Me i/e mire...

anis

Primus registratum
Re: Me i/e mire...

i mire / i keq ??!!
mendoj se nje ndarje kaq drastike eshte paksa e tepruar. vetem neper filma kemi pare heronj teresisht positive e antiheronj teresisht negative.
ate shprehjen :"Edhe engjelli dhe djalli jane brenda te i gjalli." - une e kam shume per zemer dhe jo si apologji per veten, por sepse vertet njeriu s'mund te jete teresisht i keq apo e anasjella. natyrisht karakteri yne ka dy tipare: ato te barturat (sipas geneve) dhe ate prej plasteline (i cili formesohet mbi bazen e kushteve social-psikologjike te secilit prej nesh, por qe veprojne ndryshe ne individe te ndryshem.)
natyrisht as une nuk jam psikologe por ...

anis

Primus registratum

diku kam lexuar a degjuar..
-"sillu me ate tjetrin ashtu sic do te doje te sillej ai me ty!"
-"po sikur ai te kete gusto te ndryshme nga une???!!!"
nuk besoj ne reagimin "i mire me te gjithe" sepse mbeshtetem mbi nje kod etik qe me lejon te jem vetvetja pa zhgenjyer apo genjyer askend

PERPIQEM.................

^SHIU^

Primus registratum

me i mire?
ok un mund te behem por cduhet kur te tjeret se vleresojne ose kur te miren e shkelin me kembe :rolleyes:

mostro

Putraku

Cfare behet nuk c'behet.i keqi behet i mire i miri behet i keq.po mundohet te behet i mire,jo sepse ka qone ndonji her i keq po pretendon te behet me i miri dhe me i bukuri,dhe tja u kaloj qe te gjitheve.plasni nga inati,hidhuni perpjet po deshet.
Levdata per jevgun tim te vogel me gjysllyqa.te ka lali si shpirt!!!
o ema ky rrota te ka kap macen prej bishti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Cfare behet nuk c'behet.i keqi behet i mire i miri behet i keq.po mundohet te behet i mire,jo sepse ka qone ndonji her i keq po pretendon te behet me i miri dhe me i bukuri,dhe tja u kaloj qe te gjitheve.plasni nga inati,hidhuni perpjet po deshet.
Levdata per jevgun tim te vogel me gjysllyqa.te ka lali si shpirt!!!
o ema ky rrota te ka kap macen prej bishti /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Kus ma ka kap macen e vogel plej bishti lali?

/pf/images/graemlins/frown.gif

Blendi

Primus registratum

A mundet dhe a duhet te jemi me te mire?
Une mendoj se perpjekja per tu permirsuar duhet ta shoqeroje njeriun nga lindja ne vdekje. Une mundohem per vete, jo per ndonje njeri tjeter, por per veten time. Dalloj psh qe vend per permirsim ka boll.
Kjo deshira per te qene me i mire duhet te jete e natyrshme, te mos jete veteperqendrim dhe deshire per tu treguar, por modeste, e perulur dhe e ndershme.

TEA

Forumium maestatis

Mire the Blendi :thumbsup:

Sa i perket te qenurit tim Paguaj gjithnje me te njejten monedh qe paguhem ..........

Neptune's Daughter

Primus registratum

Njeriu gjithmone mendon dhe vepron me deshiren per te qene me i/e mire.
Une per vete vetem me njerez qe mundohen te me bejne ndonje te keqe nuk jam e mire kurre.

makiavelo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] A mund te behemi me te mire....
Dhe nese marrim persiper ndryshime te tilla per c'arsye??? [/qb]
me te mire , nuk duhet te behemi me te mire,... duhet te ndryshojme vazhdimisht, te persosemi p.sh. pak e veshtire kjo e fundit,...
por mos te ndryshojme shume...eshte me mire, ne çkuptim duhet te ndryshojme... nuk ka spese te ndryshojme, çfare halli ke ti ema pse do te ndryshosh,... na trego dh e mund te te ndihmojme,... ndoshta nuk duhet te ndryshosh,... duhet ndoshta te jesh e lumtur pa ndryshuar sepse.. po ndryshove shume e humb vetveten me mire mos ndrysho..ñ je e zgjuar dhe simpatike,...nesed do te jesh me e bukur,.. he, oh me mire mos ndrysho ,... nuk ja vlen te ndryshosh per bukurine ,.,.. nese dikush ka arritur ne fund duke lexuar kete messazh,.. y uroj nga zemra ndryshim te mbare... /pf/images/graemlins/wink.gif

makiavelo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Neptune's Daughter:
[qb] Njeriu gjithmone mendon dhe vepron me deshiren per te qene me i/e mire.
Une per vete vetem me njerez qe mundohen te me bejne ndonje te keqe nuk jam e mire kurre. [/qb]
jam dakort me fjaline e pare, sa per qendrimin qe mban ne te dyten... besoj se duhet te ndryshosh madje shume... te ndryshosh aq shume sa edhe ata qe duan te te bejne ndonj te keqe... ose jane te keqinj ,une p.sh., te ndryshojne duke pare se sa e mire je ti... buena suerte

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
Ema e ke nigju ate reklamen e fundit te bonolis
"questo è il paradiso vieni anche tu
se fai un buon azione
arrivi fin qua su"
Per te arritur deri atje mund te jete nje arsye per tu bere me te mire

Hermesss

Primus registratum

Edhe pse jo ne pergjigje te drejtperdrejte te pyetjes fillestare, me pelqen te citoj ketu nje shprehje ne anglisht qe une e vleresoj: "We are our choices" (me vjen keq qe nuk po gjej egzaktesisht per momentin perkthimin me te sakte te mundshem ne shqip - ideja eshte qe njeriu eshte frut apo rezultat i zgjedhjeve te tij personale qe ben ne jete).

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Te miret i mbysin te keqijte. [/qb]
Thua ti qe je e mire por cfar do te thote nje e keqe.
Nuk po shof ndonje avantazh te theksuar ne jeten tone, ne te gjithe boten nuk po mbreteron as e mira as e keqja.
Nuk po shof ndonje avantazh te theksuar as nga zoti as nga djalli, te cilet ekzistenca e te dyve do te thote barazi.
Te hyjme ne teme: Ne besojme qe jemi te mire por miresia per mua nuk ka percaktim. Te jemi te mire duhet te permirsojme jeten tone dita dites, veprim per veprim.
Ne kohen e koloseut dilnin gladiatoret dhe vriteshin me njeri-tjetrin sepse u jepte njerzis emocione te forta. Me perpara boksi nuk ka pasur perkufizim raundesh(12 ajo aktuale) dhe besoj qe ne nje te ardhme do te eleminohet si sport.
Uria, dhe vdekjet nga uria sollen revulicionin francez, kurse sot, te ecesh rrugeve te kryeqyteteve evropjane do ti gjesh barbonet te flene neper kosha mbeturinash.
Miresia nuk ka kufi, e rendesishme eshte qe nje lloj rraceje kafshe ne kete rruzull eshte ne gjendje te shohi dallimet.

Kanarina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb].... "We are our choices" .....[/qb]
Me pelqen si citim por mos perjshto kurre mundesine qe zgjedhjet behen subjektivisht, kurre objektivisht, ose me mire ti nuk mundesh te besh zgjidhje pa kokecarje thjesht individuale, pasi keshtu nuk do te mund ta perfshije veten gjekundi duke perjashtuar "ata"-"te tjeret", keshtu qe edhe ne kete rast mendoj se "zgjedhja e zgjedhjes se te tjereve" do ishte pergjigjia me mire.
Ky percaktim edhe pse mund te duket percmues ndaj individualiteti paralajmeron nje optimum paralelik ose nje tangente mes ketyre dy bashkesive ku njera je vetja dhe tjetra eshte bashkesia komunitare, ky optimum eshte definicioni per "me i/e mire", ose po s'qe keshtu te mori lumi.

abs

nuk e di...

me duken kto dy fjale sikur jane te ngjyrosura njera me te bardhe e tjetra me te zeze...

mundohem te nxjerr nje konkluzion qe me thote se me kto `ngjyra`takohesh shpesh...vazhdimisht vetperzgjedh...
shpeshhere shoh `gri`, ose e bardhe me `verbon` e zeza nganjehere me `pershtatet`...prap e nderroj...
eksperimentoj vehten deri sa ta gjej dhe me thelle ate...
cfare eshte mire/keq/normal per mu nuk eshte per ty...ngaqe tani kto ngjyra kane marre `ngjyre` brenda meje, me duket sikur i njoh dhe ngjyrat e tua ... shkembejme pervoje...e prap ngjyrat e mija ndryshojne...herpashere...sahere ndyshojne ato nje hap me tej drejt vehtes dhe me duket sikur te kuptoj...prandaj nuk marr persiper asnje ndryshim se ai ndodh vete desha s desha une...

------------------

edhe ne kte moment...