Lord of the Rings

daje ceni

Primus registratum
Re: Lord of the Rings

Sarumani u zgjodh rastësisht në krye të këshillit, vetëm sepse kishte studiuar the Ring’s lore, ndërsa psh. Galadrieli ishte që të zgjidhej Mitharandiri kre i këshillit të të bardhëve. Sarumani kur ju thye shkopi, nuk humbi diturinë, dhe identitetin e tij, (sepse nuk ishte thjesht njeri.), por fuqinë që kishte pasur, e humbi!
Sa për Melkorin dhe Sauronin (Gorthaurin):
Kur Melkori u mposht për herë të parë nga Valarët, pa ardhur ende elfët, ai humbi fuqi., kur u mposht për herë të dytë, pasi vrau pemët e Vardas, përsëri humbi fuqi, ndërsa pasi vodhi Silmarilët, e humbi aftësinë për t’u bërë i padukshëm dhe për të marrë një pamje të bukur (The Silmarillion).
Edhe Sauroni, pas fushatës së Numenorianëve në kërkim të Tokës së Valarëve(s’më kujtohet emri), e humbi trupin e mëparshëm.

renea

Primus registratum

Pemet e Valinorit nuk u vrau Melkori, i vrau e ema e Shelobit.(nuk ja mbaj mend emrin)
Ndersa Melkorin e mundi Oromë permbi Nahar(thuhet se Shadowfax qe pasardhes i Nahar) para mureve te Mordor, dhe Silmarili u mor per ne Valinor, kur eshte edhe sot e kesaj dite /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Kam vene ne internet ca muzike nga "Bashkesia e Unazes" nese doni te degjoni trokisni Ketu

glamdring

Forumium praecox

Hiya!

E ema e Shelob eshte Ungoliant, merimanga me e madhe dhe me e fuqishme qe kishte ekzistuar ne historine e Middle Earth...

Toka e Valar eshte Valinor, te pakten qyteti.

:)

Daje, pavarsisht qe jam dakort me te gjitha ato qe permend ti, llogjika jote nuk qendron, sepse sipas asaj llogjike Gandalf duhet te kishte humbur fuqine pasi Saruman i theu "shkopin" e tij, gje qe nuk eshte keshtu. Megjithate, per mendimin tim, kjo eshte nje gje aq e vogel sa qe nuk ia vlen te merresh.

Mua nga filmi nuk me pelqen qe nuk tregojne asnjehere qe Gandalf kishte unazen e zjarrit. Madje ne fund te filmit te III-te tregohen Galadriel, Elrond dhe Celeborn, dhe te lihet pershtypja qe ishin keta mbajtesit e unazave...

Nejse, pak rendesi ka, keto jane gjera te vogla.

Gjithe te mirat!

bard

Primus registratum

sot kam pare edhe rikthimin e mbretit dhe mund te them se eshte nje film madheshtor

gurax

Pan ignoramus
3f3aeef9a13386451809076d513c6915.jpg

Eléonoré

Valoris scriptorum

Sauron the hazelnut, tiger eye the GREAT has this to say to you!

You will be killed in the future by someone who wants your ring!

Beware! They will kill you and cover your body with bed sheets and bury you in the garden.

One of the killers goes by the name BLACK and the other by RED!

Sauron