Maqedonia - FLET SHQIP!

GJENERALI

Primus registratum
Maqedonia - FLET SHQIP!

Lajme te mira nga ISH REPUBLIKA JUGOSLLAVE E MAQEDONISE!

Parlamenti maqedonas vendosi qe gjuha zyrtare ne SHKUP te jete Shqipja.Kjo tregon se bashkimi i Shqiperise se Madhe eshte shume prane.E drejta do triumfoje kudo.
RROFTE SHQIPERIA E MADHE DHE ETNIKE!

Xhaferr

Primus registratum
Re: Maqedonia - FLET SHQIP!

e c'ka te bej kjo me shqiperine te madhe. tregon vetem qe shqiptaret po zbuten dhe sdo cajnme byth per shqiperi etnike dhe asgje tjeter.

altinzaka

Primus registratum

o gjenerali- jo shqiperi e madhe.... POR BASHKIMI I SHQIPERISE,kjo eshte shprhja qe duhet perdorur,ok ok :wave:

Shqiptarja

Primus registratum

Eshte me se e vertete qe ne kete republike po ndodhin ca gjera te mira ne dobi te shqiptareve te asaj ane. Edhe gjuha shqipe u be zyrtare ne kete shtet, eshte merite e partise shqiptare ne pushtet qe u arriten te gjitha keto te mira per shqiptaret e asaj toke te lashte Ilire, nder te cilat edhe zyrtarizimi i gjuhes shqipe ne viset (qytetet) ku ka 23% shqiptare.
Mjafton qe pjesa perendimore e kesaj Republike do te jete gjithe SHQIP dhe vetem SHQIP!

Rrofte Shqiptaria,
Shqiptarja

OROSHI

Primus registratum

Maqedonija ka fole Turqisht,tani po fillon te flase arabisht!!!!!!

OROSHI

Primus registratum

Po i degjoj ne mergim,me mire e flasin Turqishten sesa shqipen,megjithate jane me te mire se te Kosoves se nuk jane te pabese /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Orosh, nuk eshte tema se si flasin shqiptaret anembane kudo qe jane, po se GJUHA SHQIPE eshte zyrtarizu ne nje shtet sllav, shtet ky ne te cilin shqiptaret e asaj ane ane te shtypun vlla!
E me bo me i analizu te folmet neper shtetet e ndryshme, pasha Zotin po s'jon ma mire se ne jo!

POtencove pikerisht Kosoven, hmmm, une mendoj se pikrisht ata e kane ruajtur dialektin e paster DARDAN!!!
Nuk dua ASPAK te bej ketu dallimesh ne ate aspekt, sidomos te bej ndarje te kombit tim sepse ne jemi NJE, mirepo ja po me detyron ta them qe gjuha shqipe bastardhohet edhe ne vet shtetin Ame, mos te harojme e?!

Me respekt,
Shqiptarja

OROSHI

Primus registratum

Shqiptarja,ne Shqiperi gjuha asht bastardhu qysh ne '72,dihet kjo.ndersa ne Kosove flitet shume Serbisht,ndoshta tani ka fillu me u permirsu pak,une nuk u vej shume faj,mbasi regjimi Serb ka ba te pamunduren per ta zhduk gjuhen Shqipe atje!!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Shqiptarja,ne Shqiperi gjuha asht bastardhu qysh ne '72,dihet kjo.ndersa ne Kosove flitet shume Serbisht,ndoshta tani ka fillu me u permirsu pak,une nuk u vej shume faj,mbasi regjimi Serb ka ba te pamunduren per ta zhduk gjuhen Shqipe atje!! [/qb]
orosho koktul ti a e dallon turishten ,arabishten ,sllavishten ,shkinishten ,italishten nga gjuha shqipe ,ooo tokman .mjere shqipria cfar njerezish ka ,dhe ju lumte gjeneralit se dha mendim te mire se e dhiten forumin,por dihet se kush??

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] e dhite temen fare /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
GJENERALI, padyshim ke postu je teme interesante, por e din si thone "muhabeti, muhabetin e nxjerr", kshu qe u detyrova me i dhene nje lloj pergjigje OROSH-it, edhe pse nuk kam pasur qellimin ndoshta te prish temen.
Kerkoj falje nese une isha shkaktarja e prishjes!

Te pershendes ty GJENERAL /pf/images/graemlins/wink.gif :thumbsup:

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Shqiptarja,ne Shqiperi gjuha asht bastardhu qysh ne '72,dihet kjo.ndersa ne Kosove flitet shume Serbisht,ndoshta tani ka fillu me u permirsu pak,une nuk u vej shume faj,mbasi regjimi Serb ka ba te pamunduren per ta zhduk gjuhen Shqipe atje!! [/qb]
Oroshi me vjen shume keq por qendron shume shume larg realitetit kosovar, parndaj te lutem shume mos u shprehe jo sakte, pranoje kete gje. /pf/images/graemlins/frown.gif
Ne kosove eshte fol shqipja shume bukur normalisht me dialektin e saj sic fliten edhe dialektet e tjera ne pjese te tjera te Shqiperise, shqiptaret e Kosoves nuk eshte e vertet qe kane fol serbisht dhe sidomos gjeneratat e reja kur asnje fjale apo pak fjale din ne gjuhen serbe.
Nuk them qe ne shqipen e perditshme nuk jane fut fjale serbe sepse te jane imponuar pa deshiren tende, kjo gje ndodhe cdo kund dhe eshte shume normale per mendimin tim, por shqipja zyrtare ka qene dhe eshte shume e paster, e poashtu edhe Shqipja ne shkolla kur cdo gje ka qene ne nivel te duhur dhe cdo here ka pas bashkepunim ne mes Kosoves dhe Shqiperise sa i perkete materialeve shkollore per gjuhe shqipe, kulture e histori.
Mendoj se eshte per tu krenuar se gjithe ate trysni qe paten shqiptaret ne Kosove arriten faqebardhe te ruajn gjuhe e kulture.
Mos pranimi qe te mesojme shqipen sic serbet deshen dhe te mesojme historine tone aq sa ata te na lejojne beri qe te hapej shkolla paralele gati per 10 vjete me radhe. Por kjo gje pat edhe anet e veta negative sepse sot nje te riju kosovar shqipar i mungon te shprehurit e lireshem kjo rrjedh sepse i munguan mediat ne gjuhen amtare, per 10 vite me radhe shqiptaret e kosoves munden te degjonin dic ne shqip ne fillim vetem nje ore e me vone 2 apo 3 ore ne dite , per 10 vite nje te riu shqiptar kosovar i mungoi cdo gje dhe kjo ndikoi qe te mungoj te shprehurit ne gjuhen amtare, por jo te thuhet se shprehen apo flasin serbisht. :mad:

OROSHI

Primus registratum

Beti,e kam cilesu edhe une qe tani ka permiresime!!!E kam cilesu gjithashtu se nuk ishte faji i juaji por i regjimit Serb,megjithate kjo nuk ju pastron nga disa te meta te tjera /pf/images/graemlins/wink.gif ,krevetit mundeni me i thane shtrat se nuk ju burgos ma askush!!Zitit mundeni me i thane gardh,sobes mundeni me i thane ode/dhome,etj etj.
Me ke ba pershtypje shume para nje viti e gjysme(me duket)kur po luhej ndeshja Gjermani-Shqiperi,komentatori Gjerman i ARD-se,ishte ne ate kohe ne Shkup,dhe kur e pyeten keta te televizionit nga Gjermanija se:a asht i interesum faktori shqiptar atje??Ai tha:jo sepse sot po luan edhe Turqia dhe Shqiptaret e Maqedonise preferojne Turqit!!!!!!Kjo mu me ra si bombe!!!!Dhe ne ate moment kam thane:ju dhjefsha racen e ndyte Turke!!Tani kam nderru mendim(megjithese ju sulmoj ngapak /pf/images/graemlins/laugh.gif )sepse tifozet Dardane mendoj qe do perbajne ajken e tifozerise ne stadiumin Qemal Stafa te shtunen /pf/images/graemlins/laugh.gif

vlera

Primus registratum

Oroshi drithe e miell bashke i ke ba.
Dhe ndalu mendohu pak, une e pata me imponim (kur flas per veten,flas edhe per te gjithe kosovaret) se bashjetova pa dashje me dieknd qe deshti te me shuante, te me perulte, te me zhdukte nga faqja e dheut, por rezistova e mbijetova sepse flas shqip edhe pse ne gjuhen e perdishme kam barbarizma qe po mundohem me i zhduk jo sot neser patjeter. Por ti Oroshi (kur te them ty, flas edhe per pjesen tjeter per pjesen e pavarur te Shqiperise) qe nuk ta imponoj askush te perdoresh barbarizma ne gjuhen e bukur shqipe athua e flete paster, athua nuk te jane futur ne fjalorin tende lloj lloj fjalesh te huaja edhe ate pa imponim por me deshire vetem e vetem qe te dukesh me i mencur apo me ne trend, dhe shume here perdoren pa u dite mire kuptimin e edhe ai qe i degjon keto fjale nuk i kupton

Ne fund dua te keroj falje qe jam krejtesisht jashte teme, sepse tema ne fjale ka per qellim qe te shprehe nje te arriut te madhe te iliridaseve qe arriten koheve te fundit, te flitet per nje fitore madheshtore, qe rralle kush mund ta arrij, por me mund e me lufte te pandal vetem per hire qe te quhen shqiptare u arrit kjo gje, mendoj se kjo gje eshte hyjnore dhe eshte per tu krenuar ne vend te kritikave te pabaza qe behen ketu, por i ngopuri te uriturit nuk ja di hallin kurre :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Edhe tek ne barbarizohet gjuha,por mendoj qe disa fjale filozofike apo shkencore apo kimike nuk mund te thuhen shqip!!!Belget kane shume fjale Franceze ne perdorim,Gjermanet fjalen:te befte mire e kane frangjisht e keshtu me rradhe.Puna eshte kur behet fjale per fjale te thjeshta te perdorimit te perditshem!!!
Nqs ti don ti mohosh te gjitha shkrimet e mija,dhe ti etiketosh si shkrime fanatike,apo fundamentaliste,atehere e ke gabim!!Duke ditur gabimet tona ne bejme me perpara,dhe jo duke i fshehur ato,apo duke i justifikuar kot!!

vlera

Primus registratum

Oroshi, une isha shume modeste te pranoj dhe jam poashtu qe te pranoj te metat qe kan shqiptaret kosovare, por athua valle i pranoni ju te metat e juaja dhe a perpiqeni qe te afroni njeriun me njeri apo cdo here te vuni ne pah te metat dhe per shkak te ketyre te quani ksovaret shqiptar serb e turk e arab kjo per mua eshte e patolerueshme dhe eshte per te te ardhe turp

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Ne fund dua te keroj falje qe jam krejtesisht jashte teme, sepse tema ne fjale ka per qellim qe te shprehe nje te arriut te madhe te iliridaseve qe arriten koheve te fundit, te flitet per nje fitore madheshtore, qe rralle kush mund ta arrij, por me mund e me lufte te pandal vetem per hire qe te quhen shqiptare u arrit kjo gje, mendoj se kjo gje eshte hyjnore dhe eshte per tu krenuar ne vend te kritikave te pabaza qe behen ketu, por i ngopuri te uriturit nuk ja di hallin kurre :shrug: [/qb]
Betina, me lejo njehere te te pershendes ketu ne kete teme dhe te te them TE LUMTE per fjalet qe ke thene ne postimet e tua ketu ne kete teme, e sidomos me kete qe ke shkruar ketu me larte!

OROSH, ty shfrytezoj rastin te te them qe, hajde na u bashkangjit me mendimet tona, si te GJENERALIT, BETINES e edhe mendimin tim e te behemi NJE, e mos te flasim gjera qe s'na kane hije pashe Zotin!

kesaj i thone sikur:" Tash na shkoi anmiku, e s;kemi me ke me u grind, hajde tash te grindemi me njeri-tjetrin"- A ki hije kjo pune o Shqiptare?!

Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja