Re: Lufta e Irakut duhej të bëhej - Së paku për shkak të humanizmit
Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Qe mos te me vrasi ndergjegja ime qytetare, desha te di se ku e gjen naften e makines tende qe mos te kete gjak irakiensh apo xyz, ne kete menyre te mbush dhe une makinen nga ky vend qe ti perdor. Une nuk kam nafte tek oborri shtepise time. Gjithashtu, ka qene zgjedhja ime per te jetuar ne nje vend "terrorist" si Amerika jam koshiente per kete, ndryshe do shkoja te jetoja ne Irak apo Iran. Te lutem mos e merr personalisht.
Nuk e di nese ke pasur dite te jetes tende qe ke jetuar ne rregjimin komunist te Dulles dhe sa te ka pelqyer, por sikur Bota e civilizuar te nderhynte per te mos na lene ne duart e tyre, ne shqipetaret do ishim shume me ndryshe sot.
Lufta eshte e tmerrshme dhe nuk ka fitues te saj, pa viktima nga te dy palet. Por nuk kemi arriur akoma ne nivelin e jetes tone ne paqe me njeri-tjetrin. Se kush e ben luften te drejte, ume mendoj qe me mire jetoj ne vendet e civilizuara se nen nje rregjim si te Sadamit, por kjo eshte zgjedhja ime dhe ndoshta jo e jotja, e nese nje dite Sadami apo Bin Laden do fitonte ne Bote dhe te gjithe do jetonim nen qeverite e tyre, ti mund te ishe i kenqaur, por une jo. [/qb]
Paster,qarte,bukur!!
Pavarsisht qe anti-globalistet/anti-semitistet/anti-kapitalistet e sotshem nuk mund te pranojne asgje qe ka firmen made in USA!!!
Kjo eshte bota,me lufte,pa lufte,me diktature,me agjenture,me pasanike,me varfanjake.....!
Bindjet e Kondras dhe Antaresit mbajne ere IDEOLOGJI-POPULISTE,duan me cdo kusht te depertojne ne bindjet e te tjereve qe nuk jane populiste/masiviste.
Kopjojne,fantazojne,dalin ne perfundime "te sakta",marrin anen e me te dobtit per arsye populiste,kane mendime te mira per diktatoret e para 100 vjeteve,por sulmojne diktatoret e rinj,
imagjinojne rreziqe marramendese,daljen/invazionin e karkaleceve mbi toke e shohin si:inatin e karkaleceve per politiken e Bushit,vrasjen e irakeneve neper rruge nga bashpatriotet kamikaze te tyre,e shohin si:shpetimin e irakut dhe cfarosjen e Jankive
.
Kontradiktore deri ne palce!!!!