me gjykoni...!

picasso

Forumium maestatis
me gjykoni...!

do filloj te ju tregoj nje histori(qe ne kete rast ka te bej me dy nga pjestaret e ketij forumi.)picasso dhe oroshi.para disa kohesh mikja ime"beterrja u lidh me personin ne fjal.beterrin apo ndyshe ketu ne forum "oroshi".dhe si per ironi te ceshtjes,me gjith respektin qe i jepja ketij personi(kuptohet si i dashuri i shoqes sime)ky nuk u ngop,dhe nje nate duke biseduar ne chat ne main,e therrita shoqen time dhe i thash:beterrja te lutem hajde pak ne prv.ky mu pergjigj :nuk ka me prv mes jush.ku e kishte hallin nuk e di.por nje miku im po fliste ne prv me bettren(qe do te thote nuk ka prv vetem mes meje dhe asaj.)papritmas ky djaloshi ne fjal ishte ber paranoik.me erdhi beterri"oroshi"ne prv dhe me tha:miqt e saj jane dhe miq e mi.si dhe miq e mi jane dhe miqt e saj.
prandaj me tha,nese do te kesh shoqeri me ate duhet ta kesh edhe me mua.ca nga nervat ,e ca nga menyra se si u soll ky ju pergjigja se lista e miqve te mi,nuk shtohet nga miqt e miqve.dhe se nuk mund te kish miqesi apo shoqeri mes nesh,me kete lloj sjelljeje.se nuk mund te kete shoqeri nese flasim vetem ne main.djaloshi ne fjal me tha se kish hequr qafe te gjith konkurrentet,qe kish pas dhe kish fituar kete femer(mu duk si ne filma west)po nejse,i thashe qe une nuk jam konkurrent.nderkohe arrita qe nepermjet atij shkut qe po fliste online me beterren.ti toja dicka.si perfundim ju thaseh te dyve te njejten fjale"Lamtumire!"mbas ca kohesh keta te dy si gjoci e mici(personazhe qe shkon gjoci"mashkulli"mbas mricit"femra")me vine ne dhomen time duke me bezdis me rezencen e tyre.duke gjautur me kunja,dhe duke me dhene disa epitete.me qellim qe te kishin reagimin tim.une u thashe vetem nje gje:nese doni te me shqetesoni ju lutem dilni nga kjo dhome.ata vazhduan me ofeza dhe dikush nga operatoret e dhomes beri detyren,i nxorri perjashta.mbas disa seancash te perseritura te tilla,u detyrova te perdor veton dhe tu bej "akik"per nje muaj apo dicka e till fitova qetesine.me ngacmonin ca ne main tek shqiperia,por une rrija indiferent.mbas nje muaji dikush hoqi akickun.dhe keta fluturuan ne dhomen time duke ber po te njejten rromuj,si me par.edhe pse i kish nervat e acaruara,i pyeta:vall cfare doni ne kete dhome?ata mu pergjigjen se ju pelqente ambjenti.ua ktheva se kishte dhoma te tjera me po te njejtit persoona,mungoj vetem une.ata fillan te ofendojne dhe mbas nje ofeze,beterrithas nje ofeze dhe iku(ndoshta per te mos marr pergjigjen)aty ngeli beterrja qe mu versul.me tha se kjo ishte dhoma "amore"pra dhoma e dashurise,dhe se une nuk duhet ti trajtoja keshtu personat.ja ktheva se ata ishin te mirpritur nekete dhome,mjaftonte qe te mos me merrnin pergoj mua.ajo me pyeti:perse me urren?hahahhahahah nuk te urrej i thashe.thjeshte nje shoqeri qe ka qene mes nesh ka mbaruar,dhe pike.me kerkoi te falur.dhe une i thashe qe nuk kishte nevoj ta bente.i thashe qe do i mirprisja ,ne dhome dhe se do bisedoja njelloj si me te gjith te tjeret.ajo me kapi ne prv,dhe me tha.a bejme paqe?po i thashe.asgje nuk do jete me si perpara.por po kemi ber paqe.ajo me tha kape beterrin dhe rregullohu edhe me te.hahhahah i thashe qe ate nuk e kisha pas ndonje her shok dhe se nuk do e kisha kurr.thjeshte do i jepja respektin qe i bej ,c'do shoku apo shoqeje,te shokve te mi.i thashe qe une kam shok pak(por ata qe i kam shoke i respektoj deri ne piken e fundit.)por sado ti dua shoket e mi,kurr nuk bej shoke shoket e shokeve.pra i pershendes dhe u jap respekt.por kurr nuk bej nje muhabet per te qene,me shokun e shokut.prandaj dhe te dashurin e saj do kish respektin tim asgje me teper.ajo me tha:ik shkerdhehu!ja ktheva me nje faleminderit.
qe atehere nuk kam degjuar me per te.dhe pse e di qe eshte kthyer.
oroshi djali ne fjal .me thosh se une kisha pas ca interesa,qe as une nuk e di,por qe oroshi ka emagjinuar.me thote se kam pas interesa meskine.nuk e di ca interesash mund te kete nje djal nga shqiperia.me nje vajze qe rri ne bruksel...???e di oroshi.qe atehere fitova qetesine.por sic ndoshta e keni vene re.qe kur une u duka me bisedat e mia ne forum.ky djaloshi vjen dhe merret vetem me citimet e mia.nese e keni vene re.kete muaj 90/100 e postime te tij,citojne mua.ne fillim nuk e kuptova ca kish,sepse nuk e diaj se kush ish.tani qe e mora vesh e shof qe ky ka nje problem te madh me mua.nje problem qe nuk ma thote.nje gje qe une ndoshta nuk do e kuptoj kurr!por te akten une po ju jap te drejten ju qe te bisedoni ne nje teme me teper(kuptohet nese ju duket interesante)edhe sepse kete rradhe ka dy protagoniste pjesmarres ne kete forum.
une e shikoj shoqerine si te shejte.dhe nuk e gjykoj oroshin qe nuk e shikon si te tille.eshte ceshtje pikpamjesh dhe bindjesh,si dhe besimi.por ajo qe me acaron.eshte vall.ca ka oroshi,qe sic thote e ka fituar betejen.dhe eshte fitimtar.le ta leme per fitimtar.dhe une per humbes.pse e ul oroshi veten ne nivelin e nje humbsi?

ps per ty orosh.
nje nder motot e mia te dites eshte:respekto veten, duke respektuar bashk-biseduesin tend.
ne kete pikpamje.i bie qe une te jem same i sjellshem me ty(edhe pse e kam te veshtire.)dhe po te them se une nuk kam asgje kundra teje.thjeshte nuk e kuptoj sjelljen tende.
nekete teme nuk do te shkruaj me.dhe keshtu nuk do kemi replika(tema eshte e gjitha e jotja)si dhe ne faqet e tjera une nuk do merrem ne ty.cilidoqofte reagimi yt.nag une do marresh heshtjen.mund ta marresh si shenje dobsie,eshte e drejta jote.por nga une nuk do marresh qofte asedhe nje fjale.per mua nuk egziston.te uroj cdo te mire.ty dhe asaj.
si dhe u uroj bashkbiseduesve te tjere"bisede te kenshme.
nuk kam shume shoke(ndoshta per arsyen se e konsideroj te shejte)dhe nuk mund te jene shume shoke te tille.
ndoshta gabohem...?!?!?!?!ju takon ju te me gjykoni.pikerisht per kete ,per here te par kam hap nje dritare per te folur per nje histori personale timen.me gjykoni...

Lisette

Primus registratum
Re: me gjykoni...!

Picasso si shume seriozisht i merr keto shoqerite elektronike?! me habit
Te uroj gjithe te mirat dhe mos e vrit mendjen shume nese nuk njifeni it's all good.

Lisette

Primus registratum

Picasso si shume seriozisht i merr keto shoqerite elektronike?! me habit
Te uroj gjithe te mirat dhe mos e vrit mendjen shume nese nuk njifeni it's all good.

soni2

Primus registratum

picasso çte gjykojme ne se çte ka ndodhur ty me oroshin apo me beterren

jo une ste gjykoj per vete nje gje e paske te mire se ate qe e ke gabim e pranon dhe mundohesh ti besh edhe te tjeret te kuptojne .
e mira eshte se secili qe ben gabim te jete ne gjendje ta kuptoje dhe te beje analizen e vetes para te tjereve ....

me resepekt Edi

picasso

Forumium maestatis

me duket se nuk me keni kuptua komplet.para dias koshesh ju keni pare qe une dhe oroshi kemi debatuar.dhe ashper kemi shkembyer replika te ashpra.kemi dal jasht temes pasi kemi nje nproblem personal.qe oroshin e vret shume(megjithse thote qe betejen e ka fituar ai)dhe ne fak ka te drejte(ka arritur te shkaterroje nje shoqeri)dhe qe te mos na keqkuptoni ju hapa kete teme.meqe ne po flisnim per kete teme ne temat e tjera,thahse ta bejme nje teme te vecante(edhe sepse une nuk do merrem me me problemet personale te oroshit)sa per shoqerite elektronike,ju them se shoqeria ime me ate vajzen nuk ka qene elektronike,edhe pse nga belgjina ne shqiperi na eshte dashur te komunikojme me ane te elektronikes.

Gysi

Primus registratum

Picasso! E kuptoj deshiren e mire tenden per t'u sqaruar, por per mua kjo teme nuk mund te qenroje ketu, pasi eshte teresisht personale dhe nuk mund te perbej teme diskutimi sociologjk.

Nuk dua dhe nuk mund te gjykoj ndormjet jush, pasi askush nuk mund te futet dot ne mes marredhenive te dy njerezve. Nese ndjehesh i shqetesuar nga nderhyrjet e Oroshit (kur i sheh se ato jane pa vend), raporto tek moderatoret dhe kjo pune me kaq mbaron.
Mua nuk me duket as shume etike qe ne te fillojme te bejme njeri-tjetrin objekt gjykimi, edhe kur dikush na shqeteson.

Te lutem me kupto drejte.
Tema mbyllet.