Me kend do të martoheshit ?

PrInCiPiEl

Primus registratum

Ne rast martese me kend do te martoheshit ?

Nese keni mundesine per te zgjedhur ( ate e keni apo jo ! ), cilin/cilen do te zgjedhnit :

1. Ate qe ka PASURI
2. Ate qe ka BUKURI apo
3. Ate qe ka MORAL ?

PrInCiPiEl
/pf/images/graemlins/smile.gif
:cool:

Ema

Goddes
Re: Me kend do të martoheshit ?

Per pasurine nuk e kam problem fare,mjaft te jete njeri i zoti,per bukurine(?-varet se c'qaun ti te bukur)...
Morali eshte absolut dhe pa kete te fundit me mire beqare gjithe jeten /pf/images/graemlins/smile.gif !

Gjithsesi sikur te mjaftonin vetem keto kushedi sa here isha martuar une /pf/images/graemlins/smile.gif
Ciao Princ /pf/images/graemlins/smile.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

1. Ate qe ka PASURI
2. Ate qe ka BUKURI apo
3. Ate qe ka MORAL ?

Me ate qe i ka te treja qualitet.
/pf/images/graemlins/laugh.gif Plus ene ca te tjera se s'po i them /pf/images/graemlins/laugh.gif

:rockband:

Dashuria

Primus registratum

Bukuria dhe pasuria ikin e vijne
rendesi ka njeriu ,seroioziteti,intelegenca...
po ju rrefej nje rast...
mes lumturise dhe bukurise .....
na ishte nje here nje cift ...
po vajza ishte shume bukur ..edhe djali ashtu....
dhe mendonin se vetem bukuria i kishte i lidh ato te dy...
nje dite ne nje aksident te madhe automobilistik thuaj (vajza apo djali ) beri aksident iku bukuria cfare do te beni juve do e leni njeri tjeterin .........
ja bukuria iku......
cfare do te benin me parterin (te dashuren apo te dashuren tuaj )doe lini do te gjeni nje me te bukur apo do te doni ate qe eshte aksidentuar qe ka humbur bukurine

bye
me respekt ;Letersia 76
www.shoqeria.co.uk

enderr

Primus registratum

Per nje martese ka shume gjera te rendesishme ,sdo klasifikoja keto si me te rendesishmet ,per parane per mua seshte kriter sepse paraja shkon dhe vjen ,kur mendon per martese duhet te duash dhe te pelqesh vertet ate qe do lidhesh jeten pa u nisur nga parate apo pozitat qe ka .Per bukurine ,bukuria eshte dicka e papercaktuar ,cdo njeri e vlereson ndryshe bukurine ,per mua do me pelqente me shume bukuria e shpirtit sesa pamja e jashtme ,sepse sado i bukur te jete nje njeri nqs ka veti te keqija te duket njeriu me i shemtuar ne bote ,
Per moralin eshte i rendesishem ,morali eshte pjese e karakterit te njeriut ,keshtu qe per mua eshte shume i rendesishem .

PrInCiPiEl

Primus registratum

Sa i perket BUKURISE , ajo eshte dicka kalimtare.
Sot mund te jesh i/e bukur,por pas nje kohe te caktuar gjerat ndryshojne !.
Prandaj mendoj qe , BUKURIA eshte me rendesi,por nuk eshte primare , sidomos nese mendojme per nje martese stabile , kuptimplote ,me dashuri te ndersjelle.

:thumbsup:

PrInCiPiEl
/pf/images/graemlins/smile.gif

bengu

Primus registratum

Thjesht...

Me nje femer qe me ben te ndihem mire. Per nje kohe sa me te gjate /pf/images/graemlins/smile.gif .

PrInCiPiEl

Primus registratum

Me ate qe ka MORAL ( nese mund te gjeje nje te tille ).

Cka eshte MORALI ?

Veprimi sipas Librit te shpallur HYJNOR , te ndaluarit ne kufijte e tij , pervehtesimi i vlerave edukative te tij, marja mesim nga rastet dhe tregimet e tij, meditimi rreth thellesise se kuptimeve te tije dhe drejteleximi i tije .

Ky eshte MORALI !
:thumbsup:

Sinqerisht
PrInCiPiEl
/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif :cool:

Kordelja

Valoris scriptorum

Me ate qe mendoj se eshte i denje per t'u martuar me mua si nga inteligjenca, karakteri, zotesia, individualiteti, humori, dhe nese eshte i bukur e i pasur kujt i intereson, keto dy te fundit kryesisht probleme sjellin, por po t'i kete te shohim si mund t'i perdorim /pf/images/graemlins/wink.gif

Merita

Primus registratum

Me te vertete cdo njeri do te zgjedhe Moralin pasi eshte nje vitryt njerzor. por ka shume njerez qe megjithese thone nuk duam tja dime per pasurine kur vjen pune e shohin qe cke me te.sidomos vajzat e qytetit. dhe mos thoni se nuk eshte e vertete. ne qofte se nje djale nga nje fshat me te vertete i thelle do te tregonte interes ne nje vajze nga kryeqyteti ajo do te hidhen ne kembet e par "ik ore malok i dreqit" dhe mud te kete me te vertete djem shume te kulturuar dhe ne norma shume te larta morali. gjithashtu shume vajzaa dhe djem vleresojne pamjen e jashtme. djemte e duan ta kene pertneren yll flas ne pergjithesi se mund te kete dhe ndonje qe nuk pyet po "zgjedh njeriun" gjithashtu edhe vajzat po tu propozoje nje djale jo shume i pashem menjehere do te refuzojne pa i dhene qofte edhe nje shans qe ti vlersoje karakterin. kjo eshte nje gje mese e vertete se cdo kush mund te thote me fjale por kur vjen puna per vepra nje hezitim lind.

B.E.N

Primus registratum

Me ate qe ka MORAL.(Me moralin vijne te gjitha perfshi pasurine.)
Sa per bukurine: BEAUTY LIES IN THE EYE OF THE BEHOLDER. /pf/images/graemlins/wink.gif

thoughtless

Primus registratum

Ej po shume pak mundesi per zgjedhje ke dhene Principiel! Une po mbes beqare me duket
help.gif
:tipsy:

nardi71

Primus registratum

Pershendetje !duket une qenkam me "plaku " ne albforum pse sdo guxoja nga pervoja qe kam te sintetizoja ne kerkesat per martes vetm pasurine,bukurine apo moralin.I kam provu ne raste te ndryshme (si raporte ne fillim)) dhe sme ka ecur duket dua me shume kordinata.Po sinqerisht besoj se njeriu si qenie sociale, dhe shoqeria si nje dinamike me helikoide ne ngjitje me e mira eshte te mos kesh principe fikse se keshtu do jesh me komfort ne nje "raport te paparakufizuar",Asgje seshte absolute dhe te qenurit ne pershtaje me ndryshimine dhe variabele eshte perzgjedhja me e pershtashme(My opinion)faleminderit

Anasykaltra

Primus registratum

-Nese cilesite limitohen ne keto tre mundesi te siperpermendura, une personalisht do zgjidhja te
MORALSHMEN!!!!! /pf/images/graemlins/blush.gif
-Mgjs faktikisht si cdo njeri pretendoj me shume se kaq... :tipsy:

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga nardi71:
[qb]Pershendetje !duket une qenkam me "plaku " ne albforum pse sdo guxoja nga pervoja qe kam te sintetizoja ne kerkesat per martes vetm pasurine,bukurine apo moralin.I kam provu ne raste te ndryshme (si raporte ne fillim)) dhe sme ka ecur duket dua me shume kordinata.Po sinqerisht besoj se njeriu si qenie sociale, dhe shoqeria si nje dinamike me helikoide ne ngjitje me e mira eshte te mos kesh principe fikse se keshtu do jesh me komfort ne nje "raport te paparakufizuar",Asgje seshte absolute dhe te qenurit ne pershtaje me ndryshimine dhe variabele eshte perzgjedhja me e pershtashme(My opinion)faleminderit[/qb]
--------------------
Ja me ne fund nje pergjigje me mend, ji fleksibel, s'ka formula ne keto pune, kur ta ben zemra BAM ike moren fund parimet e tua, e mori ferra uraten, se po i hyre llogarive rrezikon edhe me shume....

laura

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PrInCiPiEl:
[QB]Me kend do të martoheshit ?

Ne rast martese me kend do te martoheshit ?

Nese keni mundesine per te zgjedhur ( ate e keni apo jo ! ), cilin/cilen do te zgjedhnit :

1. Ate qe ka PASURI
2. Ate qe ka BUKURI apo
3. Ate qe ka MORAL ?
Edhe une po ju jap nje mendimin tim; por perpara po ju tregoj nje prall ;por qe ka lidhje me realitetin.Nje her na u takuan Dielli Uji dhe Morali,hengren e pine te tre bashke,dhe kur u ndan donin te lenin nje takim te dyte,dielli thote atje ku ka drita me gjeni mua,uji thot aty ku ka lageshtir me gjeni mua,ndersa morali tha:Shoke te dashur mua po me humbet nuk me gjeni me kurre,keshtu qe nje njeri po nuk pati moral esht pa vler ky esht mendimi im,dhe mendoj nje njeri qe nuk ka moral eshte nje hic qe shumezohet me zero ,ndersa pasuria dhe bukuria kan rendesi por jo aq sa morali. :cool: