Lidhje e 2 PC ne nje lan,eshte e mundur?

wtf

Primus registratum
Re: Lidhje e 2 PC ne nje lan,eshte e mundur?

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] Se kam pa fare 10.1

KDE eshte goxha i thjeshte dhe i perafert me Windows, dhe ky ishte qellim i nje versioni me te ulet.
/pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Unë kam kohë pa parë Mandrake, që kur doli 8.2 më duket! /pf/images/graemlins/smile.gif

Zhvillimi duket dhe nga numrat, ç'kuptim ka ti këshillosh një program të vjetër, akoma me më shumë gabime, akoma më i ngadaltë, kur ka dalë versioni i ri, më i saktë, më i thjeshtë, më i shpejtë (jo vetëm sa i përket KDE-së) ???

aspahiual

Primus registratum

Ja kriset muhabetit tani ju?
Tema eshte lidhja e dy PC ne nje lan dhe jo ecen apo nuk ecen Mandrake 10 ne Pentium III Celeron
:confused:

Sineri

Forumium praecox

Shumë e drejtë. I propozoj Xhaxhi Elit ta bartë temën, gjegjësisht të hapë temë të re për Mandrake. /pf/images/graemlins/smile.gif

gurax

Pan ignoramus

Huh? Linux? Yes please. Duke imagjinuar qe karta 1 e rrjetit (eth0) eshte ajo qe lidhet me internetin dhe karta 2 e rrjetit (eth1) eshte ajo qe lidhet me pc2 qe i duhet dhene internet, ne pc1 jepni keto:

~# echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
~# iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
~# iptables -A FORWARD -i eth1 -j ACCEPT

Me e thjeshta e te thjeshtave. Mandrake ready! /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

-----------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

Sineri

Forumium praecox

Ooooooo shumë faleminderit, Gurax. Kam menduar edhe për këtë. Thashë nëse e bëj PC të vjetër me Linux atëherë do të kem telashe me internet por ja ku m'u gjete ti.
Edhe një motiv për të provuar Mandrake.

xhaxhi_eli

Primus registratum

1. Nuk levizen postime te vecanta nga nje teme ne nje tjeter, por levizen temat
2. Edhe po te levizeshin /pf/images/graemlins/smile.gif une se beja dot.