Lufta e Irakut duhej të bëhej - Së paku për shkak të humanizmit

Lufta e Irakut duhej të bëhej - Së paku për shkak të humanizmit

I pashe disa foto ne disa web-faqe dhe u trondita thellesisht kur pashe gjithe ato krime te bera nga rregjimi i Sadamit. Ishte pothuajse si ne Kosove ne kohen e Millosheviqit.

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Lufta e Irakut duhej të bëhej - Së paku për shkak të humanizmit

Kaq e vështirë është për ty AnaBlue të shohësh alternativën? Kaq i vogël është për ty njerëzimi që ti mos ta shohësh? Kaq shumë jeni kthyer në statistika sa keni humb edhe sy, mendje e veshë? Kaq frikë e keni idealizmin sa ju duket si një sëmundje. Idealizmi quhet i tillë se është ideal e si i tillë nuk arrihet por mund t'i afrohemi, ose të përpiqemi t'i afrohemi.
Nëse edhe ti e dënon politikën amerikane mos u çudit nëse nesër përsëri do ketë trupa amerikane në Irak. Mos u çudit se do ketë përsëri irakenë e ushtarë amerikanë të vrarë. Në peshoren e madhe të globit nuk ke ndryshuar asgjë, por ke ndryshuar veten tënde dhe ky është goxha fillim ndërkohë që për mua do ishte një fitore tepër e madhe sepse arrita të bind dikë që ishte në rrugë të gabuar :tipsy: .
Alternativa pra është tepër evidente për ta parë AnaBlue /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Alternativa eshte e qarte: Mos fut hundet ne punet e tjetrit! Kjo do te vazhdoje derisa jankite te provojne majen e ndonje cizmeje te ndonje komshiu (apo bashkesie komshinjsh) ne prapanicen e tyre!
Ajo puna e "shheshimit te thepit" sic na meson populli "ine" nuk eshte dhe kaq kot!

Ana-Leksioni i Pare -Rendesia pedagogjiko-psikologjike e kepuces se komshiut!

Prandaj shumekush me te drejte kerkon nje bote multipolare

Bulldogu i komshiut neutralizohet me Rottwailerin tim dhe ky i fundit nga Pit-Bulli i komshiut perkarshi!

Cing ciu cap bum xiau! (Kush e kerkon belane e gjen!)
Proverb Lashte Kinez

AnaBlue

Forumium maestatis

Ne fakt eshte pak e veshtire te flasesh me nje racist qe quan amerikatent - janki, hebrejte -cifut te ndyre, etj. etj.

Nesa alternativa do ishte qe mos i fut hundet ne punet e te tjereve, a je i sigurt se te tjeret nuk do fusnin hundet ne punet tona? Cfare te ben te besosh nje gje te tille? Po te fillojme nga Lufta e I Boterore apo e II Boterore, nese amerikanet nuk do kishin futur hundet, si do ishte bota sot? Do flisnim te gjithe ne gjermanisht nese do ishim gjalle... apo do flisnim arabisht.

antares

Primus registratum

Kondre! Arma me e frikshme dhe me e rrezikshme sot ne perdorim eshte Lavazhi i Trurit dhe indoktkrinimi. Keta kane qene shume te suksesshem ne operacionin per ti "trainuar" njerzit qe te mos mendojne ne menyre te pavarur apo racionale.
Ky "trainim" fillon qe ne fillim te jetes dhe vazhdon pa pushim.
Te ka bere pershtypje qe dhe ne sistemin arsimor perdoret gjithmone me pak koncepti (edukim - educazione) po trainim sikur te kemi te bejme me pergatitjen e zejtareve si berbere, kepucare, rrobaqepes?
Te kujtohen fjalet e nje filmi te madh (per mendimin tim) L'attimo sfugente - (me Robin William) se si mundohet mesuesi ti mesoje nxenesit te dalin nga klishete dhe te mendojne ne menyre te pavarur "me koken e tyre" sic themi ne?
E pra ne boten "globale" qe po pergatisin nuk do kete vend per keta mesues!
Kujto Fahrenait 471 te Rei Bredberit!

AnaBlue

Forumium maestatis

se kundershton per gjithshka per tu dukur interesant nuk te ben me pak brainwashed se ne te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif
Varet se cfare sistemi referimi ke, nese je brainwashed nga Bin Laden, e gezofsh! E nese jam brainwashed nga perendimi - e gezofsha.

Defrim te mbare...

p.s. e keni pyetur vehten qe pse vetem 2-3 kokrra shkruajne ketu?

gurax

Pan ignoramus

AnaBlue.. po mire, per sa kohe ti sot nuk flet shqip, cfare ndryshimi ka nese flet gjermanisht, anglisht apo arabisht. Seriozisht e ke logjiken "Po sikur te mos ishin futur hundet, si do te ishte?"

Sikur te mos ishin futur hundet, as ti as une s'mund ta themi dot! Dhe nese beson se fati i luftrave boterore ndryshoi sepse amerikanet futen hundet, vetem gabohesh! Fati i njerezimit po, ai ndryshoi sepse amerikanet futen hundet PAS lufterave boterore.

E ke pyetur ndonjehere veten nese do e coje djalin tend ushtar ne Irak per ideologjine e clirimit te botes nga e keqja. Jo ne ndonje ngjarje fiktive, jo ne kushedi se cfare rrethanash! Sot, tani, me sa ka ndodhur e ndodh perdite!

Kondrapedali

Kondrapedali

Antares, më e keqja është se qeni i thotë maces qen e le të kesh sa të duash bulldog ti se këta kanë bar miu edhe për bulldogun tat!

Atë mendimin e lirë disa fatkeqë nuk do arrijnë kurrë ta njohin megjithatë ata do të vdesin të lumtur me bindjen e plotë se jetuan të lirë (e ke parasysh, kur e përqëndron shikimin larg nuk arrin të shikosh pengesat/hekurat që ke përpara e nuk të lejojnë të largohesh). Ç'mund të thuash për këto qenie?

Unë them vetëm : Gjynof!

P.S. E di që një ditë këta gjynofët do ma hajnë kokën po prap, "Fali Zot se nuk e dinë se ç'bëjnë" :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Qe mos te me vrasi ndergjegja ime qytetare, desha te di se ku e gjen naften e makines tende qe mos te kete gjak irakiensh apo xyz, ne kete menyre te mbush dhe une makinen nga ky vend qe ti perdor. Une nuk kam nafte tek oborri shtepise time. Gjithashtu, ka qene zgjedhja ime per te jetuar ne nje vend "terrorist" si Amerika jam koshiente per kete, ndryshe do shkoja te jetoja ne Irak apo Iran. Te lutem mos e merr personalisht.

Nuk e di nese ke pasur dite te jetes tende qe ke jetuar ne rregjimin komunist te Dulles dhe sa te ka pelqyer, por sikur Bota e civilizuar te nderhynte per te mos na lene ne duart e tyre, ne shqipetaret do ishim shume me ndryshe sot.

Lufta eshte e tmerrshme dhe nuk ka fitues te saj, pa viktima nga te dy palet. Por nuk kemi arriur akoma ne nivelin e jetes tone ne paqe me njeri-tjetrin. Se kush e ben luften te drejte, ume mendoj qe me mire jetoj ne vendet e civilizuara se nen nje rregjim si te Sadamit, por kjo eshte zgjedhja ime dhe ndoshta jo e jotja, e nese nje dite Sadami apo Bin Laden do fitonte ne Bote dhe te gjithe do jetonim nen qeverite e tyre, ti mund te ishe i kenqaur, por une jo. [/qb]
Paster,qarte,bukur!!
Pavarsisht qe anti-globalistet/anti-semitistet/anti-kapitalistet e sotshem nuk mund te pranojne asgje qe ka firmen made in USA!!!
Kjo eshte bota,me lufte,pa lufte,me diktature,me agjenture,me pasanike,me varfanjake.....!

Bindjet e Kondras dhe Antaresit mbajne ere IDEOLOGJI-POPULISTE,duan me cdo kusht te depertojne ne bindjet e te tjereve qe nuk jane populiste/masiviste.
Kopjojne,fantazojne,dalin ne perfundime "te sakta",marrin anen e me te dobtit per arsye populiste,kane mendime te mira per diktatoret e para 100 vjeteve,por sulmojne diktatoret e rinj,
imagjinojne rreziqe marramendese,daljen/invazionin e karkaleceve mbi toke e shohin si:inatin e karkaleceve per politiken e Bushit,vrasjen e irakeneve neper rruge nga bashpatriotet kamikaze te tyre,e shohin si:shpetimin e irakut dhe cfarosjen e Jankive :eek: .

Kontradiktore deri ne palce!!!!

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
Atë mendimin e lirë disa fatkeqë nuk do arrijnë kurrë ta njohin megjithatë ata do të vdesin të lumtur me bindjen e plotë se jetuan të lirë (e ke parasysh, kur e përqëndron shikimin larg nuk arrin të shikosh pengesat/hekurat që ke përpara e nuk të lejojnë të largohesh). Ç'mund të thuash për këto qenie?
Unë them vetëm : Gjynof!
[/qb]
E ku jeton zotrote? Pa na thuaj njecike... Mos jeton ne Iran apo Siri dhe mendon se ke te drejte te thuash mendimin tend te lire? Te fillojme nga ABC: Dersia ti jep mendimin tend qe eshte ndryshe nga qeveria ku jeton, e paske kete liri, apo e quan skllaveri? E nese nuk e kuptn se ke lirine e mendimit dhe te fjales, atehere dhe mua me vjen gjynah per ty. Sistem referimi apo jo? Varet ku eshte origjina 0,0. Ke bere inxhinieri si dhe une e besoj se duhet ta dish.

Shyqyr erdhe Orosh se keto tema jane bere vetem anti-amerikane, anti-civilizim, anti-kapitaliste dhe askush nuk merr mundimin te shprehet lirshem se nuk do te futet ne qorrsokakun e trios se perhershme. Po me dukej vetja si nje amazon kunder 3 burrave :tipsy:

Sa human ishte Sadami? - te jemi brenda temes.

antares

Primus registratum

Liri e fjales? Liri e shprehjes? Ku jeton ti moj zocke? Vjet u pezullua nje mesues ne Toronto se ......kishte botuar nje shkrim kritik kunder sodomiteve ne rubriken "Letters to the Editor", ai kurre nuk u kishte thene gje nxenesve per keto probleme se helbete mesues matematike......
Pak kohe me pare u dergua fishek ne burgjet e lakejve te Jankive ne Berlin Ernst Zyndeli - i padenuar ndonjehere edhe per shkelje te rregullave te trafikut.......
Liria e fjales? - Po diskutohet qe te kaloje nje ligj qe tu ndalohet njerzve tu bertasin qenve ......po qenve, se u shkaktojne trauma psiqike!
Ti moj zocke me dukesh si Liza ne Boten e Cudirave......Jetoe edhe ca endrren deri diten qe do vine te te marrin femijen per ta cuar te luftoje ne Iran, Rusi, Kine......

Kondrapedali

Kondrapedali

AnaBlue, ti e merr pafuqinë si liri?

Ku janë ato Diksie Chiks sot? Ç'i ndodhi atyre nga çensura amerikane? Sa të lira ishin ato që të flitnin lirshëm kundër qeverisë e presidentit idiot amerikan? Sa të lirë ishin ata aktorë e artistë të tjerë puna e të cilëve u bojkotua e u çensurua nga sistemi vetëm se nuk i shkonte përshtat atij sistemi?

Së fundi, ti kaq vështirë e ke të shohësh se unë e të tjerë këtu përpiqemi pikërisht që kjo liri e fjalës të shtohet e jo të pakësohet? Kaq vështirë e ke ti të shohësh që këto liri që gëzon sot janë arritur nga lufta e gjatë kundër sistemit dhe që të ruhen e të shtohen duhet "luftuar"/kritikuar vazhdimisht sistemi (dhe jo për qefin e kundërshtimit). Kaq vështirë e ke ti një inxhiniere të shohësh që nuk është çështje koordinatash por çështje rehatlliku? Murit me kokë nuk i bihet përveç se po qe budalla, apo jo?
Me këtë llogjikë do ishim akoma në kohën e Romës shpirto. Shiko përtej hundës tënde, shiko përtej hekurave por mos harro që ato hekurat të pengojnë hundën të dalë përjashta!
Harroje matrixin ku jetoni dhe hapni sytë e kuptoni se çfarë jeni. Jeni qenie njerëzore, nuk jeni statistika që i rrisim e i ulim sipas dëshirës. Keni të drejtën më të madhe që mund të egzistojë, zgjedhjen e drejtuesve dhe megjithatë këtë të drejtë jua kanë hequr se nuk mendoni më me trurin tuaj por me përrallat e bukura që ju tregojnë.
AnaBlue, ç'mund të thuash ti për nostalgjikët e sistemit të Dullës? A sheh ndonjë ngjashmëri me veten? :rolleyes:

gurax

Pan ignoramus

Lirine e mendimit dhe fjales vertet e kemi te gjithe, dhe edhe e kuptojme qe te tere qe ka dhe nga ata qe s'e kane! Kjo s'do te thote qe te veteshpallemi gjykates dhe t'u tregojme rrugen e drejte atyre qe ndoshta s'jane as gati ta shohin.

Cfare do te mendoje nese do te vinte nje holandez me automatik ne dore e te te thoshte qe shitja e marihuanes ne Coffee-shop, eshte normale, se policia nuk ka te drejte te te kontrolloje xhepat, se nese kapesh me sasi kokaine sasi perdorim-personal dhe jo per shitje, nuk denohesh? Apo kete e quan degjenerim, apo ne dem te shendetit?

Kondrapedali

Kondrapedali

O kpuct e mia o mo t'mirat n'mëhall e /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Eh sa duhet me u bo inxhinier :goofy: .

antares

Primus registratum

Red pill
Blue pill
Red pill
Blue Pill

:sleep: :sleep: :sleep: :sleep:

AnaBlue

Forumium maestatis

Antares, ofendimet mos harro se jane kunder rregullave te forumit. Po kunder rregullave qe mund ta lexosh si mohim te lirise se fjales. Si do ishte forumi/shoqeria e civilizuar pa rregulla? Pa ato qe Kondra i quan hekura? Hmmm... me ben te mendoj!

Antares, te kerkoj te falur nese ke nje djale apo nip qe te ka shkuar ne Irak. /pf/images/graemlins/frown.gif Ndoshta, zgjedhja qe ai ka bere ka qene pa aprovimin tend dhe je i egersuar. /pf/images/graemlins/frown.gif

Naten...

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
Eh sa duhet me u bo inxhinier :goofy: . [/qb]
sidomos inxhinier derrasash :goofy:

Jam e sigurte se tema eshte devijuar nga qellimi qe ka pasur hapesi dhe eshte bere si gjithe temat e tjera qe permendin emrin Irak dhe nese hapesi i temes kerkon te mbyllet, lajmeroni moderatorin perkates.

antares

Primus registratum

Eh Kondre, nje njeri qe ka mbaruar inxhinieri do mendohej qe ka bere dy pare matematike e fizike dhe ka marre ca shprehi te te menduarit ne menyre racionale dhe sistematike...
Une nje njeriu qe ka kete menyre te menduari sinqerisht qe nuk do ti besoja projektin e shtepise time pa le pastaj te ndonje ure apo dige.......
Kemi pasur ne nje pedagog (Niko Thomo)-babai i mekanikes kuantike ne Shqiperi (lenda me e veshtire e imagjinueshme) qe thoshte: E kush u fut ne fizike e s'e morri!
Dihet se sa e veshtire eshte fizika dhe ai thjesht po te zbatonte kriteret normale mund te rrezonte 85% te studenteve!
Eshte vertet per te ardhur keq qe njerez me me shume se 8 klase shkolle te arsyetojne keshtu.
Ndersa ndergjegja morale (e mira e keqja etj etj) kane lidhje me familjen dhe eksperiencat e jetes!

antares

Primus registratum

Me fal per ndonje fjale a shprehje te tepert nga ana ime qe mund t'u kete ofenduar!
Do jem me i kujdesshem ne fjalor.

OROSHI

Primus registratum

..nje mesues u perjashtua...nje kengetar rroku u arrestua(do jete kap me droge).....
Sa te zotet jeni qe disa fakte qe skane lidhje per t'u perdor si argumente,t'i shnderroni ne argumente biles te forte!

Nje superfuqi ushtarake e ka gjithmone te drejten qe te nderhyje/pushtoje nje shtet/kontinent /pf/images/graemlins/wink.gif qe mendohet se mund te rrezikoje mbare njerezimin!
Fati solli qe kjo Superfuqi te jete Amerika,dhe jo vetem ajo e Bushit,por edhe ajo e Klintonit/Kerryt/Gore-s/etjetj.
Tani ju doni nje tjeter Superfuqi qe te jete balance:Oke:Krijojeni,fantazojeni!

Pergjigjet e AnaBluse ishin me te vertete profesionale!! :thumbsup:
(megjithse me ka propozu per perjashtim nga forumi :confused: ).

Kondrapedali

Kondrapedali

Antares, edhe shkollat e larta këtej të mësojnë se si të kërkosh informacionin dhe duke ditur se kush e jep informacionin ... :shrug: . Pra, nga njëra anë edhe nuk i vë faj AnaBlue. E shikon se si përgjigjet? Inxhinieri dërrasash thotë :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif .

AnaBlue, duhet përcaktuar morali në radhë të parë e më vonë duhet përcaktuar nëse lufta në Irak ishte apo jo e moralshme!

Ajo puna e pilulave nuk ishte ofendim por shprehje dileme /pf/images/graemlins/laugh.gif .