Leku me i rendesishmi ?!!

mozaiku

Primus registratum
Re: Leku me i rendesishmi ?!!

Kam enderruar gjithmone te jetoj ne kohen e Hirushes. U dashuronte princi me fshatarken, ngrinte ne kembe nje mbreteri te tere , po "merrte ate qe donte ama"...
Sot , nese s'ke lek, s'gjen dot as burre ( jo vetem ne kuptimin e burrit ligjor, po edhe te dashurit ). Shetitja e te shtunes, me shume se shetitje clodhese eshte parade mode e mbushur me modele te stresuara. Po s'pate leke, s'del dot me as te shtunen ne pasarele. Po s'pate leke, te jesh i zgjuar sa te duash, nuk shkon dot ne shkolle dhe me e rendesishmja , po s'pate leke, s'ben dot qef.

antip

Primus registratum

Leka Paremodhi kap Marriam Ngojsen... tu pergju mas deres eshte pabuksi, Tuiram Dorëzi...

ismaili

Primus registratum

Pa leke nuk shkon dot me asnje ven dihet. Problemi eshte te jesh i kujdeshem mos I hedhesh $ kot per pordhe.Si ne shqiperi dhe amerike kam pare qe i kan bere leket makina, kan pas qej ditet e para por mbas disa kohesh kur kan maru leket sdin ca me bere. Nuk i besohet qe kan bo leket makina.

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body">Oh patjeter qe eshte ME I RENDESISHMI...edhe kur ke nje semundje te pasherueshme, edhe kur nuk ke hiç tru, edhe kur nuk ke asnje lloj kulture, edhe kur nuk di te lidhesh breket e tua, mjafton te kesh lekun dhe te gjitha behen! TE GJITHA! </div></div>

... dhe më e rëndësishmja, bëhesh skllav i lekut.

M'gjej nanjoni nai ishull t'pabanum ku ka fruta (ose veç mos jet shkretëtir se po morim ca rronj qep, damote, tronguj, etj. me vete).

Lymi ka shkrujt:
-------------------------------------------------

Le te diskutojme per Lekun ne te gjitha aspektet ku ai futet.

Shpesh kemi degjuar shprehje si " - SI ke qene Lymo ?
- Mire mer mire ( me ze te kputur ) po me lek dobet.
- Hajt mer burr shnetin se leket vijne "
A mendoni se nuk eshte me mire leket se shnetin e ke ne dore me leket.

Ne nje lidhje psh " Mjafton te me doje po ska prb se ska lek" dhe mbas ca kohesh i bo naften.

Ca te jep leku ?
1-Respekt
2-Ide
3-Bohesh burri mire me te gjithe.
4-Humor te mire
5-Prestigj
etj etj

Pytja eshte : A eshte Leku gjeja me e rendesishme !!

Leku kurrë nuk jep respekt. Thjesht të tjerët lëpihen që të përfitojnë diçka.

Leku nuk jep as ide. Ai ndihmon ti përmbushësh ato.

Mund të bëhesh edhe katil me të gjithë duke e ndier veten të pushtetshëm pasi ke para.

Humor të mirë të jep vetëm kur nuk të duhet të merresh me të. Pra kur nuk ke për ta investuar.

Prestigj? Në ç'mënyrë?

Dikush ka lekë. Ka ble i alamet BMW ne o tu i dhon rrugës Durrsit me nja 200 km/h. Del makina prej rruge ne shko për lesh. Tu qen makina mir, robi mrena nuk vdes po njelet çyryk. Pagu pare tjetri sa me i doktorr me i tjetër, sa me i ven me i tjetër, po asnji s'ja njit dot vertebrën e thyme. Paret i ka me thes por tani nuk blen më makinë sportive por blen një karrocë ulokësh moderne.

A janë lekët gjëja më kryesore? Sigurisht që jo. Mbi të gjitha nevojiten mend.

Timi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Mozaik_i_qelqte</div><div class="ubbcode-body">Kam enderruar gjithmone te jetoj ne kohen e Hirushes. U dashuronte princi me fshatarken, ngrinte ne kembe nje mbreteri te tere , po "merrte ate qe donte ama"...
Sot , nese s'ke lek, s'gjen dot as burre ( jo vetem ne kuptimin e burrit ligjor, po edhe te dashurit ). Shetitja e te shtunes, me shume se shetitje clodhese eshte parade mode e mbushur me modele te stresuara. Po s'pate leke, s'del dot me as te shtunen ne pasarele. Po s'pate leke, te jesh i zgjuar sa te duash, nuk shkon dot ne shkolle dhe me e rendesishmja , po s'pate leke, s'ben dot qef. </div></div> O zot sa me beri me qesh ky shkrim edhe se nuk eshte per te qesh sepse keshtu eshte realiteti.
Ti kthehem temes: un mendoj qe leket jan nje pjese shum e rendesishme ne jeten tone. E vertete ate qe thot Satin_Yearn qe leku nuk te sherben per semundje te renda e nuk te blen shendetit por e vertet qe po te kesh nje semundje te rende po te kesh lek paguan asistencen (infermier doktorr etj) e vuan me pak. E vertete qe paraja ste ben njeri por e vertete qe po nuk pate pare nuk mund te shkosh ne shkoll e nuk mund te besh shum gjera te tjera. Me kte dua te them qe jam i mendimit me kte thenie: GJELLA ME KRYP, E KRYPA ME KARAR.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Kondra...jam dhe s'jam dakort...ti thua "Kur ke leke behesh skllav i tij"...shume dakort jam...do te kesh perhere e me shume!Ndoshta dhe nuk e gezon siç mund ta gezonte ai qe s'ka!

Kur nuk ke leke je po skllav; si i lekut si i deshirave dhe endrrave te tua qe fatkeqesisht REALIZOHEN vetem me ket mut leku!

Tani eshte me mire te jesh vetem skllav i lekut apo i çdo gjeje?

Une kam disa miq, me shume mend, me shume ide, por pa leke...eshte shume frustruese per njerez te tille, te mos kene lekun sepse te gjitha qe ata mund te benin me te...shtyhen per neser, per pasneser, pa bere dot asgje, absolutisht asgje dhe koha kalon dhe mundesite reduktohen dhe shpirti mesohet me kete gjendje te vajtueshme dhe shpresat humbin...dhe plot e plot pasoja te tjera...

Une jam gjithmone e mendimit qe leku eshte gjeja me e rendesishme... qe mund te prishi njeriun por edhe qe mund ta rregulloje ate! Them se leku eshte i ndare keq... dhe zakonisht thuhet, dmth eshte nje shprehje qe thote: "Parja shkon te parja"

Hajt shnet e pare te gjitheve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

olololol

Primus registratum

Kondra Leku kurrë nuk jep respekt. Thjesht të tjerët lëpihen që të përfitojnë diçka. Leku nuk jep as ide. Ai ndihmon ti përmbushësh ato. Mund të bëhesh edhe katil me të gjithë duke e ndier veten të pushtetshëm pasi ke para. Humor të mirë të jep vetëm kur nuk të duhet të merresh me të. Pra kur nuk ke për ta investuar. Prestigj? Në ç'mënyrë? Dikush ka lekë. Ka ble i alamet BMW ne o tu i dhon rrugës Durrsit me nja 200 km/h. Del makina prej rruge ne shko për lesh. Tu qen makina mir said:
Kondre per ke kane respekt njerzit per dike qe ka lek apo ate qe ska ??
Si nuk te jep ide leku !!
Kur ke leke te vijne idete vete , cdo gje shef te krijon nje ide te re , kur ske ske ca te mendosh per ide e plane e ke trunin zero.
Askush ste afron , sa do i mire te jesh ti dhe per kete te fundit te garantoj une " Jam i mireeee sa te dush , skom lek mer vlla sja ni njeriu , ka ik koha e njerzve te mire - eshte koha kush ka lek"
Pse merr te keqene lekut pse duhet me u bo katil , Kur ke ben mire , kur ske nuk ke mundesi me bo mire.

Ca na ben te lutur :
Une psh : Te mbledh shoqnine pernote ti qeras te bejne qef, lokaleve,pubeve etj kenaq ata kenaq dhe veten - DUHEN LEK.

Ti blej te dashures ca te doje ajo, ta kenaq ate , ta coj me pushime ku te doje ajo, Le ta dua sa te dush LEKET i plotesojne te gjitha ato me lart.
Pse skemi degjuar histori te medha dashurie te varferish " POr vetem te pasurish" Se ato e gezojne/jetojne me mire dashurine .

Pse kap shembuj banal duke ec me 200 km/h , vdekja ska dallim te varfer te pasur , por kur ke ke me shume mundesi Ta minimizosh mundeisne e vdekjes nga shkaqe te ndryshme.

Pse jeton jashte ti, larg vendit tend , larg shoqnise tende ne nje vend ku ste thone as mirmengjes, ku askush ste troket ne dere me pa si je gdhi - PER LEKE PRA , per ca lek me shume.
Te doje lumturine ti sic thua buk djathe e damate ec ne Tr mer lale kap i pune kamarier merr na 150 mij te vjetra ne muj ne jeto , shifi qarin Lumturise me 150 mij lek.

Kudo qe shkojme paguajme - Pra LEK
Ca do te bejme -Duhen Lek

Ndaj ska me te rendesishem se leku.

Deri sa jetojme ne nje bote kapitaliste.

Kondrapedali

Kondrapedali

Pse jeton jashte ti, larg vendit tend , larg shoqnise tende ne nje vend ku ste thone as mirmengjes, ku askush ste troket ne dere me pa si je gdhi - PER LEKE PRA , per ca lek me shume.

--------------------------------------------------------------------------

Për qetsi, rregull e içik njerzillik. N'Tiron kisha pare sa t'dush megjithate nuk isha më i lumtur se ktu.

Lymo, i kom provu të dy krahët ne di me t'thon që nuk o leku po o kaplloqja.

olololol

Primus registratum

Epo tashi daku si tha ai : " Po raste ka pas ?"
Ka pas , po flasim ne pergjithsi jo me kokrra.

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Jeni shume te mire te gjithe ,mos u grindni kot me i rendesishem apo jo...

Enjoy.. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Ain't it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
That's too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldn't have to work at all, I'd fool around and have a ball...

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich man's world

A man like that is hard to find but I can't get him off my mind
Ain't it sad
And if he happens to be free I bet he wouldn't fancy me
That's too bad
So I must leave, I'll have to go
To Las Vegas or Monaco
And win a fortune in a game, my life will never be the same...

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
If I had a little money
It's a rich man's world

Money, money, money
............
.........

It's a rich man's world

KoDoShi

Primus registratum

Duke u haperda sa gjat e gjon neper internet shiko c'gjeta, komplet rastesi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_angel.gif ;PARAJA FLET!!
(Nuk keshillohet qe t'shikohet nga mosha nen 18 vjec)

Pra, them se varet nga karakteri i njeriut, sa i zoti esht njeriu mos te tundohet nga PARAJA...por ta fitoj ate ne menyren me dinjitoze, e jo duke ul breket vend e pa vend per t'fitu 100 dollaresh t'qelbet...

antip

Primus registratum

Kodo mos na vej kshu sitesh n'orar t'punes mer djal se na kap shefi duke e majt me dor... tastieren /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Qerratai

Primus registratum

Mos t'ka kap tu lepi ekranin mer ? Me siguri ti i ke thon: "Po ja shefo, po e pastrojsha" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Ene ishallah se ke vu llapen me nai ven t'keq /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

antip

Primus registratum

... ke butoni i ndezjes ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

marina s.

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Moira</div><div class="ubbcode-body">
I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Ain't it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
That's too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldn't have to work at all, I'd fool around and have a ball...

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
If I had a little money
It's a rich man's world

A man like that is hard to find but I can't get him off my mind
Ain't it sad
And if he happens to be free I bet he wouldn't fancy me
That's too bad
So I must leave, I'll have to go
To Las Vegas or Monaco
And win a fortune in a game, my life will never be the same...

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
If I had a little money
It's a rich man's world

Money, money, money
............
.........

It's a rich man's world

</div></div>

e degjova sot kete kengen kur po shetisja per qejfin tim ne bulevardin bosh ne orar dreke...lokali prej te cilit vinte muzika kishte ne parking makina luksoze ndersa pak metra me larg portes hyrese ishte nje plak shiste ca kausha luledielli e mbante perpara nje peshore qe te peshoheshin njerezit... E urreva lekun dhe njeriun.

PetritKola

Primus registratum

Shoqerite qe jetojme nuk jane me njerezore.
Edhe te pasurit shpirtrat i kane boshe. Jane kthyer ne makina fodulle konsumi.

Une do te zgjidhja njeriun.

"E urreva lekun dhe dykembeshin ose kafshen qe vesh kepuce"

Le_Routard

Forumium maestatis

Imagjinata e njeriut ka ditur gjithmone te krijoj menyra artificjale per te permbushur natyren e tij irracjonale.

Perderisa arsyeja e njeriut te vazhdoj te gaboj, perderisa ndjenjat e tij te vazhdojn te udhehiqen prej saj, roli i paras do jete shume i rendesishem per jeten e njeriut.

D-J

Forumium maestatis

Edhe une nganjehere urrej njerezit per faktin qe skane krahe te fluturojne. Por e qeetsoj veten sespe po te kishin krahe sdo ishin me njerez por zogj dhe une adhurimin tim per zogjt sduhet ta perziej me urrejtjen per njeriun. Dua te them qe gjendjet te cilat bejne lufte kundrA pabarazise jane degjenerative dhe tendenca qe duhen luftu. Cdo gje qe zbut pabarazine apo operon ne favour te barazise sjell vecse kalbezim shoqerie. Te besh Rusone interesant, psh, eshte te urresh njeriun pikerisht sepse nuk ka krahe te fluturoj. Eshte te luftosh kundra rendit apo natyres se gjerave.

butterfly

Primus registratum

Leku eshte shume i rendesishem. Edhe pse ka gjera qe paraja nuk i ble dot, persa i perket shendetit, po te kesh lekun e ke edhe shendetin.

Nje: sepse po te semuresh ke mundesi te paguash doktoret edhe te sherohesh.

Dy: sepse po te kesh lek, siguri edhe edhe stabilitet financiar, nuk te ze koka edhe semuresh me pak.

Shumica e njerezve qe kan lek ( jo ata qe i kane trasheguar) gezojne me teper respektin e te tjereve. Te kesh fituar lek domethene qe ke bere ca zgjedhje te drejta ne jete.

Le_Routard

Forumium maestatis

Leku te ben me krah. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Deshira per te fluturuar eshte nje nga deshirat me te hershme te njeriut, sot eshte e mundur por duhen leke per ta realizuar.