Matrix Reloaded!

olti

Neo
Re: Matrix Reloaded!

Nuk ka kinema atje o macja?! :rolleyes:

Un' vete do shkoj ta shoh ne Shqiperi, ku filmat ne dy kinemate Melenium (Tirane dhe Elbasan) transmetohen ne te njejten kohe me ate te USA, pra perpara se te shihen ne Europe /pf/images/graemlins/wink.gif :devil:

illyricus

Primus registratum

E pashë mbramë. Efektet jonë fantastike, për çka edhe ky film osht' i njohur. Aktrimi osht' deri diku i mirë poashtu, përveç Keanu Reeves-it - ky djalë kurrë s'ka mu msu me aktru, edhepse osht' superyll. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nji gja e vetme që s'm'pëlqeu ish dialogu. Secilën herë që aksioni u ndal edhe karakteret folshin me njani-tjetrin krejt ngjarja bahej e pshtjellun e e pakuptimtë, se dialogu ish njifarë pop-bullshit-i filozofik, sipas t'cilit pëgjigjja e t'gjitha pyetjeve Pse? e Qysh? osht':Se ai osht' qëllimi im, për t'cilin unë ekzistoj. (Why? How come? - Because that's my purpose.).

Megjithatë, krejt këto harrohen kur e sheh Monica Bellucin. :wub:

Sindroma

lv sx sx

Filmi me i bukur qe kam pare deri tani ne cdo drejtim, very hard to understand, but if u do like I did It will blow your mind.

kasandra

Primus registratum

ishte shum i bukur ky filmi jot neo ky qe ke ber /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

renea

Primus registratum

Sapo pashe filmin, dhe do ta quaja nje zhgenjim total.
Ne fillim film filloi i hutuar ne nje perpjekje per te bere vetveten me interesant me anen e seksit, Ka nja dhjehte minuta seskualitet te forte, ku ne Zion pas nje mbeldhje te rendesishme per lufte, njerzia fillojne te kercejne tekno duke ferkuar trupat e zhveshur me njeri tjetrin, ndersa Neo dhe Trinity bejne seks ne nje shpelle. Kjo as qe nuk perputhet me idene, apo pikturen e filmit. Stergjatja e skenave seksuale dhe atyre te dyluftimeve jo zbavitese, ben qe filmi te te merzise, sikur autoret mos te kishin me ide se c'te benin me Neo (te zgjedhurin) qe imiton shepsh supermenin.
Logjika me tej e rrjedhshmerise se filmit ka ren shume poshte nga flimi i pare qe la gjurme.

Me pak fjale ja nje renditje nga ana ime.

Skenari= 6 (me hater)
Efektet Speciale= 9
Performanca e aktoreve= 7
Ideja e rrjedhshmerise =6
Pastertia si film =6

Nota qe dominon eshte 6-shta. Edhe sikur ta dija si do te qe filmi prape do ta shikoja, mbetet i kendeshem, por jo i nivelt te te parit qe ishte shume lart.

Cruel_Intentions

Primus registratum

kishte efekte te lezecme, nuk me pelqeu shum rrjedhja e historise sic e tha dhe shoku me lart, mu duk pak si i sterzgjatur dhe gjynah qe kane shpenzuar aq shume para per ta realizuar. Disa skena qene shum dobet...
pffff, i'm not gonna match it for a second time.
-B

Futbollisti

Forumium maestatis

po une qe nuk e kam pare, si i behet, do arrij te vazhdoj te jetoj i lumtur???
Pas asaj qe tha Olorin, as po me intereson per ta pare, duke perjashtuar ketu efektet speciale...

Une

oneo

Forumium praecox

me gjithe mend, keta te forumit te prishin lezetin e surprizes. Nuk na lene neve qe ta mendojme nje gje te tille.

Nejse mo, per te shkuar do shkoj, problemi eshte se kush pret dhe 4 dite...

Diavolessa

Valoris scriptorum

Monica Bellucci u puth me ate o jo :confused:

Kete du me dit une /pf/images/graemlins/wink.gif

Edhe pak dite del edhe ketu /pf/images/graemlins/wink.gif

I

insane

Guest

ti cin ke qejf monicen apo ate?
/pf/images/graemlins/laugh.gif

renea

Primus registratum

Monica u ptuh, dhe vete dalja e monices ne film nuk ka asnje kuptim, e kishin veshur "nxehte" per te terhequr vemendjen. Prania e saj si nje program qe thith dashuri dhe emocione nga njerzit nuk qendron me filozofine e flimit, makinat, programet nuk jane ne gjendje te kuptojne ose perjetojne ndjenja njerzore, nje program qe ne matrix eshte i percaktuar nga miliona shifra binare nuk mund te "perjetoje" ndenja qe nuk vije ne forme binare, edhe pse sistemi yt mund te jete ne Matrix.

Ideja eshte e dy vellezerve "shashoski" dicka e ngjashme me korrigjoni, qe jane shume te turpshem dhe nuk pranojne te daln en kamera.
Filmi "Matrix Concluded" del nga "Fetsa e Falenderimit"

kevin

Primus registratum

Ketu ne Angli premiera eshte neser me 21 ne oren 12 te nates.Une i kam blere biletat,nuk besoj se do me zhgenjeje.

illyricus

Primus registratum

Olorin ka t'drejtë. Megjithatë, edhepse Bellucci ësht' aty veç me tërhjekë sa ma shumë shikues e karakteri i saj nuk ka kuptim, unë prapë e kisha kqyrë këtë film veç për të. :eek:

oneo

Forumium praecox

pas nja 1 ore jam duke e pare filmin. Premiera ne oren 12:30 te nates. Uroj qe mos te me zere gjumi gjate filmit... /pf/images/graemlins/wink.gif

Iliri

Primus registratum

Mbeta i pa kenaqur me "Reloaded". Po te mos ishte per efektet speciale, filmi nuk do te kishte shume sukses.

Ideja qe qyteti i Zionit na qenka shpresa e vetme e botes tregon se si gjoja ne jeten e perditshme, Zionizmi cifut na qenka e vetmja gje e vertete dhe rruga e vetme e shpetimit te njerzimit. Ne fund, Zioni nuk ishte gje tjeter vecse nje shpelle gjigande e mbushur me te zinje ne lufte kundra agjenteve Smith, atyre te bardheve qe kontrollojne boten.

Si shume filma te tjere qe vijne nga Hollywood, edhe ky film eshte i njollosur me propaganden cifute. Mos shpenzoni parate kot ju lutem.

jack owar II

Primus registratum

ilir, sikurse krejt matricoret qere, edhe ti je tu i jap shume ma teper randsi matriksit - kqyr, pretendimet qe filmi mu kone fillozofik-cifutistik-zionistik-profetistik-h akeristik-etjeristik, dmth kto pretendime ja kane vnu mileti filmpames, e jo vllaznit vorchovski...po e pa animatrixin, ki me e marre vesh qe zioni a Z1, shehri i maqinave...kurse, sa per cifutizem, tek e fundit, vllaznia e ka emnin varchovski-une s'pres prej tyne me e bo naj film per skenderbeun ose ali pashe tepelenen me tastature per dore...edhe pak ma tanejne, me sa e di, ky film s'asht i hollivudit, po asht perskaj te filmave independent...

karamel

Primus registratum

DIALOGJET ISHIN ME TE MIRE SE NE FILMIN E PARE, DUHET TE SHOFESH 1 PER TE KUPTUAR 2!
PER ATE QE NUK E KANE PARE AKOMA:
TRINITI DO TE PLAGOS PO PATJETER DASHURIJA E NEO DO TA SHPETOI!
ORACLE ESHTE NJE PROGRAM INFORMATIKU,
AGENT SMITH NE FUND DO TE FUTET NE MATRICE,
NEO DO TE SHKOJ TE 'LA SOURCE' DHE DO TE TAKOI ATE QE KA KRIJUAR MATRICEN

SHUME PYETJE EKZISTENCIELE, MBI KUPTIMIN DHE VENDIN QE KA NJERIU NE UNIVERS, NDERMJET BOTES REALE DHE MATRICES!
PRE MUA ISHTE TOP_
MATRIX REVOLUTION DEL NE 5 NENTOR
DHE NJE GJE: FRANCEZET LUAJNE ROLIN NEGATIV, SHUME E CUDITSHME JO?

TANI PO PRES ME PADURIM TE KEM MATRIX PER PS2

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war II:
[qb] ilir, sikurse krejt matricoret qere, edhe ti je tu i jap shume ma teper randsi matriksit - kqyr, pretendimet qe filmi mu kone fillozofik-cifutistik-zionistik-profetistik-h akeristik-etjeristik, dmth kto pretendime ja kane vnu mileti filmpames, e jo vllaznit vorchovski...po e pa animatrixin, ki me e marre vesh qe zioni a Z1, shehri i maqinave...kurse, sa per cifutizem, tek e fundit, vllaznia e ka emnin varchovski-une s'pres prej tyne me e bo naj film per skenderbeun ose ali pashe tepelenen me tastature per dore...edhe pak ma tanejne, me sa e di, ky film s'asht i hollivudit, po asht perskaj te filmave independent... [/qb]
Problemi ësht' se njerëzit i marrin këto gjana shumë seriozisht edhe i shtjellojnë e i spjegojnë duke iu dhanë teori t'ndryshme filozofike e shoqnore, derisa krejt qëllimi i dialogjeve e i tregimit n'përgjithësi ësht' veç me kriju nji hit film, pa kurrfarë pretendime politike a raciale. Wachowski-t jonë krijues, artistë, e jo politikanë.