Matrix Reloaded!

arbi

Primus registratum
Re: Matrix Reloaded!

Matrix_emoticon_II.gif

jack owar II

Primus registratum

kush asht nona e matriksit, oracle a persephona?
edhe nji pytje tjeter: arkitekti shul ship thot qe neo i duhet per me e reboot matriksin - pytja jeme asht: pse bash neo? pse jo dikush tjeter? tek e fundit, me e ba reboot s't'duhet kurgja ma shume se ctrl+alt+delete...

fallen angel

Primus registratum

nona e matrix eshte oracle,pa dyshim.
arkitekti zgjedh neon se ai ishte:
1-the chosen one
2-kuptoi secretin e zgjedhjes.

jack owar II

Primus registratum

s'asht e thone me kone oracle, sepse kur neo pyt se n'mos oracle asht nona, arkitekti e vazhdon muhabetin tu e lone chashtjen hape...

kurse, pergjigjja "sepse neo asht the chosen one" asht pergjigjje tipike e matrix reloaded (kujto chilspunusin e kovach qere: sepse this is my purpose)...tash, une po pys: pse bash neo me kone the chosen one? edhe, kujto qe para tij jane kone edhe 5 neo qere...

btw, une menoj qe sali berisha i ka fjalimet 5 000 000 here ma t'mira se morfiusi...tash sales s'i metet veq me e kape ni katane t'samurajave edhe me i hype autostrades durrs-tirone edhe me bo kerdi...

agent smith: still using all the muscles except the one that matters?

jack owar II

Primus registratum

per hesap temin, nona e matriksit asht qajo zezakja, motra e tankerit, femna e atij shoferit t'nabumukadezes...cfare monike mer, po kjo zezakja i kish tana halletet n'van t'duhun me madhsi t'duhun e n'permasa bukuroshe...zezake zezake, vec m'ka shastise...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fallen Angel:
2-kuptoi secretin e zgjedhjes.
kur, at'here kur e ka zgedhe pillin blue a? me zgedhe n'matriks do me thone me zgedh n'mes t'blue pill edhe red pill...what is your choice...

agent smith: your men are already dead, lieutenant...

jack owar II

Primus registratum

perfundimin ** nona e matriksit o

n'gjuhen gege lidheza që asht q+i...njitash, une du me e shkru tingullin q me tj...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
Ehh more Jack, sa shume qe nxitoheni ju verioret per te dhene pergjigje...
ehhhh more ju jugoret, sa shume ta chani ****** sepse mendoni tji jeni t'mechem...po a s'e pa /pf/images/graemlins/smile.gif )))) pas postit tam, i cili ponjashtu si posti yt ja ka huqe komplet ironise a? usta, kur i tjun njerzit idiota, at'here e para e punes asht tji duhesh me kerku falje, e jo me i tjite smajlat e, tjysh i thone fjales, me la mut me shurre...

tash, per terminatorin: edhe une e du filmin edhe m'peltjen shume edhe e adhuroj edhe krejt n'rregell - por, gjaja tji m'pengon me t'madhe asht kur njerzit ose e nenvleftsojin ose e mbivleftsojin filmin...
asht fakt tji secili e sheh me sy t'vet edhe e analizon per tjef t'vetin - parimi kryesor live and let live...por ti s'je tu ju permbajt ktij parimi, sepse po do me na tjite n'hesapin terminator vs. matrix, e kete pune s'e rroke tji s'e rroke hesapi...
per ket arsy une t'thash, lexo "the door into summer" t'heinleinit t'shkrun n'57ten, sepse aty shume ma mire (edhepse me efekte bajagi si palidhje) asht trajtu tema e kthimit n'kohe...

e sa per lidhjet amerike regan matjina njerz, usta, terminatori asht tjatj ambigous, sa tji la van me diskutu per gjethshka, vetem a je i zoti me u kape per ate pune...me ni fjale, ata tji e ka bo kameruni me dy terminatora, zona e muzgut e bon per 30 minuta...

jack owar II

Primus registratum

reloading the topic about matrix, otherwise we'll be terminated:

cili ka me kone roli i atij chunit me luge n'revolucion?

jack owar II

Primus registratum

more, une s'e kam problemin me letrarche, po me pallogjiken e shkrimeve...
thu: Une thashe qe me duket idiotesi t'i hysh hollesirave apo boshlleqeve tek Matrix, nuk thashe qe njerezit qe i hyjne ketyre hollersirave jane idiote..
tash, niri asht ajo tji e bojne veprimet e tij - e n'veprime t'tij a edhe shkrimi n'albforum...nese shkrimet e njerzve t'doken idiotsina, kjo rrjedhimisht nenkupton tji ata njerz me ato shkrime jane idiota...perndryshe, ofendim e pa ofendim, puna s'asht aty, po asht te etika e muhabetit...dmth, persa m'perket mu, ti je i lire me e shajte e me e ofendu kond t'dush e kur t'dush e tjysh t'dush, por lej pak vend vetit me ta terheke vrejtjen njerzit, si psh une...me ni fjale, ma pak arrogance, sepse e ki t'pabaze...

perndryshe, une dy arna n'teori t'ajnshtanjin i kam kepe, kshtu tji tash nuk m'ka mete tjeter vech me i hallakate arrnat n'matriks - d0 u have a prob. with 7h47?

perndryshe 2, e kam lexu edhe ma heret ata tji e ki shkru per terminator, edhe prita mos po thu dishka t're - ngo ktu, terminatorin e perne vet, edhe nuk e di se pse ki problem nese njerzit dojin dishka tji ty s't'begeniset...me pase kone ti ma i ri, i rriten n'kohe t'terminatorit, edhe me pase pase ike gjyshi yt n'mal t'zi, ku n'84shin ke pase mundsi me e pa filmin, at'here besom tji me t'njajtin nenchmin me t'cilin shkrun per matriksin, me t'njajtin nenchmin kishe shkru edhe per terminatorin...ngo ktu, matriksi rules, edhe agent smith rules!!!

smith15.jpg

ps. mati fjelt - mvarsisht se sa i mate fjelt, tjatj ma n'veri je...jo n'finlande, ku merdhihesh, po n'veri t'malesorve, luftarve t'tokave t'largta (highlanders, warriors of the frontier)...

jack owar II

Primus registratum

agent smith (in relation to terminator): never send a human to do a machine's job...
kuptimi: perndryshe, perfundon me terminatorin 2 e 3, ku luftojne matjinat kunder matjinave, e njerzit jane tu ike tane kohen...

jack owar II

Primus registratum

glamdring, pergjithsimi asht nona e ketjkuptimeve...ngo ktu, se po s'ja vlejti une s'kisha bo muhabet me ty:
ke pergjithsu me ata tji e tha verioret; masnej ke pergjithsu kur ki thone te gjithe ne bojme budallakina, e tjera muhabete...mos pergjithso!

kubriki asht car, kubriki ja ka qellu jo vetj me 2001, po edhe me partakallin edhe manipulimin gjenetik e farmaceutik, tji sot e gjon n'filmat gataka edhe ekuilibrium...por, kto sene jane trajtu n'scifine e shkrune shume kohe ma perpara...kujto 1984shin edhe telekranin - demek, niri kontrrollohet prej matjines, ose brave new world t'haksllit, ku ilatjet e kontrollojin shotjnine...dmth, me ja nise em terheke paralele, zor tji dalim kund...

matrix back in action asht film i realizun me mjeshtri, e per tji kane mjeshtri vllaznia varchovski e kane kallxu me filmin bound, tji s'rri asht hitj mrapa matriksit per ekscitim edhe adrenalinim...e sa per fillozofinat n'matriks, mire e tha illyricusi: ato fillojin e marojin me : why i am here? becasue that is your purpouse...allahile, nese s'ja ka ba kush ket pytje vetes kur i ka pase 4 vjet edhe ka prite matriksi me ja ekscitu trunin, at'here me t'vertete mes vet per at niri...
kuoting agent smith: u r using all the muscles except the most important one...

tash, ngom mu, bonu student i mire i etikes, sepse brumin e ki, por duhet mu pjeke, edhe mos pergjithso: gjethmone fol per veti, n'emen tondin, edhe kur ti drejtohesh kuj drejtoju drejt per drejt, tu i mate fjelt...

me t'mira...

a-alket

Primus registratum

mua nje pyetje me ka ngelur nga Matrix....besoj qe do marre pergjigje ne Revolutions. ne fund fare, si eshte e mundur qe Neo ndalon "the sentinels" pasi ka dale jashte matrix?

jack owar II

Primus registratum

i kam pa te dyte, cube edhe hypercube...
paj, me thone t'drejten, tana gjanat ken t'sterperpunume, edhe kurgjo t're nuk pruni natali me ket film...i mire, m'pelqei, po jo edhe tjatj sa me thone tji m'ka lone pa man...duna me i pa edhe ni here...ndoshta sem kane lone pershtyjpje, sepse n'ate kohe i kam pa rresht filmat 'donnie darko', 'pi', 'dark city', 'city of the lost children', kshtu tji 'cube' e 'hypercube' s'u rrokshin shume me ket kategori...

po m'habite tji s't'ka peltjy gataka, sepse asht e bane n'stil t'kubrikit - shka s'e begenise n'ket film? rrjedha e ngadalshme e tij s'asht e ketje; perkundrazi, asni minute nuk t'doket i merzitshem filmi...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
mua nje pyetje me ka ngelur nga Matrix....besoj qe do marre pergjigje ne Revolutions. ne fund fare, si eshte e mundur qe Neo ndalon "the sentinels" pasi ka dale jashte matrix?
edhe agjent smithi e ndikon realitetin, permes atij tipit me mjekerr t'cjapit, tji don mi myte neon...dmth, kur agent smithi edhe neo jane perla n'matrix1, ata kane shkemby ndermjet veti, sa tji kane futji me ndiku jashte/mrena matrixit/realitetit...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war II:
edhe agjent smithi e ndikon realitetin, permes atij tipit me mjekerr t'cjapit, tji don mi myte neon...dmth, kur agent smithi edhe neo jane perla n'matrix1, ata kane shkemby ndermjet veti, sa tji kane futji me ndiku jashte/mrena matrixit/realitetit...
ose, qysh u bo tji agjent smithi me dale n'realitet edhe me ardhe n'z1 edhe me ja dhone at cucllen e veshit atij bodigardit t'diskos?

agent smith: you know what's the best thing about me? there is so many of me...

agentsmith.jpg

a-alket

Primus registratum

agent smith e ndikon realitetin ne nje menyre qe si te thuash u pranua si e mundur qe ne matrix1. psh, vdekja ne matrix sjell vdekje reale. ose dhuna ne matrix sjell pasoja ne realitet (rrjedhje gjaku psh).
por ndalimi i sentinels eshte shume super-natyral...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb] agent smith e ndikon realitetin ne nje menyre qe si te thuash u pranua si e mundur qe ne matrix1. psh, vdekja ne matrix sjell vdekje reale. ose dhuna ne matrix sjell pasoja ne realitet (rrjedhje gjaku psh).
por ndalimi i sentinels eshte shume super-natyral... [/qb]
jo, vdekja n'matriks ose gjakderdhja e senet tjera jane reflektim i ndjenjave tuja ndaj asej tji po e provon n'matriks...si psh me pa onderr tji je tu deke, at'here me t'vertete ki me deke (sic)...kurse, me pa onderr tji ni personazh i ondrres ta bjen ni send, e me e gjete at send kur t'del gjumi, kjo asht supernatyrale...
thjesht, agjent smithi e krijoi materialen (cucllen e veshit)...ti munesh me thone tji edhe ai djali me luge e ka marre lugen prej matriksit1, prej baneses s'orakullit - por, n'fakt, kjo luga u kone e punume n'z1; e ki pa, asht e perlyte, s'asht si ajo luga e paster e matriksit1...

master of puppets

Primus registratum

Po shkruaj edhe une dy fjale ketu,pershtypjet qe ky film kalene tek une.
MATRIX (i pari)
kete film heren e pare qe pashe s'kuptova gje hic.Me pelqyen efektet speciale (HEREN E PARE).

Mu desh ta shikoja dhe disa here te tjera per te marre vesh mire se per cfare behej fjale tamam dhe si qendronin punet aty.

D.m.th. qe me nje here te pare s'para kupva gje nga ky lloj filmi(duke patur parasysh moshen qe kisha atehere dhe numrin e filmave te ketij lloji qe kisha pare)

RELOADED
Kete film e kam pare vetem 1 here ne kinema.
Gjate gjithe filmit u mundova ti jap me shume rendesi dialogjeve,pasi jane te veshtire per tu kuptuar.
Mbasi filmi mbaroi kam ndenjur me nje shok rreth nje ore duke diskutuar per te.
Gjerat qe une kuptova dhe qe mbaj mend jane.

Zion do te sulmohej nga nje ushtri sepiesh.

Ekzistonte nje numer anijesh qe do e mbronte qytetin nga ky sulm.

Neo dhe trinity duheshin.Njerezit e Zion kishin besim te morpheus dhe neo.

NEO takohet me orakullin dhe merr vesh se menyra per te shkaterruar matricen eshte te gjeje kinezin e celesave,te hape me to nje porte dhe mbrapa asaj porte eshte pergjigjia.

Agjenti smith kthehet perseri.Ai eshte ne gjendje te replikohet pa fund,i ka shkeputur lidhjet me matricen(ska me kufje),eshte nje program i pavarur dhe ska ndryshuar qellime.

PER te arritur te fabrikuesi i celesave perdor nje program qe eshte persephone.

Nje agjent arrin te kaloje ne boten reale nepermjet telefonit.

Mbasi marrin kinezin e celesave fillon sulmi per te arritur ne trurin e matrix.

Arrijne aty dhe neo hap deren dhe gjendet ne nje dhome me arkitektin,ai qe kishte projektuar matrix.

GJITHCKA vetitet rreth bisedes se neo me arkitektin.

AI i thote neos se ishte i gjashti i perzgjedhur qe arrinte aty.neo duhet te bente nje zgjedhje midis trinity e zion.

ISHTE e gjashta here qe zion shkaterrohej dhe rindertohej.

NEO ishte ndryshe nga te perzgjedhurit e tjere.

GJithcka ishte pjese e nje plani.njeriu kerkon lirine dhe se pranon skllaverine prandaj matricat e para kishin deshtuar shume shpejt.Atehere arkitekti u dha njerezve shpresen(Orakulli.morpheus,neo),nje pjese e njerezve ishin jashte matrices dhe pjesa qe ishte brenda ishte rreth 98% a dicka e tille.Pjesa qe ishte jashte ishte rrezik potencial prandaj ajo shkaterrohej ciklikisht.Orakulli ishte nje program qe nuk i bindej mainframe dhe jetonte ne ezil(KORRIDORI ME PORTAT E SHUMTA).

Gjeja me interesante ishte qe kishte mundesi qe dhe Zion,neo,morpheus te mos ishin reale po pjese e matrices.Si ishte e mundur qe arkitekti e dinte shume mire se cfare do benin ata?si ishte e mundur qe nje program te kalonte nga nje bote virtuale ne nje reale?Nje program s'eshte dicka materiale.Si ishte e mundur qe neo ne skenen finale tha TANI I NDJEJ NDRYSHE dhe ndaloi sepiet?
BOLL tani,po mu kujtua ndonje gje tjeter po e shkruaj me vone.