Lista e top 10 librave me te bukur

Al-Punk

Still here
Diskutimi ka nisur ne FB ku disa miq listojne 10 librat me te bukur dhe bejne tag miq qe te vazhdojne dhe ata zinxhir.

Me poshte disa lista:

Suela Th.

1. Lehtesia e paperballueshme e qenies. Milan Kundera
2. Dyzet rregullat e dashurise. Elif Shafak.
3. Pylli Norvegjez. Haruki Murakami
4. Kafka on the shore. Haruki M.
5. Keshtu foli Zarathustra. Friedrich Nietzsche
6. Habia Filozofike. Zhan Hersh.
7. Jeta, loja dhe vdekja e Lul Mazrekut. Kadare.
8. Ushtari i mire Zhvejk. Jeroslav Hashek
9. The Albanians. Miranda Vickers.
10. The art of hapiness. The Dalai Lama
11. City Dharma. Arthur Jeon
 

Al-Punk

Still here
Nada G.

1. Krim dhe ndeshkim
2. Vellezerit Karamazov
3. Idioti
4. Doni i qete
4. Tre shoket
5. Harku i Triumfit
5. Shpirtra te vdekur
6. 100 vjet vetmi
7. Dashuri ne kohen e koleres
8. Emri i trendafilit
9. Ushtari i mire Shvejk
10. Pinoku
 

Al-Punk

Still here
Lista ime:
1) The Fall (La Chute) - Albert Camus
2) Zen and the Art of Motorcy cle Maintenance: An Inquiry into Values - Robert M. Pirsig
3) Idioti - Fyodor Dostoevsky
4) Migjeni Permbledhje - HIM
5) Atlas Shrugged - Ayn Rand
6) Krim dhe Ndeshkim - Fyodor Dostoevsky
7) 100 Vjet Vetmi - Gabriel García Márquez
Alkimisti - Coelho
9) The Unbearable Lightness of Being - Kundera
10) Ëndrra e Damokleut - Kongoli
 

Al-Punk

Still here
Laura Sh


1. Souvenirs de la maison des morts - Dostoyevsky
2. L'homme qui rit - Hugo
3. Wuthering heights - Emily Bronte
4. Keshtu qante nicja - Yalom
5. The room -
6. The portrait of Dorian Gray - Oscar Wilde
7. Alkemisti - Paulo Coelho
8. Habia filozofike - Zhan Hersh
9. Legjenda e M - krenar zejno
10. Dashuri ne kohen e koleres - Gabriel Garcia Marquez
 

Al-Punk

Still here
Besa M
1. Bedri Dedja/ Te papriturat e qytetit Sdikuisht
2. Zhyl Vern/ 5 jave ne balone
3. Zhyl Vern/ Ishulli misterioz
4. Stivenson/ Djaloshi i grabitur
5. Homeri/ Odisea
6. Dritero Agolli/ Komisari Memo
7. Gabriel Shevalie/ Skandalet e Kloshmerlit
8. Ivan Kulekov/ Kjo nuk eshte ironi
9. Poezi/ Pol Elyar
10. Murakami/ Underground
 

rikima

Forumium maestatis
Jane Austin"Krenari dhe paragjykim"
Anne Frank "Ditari i Ana Frank"
Diana Wynne Jones"Keshtjella e levizishme e Howl"
Dante Aligeri"Komedia Hyjnore"
Katherine Paterson"Nje ure per Tirabitien"
Shtepia e shpirtrave
Krim dhe ndeshkim
Ditari i Briget Jones
Domina bestseller
Kamasutra
 

Almaa'95

Papirus rex
- Gabriel García Márquez (100 vjet vetmi)
-Khaled Hosseini ( 1.Njemij Diej Vezullues, 2.Dhe malet oshetine, 3.Gjuhetari balonave)
- Jean Sesson ( Princesha TRIOLOGJI)
- Nicholas Sparks ( 1.Nje shetitje paharruar, 2.Mesazh ne shishe)
- Camilla Lackberg (Princesha prej akulli)
- Paolo Coelho (Alkimisti)
- Nathaniel Hawthorne (Damka e turpit)
- John Glasworthy ( Lulet e molles)
- Ernest Hemingway ( Plaku dhe deti)
- Ismail Kadare ( Pallati endrrave)
- Orhan Pamuk (Muzeu i pafajsise)
 
Top