Martese me kontrate!!!

Odea

Primus registratum
Re: Martese me kontrate!!!

Per mendimin tim kur ben nje martese me kontrate, eshte njesoj si te kesh bere nje shkembim apo kontrate biznesi. Te gjitha detajet jane te shkruara dhe nqs rregullat kundershtohen apo prishen atehere menjehre vjen prishja e kontrates.
Kjo per mua nuk eshte lidhje martesore midis dy njerezve qe e duan njeri-tjetrin por midis dy individeve qe kane gjetur menyren se si te jetojne harmonisht ndermjet rregullave.

Se kuptoj, pse duhet te jetosh me nje njeri te cilin duhet ti shkruash disa rregulla qe te shkojne mire punet bashke, perndryshe nuk do eci. Nqs eshte keshtu, mos e bej fare atehere. Jetoje jeten free sipas deshirave te tua pa u dashur te zbatosh disa rregulla apo deshira te dikujt tjeter. Sme pelqen biznesi ne dashuri :smash:

Odea

gezim lame

Primus registratum

Po per ate lloj "kontrate" behet fjale S6, mgjthse cfare do lloj martese ne vetvete quhet kontrate sic e thate dhe ju e eshte folur me siper.

Nejse mund ta jap dhe me shembull me pak humor sesi mund te vihen "kushtet e kontrates" /pf/images/graemlins/laugh.gif (jo per ta bastardtizuar temen :smash: ):

Marriage
Typical macho man married typical good-looking lady and after the wedding, he laid down the following rules:

"I'll be home when I want, if I want and at what time I want-and I don't expect any hassle from you. I expect a great dinner to be on the table unless I tell you that I won't be home for dinner. I'll go hunting, fishing, boozing and card-playing when I want with my old buddies and don't you give me a hard time about it.
Those are my rules. Any comments?"

His new bride said, "No, that's fine with me. Just understand that there will be sex here at seven o'clock every night... whether you're here or not."

Shpresoj asnje nuk do vere keshtu kushtesh /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

crazy

Primus registratum

une kam lexuar shume here qe ka martese me kontrate e kam degjuar shume raste qe shqiptaret jane mertuar me italian sa per te marre dokumentat dhe i kane dhene nje shume lekesh atij filanit qe do martoheshin,kane shkuar edhe tek avokati e noteri me firmos kontrate. :rolleyes: :eek:

plakudhedeti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga e_vogla:
[qb] une kam lexuar shume here qe ka martese me kontrate e kam degjuar shume raste qe shqiptaret jane mertuar me italian sa per te marre dokumentat dhe i kane dhene nje shume lekesh atij filanit qe do martoheshin,kane shkuar edhe tek avokati e noteri me firmos kontrate. :rolleyes: :eek: [/qb]
ha ha e vogla, te kane genjyer

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga plakudhedeti:
[qb]
[qb] une kam lexuar shume here qe ka martese me kontrate e kam degjuar shume raste qe shqiptaret jane mertuar me italian sa per te marre dokumentat dhe i kane dhene nje shume lekesh atij filanit qe do martoheshin,kane shkuar edhe tek avokati e noteri me firmos kontrate. :rolleyes: :eek: [/qb]
ha ha e vogla, te kane genjyer [/qb]
mbase e vogel jam une /pf/images/graemlins/laugh.gif

b.k.

Primus registratum

ate pjesen e parave une e di si fakt, po kjo puna e noterit duket pak e cuditshme :confused:

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb]
ate pjesen e parave une e di si fakt, po kjo puna e noterit duket pak e cuditshme :confused: [/qb]
po merret me vesh sot se c'po ndodh? :confused:

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga plakudhedeti:
[qb] waw !!! dak me ty e vogla, eshte shume e kmplikuar sot ! :confused: [/qb]
epo s'jam ne terezi sot,i kam nervat ne maks. :mad:

Seriozi

Primus registratum

Ky filmi k'tu e shpjegon qarte se ç'eshte "martesa me kontrate".
219782.jpg

Me duket se Catherine Zeta Jones dhe Michael Douglas kane bere nji kontrate te tille para marteses,te pakten keshtu me ka thene mu kjo Katja.

b.k.

Primus registratum

[qb]
Di dhe une qe shume martesa behen per dokumenta dhe vihet nje kontrate me pagese, dmth percaktohet shuma dhe palet bien dakort. Por qe te mberrinte puna ne noter se dija. Plus mendoj se do te kishte probleme me ligjin nese gjerat behen kaq hapur tek noteri.

Mgjt (pranoj injorancen time ne kete fushe) nese tek noteri shkohet me nej kontrate qe ne dukje eshte me ligjshme (psh nese ndahemi gruaja me paguan kete shume te caktuar) pse jo mund te funksionoje.

peson

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] Martesa si "me kontrate " si "pa kontrate" eshte kontrate. Te gjitha premtimet, detyrimet qe ben cifti para marteses plotesojne kushtet e nevojshme per nje kontrate. Te dyja palet pranojne dhe ofrojne. Me ligj jane rregulluar dhe pasojat per thyerjen e kesaj kontrate. Cfare me teper ka kontrata apo martesa me kontrate?! Sepse martesa nuk perdor fjalen kontrate nuk e ben ate me pak kontrate. Pse do duhej gjykata atehere per te zgjidhur nje martese ne rast se nuk do ishte kontrate? [/qb]
po kjo eshte e vertete.........................................