Libri qe ju ka "ndryshuar" jeten

Re: Libri qe ju ka "ndryshuar" jeten

Dashuri ne Bangkok me autore Kristina Gren.....
......grate ,kur dashurojne,jane te zonjat per gjithcka:embelsi,pasion,virtyt dhe besnikeri,per ndjenjen e pronesise e xhelozine,madje edhe per hakmarrje te pameshirshme........Puna qendron vetem ketu:grate duan shume gjera nga i njejti burre,kurse burrat duan te njejten gje nga te gjitha grate....pikerisht ketu ndahen emocionet e tyre.....
ps.Te me fale autorja per pak ndryshim..... /pf/images/graemlins/wink.gif :devil:
Ky eshte libri qe me ndryshoi jeten.... :devil: /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Das Kapital (Marx) dhe The end of history and the last man (Fukuyama), dy opinione te kunderta per te qartesuar nje mendim te ndryshueshem, vetjak.
Per sa i perket ndryshimit te jetes: ka gjase qe leximi me i pershtatshem per kete te jete faqja e vdekje-njoftimeve ne nje gazete te perditshme. :goofy:

alinos

Forumium maestatis

Fukuyama me pelqen dhe mua!
Nje here se c'thashe ne nje diskutim ne klase dhe profi me pyeti: Ke lexuar Fukuyaman?
U skuqa deri ne veshe, pasi nuk e kisha lexuar edhe pse e kisha degjuar si emer.
Desha s'desha e lexova kete qe me kishte "vjedh" idete /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Seriozisht, eshte mjaft interesant! Edhe Ralf Dahrendorf eshte i shkelqyer!

Libra qe ndoshta kane influencuar goxha ne perceptimin tim te jetes jane "Imagined Communities" [Komunitete Imagjinare] te Anderson dhe "Nations and Nationalism" [Kombet dhe Nacionalizmi] te Gellner. Me ben te rishikoj idene e kombit dhe perkatesine ne te duke me lejuar te shoh me objektivitet sjelljen time me "te tjeret" si edhe me bashkekombasit e mi brenda dhe jashte atdheut.
Nuk vuaj nga patriotizmi i semure dhe as nga pseudo-patriotizmi!
:book:

nira

Primus registratum

Manifesti Komunist eshte ndoshta gjeja me shkurter me e qarte dhe me e fuqishme njekohesisht qe kam lexuar. dua te them qe asnjehere se kam pare kete kombinim gjetiu... /pf/images/graemlins/tongue.gif
not that i am a comunist /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Shenime mbi Kinen
dhe
Kush ja hengri persheshin Majmunit Hirko

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Marimba

Primus registratum

Edhe mua me ka ndryshuar mjaft mendimet e mia mbi atdheun, nacionalizmin, kombesine etj, nje liber i E.J. Hobsbawm ' Nations and nationalisms from 1780 till today'. Gjithashtu, filmi 'Born in 4 July' me Tom Cruise me ka permbysur mendimet e deri atehershme ne lidhje me atdheun dhe detyren ndaj tij.

Gjithashtu rekomandoj Zweig (Cvajg), Allende dhe Aventurat e Tom Sojerit. Nuk lodhem kurre se lexuari keto libra.

romeo

Forumium maestatis

besoj se nuk do te mjaftonte nje liber per te ndryshuar jeten e njeriut. Megjithate libri qe me ka lene me shume mbresa dhe qe e kam lexuar me shume se njehere eshte "Princi i Vogel"

tirana

Primus registratum

SIDHARTA - Herman Hesse
Behet fjale per ne rinine e njome se me vone veshtire se te ndryshon jeten(vizionin mbi te) nje liber.

disku

UNI

100 vjet vetmi
hajde imagjinate hajde
Markez eshte me te vertete i semure...e pabesueshme si ben lidhjet farefisnorte edhe si rrjedh nga nje situate ne tjeteren pa humbur fillin.
Shkurt i paperseritshem.

saimir08

Primus registratum

.......MUND TE LEXOSH SHUME ROMANI....

POR AI ME I BUKURI ESHTE KU TI ARRIN TE IDENTIFIKOHESH ..............
DHE NUK ESHTE QE AI TE NDRYSHON JETEN ......
POR THJESHTE TE ZGJON NGA NJE FOLE QE TI FLIJE ................DHE QE ME PARE NUK E DIJE QE KU ESHTE ..........

ala

Forumium praecox

Ok prof. po ti ne cilin liber je identifikuar??

jack owar II

Primus registratum

adem demachi pergjegjet: libri ** ma ka ndryshue jeten asht novela 'gjarpijt e gjakut', sepse pasi ** e shkrova ate, serbt m'futen n'burg...

ps. a muj quhet jete ai send ** ndrrohet prej nji libri t'lexuem?

DRITAN SEJAMINI

Primus registratum

Lbri i pare qe ndryshoi dicka tek une ka qene "Aventurat e Tom Sojerit"
I dyti ka qene "Tre shoket" i Remarkut
I treti, libri qe bera vete

DRITAN SEJAMINI

Primus registratum

Nese lejohet libri qe me ka tronditur jashte mase eshte "Parfumi" qe per ters nuk e mbaj mend se i kujt eshte.

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Unicorn
100 vjet vetmi
hajde imagjinate hajde
Markez eshte me te vertete i semure...e pabesueshme si ben lidhjet farefisnorte edhe si rrjedh nga nje situate ne tjeteren pa humbur fillin.
Shkurt i paperseritshem.
Vertete qe libri "100 vjet vetmi" eshte liber vertet fantastik,nepermjet te cilit mund te kuptohet gjenia e nje artisti po nuk arrij te kuptoj se si ky liber mund te te ndryshoje jeten..do isha kurioze ta dija!!

Libri qe me ka ndryshuar jeten?? "Ndryshuar jeten" eshte ndoshta fjale e madhe ,po qe me ka lene shume pershtypje ka qene "Ditari i Ana Frank"...Isha vetem 11-12 vjece dhe gjerat per cilat shkruaja ne ditarin tim ishin psh se sa e merzitur isha kur mora 9 ne matematike ,apo se ca do vishja ne ditelindjen e shoqes se bankes,se sa me pelqente djali qe rrinte ne banken pas meje e te tilla budalliqe:une i shkruaja gezimit qe sjell dhjeta(10) kurse ajo atij qe sjell jeta..Me beri te kuptoj se sa me fat isha,se duhej te falenderoja dike atje lart per te qenurit e tille,sesi nuk dime te vleresojme gjerat qe kemi apo qe na ofrohen,qe dime vetem te kerkojme pa dhene asnjehere asgje....Kam qare shume kur e kam lexuar ate liber..kam dashur disa here ta lexoj edhe tani po e di se nuk do kete me efektin qe pati heren e pare.
Kam qare disa vite me pas kur lexova "3 shoket " e Remarkut,"Dashuri ne koherat e koleres" te G.G.Marquez.e shume e shume libra te tjere po asnjeri s mund te them se me ka ndryshuar jeten.Ashtu sic shkruante *alinos* eshte shume e rralle qe te personifikohesh plotesisht ne nje personazh te caktuar ...asnjehere eksperiencat jetesore nuk jane te njeta,duke marre pak nga morali i secilit liber jam bere D****** qe jam sot.

b.k.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SKEVI:
[qb] Lbri i pare qe ndryshoi dicka tek une ka qene "Aventurat e Tom Sojerit"
I dyti ka qene "Tre shoket" i Remarkut
I treti, libri qe bera vete [/qb]
tom sojer me bente te enderroja e vogel, kurse Tre shoket me largoi nga librat per rreth 6 vjet. /pf/images/graemlins/smile.gif

kete librin tend te trete se kam lexuar

Dua

Primus registratum

Realisht asnje nga librat nuk me ka TRONDITUR menjehere, Baaam!

Une kam ece dalngadale...te gjithe librat me kane prekur nga pak dhe si rezultat jam e tronditur nga cdo pjese e te gjithe atyre qe kam lexuar (perfshire ketu edhe AF-ne. /pf/images/graemlins/laugh.gif

D.

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga nira:
[qb] Te gjithe librat qe kam lexuar nga i paarritshmi Remark:
Asgje e re nga fronti i perendimit
rruga ne kthim
shkendija e jetes
qielli ska te preferuar
tre shoket
harku i triumfit
obelisku i zi
kohe per te dashuruar kohe per te vdekur
nje nate ne lizbone

dhe nje liber i rainer maria rilke
letra nje poeti te ri==> i mrekullueshem [/qb]
Per sa i perket REMARKUT jam plotesisht dakort edhe une.Librat e ketij gjigandi letrar me zgjuan pikerisht mendimet qe flinin tek une dhe qe une s`i kisha kuptuar deri atehere.
P.S REMARK ka qene,eshte,dhe do te jete I PAVDEKSHEM