Mbas 11vjetsh ne Tirane!!

Princesha

Primus registratum
Re: Mbas 11vjetsh ne Tirane!!

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Ky ka qen gjithmone nje kompleks i provinces keshtu qe nuk kemi me e zgjidh ketu. Tani te gjithe edhe ata qe kane vetem 2 apo 3 vjet qe jetojne ne Tirone te thone jam Tiranas /pf/images/graemlins/laugh.gif Pastaj Oroshi duket nga dialekti qe shkruan qe ska se si te jete ka Tirona dhe thote ne arsyen pse po shkon atje se vetem atje i kan ngel njerez /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
kompleks provincet nuk kan shkodrant, je tu na ngatrru me do te tjer me duket, nuk e kuptoj si tan tiransit ja mushin menjen vedit se tan kan qef me u ba tiranas :confused:

se tan kan qef me u ba shkodran e kuptoj ma mir /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

kush shkodran ktu rozalin? :idea:

se MLK-ja me sa pash un permendi provincialt /pf/images/graemlins/wink.gif s'permendi kund shkodran.

kush t'ka than ty se shkodrant jan provincial? :confused:

abs

nuk e di...

Vdes e tirOnse s bahem /pf/images/graemlins/laugh.gif jo pergja po se shqiptoj mire O_ne /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mos te dal prej temet, Ori kur t shkosh n tirane, tapo t presin me kange /pf/images/graemlins/laugh.gif flas prej pervojs /pf/images/graemlins/wink.gif

Mire qe po shkon, qe t marrish pak pervoj nga s6 e po fejohesh ma n fund :rockband:

Bafsh qefe, e nese shkon ne bjeshket tona te ngopesh me ajer te paster, thirr nje here me te madhe "du nuse" se ushetima e maleve asht thojne derman.

:wave:

MLK

Primus registratum

je tu na ngatrru me do te tjer me duket, nuk e kuptoj si tan tiransit ja mushin menjen vedit se tan kan qef me u ba tiranas

Shkodra eshte populluar nga Malesia e Madhe e thuajse pjesa me e madhe e familjeve shkodrane jane shperngul ne Tirone ose kan emigru /pf/images/graemlins/wink.gif

Tironsit nuk i kan mbush mendjen vetes ndonjehere qe pjesa tjeter e Shqiperise don te behet Tirons po mesa mbaj mend te vije ne Tirone me transferim ose duhej te ishe student shume i zoti ose te kishe mik te fort!
Fakti qe Tirona ne 10 vjet kaloi nga 250 mije banore ne mbi 800 mije do te thote qe paskan qene shume ata qe deshironin te jetonin ne Tirone, jo se toka ishte me e omel e klima me e mire po jeta ishte me terheqese dhe kushtet me te mira /pf/images/graemlins/wink.gif
Keshtu qe nuk mendoj se eshte shkuese te duash te jetosh me mire.

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga thedoors:
[qb] kush shkodran ktu rozalin? :idea:

se MLK-ja me sa pash un permendi provincialt /pf/images/graemlins/wink.gif s'permendi kund shkodran.

kush t'ka than ty se shkodrant jan provincial? :confused: [/qb]
...nuk e kam dite qe te asht trash menja kaq shum,mos na detyro me te perplas noj fakt ballit se me qa duket i paske harru peripecinat e jets /pf/images/graemlins/wink.gif .
Shoqnisht kjo :goofy:

OROSHI

Primus registratum

Absi,u pa puna,duhet me shku e me taku "dreqin" n'Tirone se te tjerve u kenka rrit menderja ma shum se menja e kres :lol: .

Satano,dua te me presesh ne Rinas plako /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Nuk e di qe eshte mburrje te thuash qe kam jetu ca kohe ne Tirane,ndoshta asht ba kto koht e fundit.
Une thashe dicka reale timen,po deshet ndonje vertetim jau sjell,ska prob. /pf/images/graemlins/wink.gif

Sa nxefen kto Ushnjaret e Tiranes mer aman :lol: [/qb]
... edhe une vallaj se kam pas dit' per mburrje te qënurin nga Tirana. Reagimi juaj me ben te mendoj qe diçka e tille ekziston ne mentalitetin e kujtdo tjeter qe s'eshte lindur e rritur ne Tirane.

Tironcit pergjithesisht mundohen te kthehen per vit ne vendlindje se i merr malli dhe kane ku kthehen : juve ju nigjojm' qe edhe nje here ne 11 vjet qe ju krijohet mundesia me u kthy mrapsht keni men'je me tregu qe keni pas fatin me jetu ca vite n'Tirane.

boooh....

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Tironcit pergjithesisht mundohen te kthehen per vit ne vendlindje se i merr malli...

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Fjala kyce, pergjithesisht. /pf/images/graemlins/frown.gif

/pf/images/graemlins/tongue.gif Qe per vit t'ri lala. Pas 9 vjetesh, Qe une kom ne plakun tironc...

e bukra ktit muhabetit eshte qe tironcat tamam vete perkujdesen te thone, "jam me origjine nga Tepelena, apo nga Dibra..." S'e kemi fiksim te themi "jena den baba den tironca..."

love_ya

Primus registratum

[qb] Tironcit pergjithesisht mundohen te kthehen per vit ne vendlindje se i merr malli dhe kane ku kthehen [/qb]
sipas teje ne nga qytetet e tjera nuk na merr malli dhe nuk kemi ku kthehemi??????

Isabelle

Valoris scriptorum

... une po flisja per tironcit se ata njoh : nuk me duket se aludova mbi pjesen tjeter. Oroshi nga ana tjeter edhe pse nuk eshte tironc pas 11 vitesh ka kuriozitet te shohe vetem Tiranen.

Mendoje si te dush vallaj...

/pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]
[qb] Tironcit pergjithesisht mundohen te kthehen per vit ne vendlindje se i merr malli...

Fjala kyce, pergjithesisht. /pf/images/graemlins/frown.gif

/pf/images/graemlins/tongue.gif Qe per vit t'ri lala. Pas 9 vjetesh, Qe une kom ne plakun tironc...

e bukra ktit muhabetit eshte qe tironcat tamam vete perkujdesen te thone, "jam me origjine nga Tepelena, apo nga Dibra..." S'e kemi fiksim te themi "jena den baba den tironca..." [/qb]
qe, edhe un jam si ky rasti i masiperm (shuuume vjet pa shku n'shkoder) :shrug: , po gjithsesi, as q1 m'shkon mendja me shku n'ndoj qytet tjeter pa u knaq me shkodren teme :wub: .

Blend, long time ... :wave:

epremte

Primus registratum

ne shkoder s kam qene asnjehere
po me ftove ti, vij (meqe e di qe s je cun /pf/images/graemlins/wink.gif , se ku i dihet... )

OROSHI

Primus registratum

Do apo sdo ti Isabell une do shkoj se sben n'Tiran /pf/images/graemlins/wink.gif ,nuk e di pse edhe mu ato reagimet tuja me duken si te atyne kooperativisteve te dallume nga Maqellara,qe ngaqe tejkaluan normen e prodhimit te tamlit,moren nji apartament falas n'Bathore :goofy:

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga thedoors:
[qb] kush shkodran ktu rozalin? :idea:

kush t'ka than ty se shkodrant jan provincial? :confused: [/qb]
nuk kam than un qe shkodrant jan provincial, mos e ban mlk budall /pf/images/graemlins/laugh.gif , se ai e din se kush asht shkodran ktu e kush nuk asht /pf/images/graemlins/wink.gif , po ai ne na qujti provincial, kaq maj cuc.

Princesha

Primus registratum

[qb] ... une po flisja per tironcit se ata njoh : nuk me duket se aludova mbi pjesen tjeter. Oroshi nga ana tjeter edhe pse nuk eshte tironc pas 11 vitesh ka kuriozitet te shohe vetem Tiranen.

Mendoje si te dush vallaj...

po ku ta kesh shpin do shkosh, nuk asht noj gja per tu cudit
OKAJ? /pf/images/graemlins/tongue.gif

MLK

Primus registratum

Fjala provincial rrjedh prej fjales Province e ne pergjithesi perdoret ne kohet moderne per ate pjese te popullsise qe nuk jetojne ne kryeqytet.
Kjo nuk eshte shprehje qe perdoret vetem ne Shqiperi po ne shume vende te Evropes perendimore e nuk duhet marre ne sencin ofendues pasi nuk eshte e tille /pf/images/graemlins/tongue.gif Psh ne France, Boredeaux, Lyon, Strasbourg....quhen province dhe pse jane qytete qe kane nga 1 milion banore e nuk kane asnje ndryshim perveç madhesise nga Parisi.
Ne Shqiperi, nga diferenca e madhe qe eshte krijuar ndermjet kryeqytetit dhe pjeses tjeter te vendit fjala provincial merret si ofenduese e tendencioze :rolleyes:
Keshtu qe per ata qe e kane marre ne kete forme ju siguroj qe nuk ishte qellimi im. Thjesht solla nje konstatim per deshiren qe ka pjesa me e madhe e shqiptareve per te jetuar ne Tirane e kete nuk e them une po eshte nje fakt konkret.
Te jetosh ne Tirane sdo te thote se nuk do qytetin e lindjes apo te origjines po thjesht eshte deshire te jetosh me mire e kete deshire e ka nje pjes e madhe e popullates e ska asgje anormale.

OROSHI

Primus registratum

MLK,Tirana,si cdo metropol Evropian,i perket te gjitheve,mendoj une.
Ne kohen e Zogut Tirana ka pas 17 mije banor,te gjith te tjeret jane te ardhur!
Nga 17 mije banoret e Tiranes ne koh te Zogut,7 mije kane qene Dibran!
Tirana asht pjese e Gegnise,pra trashegimine e saj e kane ma teper geget se tosket(pa te keq kjo).
Poashtu Tirana u shpall Kryeqytet nga nje gege Burreli.....etj etj etj!

Persa i perket mendimit tim te mire per Tiranen,kete sma ndalon Isabella me postimet e saj provokuese,as zagaret e tjera qe e ndjekun pas!
Gjithnje po bime pre e perseritjeve!

abs

nuk e di...

..., mendoj se njerezit duan te jetojne ne Tirane ne rradhe te pare:

1. Nevoje ndryshimi…shkeputje…levizjeje, ikje…drejt te mires, ma afer vehtes.
2. te mbijetojne (se sic thote shprehja shkodrane, ne qytetet e medha, mos rrjedht pikon)
3. qe hyn tek pika 1. te jetojne jeten e tyre, te ndiehen te lire, atje s ta din kush emrin, s te njeh njeri, s te merr njeri nepergoje. Plus per perzgjedhjen ma te madhe materiale.

Ndersa ato qe kane ekonomi me te mire, drejtohen drejt periferive, apo provincave jashte qytetit.

Dhe Luanda psh, ka mbledh gjithe banoret e shtetit te vet. Aty lindin e zhvillohen ne shpejtesine rrufe lloj lloj virusesh…kriminaliteti, dhe…
Gjithe ai shtet me pasuri natyrore, diamant und…eshte bosh e pabanuar, zhvillimi natyrisht pak mbi 0.

Ndersa une shpresoj, qe bashkatdhetaret tane, si ato qe rrine tashme ne tirane apo kane ardhe ne qytete te tjera, te rimarin vehten ne radhe te pare atje ku ato ndiehen mire. ( ashtu sic bajme dhe ne jasht vendit) e vendlindja s na shqitet nga mendja.

Te degjosh nga goja e te huajve si flitet per Vendin tone, per magjine e alpeve dhe detin prane, per ujin e bjeshkeve qe e pin nga kroi, per lumjet shkembore e ushqimin bio, me ngjall shume shpresa.

Vendi yne ndoshta per momentin jo aq i zhwilluar ekonomikisht, ka nevoj ne radhe te pare (simbas meje natyrisht) per rimarje psichike, e kjo do kohen e vet...

PS: Ori do t ket ble nja tri kulla dhe shpija prej n vendlindje deri n tirane. :idea: (fol se ndryshe na mbete mren) /pf/images/graemlins/laugh.gif

PSS: MLK sa shet mend dhe ti mor burr /pf/images/graemlins/laugh.gif si me ken shkodran :tipsy: na e ke pronsu dhe parisin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne zvicer Berna eshte kryeqytet (shume i bukur natyrisht) por Zürich preferohet /pf/images/graemlins/wink.gif

-----------------------

Nje popull qe zoteron mire artin e te mbijetuarit.

OROSHI

Primus registratum

MLK,Provenca(Provans) asht Krahin perendimore e Frances dhe ma e pasuna ne te gjitha aspektet,sbesoj qe ti kishe te njejtin opinion edhe per "provincat" e Shqiperis.
Mos rreshqit si njal /pf/images/graemlins/wink.gif .Mendimin tand per provincat e Shqipris e dime me kohe /pf/images/graemlins/wink.gif ...por pak na intereson :wave:

MLK

Primus registratum

Orosh, ti shume bukur thua qe nje pjese provokojne, qe Tirana eshte metropol e i perket te gjitheve e me poshte ben aluzion qe eshte trashegimeri e gegeve!
Mentaliteti i banoreve te Tiranes ngadoqofshin ata te ardhur (perveç atyre qe kane 10 vjet) nuk ka asnje lidhje me mentalitetet qofte ne veri e qofte ne jug (sigurisht qe ka tradita te perbashketa).
Kam pas shoke e miq, fis e krushqni ndaç nga atu ku je ti me origjine e ndaç nga jugu e mund te them qe menyra e te parit te gjerave dhe e jeteses ndryshon shume nga ajo e Tiranes.
Kjo sdo te thote qe ka me shume apo me pak vlera se pjesa tjeter po ka qene e do te jete ndryshe e me perpara se çdo qytet i Shqiperise (me perjashtim te qetesise).
Ne Tirane pjesa me e madhe jane te ardhur e kane sjell diçka me vete kur kane ardh e ne baze te kontributit te çdo kujt kane krijuar nje mentalitet te ri.
Aktualisht ne Tirane zotron pak kaos e konfrontim kulturash pasi erdhen shume e nga shume vende e Tirana nuk kishte kapacitetin e duhur te asimilonte kaq shume popullsi ne nje kohe kaq te shkurter.
Mos harroni kaq shpejt se kur nje student kryente studimet ne Tirane per 4 vjet e kthehej ne qytetin e lindjes kishte tjeter vizion per jeten e menyre tjeter te jetuari e kjo ndihej ne rretin e tij e keto qe te them i kam te jetuara me njerez qe kane kaluar nga kjo eksperience.