Martesa me te huajt sa te qendrueshme jan ato?

scadarsko

Locus omnem
Emigracioni i madh i shqiptarve,ne rrethanat bashkohore ka quar ne lidhje te shumta martesore dhe bashkejetsore kryesisht ne vende perendimore.Martesa dhe lidhje te tilla shpesh shoqnohen nga kunderthenje ne nivele kulturore,sociale apo ato fetare.Ato shpesh jan ne shenjester edhe te autoriteteve perkatese te vendeve ku ndodhen.Ka shume martesa ethnikisht te perziera,qe deshmohen te sukseshme por ka dhe te tilla qe nuk arrijne te mbijetojne perzierjet e kulturave dhe traditave.Cfare mendimi ju keni per kete teme???

Hektor12

Locus omnem
Vetem mos me thuaj qe tka shku mendja me u martu me te huaj... Sdi cte them kam degju per raste te tilla po skam ndonje ide. Ka plot raste kur ka fol zemra dhe plot raste kur kan fol dokumentet.

scadarsko

Locus omnem
Vetem mos me thuaj qe tka shku mendja me u martu me te huaj... Sdi cte them kam degju per raste te tilla po skam ndonje ide. Ka plot raste kur ka fol zemra dhe plot raste kur kan fol dokumentet.

i martum skam ken noj her por me bashkjetu po ...kam jetu me nji italiane ktu e mas ja pafsha bojen ma sa shtriga jan femrat italiane.....ndersa pe rtemen i kam cilsu te gjitha e raste konkrete ketu ka qe shqiptarve ju flasin dokumentet,e nji an tjete rja gercasin femije me kto femra e me i pa sot jan ba si gjetun n rruge,stres jete qeni thuj te vetem skan njeri .....sepse dikur kur u sistemuan mbanin koken perpjet etash skan me vend n shoqni .

dr love

Locus omnem
Kam degju per disa raste qe meshkujt kan marr te huaja dhe jan te lumtur.Vajzat shqiptare kur martohen me te huaj behen mendjemdhaja..kujtojne sikur cfar kan bere dhe vin gjith tangerllek..

Hektor12

Locus omnem
i martum skam ken noj her por me bashkjetu po ...kam jetu me nji italiane ktu e mas ja pafsha bojen ma sa shtriga jan femrat italiane.....ndersa pe rtemen i kam cilsu te gjitha e raste konkrete ketu ka qe shqiptarve ju flasin dokumentet,e nji an tjete rja gercasin femije me kto femra e me i pa sot jan ba si gjetun n rruge,stres jete qeni thuj te vetem skan njeri .....sepse dikur kur u sistemuan mbanin koken perpjet etash skan me vend n shoqni .
sdi ca te them vella kam degju nga te dyja rastet un kam qene i martuar dhe them qe pervec femijes qe kam gjithcka ka qene e gabuAr dhe ka qen eshte shqitaew.

dr love

Locus omnem
S'merret vesh..Shqiptaret qe jan martuar me te huaja thone se jan me te mira se shqiptaret per sjellje..mentalitet..edukate..etj.
Te huajte duan nuse shqipetare se ju duken me te mira...hajde kuptoje..

scadarsko

Locus omnem
S'merret vesh..Shqiptaret qe jan martuar me te huaja thone se jan me te mira se shqiptaret per sjellje..mentalitet..edukate..etj.
Te huajte duan nuse shqipetare se ju duken me te mira...hajde kuptoje..
Shqiptart qe jan martu me t huaja rrejn sa munden se vujn ma zi se femnat n shqipni prej burrave....nuk tregojn se vejn perparse me la pjatat,me rrit femije tvet e punu si qen dit nat e grat i kajn te tel me thirr police...po gabunen me ju fut nji shput vetme...jan me kile ktu djem q evujn prej femnave t huja i njof s ei kam prit e percjell te une..pe rnjat s martohem s em kan tmerru ...jam traumatizu hahhha t hujt dun nuse shqiptare normal se femra shqiptare i vjen era femer e ktej femres i vjen era alkol e drog shumices...

dr love

Locus omnem
Athere djemt shqiptar nuk ua din vleren vajzave ktu..
Ose kur i marrin atje..iu mushin barkun ..bejn fmi e i myllin mrena ne shpi..kam nigju plot si kto raste.

Landi78

Forumium maestatis
ne rastin e fundit qe po bisedoja me dike ulur ne nje stol i jipja te drejte femres ndersa ne pergjithesi nuk kam argumetnim

dr love

Locus omnem
ne rastin e fundit qe po bisedoja me dike ulur ne nje stol i jipja te drejte femres ndersa ne pergjithesi nuk kam argumetnim

Po flasim kur nje djale qe jeton jashte vendit tone merr nje vajze martohet dhe e qon atje ku jeton ne ate shtet.ai del..argetohet ndersa ajo rri ne shpi..dhe zakonisht jane vajza te reja nen moshen 22vjec ...ketu jan kushte te tjera.

dr love

Locus omnem
Nejse ajo femer ishte teper e vecante dhe me habiste vazhdimisht nga menyra se si e trajtonte ate ceshtje

Zakonisht njeriu kur nuk gjen terren ose njerez qe i pershtaten ndrydhen ne vetvete..dhe ka raste qe duhet sforco teper e madhe qe mos te transformohen ne nje njeri tjeter.

scadarsko

Locus omnem
Ose kur i marrin atje..iu mushin barkun ..bejn fmi e i myllin mrena ne shpi..kam nigju plot si kto raste.
mase normale....vetem me ba nji femi ketu per me perfitu leje qendrim e ndihm socjale...imagjino nje familje me 4 antar marrin pa punu n belgjik reth 1800eur...ku i gjejn kto as n amerik e as te zoti n qill...

scadarsko

Locus omnem
mase normale....vetem me ba nji femi ketu per me perfitu leje qendrim e ndihm socjale...imagjino nje familje me 4 antar marrin pa punu n belgjik reth 1800eur...ku i gjejn kto as n amerik e as te zoti n qill...

joetisti_

Locus omnem
une ne dy a tri raste, nga afer, kam pare nje entuziazem te madh te te huajat ne martese me shqiptar. Sepse jane goxha djem nga pamja nga fiziku. Kane edhe shprehje cilesore te dashurise. Por, probleme lindin jo shume kohe me pas. Fillojne te orientohen per vazhdimesine e qendrueshmerine e marteses ne zakone shume mbytese. Femra me te drejte fillon e ndien shije burgu pak e nga pak.
Por jo vetem. Edhe sepse edhe ajo ka kulture shume te ndryshme dhe probleme do te lindnin edhe pa shtuar gje tjeter. Probleme qe ne fakt jane thuajse te njellojta edhe ne martesa me femra shqipare.

Martesa te sukseshme ka patur ne vitet e para 90-es. Por, si per te thene qe s'mund te jetohet krejt krejt ne paqe, sado sukses ne martese, kishte jo sukses ne jete. Ndarje me dhune per arsye "armiqesore" e ku ta di cfare tjeter.