MATRIX apo MAJTHIK

zog

Primus registratum
MATRIX apo MAJTHIK

qe thoni ju, sapo morra (nga neti) filmin e fundit te tarantinos MAJTHIK (kill bill), shpate dynjoja megjithese nuk e pashe, akselerova vetem ca pjese, veçse thike, pranej e titullova maj-thik (ne dore e brez).

qe thoni ju, pytja ime ose tema ime (ndryshe po te qe vetem ky filmi do kisha postu tek tema perkatese, eshte kjo:

cili nga te dy filmat Matrix apo Kill Bill (MAJTHIK) ju frymezon me shume, them frymezon ngaqe nje film i mire gjithnje FRYMEZON, ne rradhe te pare fansat e tij, ne te dyte artiste te tjere, shkrimtare, poete, por dhe filozofe (nga keta te rinjte) kur filmi permban mesazh filozofik.

sipas meje tek Matrix kemi "dialogun" Njeri - Zot, ndersa a eshte e vertete qe tek Kill Bill tarantino (ndoshta duke ironizuar) ka dashe te tregojne "dialogun" Njeri - Kafshe. pra ne qofte se i pari njeriut i kundervinte SHPIRTIN tek i dyti njeriut i kundervihet INSTIKTI (gjakatar).
Ç'mendoni miq? a eshte kjo e vertete?

ps; nje pytje (e rendesishme, mendoj): pse heroina kryesore qe vesh me te VERDHA? kush e gjen?

njolle e zeze

Primus registratum
Re: MATRIX apo MAJTHIK

veshja e verdhe qe Thurman ka gjate perleshjes me 100 antaret e grupit CRAZY 88 te Lucy Liu (kjo skene e ngjashme me ate te Keanu Reeves me 100 Agent Smiths) eshte homazh i veshjes qe BRUCE LEE ka ne filmin " GAME OF DEATH" . me sa me tha njeri tek ky film personazhi bo sikur i vdekur qe te marr hak ndersa Uma "ringjallet" . ky shoku nuk me tregon se ckuptim te plote ka e verdha pasi nuk do te rrezoj pjesen e dyte te filmit.

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ps; nje pytje (e rendesishme, mendoj): pse heroina kryesore qe vesh me te VERDHA? kush e gjen? [/qb]
A hajgare a?!? 2 fjalë: Bruce Lee!

Edhe: Kill Bill >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> krejt Matriksat bashkë.

zog

Primus registratum

ppo brucja pse me te verdha, ketu eshte problemi
cool.gif

alinos

Forumium maestatis

e verdha eshte ngjyra e vdekjes ne disa kultura...

O vinto qualche cosa :devil:

p.s. cool icon /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ne kulturen kineze eshte vetem dhe vetem e kuqaj ngjyre vdekje dhe numri 4 /pf/images/graemlins/laugh.gif

Denimi me vdekje nenshkruhet me te kuqe, ata nuk perdorin te kuqen si ne per korrigjimet /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per numrin 4, di te them qe edhe ia perfaqeson vdekjen sipas tyrel, ndersa numri 8 eshte me fat dhe keshtu cdo gje me 8-a rezervohet ose blihet, si ne rastin e targave te makinave.Kushtojne 10 fish deri 100 fish me shtrenjte.

Per te verdhen nuk di gje, me vjen keq nese jam jashte teme ke tema (me duket se e para) qe ka hap zogu /pf/images/graemlins/wink.gif

Nuk i kam pare asnje nga filmat, s'jane shija ime.Brucen e kam pare para 10 vjetesh kur pushoti tregun dhe mendjen e shqipetareve dhe tani qe luftohet pirateria sepse filamt e tij jane te lira.

zog

Primus registratum

sony je afru po se ke gjet hala, pikerisht tek cilat kultura ketu qendron çeshtja.

dhe ata qe thone se bill dill ja kalon matrix ja fusin kot s'marrin ere nga filmi e as nuk dine kur nje film behet kult.

po ja u them, nje film kthehet ne kult kur ai frymezon, kur ne te ka personazhe te spikatur si Neo, Smithi e kompani, po personazhet e tarantinos cilet jane, mos valle aktoret Travolta me shoke. ketu çalon gomari. me duket se tarantino eshte shume intelo (ose hiqet si i tille) per te qene i mire.

nashti ika se neser puna dhe kur puna pa gjuma masnej hapet goja shuma.
biggrin.gif

illyricus

Primus registratum

[qb] sony je afru po se ke gjet hala, pikerisht tek cilat kultura ketu qendron çeshtja.

dhe ata qe thone se bill dill ja kalon matrix ja fusin kot s'marrin ere nga filmi e as nuk dine kur nje film behet kult.

po ja u them, nje film kthehet ne kult kur ai frymezon, kur ne te ka personazhe te spikatur si Neo, Smithi e kompani, po personazhet e tarantinos cilet jane, mos valle aktoret Travolta me shoke. ketu çalon gomari. me duket se tarantino eshte shume intelo (ose hiqet si i tille) per te qene i mire.

[/qb]
Hahah sa ta sheh gjekouor kët' shkrim ki me pasë diskutim me te...

Une as s'i kom nervat e as kohën për këtë, veç po t'pyes:

1.Tarantino vs Wachovski Bros
2.çdo karakter i Tarantinos vs çdo karakter i Matriksit
3.Travolta vs Reaves (heeej kjo osht nobrejnër!!! e mos ta përmendim Samuel L. Jackson-in)

- e nëse veç njana prej ktyne simbas teje ësht' n'favor t'anës s'djathtë t'pabarazimit, une s'kom si polemizoj me logjikën e shijen tande. Tung.

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga illyricus:
Hahah sa ta sheh gjekouor kët' shkrim ki me pasë diskutim me te...
usta, s'e kam nder mand me cha drrasa me zogun, po due mu shty pak me ty...

1.Tarantino vs Wachovski Bros
nuk bon me u krahasu, prandaj ti s'asht dashte me ra pre e ksaj rrjedhe ** e ka hape ky cuni...
tarantino asht car, tarantino asht p*#% i s'ames, ai asht trim mbi trima...psh, kush i kish ra ma mire n'fije se tarantino me e shpjegue kangen 'like a virgin' t'madones, ** e ka ba n'reservoir dogs? kujt i kish ra n'mend me e ba ai dialogun e samuelit (me allti n'dore, per ftyre t'drogirashave: The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.)? ej bre, tarantino e ka fitu kanen, leni kto muhabete...kur tarantino u kane kult, varchovskat kane editue filma per tjeter kand...
mirepo, ni pune e kane ba varchovskat, ** edhe tarantino (ma merr mendja) ju kish pase lakmi: lamjen e pareve! a burri i botes, ajo skena n'filmin bound, ku ky tipi ** punojke si money loundry per mafine i lane paret, ajo asht skene e mrekullueshme...

2.çdo karakter i Tarantinos vs çdo karakter i Matriksit
usta, jane t'ndryshem...munesh me thone ** mujne me u krahasue skenat e luftes t'tarantinos e t'vllaznise, mirepo per karaktere, ata jane t'ndryshem...
edhe kto skena, nese te tarantino "nuk" jane sexy e candy-eye si te matriksi, tensioni deri te kjo skene asht i ndertuem per mrekulli...e keqja asht ** shikuesi i thjeshte s'e merr vesh tensionin, e ngihet me qato dy tre grushta...

3.Travolta vs Reaves (heeej kjo osht nobrejnër!!! e mos ta përmendim Samuel L. Jackson-in)
usta, e ki shume shume gabim! sidomos n'relacion me rivsin...kqyr ktu, cilindo artist merre e qite n'vand t'neos, filmi ka me deshtue...personazhi i neos asht i preme per rivsin: per ni njeri t'hutum e ** s'di me lujt, i paken n'ftyre e i paafte me t'binde si per t'mire e si per t'keq...per ket arsye matriksi t'man n'tension, sepse neo nuk t'bind per kurgja hiq...ku ka ma mire se mi qite rivsin si mesi t'hutum, e identifikimi i publikes tru-bjond me kene i 100%? neo (rivsi) asht i hutum gjate tane filmit, nisoj sikurse zogu co., prandaj ata e kane shume lehte me u identifikue me ta, me i hy nen lkure e me ju doke vehtja ** po bajne dishka (demek, po fillozofojne edhe po e kuptojne esencen e realitetit)...duhet ni artist kukell bukurosh pa aftsi aktrimi, si rivsi, ** me e ba ket pune...ndoshta rivsit i doket vetja ** di me lujt, mirepo fakti asht ** ai s'di, e mu kjo i pergjigjet rolit t'mr. andersonit...
{quote]... une s'kom si polemizoj me logjikën e shijen tande. Tung. [/QUOTE]
usta, latint e mochem jane kone burra t'mechem edhe i kane lone do fjele t'mira, si psh de gustibus non est disputandum...

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war:
[qb]
nuk bon me u krahasu, prandaj ti s'asht dashte me ra pre e ksaj rrjedhe ** e ka hape ky cuni...
tarantino asht car, tarantino asht p*#% i s'ames, ai asht trim mbi trima...psh, kush i kish ra ma mire n'fije se tarantino me e shpjegue kangen 'like a virgin' t'madones, ** e ka ba n'reservoir dogs? kujt i kish ra n'mend me e ba ai dialogun e samuelit (me allti n'dore, per ftyre t'drogirashave: The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.)? ej bre, tarantino e ka fitu kanen, leni kto muhabete...kur tarantino u kane kult, varchovskat kane editue filma per tjeter kand...
mirepo, ni pune e kane ba varchovskat, ** edhe tarantino (ma merr mendja) ju kish pase lakmi: lamjen e pareve! a burri i botes, ajo skena n'filmin bound, ku ky tipi ** punojke si money loundry per mafine i lane paret, ajo asht skene e mrekullueshme...[/qb]
Masi e kom shkru ate mu ka kujtu 'Bound', po nuk u ktheva mi ndryshu se une e pata ma shumë fjalën për Matriksat. Po edhe mi marr ate parasysh, kur ta kqyrsh holl e holl munesh cilindo film (veç njanin) t'Tarantinos mi qitë kundraj krejt çka kanë bo vllaznia edhe pa zor hiç me gjetë niqin sene ma t'mira n'favor t'tij. Ai dialog i Jules-it osht gjenial, e ajo osht veç nji pjesë 2-3 minutshe e nji filmi si osht plot me qasi.

[qb] usta, jane t'ndryshem...munesh me thone ** mujne me u krahasue skenat e luftes t'tarantinos e t'vllaznise, mirepo per karaktere, ata jane t'ndryshem...
edhe kto skena, nese te tarantino "nuk" jane sexy e candy-eye si te matriksi, tensioni deri te kjo skene asht i ndertuem per mrekulli...e keqja asht ** shikuesi i thjeshte s'e merr vesh tensionin, e ngihet me qato dy tre grushta...[/qb]
Paj...shyqyr si janë t'ndryshëm bre e ishalla s'i bjen nji karakteri t'Tarantinos me i përga nji t'Matriksit. Çka m'pëlqen mu për mënyrën qysh i krijon karakteret Tarantino osht se i qet n'nji botë si s'ka ku me shku ma reale, n'situata si jonë shumë t'besushme (e n'fakt shumë t'përdoruna n'filma t'zakonshëm t'Hollywoodit - jo me hitmena, me mafijasha e sen e sen), po iu jep dialogje e personalitete shumë t'pabesushme, pavend e t'jashtëzakonshme (po njikohësisht qesharake, fantastike, origjinale e si jau japin atyne edhe ni dimension a dy), E N'FUND e ka nervën me 2-3 fjalë a sjellje t'tyne me i kallxu shikusit çka o ka bon ai me ata karaktera, sikur me konë tuj u zezatë me neve. S'po di a po kom kuptim, psh te Jules-i e Vincenti kur folin për masazhin e kambve t'femnave e sen e jonë tuj shku te ata 3 si kanë vjedhë prej bossit t'tyne e para se me hi e kanë krejt këtë dialog si s'ka kurrfarë lidhje me çka bojnë ata e çka kanë me bo edhe nja 2-3 minuta, e fjalinë e fundit si e thotë Jules-i para se me hi osht: 'Let's get back into character!', sikur me thonë si deri tash ata s'jonë konë njerëz si vrajnë për pare po veç dy njerëz t'zakonshëm tuj folë, e tash duhet me u kthy n'karakterat e filmit e me ia nisë me bo çka duhet me bo sipas skenarit. Për mu kjo osht gjeniale.
Sa për skena t'aksionit e luftës, nashta osht veç punë e shijes, po s'i kisha ndrru krejt CGI-at e Matriksave për nji skenë t'Jules-it ('Say what one more time ************ say WHAT!).Për mu, ai tensioni si po thu ti osht ma i vlefshëm se krejt 3200 kompjuterat e vllaznive.

[qb]usta, e ki shume shume gabim! sidomos n'relacion me rivsin...kqyr ktu, cilindo artist merre e qite n'vand t'neos, filmi ka me deshtue...personazhi i neos asht i preme per rivsin: per ni njeri t'hutum e ** s'di me lujt, i paken n'ftyre e i paafte me t'binde si per t'mire e si per t'keq...per ket arsye matriksi t'man n'tension, sepse neo nuk t'bind per kurgja hiq...ku ka ma mire se mi qite rivsin si mesi t'hutum, e identifikimi i publikes tru-bjond me kene i 100%? neo (rivsi) asht i hutum gjate tane filmit, nisoj sikurse zogu co., prandaj ata e kane shume lehte me u identifikue me ta, me i hy nen lkure e me ju doke vehtja ** po bajne dishka (demek, po fillozofojne edhe po e kuptojne esencen e realitetit)...duhet ni artist kukell bukurosh pa aftsi aktrimi, si rivsi, ** me e ba ket pune...ndoshta rivsit i doket vetja ** di me lujt, mirepo fakti asht ** ai s'di, e mu kjo i pergjigjet rolit t'mr. andersonit...[/qb]
K'tu m'ki marrë vesh gabim. S'e kom pasë menen te Travolta si Neo, po veç te aftësitë e tij si aktor n'krahasim me ato t'Reeves-it, masi Zogu e kish qitë poshtë 'Travoltën me shokë'. Une s'jom ngat me konë adhurusi ma i madh i Travoltës, po muj me thanë pa tutë se Reevesi s'ia bon ngat nivelit t'tij. Sa për Neon, ai e ka pasë fatin mi pasë qysh po i thojshin k'ta 'casting range' për atë personazh, e për ate pajtohna me krejt çka the aty.

[qb]
usta, latint e mochem jane kone burra t'mechem edhe i kane lone do fjele t'mira, si psh de gustibus non est disputandum... [/qb]
Çka po i bjen qajo? Se po pritoj mi gugllatë...

jack owar II

Primus registratum

usta, latint e mochem jane kone burra t'mechem edhe i kane lone do fjele t'mira, si psh de gustibus non est disputandum...
Çka po i bjen qajo? Se po pritoj mi gugllatë...
per shije nuk diskutohet...

btw, tarantino rules, edhe chdo tentim me i qite me ni nivel tarantinon e varchovskit asht mosnjohje e artit kinematografik...ky hapsi i temes, bylbyl zogu, get ** s'sheh qeter san n'filma pervech thikat e shpatat e grushtat e kung fuse...edhe tash ky pretendon ** asht n'gjendje me ja ndrrue titullin filmit n'majthik a qysh dreqin ja ka ba...

perndryshe, une haptas e ftoj keanu rivsin me i dale fer uma turmanit, nese ai ka takat per ket pune...une e di ** urma e cakaton rivsin diten e naten...per kung fu e kam fjalen, se per aktore, ** te dyte kane pase nderin me luejt n'filmin ma muhalif n'historine njerzore, 'even cowgirls get the blues'...

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war
[qb]
perndryshe, une haptas e ftoj keanu rivsin me i dale fer uma turmanit, nese ai ka takat per ket pune...[/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

[qb]Fillimisht postuar nga jack o'war:
......., masi Zogu e kish qitë poshtë 'Travoltën me shokë'. Une s'jom ngat me konë adhurusi ma i madh i Travoltës, po muj me thanë pa tutë se Reevesi s'ia bon ngat nivelit t'tij. [/qb]
o ilir, goqa boll mire me paske kuptu. une te thashe se tek ai filmi kanes, pra per tu bere i njoft, Tarantino pati nevoje per aktoret me te mire te platose, nder te cilet dhe Travolta (Travolten se beri te njoh Tarantino, ndersa e kunderta ka mundesi te ket ndodh).

ndersa vellezerit Vllazovski (a si quhen se s'di), me nje film qiten role MITIKE si te Neros dhe Agjentit SMITH. pak rendesi kane aktoret qe i luajne keto role (besoj se per karierat respektive keto do te mbeten rolet me popullore te tyre, dhe une po te isha do te isha bo tashme i NJOH). a kupton? nji qitu ta kisha llafen.

jack owar II

Primus registratum

ndersa vellezerit Vllazovski (a si quhen se s'di), me nje film qiten role MITIKE si te Neros dhe Agjentit SMITH.
i dashun, a e ngjeh ti supermenin?

illyricus

Primus registratum

[qb] o ilir, goqa boll mire me paske kuptu. une te thashe se tek ai filmi kanes, pra per tu bere i njoft, Tarantino pati nevoje per aktoret me te mire te platose, nder te cilet dhe Travolta (Travolten se beri te njoh Tarantino, ndersa e kunderta ka mundesi te ket ndodh).

ndersa vellezerit Vllazovski (a si quhen se s'di), me nje film qiten role MITIKE si te Neros dhe Agjentit SMITH. pak rendesi kane aktoret qe i luajne keto role (besoj se per karierat respektive keto do te mbeten rolet me popullore te tyre, dhe une po te isha do te isha bo tashme i NJOH). a kupton? nji qitu ta kisha llafen. [/qb]
Tarantino e ka ngjallë Travoltën edhe karrierën e tij me atë film. Edhe e ka kriju Samuel L. Jacksonin.

Me konë ashtu qysh po thu ti, pse i kanë harxhu vllaznia 20 milionë dollarë (për film) mi marrë Reavesin për at' rol?