Mardheniet Jashtemartesore

Dolores

Primus registratum
Re: Mardheniet Jashtemartesore

Per mendimin tim ....seksi ose te them me mire fizikja( mos ta kthejme edhe kte teme ne seksuale) eshte gjeja e fundit qe nji partner leshon ne tradheti ....Martesa eshte shume me shume se sa fizike.....eshte shpirterore ...sakrifice...intresa edhe kompromise te perbashkta ....keshtu qe s duhet te flitet vetem per aspektin fizik ne tradheti .....

MLK

Primus registratum

Sucer c'est tromper? /pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Per mendimin tim ....seksi ose te them me mire fizikja( mos ta kthejme edhe kte teme ne seksuale) eshte gjeja e fundit qe nji partner leshon ne tradheti ....Martesa eshte shume me shume se sa fizike.....eshte shpirterore ...sakrifice...intresa edhe kompromise te perbashkta ....keshtu qe s duhet te flitet vetem per aspektin fizik ne tradheti .....

[/ QUOTE ]
Shume mire e the vete: shipirterore,sakrifice, interesa dhe kompromise te perbashketa.Do te shtoja edhe rrespekt e mirebesim reciprok.
Te shkosh ne shtrat me dike tjeter qe nuk eshte personi me te cilin ke vene kurore,i ke vene kapakun te gjithave atyre qe jane rreshtuar me lart perveç interesit.
Ne rastin e personave(meshkuj apo qofte edhe femra) qe tradhetojne pa nderlidhje shpirterore,vertete dashuria per partnerin mund te ekzistoje ende,por mungon rrespekti(sepse per te mbuluar hilen genjehet ne cdo lloj forme) dhe tradhetohet besimi i partnerit.
Nuk ka tradheti shpirterore;asnje nuk mund ta komandoje zemren e vet, keshtu qe,nese dashurohesh me dike tjeter,nuk tradheton sepse nuk je dashuruar qellimisht...ndodh dhe kaq.
Tradhetia "fizike" eshte e vetmja qe ekziston pasi ajo behet ne menyre te ndergjegjshme.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Tradhetia "fizike" eshte e vetmja qe ekziston pasi ajo behet ne menyre te ndergjegjshme.

[/ QUOTE ]

Tradhetia fizike ne te shumtin e rasteve behet ne menyre te pandergjegjshme,se po te futej ndergjegjia ne mes sdo kish tradheti te ndodhte.

Jam shume dakort me Doloresin,ndaj dhe jam e bindur kur them qe eshte nje nga semundjet "vdekjeprurese" e asaj qe mban lidhur dy persona.

Kondrapedali

Kondrapedali

Uuuuuu. Tradhtia, në çdo moment, rrethanë apo ku ta di un ç'tjetër, është e ndërgjegjshme. Nuk ka njeri në botë të thotë e ta mendojë se nuk e mori vesh se si ndodhi. Mund të mos ketë marrë vesh se si arriti deri aty sa të mos e respektonte partnerin por jo se si arriti ta dridhte.

Shumica e tradhtive vijnë si pasojë e "mishit", pra njerëzit preferojnë të plotësojnë shkulmet e dëshirave të tyre e jo të përmbahen për tu realizuar më pas me partnerin.

Ka edhe një pjesë e popullsisë dredhëse, e cila "detyrohet" të tradhëtojë pasi marrëdhënia në çift nuk shkon mirë. Për hir të kushteve shoqërore e ekonomike apo edhe të mendësisë së disa njerëzve, çifte të tilla vazhdojnë të rrinë bashkë megjithëse përmbushen diku tjetër /pf/images/graemlins/shrug.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kondre, cudi se si justifikimi me i madh ndaj tradhetise eshte "Me fal zemer,kam qene pishem" .Ndergjegjshmeria ndaj tradhetise vjen pasi ka ndodhur.Nese do ishin njerezit te ndergjegjshem per ate cka do te humbisnin sdo ta benin.Por fakti qe se mendojne sic duhet,ose se mendojne fare ben qe te tradhetosh.E pastaj nisin keto genjeshtrat e tjera : Ne tradheti faj kane te dy ne cift. Pff,patetike. /pf/images/graemlins/confused.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ka ca raste kur s'ka faj robi shkret se ai tjetri lef sa her që shef i femër t'u kalu rrugës.

E dyta. Gjithmon robi është i ndërgjegjshëm për çfarë mund të humbasë kur tradhton. Në rastin kur ai ose ajo është "pishëm", pasojat kanë më pak rëndësi, pra dredhësi bëhet më trim.

Por që është plotësisht i ndërgjegjshëm këtë s'e luan as topi. Kusuri janë justifikime të cilat të tradhtuarit i pëlqen t'i pranojë!

P.S. Mashkullorja këtu përdoret për lehtësi e jo për maskilizëm /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Po abuzon /pf/images/graemlins/laugh.gif Edhe femres mund ti lefi ndonje gje tjeter po nuk sillet si mashkulli.Plss

Kondrapedali

Kondrapedali

Shko fol me nji nimfomane. Un nuk futa këtu gjith meshkujt por kjo karakteristikë i përshtatet më shumë meshkujve.

Njeriu është i prirur ndaj tradhtisë, sidomos mashkulli. Femra është më "familjare" në koncept. Ajo kërkon stabilitet për fëmijët e saj (pasi mashkulli nuk e ka të lindur ndjenjën e atësisë) ndaj dhe kërkon mbrojtjen e një më të forti. Më parë mbrojtja ofrohej nga grupi, fisi ndërsa sot kërkohet nga mashkulli. Kjo shton përgjegjësitë e mashkullit i cili në natyrë është i papërgjegjshëm. Pra rrethi vicioz fillon e tkurret e kjo çon në atë që ne e quajmë tradhti. Mashkulli nuk tradhton në fakt vetëm për kënaqësinë e momentit por shpesh ka dhe një ndjenjë rrebelimi në veprimet e tij. Mashkulli nuk e ka në natyrë të ngulet. Ai e bën këtë nga dashuria (ose nga frika) për femrën /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif.

marina s.

Forumium maestatis

Kondre,ti e di se c'do te thote te jesh bashkshort dhe baba...pergjegjesite,detyrat e te gjitha.
Askush s'mund te kishte mendim te njejte me mua me shume se dikush ne pozicionin tend.
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

ps: une qe kam ket mendim dhe s'jam e martume dmth qe jam shume e qut /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

e zgjidhet ket muhabet m'duket
whoooooa /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

He me pra se shum u zgjat. Duhet si përher ndërfutja ime energjike që t'skjarohen problemet /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Si ke ken ti Zoje? /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

bebi

Primus registratum

deri tesh q1 m'puthe ti, mir kam ken, po tesh... brrrr brancamenta /pf/images/graemlins/grin.gif
m'dridhe si korrent /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Te jete pasiguri kjo e jotja Kondre /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Shko fol me nji nimfomane. Un nuk futa këtu gjith meshkujt por kjo karakteristikë i përshtatet më shumë meshkujve.

Njeriu është i prirur ndaj tradhtisë, sidomos mashkulli. Femra është më "familjare" në koncept. Ajo kërkon stabilitet për fëmijët e saj (pasi mashkulli nuk e ka të lindur ndjenjën e atësisë) ndaj dhe kërkon mbrojtjen e një më të forti. Më parë mbrojtja ofrohej nga grupi, fisi ndërsa sot kërkohet nga mashkulli. Kjo shton përgjegjësitë e mashkullit i cili në natyrë është i papërgjegjshëm. Pra rrethi vicioz fillon e tkurret e kjo çon në atë që ne e quajmë tradhti. Mashkulli nuk tradhton në fakt vetëm për kënaqësinë e momentit por shpesh ka dhe një ndjenjë rrebelimi në veprimet e tij. Mashkulli nuk e ka në natyrë të ngulet. Ai e bën këtë nga dashuria (ose nga frika) për femrën /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif.

[/ QUOTE ]

Mashkulli eshte i papergjegjshem.
Mashkulli eshte i pasigurte.
Mashkulli nuk behet mbeshtetje dhe se ofron ate.
Mashkulli per te mbajtur fort nje femer qe e do duhet te martohet.
Mashkullit i lef kur kalon ndonje femer perpara,eshte i papermbajtshem.
Mashkulli ndjek instiktet.
Mashkulli tradheton.

Mua kur te njihni ndonje mashkull qe si ka keto a ka mundesi te ma prezantoni?!Femra sot dhe kohe me perpara i ka patur mundesite te tradhetonte e madje ta bente sexin ne krevatin ku mashkulli ka mbath kepucet e ka ik per pune,nderkohe femra nuk tradheton ,PSE,sepse femra ka NDERGJEGJIE,ate qe mashkulli e le sapo del nga shtepia e lef si zagar kur i kalon ndonje "buce" afer.Eshte turp te pranosh qe tradhetine e ben me ndergjegjie,aq me teper kur kerkon ta ndertosh martesen mbi pastertine e cdo ndjenjeje,perfshi edhe ndergjegjien( kesaj pastertie i them idealizem une )

Me falni spo flas per meshkujt te gjithe,por me acaron fakti qe gjithmone na del mashkulli si me i pasigurti ne nje marredhenie.