Massachusetts - Tema e Tetorit te 2006

teab

Primus registratum
Re: Massachusetts - Tema e Tetorit te 2006

Trano edhe une ashtu mendoj, sidomos ne kete rast qe eshte nje cmenduri e vertete dhe behet fjale per nje maretese se shpejti. Por disa persona te tjere keshillojne qe te "back off" sepse personi ne fjale eshte shume i/e zgjuar dhe e dis e spo ben. Nuk e kuptoj se si mund ta quash veten miq kur nuk mund te thuash te verteten.
Mendoj se personi ne fjale ehste shume i/e zgjuar por ne kete rast po ja fut kot dhe po shkatarron jeten per shkakun e nje njeriu qe eshte "needy" dhe me shume probleme. Dhe kur shof kete situate nuk me rrihet pa folur, megjithate ne kete rast nuk jam tu thene gje dhe eshte me te vertete e trishtueshme.

TranofiljA

Primus registratum

2 me 2 Candy.....vendos vete tani /pf/images/graemlins/smile.gif

N.q.s personin e konsideron te afert dhe mesa duket ja njihke historine shume mire atehere nuk duhet te mendohesh dy here.
Nuk mendoj se duhet t'i thuash "MOS", por thjeshte thuaji c'mendon. Aq i detyrohesh, si mike. Une do doja qe miqt e mi te me thonin c'mendonin. /pf/images/graemlins/shrug.gif

tola77

Primus registratum

une nderhyva ne nje situate akoma me te keqe ,lexo tek sociologjia ''dashuri me nje ish te droguar'' eshte e veshtire te nderhysh dhe ate vajzen e kam dhe e dua si motren time,perpiqu qe mos te te ngelet peng,por mbaj dhe rezerva.

teab

Primus registratum

Nuk jam tu thene gje se ashtu jane rrethanat, por nese do kisha mundesi do e kisha thene ate qe mendoj edhe sikur te me prishte pune. Nuk bej dot filma, dhe e kam te detyrueshme te them ate qe mendoj. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Qerratai

Primus registratum

Candy, miqesia nuk imponon qe ti te flasesh gjithmone dhe gjithmone te thuash ate qe mendon. Miqesia eshte me e plote kur ka variacion qendrimesh ne te. Miqesia eshte ta lejosh mikun/mikeshen qe ke, te beje ate qe ndjen dhe nqs do i shkoje keq, ta mbeshtesesh, nqs do i shkoje mire, te ndash gezimin me te. Le te jete si te doje ai personi tjeter, mjafton te mos kete vrare apo perdhunuar njeri. Cdo gje tjeter pastaj eshte relative. Prandaj jane te bukura ndjenjat e verteta, sepse dizinteresohen totalisht per "garniturat" dhe fokusohen tek syte, buzet, shpirti, zeri i dikujt.

ameba

Forumium maestatis

Edhe kjo nuk eshte zgjidhje Candy /pf/images/graemlins/shrug.gif

Gjithsesi ne vetem teorine mund te te japim, se raliteti fatkeqesisht nuk na ka bere te gjitheve te mendojme njesoj...

Idea e Tranos qe nje mik duhet te te thote gjithnje te verteten vlen edhe per mua...

P.S: Mosto nje person qe une e konsideroj si mik (dhe te tille jane me pak se gishtat e nje dore per kedo) i detyrohem ti them gjithcka, ashtu sic pretendoj te me thote gjithcka! Nese dikush nuk me thote te verteten ne sy nuk eshte me miku im, por thjesh nje i njohur tjeter. Une keshtu i mendoj gjerat te pakten... /pf/images/graemlins/booki.gif

teab

Primus registratum

Tonce, eshte nje situate qe i kalon parametrat e normales. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Por ndoshta une shqetesohem per te tjeret me teper sec duhet, dhe ndoshta duhet te ndryshoj.

ameba

Forumium maestatis

Pyet Zemren Candy...

Nuk ka gjykates me te mire se zemra ne te tilla raste /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Shkrimi u ndryshua nga Administrata per teprim serioziteti /pf/images/graemlins/tonguee.gif

teab

Primus registratum

Kone, sic thashe dhe me lart ne kete rast nuk them dot gje personalihst, por disa persona te cilat mund te thone dicka refuzojne ta bejne dhe kjo me shqeteson. Mbase kane te drejte ne nje fare menyre sepse nuk ka per te ndryhsuar asnje gje nese flasin apo jo.

Nejse, se u be tema shume serioze, po e shof qe njerezit ndryshojne me kohen dhe preferojne me mire te jene miq per qejf, por jo per kur vjen puna per ceshtje serioze.

Qerratai

Primus registratum

Candy, situata kalon parametrat e normales, ke te drejte. E di pse ? Sepse tani qe mikesha jote ka rene brenda koke e kembe, cdo gje qe ti thuash ti kunder asaj qe ajo ndjen, jo vetem qe nuk do e ndihmoje mikeshen tende, por do ta beje te kete dyshime ne lidhje me raportin me ty. Mos i fol nje njeriu te dashuruar /pf/images/graemlins/wink.gif apo te apasionuar kaq rendshem.

Duhet te kuptoni qe nje njeri e kemi shok apo mik VETEM ne baze te raportit qe ka me ne, VETEM ne baze te gjerave qe ben ne lidhje me ne. Une per dike ( per shume ) jam cun maskara, shkerdhate, i poshter... per disa te tjere jam cun flori, besnik, i ndershem... pra prezenca e opinioneve te para mbi mua, nuk pengon ekzistencen e te dytave.

Qerratai

Primus registratum

Edhe dicka Kendi, se harrova ta thoja me siper: A e ke mikeshe ti ? PO. A e ke zgjedhur sepse e konsideron te denje per ta dashur si shoqe ? PO. Atehere pse nuk merr parasysh faktin qe mikesha jote po te kish nevoje per nje keshille nga ti do te te pyeste vete ? E thene ndryshe, po s'te kerkoi "ndihme" ti nuk ke pse ia imponon.

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nejse, se u be tema shume serioze, po e shof qe njerezit ndryshojne me kohen dhe preferojne me mire te jene miq per qejf, por jo per kur vjen puna per ceshtje serioze.

[/ QUOTE ]

Kete nuk e kuptova per ke e kishe...

TranofiljA

Primus registratum

Miku nuk duhet t'i thote mikut "MOS" bej nje gje ose tjetren, por duhet te pakten t'i thote se c'mendon.

Po te marrim nje rast qe ndodh shpesh. N.q.s nje mikja ime eshte e dashuruar me nje person qe e tradheton vazhdimisht (dhe une e kam te vertetuar kete me syte e mi /pf/images/graemlins/laugh.gif) atehere si mike une bej dy gjera:

1. I jap mundesine ketij personi qe t'i tregoje vete se cfare po ben.

2. N.q.s pika 1 nuk funksionon, i them vete mikes time.

Kaq. Nuk i them as lere e as mbaje....do ndihem keq, normalisht....por jo aq keq sa do te ndihesha n.q.s ajo e merr vesh qe une isha ne dijeni dhe nderkohe i buzeqeshja kur ajo me tregonte cfare i dashur i perkryer eshte ai.

teab

Primus registratum

Nuk e di, po mua s'me rri goja pa thene dicka. Por mesa duket duhet te mesohem ta qep sepse mesa po shof nga shoqet e tjera te njeten gje presin edhe ato. Dmth me pak fjale ne jemi shoqe, po me mire mos thuaj asgje. Jemi shoqe sa gallata, jo per ceshtje te rendesishme. /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

ameba

Forumium maestatis

Ej na thoni ndonje budallik se me gjithmen u be shume serioze tema /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Qerratai

Primus registratum

Trano, eshte rast krejt i ndryshem ai qe thua ti. Ne rastin e Kendit, mes shoqes se saj dhe ketij cunit diversant, nuk ka patur ndonjehere raport. Pse duhet folur "kunder" nderkohe qe ai cuni mund ta doje e ta respektoje kete gocen denjesisht ? Pse duhet thene fjala perpara ngjarjeve ? Me duket paragjykuese.

Candy, nqs e the per shoqet e tua, nqs vertete e mendon ate qe the, atehere s'ka kuptim qe ti konsiderosh me si shoqe. Duhet te heqesh dore, per KOHERENCE!

Sirena

Primus registratum

Thuaji te verteten Candy, pastaj ajo eshte e lire te vendose vete dhe ti nuk do kesh pengje.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Une do ja beja te qarte ate cka mendoj....

[/ QUOTE ]

me falni se po nderhyj ne temen tuaj... /pf/images/graemlins/grin.gif

une do beja te njejten gje si Trano...edhe pse eshte shume e veshtire...edhe pse rrezikon te mos flasesh per nje kohe te gjate me shoqen e ngushte...une do thoja ate qe mendoj...i pelqen apo si pelqen ta degjoje...nje dite si do qe te vijne punet edhe po te jete pas shume vitesh...nje miqesi e vertete mund te rilindi...

teab

Primus registratum

Trano, eshte rast krejt i ndryshem ai qe thua ti. Ne rastin e Kendit, mes shoqes se saj dhe ketij cunit diversant, nuk ka patur ndonjehere raport. Pse duhet folur "kunder" nderkohe qe ai cuni mund ta doje e ta respektoje kete gocen denjesisht ? Pse duhet thene fjala perpara ngjarjeve ? Me duket paragjykuese.

Candy, nqs e the per shoqet e tua, nqs vertete e mendon ate qe the, atehere s'ka kuptim qe ti konsiderosh me si shoqe. Duhet te heqesh dore, per KOHERENCE!

[/ QUOTE ]

Tonce, raport ka dhe shume. E leme me kaq. /pf/images/graemlins/shrug.gif

ameba

Forumium maestatis

Pyet zemren Candy !!!

P.S: Fshiji keto detajet siper se nuk i duhen kujt ... /pf/images/graemlins/winkwink.gif