Liria e femres te con ne degjenerim te familjes

gurax

Pan ignoramus
Re: Liria e femres te con ne degjenerim te familjes

:lol: Ngaqe liria e femres te con ne degjenerim ne familje, ketu burrat shtylla familjare vendosin pikat mbi "i" dhe marrin frenat e situates ne dore duke bere reklame per machoizmin personal. Duhet ta dije tere forumi se cfare mashkulli hijerende eshte arun. Ka certifikate vertetesie qe nuk i keqtrajton grate dhe u jep per te ngrene 3 here ne dite, si dhe deshmi (por pa vule nga bashkia) per heteroseksualizem, me nje aneks me betimin se vullnetarisht heq dore nga haremi ne shenje mirekuptimi.
Filmi i preferuar cili eshte, "Gone in 60 seconds" ? Pfff.

Sa merresh me mustaqet e Celos, Arun, perpiqu te kuptosh qe degjenerimi ne familje vjen kryesisht nga mungesa reciproke e respektit dhe pjeserisht nga mangesia per gjetjen e nje kompromisi ne ato pika ku kendveshtrimet ndryshojne, nderkohe duke e pranuar tjetrin per ate qe eshte, dhe jo nga liria e femres. Nese dikush s'te pelqen, zgjedhja eshte jotja dhe je ti i vetmi fajtor nese familja te degjenerohet sepse dikur ne te shkuaren mendove me koken poshte dhe jo me ate lart, ashtu sic duket ne postimet e tua me siper.
Te rrofte machoizmi.

William Wallas

Forumium maestatis

Temes i mungon subjektiviteti qe ne titull ... prandaj me duket dicka e kot me e sparu dhe une nei trapllik timin !!!

Gysi

Primus registratum

Gysi lexo me mire heren tjeter, fillo dhe lexo ca mesazhe me pare, se ne kete teme flitet per lirine e gruas ne familje dhe raportin me partnerin!!!
ate qe duhet te beje dhe ate qe s'duhet te beje.

Une nuk propozoj te zgjedhesh ndermjet nje gruaje te bardhe apo nje gruaje te zeze, une po them çunat deshirojne te rrijne me nje grua qe di dhe ka mundesi ta mbaj vet veten,
apo gra shume te mira, por qe rrine ne shtepi, dhe qe s'kane mundesi te mbahen vete ekonomikisht, nuk po them qe keto te fundit jane te keqija, mos u keqkupto!! ishte vetem nje pyetje qe nuk pati pergjigje.....kush e di pse? :rolleyes:
eshte e lehte te martohesh me nje grua, qe varet nga goja jote per gjithçka, qe i çon leket ne darke dhe i mbyll gojen, pa i dhene llogari pse u ktheve vone ate nate,qe mund ta shtypesh psikollogjikisht dhe fizikisht..rizultatet?..qindra vajza,nena te reja qe vrasin veten!!!!Lexoni gazetat dhe pastaj me flisni per familjet shqiptare si me te mirat ne bote..kane qene edhe jane nenat,motra,tezet tuaja dhe te mijat..mos te jemi ipokrit!!!..qe kane duruar dhe durojne dhunen ne familje, jo se duan shume burrat e veta,por per hir te femijve.

/QB]
Perpiqu ti, ta kuptosh si duhet ate qe une thashe. Nuk po them se njera eshte e mire e tjetra jo, por po them qe logjika bardhe e zi na ben qe, ne rastin konkret t'i ndajme femrat ne dy kategori: ne ato qe jane te lira dhe qe nuk i japin llogari askujt, te cilat i bie te jene te perparuarat, te emancipuarat dhe te zhvilluarat, sipas teje, dhe femrat shtepiake, qe rrine gjithnje mbyllyr, qe nuk kane liri, dhe jane te nenshtruara. Keto te fundit i bie te jene te paemancipuarat, te prapambeturat, te nenshtruarat.
Ajo qe une desha te them eshte se ka nje kategori mjaft te gjere, qe funksionon ne mes ketyre dy koncepteve ekstreme. Ato jane femrat, e zhvilluara, serioze, te virtytshme, te lira, te cilat dijne ta krijojne dhe ta ruajne personalitetin e tyre, duke i krijuar vetes gjithashtu edhe hapesiren e tyre te nevojshme, por nga ana tjeter, nuk harrojne edhe pergjegjesine, nuk harrojne perkushtimin, perkujdesjen familjare, nuk harrojne te jene femer, nene bashkeshorte.

Une nuk e kuptoj kete nevoje te etshme per liri dhe per te mos dhene llogari, duke e mbrojtur me faktin e sjelljes se parave ne shtepi. Kjo eshte nje menyre teper materialiste te te funksionuarit, ku gjithcka shihet nga te ardhurat qe secili partner sjell ne shtepi.

Une personalisht do te doja t'a dija se ku ishte gruaja ime kur kthehet vone p.sh., ashtu sic edhe ndjehem i obliguar t'i sqaroj edhe une se ku kam qene kur kthehem vone.

Ideja eshte se krijimi i nje familjeje, sjell domosdoshmerisht njefare kufizimi ne liri nga te dyja palet, gje qe lidhet me detyrimet dhe perkushtimin reciprok, pa te cilin nuk mund te funksionoje asnje lidhje, e jo me nje familje.

Une besoj se pikerisht kjo mungese te perceptimit te pergjegjesise, ne familje sjell mosfunksionim te saj me pas, gje qe con ne rritjen e numrit te divorceve apo edhe ne dhune brenda familjes me pas. Ajo qe duhet te kuptojme eshte se kur vendosim te krijojme familje, duhet te kemi te qarte qe do te na duhet te sakrifikojme mjaft gjera per hir te nje gjeje me te larte.

Ju keni shprehni me forvce nevojen per liri. Ndersa une po shpreh nevojen jetike per perkushtim. Kjo nuk do te thote mungese lirie.

William Wallas

Forumium maestatis

Ju keni shprehni me forvce nevojen per liri. Ndersa une po shpreh nevojen jetike per perkushtim. Kjo nuk do te thote mungese lirie. [/QB][/QUOTE]
Do ishte me i pershtatshem si titull i kesaj teme !!!

arun

Primus registratum

(per bucet)

tema eshte liria e femres con ne degjenerimin e familjes(dhe shoqerise)

vete keni devijuar nga tema dhe une jam i detyruar tju pergjigjem me te njejten monedhe

po e perseris edhe njehere

kush ka deshire nga femrat te dije per identitetin tim seksual te me shkruaje ne MP

spartan00

Forumium praecox

a do t'i lini keto larje hesapesh se s'po i rreh kujt ne kete rast mua per probleme potence impotence.
Ku jane moderatoret,vrasin miza?
Sa per temen liria e femres eshte i uroj seciles ne zgjedhjen e mashkullit ideal,qofte edhe sadist po t'i pelqeje (siç jane idiotet qe po nxjerrin krye tek tuk)megjithese dyshoj se ka femer te tille nga natyra.
Hajt pra ju uroj te gjithave dashuri dhe lumturi se liria eshte diçka qe nuk diskutohet por vjen natyrshem
/pf/images/graemlins/smile.gif

mostro

Putraku

poshte femrat
femrat ne litar.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

reyela

Primus registratum

/QB][/QUOTE]
Ju keni shprehni me forvce nevojen per liri. Ndersa une po shpreh nevojen jetike per perkushtim. Kjo nuk do te thote mungese lirie. [/QB][/QUOTE]

Une nuk shpreh me force lirine, e kam qe kur kam lindur :wink:

Perkushtimi eshte kur e zgjedh ti, jo dikush tjeter ne vendin tend!!

çdo kush qe ka qene i lidhur me nje person e kupton shume mire qe nje raport perfundon per fajin e te dy personava, jo se gruaja nuk perkushtohet aq sa duhet apo ka shume liri!!!

Indulgence

Primus registratum

Ehhhhh, tani e njohet Arunin juve!!!
Ne momentin qe nuk gjen ndonje material te cut&paste, pra kur s'ka c'te vjedhe, shpalos njohurite, mentalitetin dhe elokuencen e tij barbarike...

Nejse... To each his own! Theshtesisht fare, plot femra shqiptare ishin te parat qe qofte ne Shqiperi apo jashte, u integruan me lehtesisht me sistemet e reja shoqerore dhe nderkohe qe jane bashkeshorte, nena dhe amvisa, gjithashtu jane ato qe perparuan dhe profesionalisht dhe mbajne edhe peshen kryesore financiare te familjeve...

C'kane qelluar me fat ca meshkuj Shqiptare!!!

P.S. Gysi: Shprehja "dhenie llogari" me tingellon kaq arkaike!

zog

Primus registratum

hehe u integrun tek semaforet /pf/images/graemlins/laugh.gif

ku duhet thene qitet buka me djersen e ballit, e jo si ato femrat qe permend ti, qe e kalojn orarin e punes ne internet.

jane burrat qe i mbajne ndermarrjet e tyre ne kembe, pa te jet per to, do ishin tu bo petlla ne shtepi.

pastaj ti ngaterron nje gje te rendesishme shume. nje femer e marrin ose fusin ne pune edhe kot fare, te mos beje asgje ose minimumin e mundshem. ndersa nje burre, pa dit gje prej gjeje, kurre.

burri duhet ta justifikoje buken qe ha.

:lol: :lol:

Bilbil, ke ngaterruar vend, letersia eshte nja 5-6 kate me poshte.

alinos

Forumium maestatis

per zogun:
tashi do kisha nje deshire te madhe te te kafshoja nje here keq ne vesh si Tyson ate gjene qe deshte ta ofendonte para ndeshjes
icon8.gif

personazh

Valoris scriptorum

kjo teme u degjeneru! e mbyll e hajt shnet. kush te kete ankesa, ka seksjonin perkates, ose me Pm.

qao!