une ne nje thes e fus Francen me plot vende te tjera "demokratike"...

alinos

Forumium maestatis

Simply dhe ti keni qene me nji faqe ksaj rradhe Zogu, po ti ske pas sy me e lexu se je verbu qe ne fillim /pf/images/graemlins/laugh.gif !

[/ QUOTE ]

ne duhemi ne heshtje, po s'e di ti, dhe heshtja e tepert na ngatarron here pas here. Apo jo xemla? /pf/images/graemlins/wub.gif

p.s. se mos thu jo se te ngordha /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

OROSHI

Primus registratum

Nejse,me "fjalimin" e Simply me,Jamaili do futej pak ne mendime,do zgurdullonte syte,do kruante koken,do behej nervoz sepse nuk do kuptonte asgje nga fjalimi,dhe pa dashje do shtypte butonin e tritolit akoma pa dale nga Iraku!
20-30 vete rreth tij do fluturonin perpjete(te gjith irakene),hallet e Jamailit do vazhdojne me te njejtin ritem!

alinos

Forumium maestatis

orosh,
pak me shume besim tek kamikazet, sepse po te ishte ashtu Kosovaret do e kishin bere hi Kosoven dhe veten e tyre me kohe, por ja qe dine t'i marrin dhe shtruar gjerat /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Ori,
nje gje eshte teoria jote se shqiptaret duhet te rrine nga ana e me te forteve, por mos e personalizo anen dhe mos i shih te tjeret si inferiore sepse ky eshte gabimi nr 1, dhe me trashanik qe mund te beje nje strateg. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Bajramselimi

Primus registratum

Mire qe jeta juaj nuk ka ndjnja ,nuk ka emocjone , nuk ka snje fare sensi, po me ndjenjat e dhe emocjonet e tjereve pse talleni. Me pare para se te mendoni se qfare duhet te beje nje "arab musliman" pse nuk mendoni se cfere e ben ate te vije deri ne ket pike. po ju bej nje pytje, Sikur nje njeri te vije ne shtepine tuaj dhe nen emrin e lirise te pordhunoje motren tuaj , te masakroje femijet tuaj, te te vrasi pera syve nenen duka ta shnderuar dhe ti nuk ke ne dore vetem 4 dinamit , Cfare do te beje?
Lere fene dhe cthot Kurani, lere bindjet dhe principet e tija qe po ja pordhunojne perdit. Mendo vetem per masakrat qe po u behen cdo dite, cdo ore ,cdo minut.

MANTIO

Primus registratum

N.q.s. atij "arab mysliman" i kane shkelur lirine dhe po e perdhunojne dita me dite dhe po i marrin shpirtin pak nga pak (dhe kjo po ndodh me shtetet e tyre dhe arsyet dhe qellimet njihen) atehere ai "arab" ose gjithe patriotet e tij te mblidhen dhe te mbrojne atdheun e tyre ne vendin ku jane, te organizohen etj. etj. sic ka bere cdo vend dhe shtet qe shtypet. Te ngrihet cdo individ dhe te filloj te vrase veten per ta pare te tjeret eshte budallallek dhe pa kuptim dhe s'ka per te fituar asgje. Te ngrihen individ ne emer te kujt do qoft dhe te hedhin ne ere te tjere shpirtra po te pafajshem prape eshte krim, terror dhe perseri s'fitojne gje vec urrejtje. Ky eshte mendimi im. Ndaj o Jamal rri aty ku je, ose perdor menyra te tjera se nuk ja vlen.

ere

Primus registratum

<font color="red"> Kjo teme u drejtohet ne ekskluzivitet personave me kapacitet mendor mbi normalen dhe me moshe te njohur nga ligji per te diskutuar te tilla probleme. Personat qe e ndjejne veten te ofenduar jane te ftuar te permbahen nga komentet e kota! Kujdesi dhe reflektimi perpara postimit jane te keshilluara!

Moderatoret e kesaj rubrike, nese gjykojne se kjo teme nuk e ka vendin ketu, jane te lutur ta zhvendosin ate ne polin me te larget te ketij forumi! </font>

Quhem Jamal! Jam 23 vjec! I papune! Irakian!

Kam vendosur te hedh veten ne ere ne stacionin me te populluar te metrose ne Paris. Nuk mund t'ju them motive, pasi jane shume...mendoni c'te doni!
Nuk mund te me gjeni dot kurre, pasi nuk me njihni...por mund te me shkruani ketu!

Kam 4 kg dinamit mbi trupin tim dhe po nisem drejt misionit final te jetes sime!

A keni ndonje argument per te me ndaluar? Nese po, shkruajeni ketu sa me shpejt! Numerimi i minutave te mbetura sapo ka filluar....

[/ QUOTE ]
do lutem qe ne boten e pertejme mos te vuash shume..... /pf/images/graemlins/angel.giflamtumire /pf/images/graemlins/wave.gif

ana karenina

Primus registratum

Si perfundim, qe ta bejme nje histori te gjate sa me te shkurter, vendosa te mos hidhem ne ere! Te mos vras njeri e te mos ndeshkoj veten!

Arsyet pse vendosa keshtu jane shume! Nuk mund t'ua them! Mos me pyesni! Vetem mendoni e reflektoni perpara se te flisni! Dhe mos harroni!

JUA DUA TE GJITHEVE SHUME!

Falemnderit!

Me dashuri

Jamal!

[/ QUOTE ]

Jamal une jam duke pritur pergjigje. Mesa shoh edhe ti gjithashtu. Po te ulesh per pak minuta besoj se do t'i ndash me ne arsyet qe "nuk mund te na i thuash" sepse koha e ka bere te sajen e ti tani duhet te jesh me i kthjellet e me i vendosur ne zgjedhjen tende. Duke shpresuar ne llogjikshmerine qe ke vendosur te vesh ne pune, jam ne pritje te nje argumentimi nga ana jote.

ere

Primus registratum

Si perfundim, qe ta bejme nej histori te gjate sa me te shkurter, vendosa te mos hidhem ne ere! Te mos vras njeri e te mos ndeshkoj veten!

Arsyet pse vendosa keshtu jane shume! Nuk mund t'ua them! Mos me pyesni! Vetem mendoni e reflektoni perpara se te flisni! DHe mos harroni!

JUA DUA TE GJITHEVE SHUME!

Falemnderit!

Me dashuri

Jamal!

[/ QUOTE ]
ateher po e fik kete qiririn qe ndeza per ty /pf/images/graemlins/frown.gif sa inat /pf/images/graemlins/smirk.gif