Marketingu online

genci87

Primus registratum
Re: Marketingu online

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Mandi</div><div class="ubbcode-body">Genc pershendetje,
E-Commerce nuk eshte shume i zhvilluar ne Shqiperi jo se nuk eshte provuar, por sepse infrastruktura nuk ekziston (nuk ka nje banke shqiptare qe te mbeshtese llogarite e tregetarit online - Online Merchant Account), dhe se fuqia blerese dhe kultura e internetit eshte shume e ulet.

</div></div>
Ok e kam te qarte por edhe ndonje material jo ne lidhje me Shqiperine do me hynte ne pune.....
 

genci87

Primus registratum
Re: Marketingu online

Temen e kam organizuar ne menyre te tille qe nje pjese e vogel e saj te kete lidhje me aplikimin ne Shqiperi ( mundesite qe ofrohen, sfidat qe duhet te perballet etj.), kurse pjesa tjeter te kete lidhje me llojet e e commerce, infrastukturen, pagesat online dhe gjithcka qe ka te beje me tregtine elektronike.Kam kerkuar ne internet per ebook apo informacione te ndryshme por nuk kam arritur te gjej aq sa duhet.

Mund te me ndihmoni me ndonje material?????
 

Al-Punk

Still here
Re: Marketingu online

Genci pershendetje,
Nese do te besh dicka qe ka te beje me E-Commerce duhet te kapesh disa Case Studies dhe te merresh me to. Sherbimet me te suksesshme te E-Commerce ne Bote jane: Ebay dhe Amazon. Kerko per informacion per to, historikun, si linden, si u zhvilluan dhe platformen teknologjike (referencat etj) qe perdorin per te mbajtur dhe terhequr kliente.
Pjesa e infrastruktures eshte dicka per te cilen duhet te kerkosh ne Google. Disa keywords jane: Internet Merchant Account, Merchant Account, Online Payments. Do te te dalin shume faqe komerciale qe merren me transaksione por ne brendi ato japin informacione dhe teorike.

Per nje teme diplome te duhen te pakten nja 20 burime (ato qe i quan Ebooks) dhe je mbrapa nese po kerkon akoma.
 
A

abaz

Guest
Re: Marketingu online

Ej, mu desh para nje muaji tu shpjegoja nje profesori te Fakultetit te Ekonomise dhe nje biznesmeni qe ishte me te, se si veprohet per te patur nje faqe te thjeshte interneti per firmen, qe nga ndertimi, hostimi, menyra e reklamimit te saj, etj, etj dhe mirembajtja. Kur i thashe se duhet nje person qe ta mirembaje faqen, rudhi fytyren, se llogariti qe duhet te paguante nje person per kete, nderkohe qe nuk kishte fare njeri qe merrej me marketingun, i dukej e tepert. /pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/shrug.gif

Tjeter, une sapo u ktheva nga nje prezantim i nje panairi te Teknologjise se Informacionit dhe Telekomunikacionit qe do zhvillohet ne Shqiperi ne Tetor, organizuar nga nje kompani kosovare. E imagjinoni dot, isha i vetmi person bashke me nje kolegun tim qe u paraqit ne prezantim!!! As Vodafone e AMC nuk kishin dergu njeri!!! /pf/images/graemlins/shrug.gif Shpresoj qe te mos deshtoje, sepse eshte i pari panair qe zhvillohet ne Shqiperi per kete pune. /pf/images/graemlins/winkwink.gif
 
A

Albani nga prishtina

Guest
me duhet te shkruaj nje tem per diplom

marketingu ne tregti

1.karakteristikat e veprimtarive sherbyese
2.marketingu ne tregti
3.roli i tregtise si veprimtari e vecant
4.vecurite e marketingut ne tregti

e kam per ta kryer deri me 20 maj ,2011..
ju lutemi me ndihmone ....

mund te ma dergoni ne email

click_maintenace@live.com
ju faliminderit
 
A

Albani nga prishtina

Guest
Re: Marketingu online

Kam zgjedhur per teme diplome e-commerce. Meqe tema eshte pak a shume e afert me temen qe une kam zgjedhur vendosa te postoj ketu (per profilin marketing)
Mund te me ndihmoje njeri me materiale te ndryshme ne anglisht, italisht ose shqip rreth tregtise elektronike, pasi nuk kam gjetur mjaftueshem materiale....
Paraprakisht faleminderit!
 
B

benard

Guest
Re: Marketingu online

Marketingu Online- e ardhmja e shitjeve te sigurta
E. Hasani - Interaktiv HP marketing team – (Grenoble-France)

Une bej pjese ne ekip te marketingut interaktiv prane gjigandit te kompjuterave HP.
Hewlett Packard ka disa vite qe shet produktet e veta online dhe qe ne fillimet e shfrytezimit te kesaj mundesie, vuri re se ky treg shfaqej tejet joshes. Drejtuesit e kompanise, duke pare qe shitjet online filluan te zinin nje peshe te konsiderushme mbi shitjet totale, vendosen t’i kushtonin kesaj praktike nje buxhet gjithnje e me te rendesishem.
Suksesi i HP-se ne kete drejtim nuk ka ardhur vetem fale mundesive te medha ekonomike qe zoteron kompania, por dhe per shkak te menyrave te tjera te bashkepunimit qe HP ka eksploruar me kompani te vogla qe shesin kompjutera online apo me portale te medha si E-bay, Amazon.com, duke krijuar me teper shikueshmeri per produktet e saj dhe njekohesisht duke perthithur indirekt me teper vizitore per llogari te faqes se saj te Internetit. Keta vizitore ne nje perqindje te caktuar konvertohen ne bleres.
Shitjet online me shume gjasa ne te ardhmen e afert do te jene menyra me e perdorshme per te bere blerje, sidomos ne ato vende te zhvilluara ku interneti eshte i pranishem pothuajse ne cdo shtepi, zyre dhe ambient tjeter.
Marketingu online i krijon nje kompanie mundesine qe produktet dhe sherbimet e saj te jene te arritshme ne cdo moment te dites prej konsumatorit potencial. Me lehtesite qe ofron teknologjia, ka shanse te rritura qe promocioni te shnderrohet ne nje blerje direkte, pa permendur perfitimet e tjera si mediatizimin, krijimin e nje njohshmerie me te madhe si dhe reduktimin e kostove operacionale.
Eshte fatkeqesi qe marketingu online ne Shqiperi nuk eshte i vleresuar per rendesine qe ka, sepse ne bote tashme kjo qasje eshte transformuar ne nje nga metodat me efektive ne njohjen e nje marke/produkti/ideje etj. Per sa i perket Shqiperise, une gjykoj se problemet qe e bejne te pamundur per momentin zhvillimin e marketingut online jane te shumta :

Mungesa e perdorimit masiv te internetit.

Fakti qe nje lidhje interneti ende kushton shtrenjte per xhepat e shqiptareve.

Mungesa e theksuar e perdorimit te kartes se kreditit. Perpos kesaj dhe ai numer i vogel zoteruesish te kartes se kreditit, jeton me friken e abuzivizmit gjate transaksioneve te kryera online.

Mungesa e ofertes konkurenciale per te blere ne internet. Nuk ekziston nje dyqan i mirefillte virtual ku ti mund te realizosh nje blerje. Dhe ato qe ekzistojne shfaqin mungesa te theksuara profesionalizmi dhe korrektesie, si ne rastin e nje blerjeje nga une personalisht, porosia u vonua ne shperndarje rreth 4 jave.

Njohja e paket nga kompanite shqiptare e rendesise qe paraqet marketingu online, si nje mjet tejet eficent dhe tejet ekonomik ne krahasim me llojet e tjera te promocionit.

Marre nga: http://www.albpr.org/g-news/modules.php?name=News&amp;file=article&amp;sid=68
 
D

deshira

Guest
Re: Marketingu online

Marketingu Online- e ardhmja e shitjeve te sigurta
E. Hasani - Interaktiv HP marketing team – (Grenoble-France)

Une bej pjese ne ekip te marketingut interaktiv prane gjigandit te kompjuterave HP.
Hewlett Packard ka disa vite qe shet produktet e veta online dhe qe ne fillimet e shfrytezimit te kesaj mundesie, vuri re se ky treg shfaqej tejet joshes. Drejtuesit e kompanise, duke pare qe shitjet online filluan te zinin nje peshe te konsiderushme mbi shitjet totale, vendosen t’i kushtonin kesaj praktike nje buxhet gjithnje e me te rendesishem.
Suksesi i HP-se ne kete drejtim nuk ka ardhur vetem fale mundesive te medha ekonomike qe zoteron kompania, por dhe per shkak te menyrave te tjera te bashkepunimit qe HP ka eksploruar me kompani te vogla qe shesin kompjutera online apo me portale te medha si E-bay, Amazon.com, duke krijuar me teper shikueshmeri per produktet e saj dhe njekohesisht duke perthithur indirekt me teper vizitore per llogari te faqes se saj te Internetit. Keta vizitore ne nje perqindje te caktuar konvertohen ne bleres.
Shitjet online me shume gjasa ne te ardhmen e afert do te jene menyra me e perdorshme per te bere blerje, sidomos ne ato vende te zhvilluara ku interneti eshte i pranishem pothuajse ne cdo shtepi, zyre dhe ambient tjeter.
Marketingu online i krijon nje kompanie mundesine qe produktet dhe sherbimet e saj te jene te arritshme ne cdo moment te dites prej konsumatorit potencial. Me lehtesite qe ofron teknologjia, ka shanse te rritura qe promocioni te shnderrohet ne nje blerje direkte, pa permendur perfitimet e tjera si mediatizimin, krijimin e nje njohshmerie me te madhe si dhe reduktimin e kostove operacionale.
Eshte fatkeqesi qe marketingu online ne Shqiperi nuk eshte i vleresuar per rendesine qe ka, sepse ne bote tashme kjo qasje eshte transformuar ne nje nga metodat me efektive ne njohjen e nje marke/produkti/ideje etj. Per sa i perket Shqiperise, une gjykoj se problemet qe e bejne te pamundur per momentin zhvillimin e marketingut online jane te shumta :

Mungesa e perdorimit masiv te internetit.

Fakti qe nje lidhje interneti ende kushton shtrenjte per xhepat e shqiptareve.

Mungesa e theksuar e perdorimit te kartes se kreditit. Perpos kesaj dhe ai numer i vogel zoteruesish te kartes se kreditit, jeton me friken e abuzivizmit gjate transaksioneve te kryera online.

Mungesa e ofertes konkurenciale per te blere ne internet. Nuk ekziston nje dyqan i mirefillte virtual ku ti mund te realizosh nje blerje. Dhe ato qe ekzistojne shfaqin mungesa te theksuara profesionalizmi dhe korrektesie, si ne rastin e nje blerjeje nga une personalisht, porosia u vonua ne shperndarje rreth 4 jave.

Njohja e paket nga kompanite shqiptare e rendesise qe paraqet marketingu online, si nje mjet tejet eficent dhe tejet ekonomik ne krahasim me llojet e tjera te promocionit.

Marre nga: http://www.albpr.org/g-news/modules.php?name=News&amp;file=article&amp;sid=68
 
N

nertila korce

Guest
pershendetje ju lutem neqoftese ka mundesi kush mund te me jape ide per nje teme diplome ne lidhje me komunikimin ne biznes apo sjelljen organizative.duhet te xgjedh nje teme por nuk npo vendos dot ato qe kam pare deri tani nuk me plq dhe aq do doja nje teme disi te vecante .do tju jem shume mirenjohese nqs do te me ndihmonit.faleminderit
 

arbri .{fier}

Primus registratum
Re: Marketingu online

Agjensite e udhetimeve, agjensite imobiliare, hotelet, bankat, ato qe kryesisht kane sherbime. Mund te perfshihen edhe butiqe apo njesi biznesi te cilat per periudha kohe mund te ofrojne skonto per klientet.
Kryesisht une gjykoj se Interneti nuk mundet te krahasohet me televizionin per krijimin e brandit/markes, por per shitjen e produkteve te vecanta gjykoj se Interneti ka me teper avantazhe.
Marrim rastin e www.njoftime.com. Ku me mire se tek rubrika e Real Estate apo Shitje - Blerje makinash nje Banke mund te bej reklamen mbi perqindjet e kredive qe ajo aplikon?
Ku me mire se ne ato rubrika nje bleres shtepie mund ta gjej informacionin per kredi pa shume mundime dhe kerkime te tjera?
Bankat mjaftohen me berjen e nje faqeje webi dhe nuk e vrasin mendjen si t'a bejne kete faqe funksionale dhe sa me shume te klikueshme.
Megjithese nuk eshte shume faji i Bankave, por i atyre qe jane vene per ate pune atje. Jane persona qe kane mbaruar per turlifar lloj degesh ekonomike apo gazetarie dhe mbajne aty vende per shkak te syve te bukura apo se kane te njohur njerez me influence ne strukturen e Bankes.
Per me teper nuk kane as vullnet te lexojne ndonje gje perreth.
 

silvi.silvi.silvi

Forumium praecox
pershendetje te gjitheve kjo qenka nje teme uaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwww
shume interesante komplimente kush e ka krijuar ,eshte pikerisht ajo qe po kerkoja ...se me duhej nje ide interesante per temen e diplomes .ju lutem kush e ka bere kete teme te me ndihmoje nqs ka mundesi ju faleminderit
po le ad e emailit
silvi.silvi.silvi@hotmail.com
p.s ishalla po e shef njeri kete postimin tim:p
 

silvi.silvi.silvi

Forumium praecox
pershendetje arbri jam silvi edhe ti si puna ime qenke:p suksese te metejshme

te lutem nqs ke mundesi mund te me japer ti nje ide ca bere per temen e diplomes te lutem
 
Top