Mardheniet Jashtemartesore

olololol

Primus registratum
Mardheniet Jashtemartesore

Kemi pare aq shume filma, telefilma,
Kemi lexuar aq shume libra aq shume histori neper gazeta,
Kam pare aq shume njerez qe kane nje te dashur dhe pse kane Statusin te martuar .

Une punoj me nje te HUAJ qe di mire shqip dhe kemi nje pune te atille qe kemi shume kontakte me njerzit hyjme neper dyqane etj dhe biem ne sy .Ky i HUAJI nuk dua ta them nga eshte se mos dali muhabeti, ka hyre ne muhabet me nje zonje rreth te 42-tave dhe pse ka femijet e rritur ben seks me ket shokun tim, biles ne nje bisede ne tel qe rregjistruam ajo tha : pasneser se kam burrin o me sherbim eja, si adoleshente me i fjale puc puc ne fund e sms gjithe diten, sa na kane futur friken me u martu .

Kush e ka fajin tani burri qe se kenaq seksualisht kete zonje ?
KAne manine me provu dicka te re vete keto ZONJAT ?

Mund te kete dhe ai nje te dashur vete ?

Mendimi im eshte ky : Shqiptaret jo te gjithe jane : Kur jane te reja ta besh dhomin sa te elefandit , kursehen , ruhen mos te bejne seks , pra se bejne atehere kur duhet me u bo , ka kohen mer vlla po ca bejne ,, jane beqar/e si thotew njeri pse e bere , por martohen bejne nga 4-5 kalamoj, dhe gjejne te dashur, gje cila shkaterron familjet, nuk pyesin me per opinion per femijet ne shtepi ,per te ardhmen e tyre si do rriten .

Si mendoni Ju ???

PLS .Jo chit-chat nje mendim dua kush ka, pa ofenduar njeri jo si ne nje X teme timen. Gjithe te mirat. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sirena

Primus registratum
Re: Mardheniet Jashtemartesore

Eh sa te nderlikuara jane keto pune Lymo...edhe sikur 100 faqe te shkruajme prape nuk ia gjejme dot fundin.
Mashkulli si natyre eshte me i prirur per te tradhetuar,madje shpjegohet se eshte dicka gjenetike shume e hershme,nje menyre per te siguruar vazhdimin e rraces.
Packa se tradhetia eshte gjithmone tradheti,meshkujt dhe femrat e shohin ndryshe kete fenomen.Mashkulli mund te tradhetoje edhe thjesht per nje nate,pa impenjime emotive,duke marre thjesht kenaqesine e aktit seksual,ndersa femrat ne pergjithesi nqs tradhetojne dmth qe ndjejne mangesi ne raportin qe kane me te dashurin apo burrin.Mund te ndjejne mangesi shpirterore(burri nuk i do me si me pare,nuk eshte me i kujdesshem ndaj tyre,nuk i jep me rendesi detajeve sic jane komplimentat,dhuratat e vogla here pas here,puthjet e "vjedhura")dhe mangesi seksuale.Keshtu ato gjejne dike tjeter qe t'ju mbushe keto mangesi.
Keshtu eshte ne pergjithesi,pastaj normalisht qe ka meshkuj qe tradhetojne sepse edhe ata nuk ndihen mire me partneret aktuale dhe kerkojne dicka me konsistente se nje aventure seksuale,ashtu sic ka edhe femra qe kerkojne vetem aventuren e castit.....e gjithe kjo sepse rolet mashkull femer jane bere nje cike lemsh.

marina s.

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
e gjithe kjo sepse rolet mashkull femer jane bere nje cike lemsh.

[/ QUOTE ]
I gjithe postimi jot eshte mjaft i qarte,dhe ne sinteze i ke dhene asryet se pse nje mashkull apo femer mund te tradhetoje,por ne fjaline e fundit me duket se je bere pak lemsh ne mendime /pf/images/graemlins/winkwink.gif nejse...

Tradhetia bashkeshortore eshte e rende dhe sidomos te tradhetosh ne kete moshe,me femije te rritur,pasi ke jetuar dhjetera vjet me ate person(po supozoj se nuk ia ka dredh me pare).Besoj se asaj zonjes nuk do i pelqente aspak sikur ta merrte vesh burri vet dhe ta ndante,perndryshe nuk shkonte me tjetrin fshehurzi.
Ajo qe me bejne mua pershtypje,nuk eshte pse ajo tradheton,por asryet per te cilat ajo vazhdon te qendroje akoma me bashkshortin e saj.
Nuk e di per te tjeret,por mua me duket shume shume keq qe dy persona te martuar te vazhdojne te qendrojne bashke, pas nje fare kohe,vetem per force zakoni dhe per interes.Ta pyesesh ate grua se pse nuk e ndan burrin,gjeja e pare qe do permende jane femijet-me vjen keq per kalamjt! po te vazhdosh ta gricesh do permendi paret-une jam e papune! po ta gricesh akoma do jape ndonje pergjigje te tipit-po rri me te se... prandaj u martova.Pra,per force zakoni.
Asnjehere ne asnje rast nuk do te thote qe e do burrin akoma.

Kam pershtypjen se,edhe pse njerezit martohen me qejf te madh,nuk dine ta drejtojne jeten ne cift;pas nje fare kohe,gjithçka kthehet ne rutine,dhe jata bashkeshortore behet monotone dhe e merzitshme.

S'kam pas noj here qejf per tu martu e tani mu mbush menja top /pf/images/graemlins/laugh.gif

NikaAhmet

Primus registratum

Kurse ju au mbani pishen dynjase.
Bani mor qef dhe ju, lereni propaganden.

Sirena

Primus registratum

Sceptic,ai "lemshi" ne fjaline time te fundit,nuk shpreh paqartesine time,por faktin qe rolet mashkull femer shpesh nderrohen,ndaj dhe ato shpjegimet qe kam dhene me lart nuk mund te merren si teresisht te verteta per seksin mashkull apo femer.

NikaAhmet

Primus registratum

Po mire moj sirene deti, por ai rreshti bie ndesh me barazine e sekseve, prandaj pati reagime.
Nuk ka lemsh rolesh, ska sesi te kete ne nje shoqeri moderne.

Sirena

Primus registratum

Varet si e kupton barazine e sekseve.Sekset jane te ndryshem,keshtuqe edhe barazia e tyre nuk ka si te jete totale.Barazia kuptohet ne sensin qe dy natyra te ndryshme (sic jane padyshim mashkulli dhe femra) e shprehin veten ne menyra te ndryshme,diku me shume e diku me pak...e rendesishme eshte qe ne teresi peshorja te mos anoje as andej as kendej...kjo eshte barazia.

marina s.

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/smile.gif Barazine e gjinive e konceptojme njesoj.

Ate qe citova me lart,e citova sepse nuk e kuptova ku e kishe fjalen...mendova se ishte ne kutpimin qe tha Hartini.

olololol

Primus registratum

Nje Shprehje e Bukur e popullit tone thote: <font color="blue">Nuk Eshte E Veshtire Te Martohesh ....POR Te jesh i martuar ! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif </font>

Blendi

Primus registratum

Eshte kollaj te kesh, por eshte veshtire te mbash.

Une kam qen deshmitar ne me dy raste ku nje femer ka tradhetuar burrin dhe te dashurin (dy femra te ndryshme)...ne te dyja keto raste meshkujt qe u tradhetuan i kishin abuzuar/tradhetuar/neglizhuar keto vajza.

olololol

Primus registratum

Mendoj se ka dhe mungese komunikimi mes cifteve , te martuarve.
Vej bast 3-cerek rroge qe nje femer nuk i thote kurre burrit/partnerit/te dashurit su kenaqa , kalojn orgazma fallco dhe mashkulli kujton se o <font color="red">I PAPAME ne krevat </font> , qe eeshte e kunderta ne fakt.Dhe me pas dalim ke varianti "Dashnori" te bo qefin se burri bo detyren /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Do pyesja veten e do thoja ,per cfare arsye/sh ne bote do e kisha tradhetuar burrin tim?! Gjeja e pare qe me vjen ne mendje eshte pikerisht dashuria ( kjo ndjenje qe me lidhi,kjo dhe mund te me ndaje). Sot,ndryshe nga kohe " te vjetra" po i quaj,femrat edhe meshkujt jane me te hapur,me te predispozuar te njohin njerez te tjere,jane me te lire te shoqerohen me persona te sekseve te ndryshme,me femra te bukura,seksi,me meshkuj te rinj ,pasionante etj..
Une mendoj qe femra ka nje nevoje te theksuar per tju vene ne dukje se ndihet edhe eshte akoma e deshiruar dhe seksi per bashkeshortin e saj...dhe nese sndodh kjo, atehere ajo e kerkon kete vemendje deshperimisht tek dikush tjeter.Pikerisht ketu nis shkaterrimi.Ajo nis e perjeton nje pasion te cilin jam e bindur qe se ndalon dot as vete..prandaj edhe gruaja ne shembullin e Seferit genjen "paturpesisht" per dashnorin e saj.Femra e perjeton shume rende edhe tradhetine e shkaktuar nga ajo vete,edhe tradhetine e bashkeshortit te saj.
Ka raste kur nje femer martohet qe e vogel,pa asnje eksperience...me vone shikon e vlereson veten,e njeh veten e saj ,sheh qe deshirohet nga shume veta,te rinj ,te vjeter e ne kete menyre bie "pre " e ketyre tundimeve per te provuar dicka te re,dicka ndryshe nga ajo qe ka jetuar perdite.
Ka edhe nga ato femra qe martohen me mbleserira edhe perfundojne te gjejne dashurine e jetes se tyre ne momentin e gabuar..( une keshtu kam nje pedagoge qe me ka pas dhene mesim e cila e tradheton burrin e saj me nje tjeter koleg..)
Ka edhe nga ato femra qe konceptin e marteses dhe vlerat e saj skane per ti kuptuar kurre.

- Do e tradhetoje nusen tende edhe pse ke patur kaq shume eksperienca seksuale? - pyeta nje dite nje mikun tim
- Po,tha,pse mos ta bej,ne jemi krijuar per te tradhetuar,sjemi shquar ndonjehere per shoket e qenit..
- Edhe pse do e doje shume,e do ishte nena e femijeve te tu,e bukur sexi? - pyeta
- Po po sben asnje diference,po pashe rast se le te me shpetoje.

Meshkujt e bejne per epsh,terheqje seksuale te nje nate ose jo,e bejne te ndihen me te rinj,te bien ne sy etj etj.Burrat mund te tradhetojne sepse femrat kthehen ne gra shtepiake qe si joshin me bashkeshortet e tyre edhe me deshperim na del ndonje Llambi me Edren.Ka edhe nga ata burra qe pergjegjesite e tyre i lene kur veshin kepucet e dalin nga shtepia..Shkaqe ka shume,shkaqet gjendet edhe per tu justifikuar,ne fund te fundit ,tradhetia eshte kulmi i shkaterrimit te nje cifti.Cfaredo qofte dashuria aty heret a vone merr fund.

pinkparadise

Forumium maestatis

Kur shof ca meshkuj, qe tradhetojne thjeshte sepse kan nje pbm me zinxhirin e pantallonave, dhe se duke i pasur te gjitha gjera ke femra e tyre, shkojne te **** cdo gje qe eshte e ****** thjeshte per te kenaqur ate pulsionin e tyre seksual, apo thjeshte per ti treguar vetes qe munden akoma...
sinqerisht me ben te vjell...
ky eshte i vetmi rast qe mund te gjykohet,
rastet e tjera jo se jan te justifikushem, por duhet te behet sforcimi per ti degjuar njerzit, per tu munduar ti kuptosh, dhe ca i con njerzit te shkojne deri ne ate pike, dhe pastaj te japesh nje mendim.

Dolores

Primus registratum

E forta eshte se ata qe kan dhene me shume mendim jan te pamartuar /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

xheloze /pf/images/graemlins/laugh.gif
se te martuarve sju a mban, kan te gjithe nga nje kufome ne dollap /pf/images/graemlins/laugh.gif keshtu qe NO COMMENT /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif S eshte xhelozi nji gje qe arrihet me shpejtesine e butonit te qejfit mi /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse une e pranoj qe kam nja 10 vjet me te njejten kufome.....atje me zinxhir i lidhur te ri mire i ben /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Nekrofile /pf/images/graemlins/lol.gif

S'kam ca te them ne lidhje me temen... uroj ti ngjaj babit sdq...

olololol

Primus registratum

SE e shof qe tema ka marre ANIM dmth femrat akuzojne meshkujt, ne rastin qe tregova une qe femer po se thash me ju fut ne sherr pra skam gje me asnje pale se kushdo qe e dredh me nje femer/mashkull tjeter e ben o 50%-50% kjo pune.
Ka dhe ca shkaqe te tjera.
Nevoja me bo karriere ne X pune.S'ka mundesi te tjera njeriu dhe detyrohet me shku me shefin/en ose me dike qe ka ne dore dicka me fatin tone , me karrieren tone ( ca ti boj se sma var ajo ekonomistja se si du as ngritje ne profesion asigjo /pf/images/graemlins/lol.gif ).

Nje gje tjeter eshte ato familje qe kane nje biznes dhe i ha aq shume kohe puna , biznesi , sa leku behet paresore sa harrojne qe kane Gra , harrojne qe kane detyrime ne krevat familje etj, i perkushtohen lekut.

Tjeter :Eshte dhe ne mode me pas nje te dashur , gjerat tabu jane per tu thyer dhe ne jemi nga me te flaktet per kete gje.

Bye tane te mirat runi grate/burrat /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

TranofiljA

Primus registratum

une them qe kane qef (deshire) edhe e bejne. Justifikimet nxirren shume lehte /pf/images/graemlins/smile.gif