Massachusetts - we're back !!!!!

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Massachusetts - we're back !!!!!

Secili ka arsyet e veta dhe mendimet e deshirat e tij, por ke lene Francen per te ardhur me vize ketu? :shrug:

Isabelle

Valoris scriptorum

Stop it ! Ska icik kohe qe ka fillu me e harru ate detaj /pf/images/graemlins/laugh.gif !

You dont have to be so 'açik' you know /pf/images/graemlins/laugh.gif !

For instance, une harroj cdo mjes se ku jam dhe ku kisha oprtunitetin te isha not so long ago /pf/images/graemlins/laugh.gif ! It takes time : it is a process /pf/images/graemlins/laugh.gif !

ladouce2005

Primus registratum

eh, e lashe por e kam si back up plan /pf/images/graemlins/laugh.gif
do mundohemi me sa mundemi kendej te arrijme qellimet, ne mos, aty e kemi akoma te ngrohte folene e Frances /pf/images/graemlins/smile.gif

Vals

Primus registratum

O Francezja e vogel. There's something about people who live/hav elived in France, something ephemeral, almost untouchable, flirty and cute that does not go away regardless where they go. Just an impression!

Ana, po ti mi na e paske hutu gjithe komuniteit me lajmin e kolltuqeve almost te reja? Sa per shtepite e Tiranes, nuk behen me rroga ato pune po maji kolltuqet se i bone paret rrush e kumlla.

AnaBlue

Forumium maestatis

Kete radhe e kuptova se deri tani kisha mendim te gabuar, ose justifikim ne fund te shpirtit se ne Shqiperi arrihet nje mirqenie ekonomike vetem me pune te pista. Por eshte opinion i gabuar. Kam miq dhe te njohur ne Tirane, ca me business dhe ca me pune te thjeshta e ca sallore-pa kurfare deshire per pune. Nuk po flas per kategorine e atyre me business (dhe pse ne Shqiperi, duke qene vend ne zhvillim, mundesite jane me te medha se ketu) por po flas per ato me pune te kategorise tone pra me rroga. Per kete kategori po flas dhe mund te them se ishin mjaft mire. Kush nga ne e ka shtepine e blere pa kredi? Besoj ca kokrra me parate qe kane sjelle nga Shqiperia se me rroga nuk blihet shtepi me cash ketu. Atje jane me kokrra qe kane shtepi te marra me kredi, kjo shtese qe ka pune te mira me rroga te mira i kane te blera apartamentet e tyre dhe makinat. Nejse!

Mirmjes iher /pf/images/graemlins/smile.gif

ladouce2005

Primus registratum

mirmengjes grupi
Vals :kiss: eshte e vertete ne disa gjera ajo qe thua per njerezit qe vijne nga Franca, por varet dhe nga personi /pf/images/graemlins/wink.gif
une po preferoj t'a fus veten tek grupi i atyre qe mendon ti :wub:
Ana honey, do doja t'a kisha shansin e te shijoja pak shqiperi, por per momentin s'mundem, so s'mundem as te te kundershtoj on anything :shrug:

Isabelle

Valoris scriptorum

Mjes tu ju 2 /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Qeke gdhi me fjalim po nuk te vej faj se duket t'qekena 'hedh n'fyt' ne te njejten kohe dhe une dhe Valsi. Kuptohet Valsi icik me shume /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Nuk jam dakort me mendimin qe justifikojme 'sikletin' tone nga larg kur mendojme vetvetiu se ajo qe atje konsiderohet 'jete e rehatshme' arrihet ne shumicen e rasteve vetem me rruge te terthorta dhe jo te drejtperdrejta. Akoma nuk kam rastisur te takoj familje qe duke punuar ne shtet apo firma private te kene arritur te blejne apartamente te reja, te bejne mobilime me shije dhe te jetojne nje jete te qete ne aspektin ekonomik te fjales. Me thjeshte rroga (kategoria jone pra /pf/images/graemlins/laugh.gif ) nuk ja del !!!! Deri para 6 muajsh per te marre nje kredi ne Tirane duhet te njihje dreqin dhe cunin e tezes vet /pf/images/graemlins/laugh.gif , dhe pasi ti njihje duhet ti sajdisje mire sipas traditave te fisme shqiptare /pf/images/graemlins/laugh.gif . Per mendimin tim, ky nuk eshte rehat !

Atje, ka dicka tjeter - po ! Njerezit nuk para e mendojne dy here per ti bere qejfin vetes /pf/images/graemlins/laugh.gif : nga ana tjeter nuk kane shume variante : kur i kane, u kpusin koken /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Kjo eshte ajo qe ne na ben pershtypje shume dhe mezi arrijme ta tresim ne organizmin tone pas kaq vitesh emigracion dhe sakrifice :shrug: !

AnaBlue

Forumium maestatis

Mos u merzisni se muhabet po bejme. Nuk ka ardhur Kik te na sjelli nje kafe sot, apo nuk e ben te mire ajo. Mora vesh se eshte duke bere nje torte gjigante se Beba ka ditelindjen.

Indulgence

Primus registratum

A ta them edhe une nji llafe per punen e jeteses ne Boston/shkollat?

Po sikur te gjesh ate te mesmen e arte? Te jetosh ne suburbs, (8-12 milje nga downtown Boston) qe kane sistem shkollor publik te mire... Newton, Wellesley, Milton, Canton, Braintree... dhe te punosh ne Boston, edhe ja, u be...

My company is moving to Copley in 2 weeks... Any of you gals in the area?

AnaBlue

Forumium maestatis

Keto qe shkruan jane zonat me popullore, dhe me te shtrenjtat si Wellesley dhe Newton por shtepiat fillojne tek 1 milionshi. Kurse Braintree nuk ka me sistemin qe ka pasur dhe ka filluar te Quincy-zohet. Nejse, une punoj ne Wellesley prej nje viti dhe jetoj diku afer dhe Copley SQ. eshte vetem xhiro weekendesh tani /pf/images/graemlins/frown.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Ho me si ju shkoi dreka ?

Indulgjenca /pf/images/graemlins/laugh.gif uer is jor kompeni llokejtid nau ?

Indulgence

Primus registratum

Dhe kerent llokejshen iz et Boston Design Center, or Black Falcon Cruise terminal, aty ku lidhet fundi i Summer St. me L St. Bridge...

Waj du ju fill llajk puting e /pf/images/graemlins/laugh.gif after maj nejm mi Izi?

Isabelle

Valoris scriptorum

E vuna /pf/images/graemlins/laugh.gif per masa preventive /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Aj butçërd jor nik -dhetz vaj /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Aj didnt neu uot jor riekshen uoz going tu bi : nau aj si ju ar dhi anderstending kajnd /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Enivejz : aj juzd tu verk mu ke fillimi i bishtit dhe fundit i Summer St : godina si pampor ku eshte posta. Nau aj hev muvd a kapell of bllokz euej : bat aj em still in dhe erea.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
....
Atje, ka dicka tjeter - po ! Njerezit nuk para e mendojne dy here per ti bere qejfin vetes /pf/images/graemlins/laugh.gif : ...
Ti don me thane qe populli shkipetar eshte drite-shkurter? :eek:

Po ku le laro te haje balo mi (jo Balo jote Ana se ai eshte i urte /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Perndryshe, cdo gje qe ke thene eshte e drejte, me rroga s'ka mireqenie, me rroga mesatare vec mund te ushqehesh mire, por koka do te te dhembe serish per faturat e kurrentit e taxat e TVSH qe s'e shef asiher e te vje inot me e pagu.

Ne ate vend kush jeto mire o ka trashegu naigjo, o ka bo pislliqe, kshu ne pamje te pare te gjithe si te ndershem duken po aha, eshte vetem impresion.

Me fakte po deshet (por pa emra).

Dolores

Primus registratum

Hajde te pime nga nji kafe...se i qenkeni fut halleve me themeli sot /pf/images/graemlins/tongue.gif

coffee.jpg

kush te doje edhe mund ta kthej /pf/images/graemlins/wink.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Ma kthe icik mu flixhanin te marr vesh do i shes kolltuqet apo jo se me duhet vendi per te rejat. Cfare problemi te rendesishem qe kam? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qeka dhe kafe me Mehmet Efendi :lol:

Dolores

Primus registratum

33a.jpg

Ana s po te kullon mire, qe dmth te mbajne ne goje :goofy: ...te presim dhe cik /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po qe e ke problem te madh kte te kolltuqeve e ke...se tani as ne shtepi s'te shkohet dot se te jan bere kolltuqet verem /pf/images/graemlins/laugh.gif ...sa here hyn ne shtepi i shef dhe psheretin: oh pse me mori perendia mendjen edhe i bleva /pf/images/graemlins/laugh.gif ...i know the feeling /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Qyqa... kush me merr neper goje mi? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Osht koha e ngritjes se rrogave, shpresoj se osht bossi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dua te marr kolltuqe lekure por me vret ndergjegja se jam anetare e PETA, pra jam per te drejtat e kafsheve :smash:

ladouce2005

Primus registratum

po nuk jane kafshe prej verteti ato qe perdoren per kolltuqe mi, mos ki merak /pf/images/graemlins/laugh.gif
jane kafshe qe nuk shohin drite dielli dhe fryme njeriu, pervec atij qe i ushqen e i rrit overnight per ti therur te nesermen e abuzuar pastaj me lekuren e tyre /pf/images/graemlins/frown.gif