Lavdi epopese se UCK

lutficoka1

Forumium praecox
Lutfi coka/Poemë kushtuar UÇK

UÇK Lavdia e Kosovës

Krenaria e Shqipërisë

Nderi i kombit

UÇK tundi dhenë

Në Kosovë ngriti folenë,

Atje ishte shpirti

Lavdinë lart e ngriti.Për Kosovë tokë të lashtë

Grusht çeliku UÇK-ja

Në beteja fushë e mal

Ngriti flamurin ShqiptarKur sulmonte UCk-ja

Trup me trup e flakë për flakë,

Thonin Serbët janë luan

Janë “Jasharë “anë e mbanë.Për Kosovë ishte roje

Vigjilonte në këto troje,

Në zemër kishte lirinë

Mbi Serbin bëri kërdinë.Në acar plot suferinë

UÇK-ja si vetëtimë,

Ishin bijë shqiponja mali,

Ndaj armiku nuk e ndali!Luftuan trimat për liri

Për kosovë e për Shqipëri,

Tmer ishte për Serbinë

E pse vetë në lojën hynë!Befasi kishte veprimin

Si arti si triumfimit,

Inisiativa vend nuk lëshonte

Çdo betejë e fitonte.Ishin trima të rrallë

Luftonin ballë per ballë

Ideali i ndriçonte

Serbinë e verbonte.Thoshte Serbi ç’janë këto?

Të bashkuar si këta

Në zjarr ndezën tokën

E habitën e gjithë Botën.Nuk i lindi as baba as nëna

Por nga dielli e hëna,

Me traditën e shqipërisë

Dashuri e atdhetarisë.UÇK –ja kur sulmonte

Vdekjen kurrë se mendonte,

Prandaj plumbat i kalonte

Dhe armikun e asgjesonte.Si rrufe në kup të qiellit

Serbin nga prapa diellit

Na pushtoj me dhunë e hekur

Deshi në hellë për t’na pjekur.Errësuar qielli,errësuar dheu

Gjer në dhëmbë kasaphanë,

Serbët rëndë e më rëndë

Erdhën t’na shkelin me këmbëNuk është parë e dëgjuar

Të kapërdiset një i huaj

Me tmerr e tërbim

Na bën ligjin në vendin tim.Krekosur me hekur e zjarr

Çdo kilometër një varr

I lanë kockat në këto anë

Kur serbët te shqipet ranë.Jo kurrë nuk durojmë

Të nënshtruar nuk jetojmë,

Se të shtrejtë kishin lirinë

Për Kosovë e për Shqiperinë.Bisha e egër në lemeri

Donte streh në Kosovë,

U përhap në tërë botën

Me armë ta hëngrën kokën!Me mijra të vrarë

Kosovën kasaphanë

Por kockat i lanë në këto anë

Luftuan shqipet për vatan.Ky është Serbi i zi

Trufullon në Kosovë

Por UÇK revolucionare

E bëri kufomë e bëri varre!Të gjithë bashkë UÇK

Sulmonte si rrufe,

Në fillim e bllokuan

Dhe pastaj e shpartalluan..Ishte luftë tmerr e vullkan

Të vriste e nënshtronte,

Kush luftoi për Kosovë

Sakrifikoi por, fitoi!Se Kosovën në këmbë e ngriti

Populli zemra e shpirti

Kosovë popull e uÇk

Bashkë NJë ,për Atdhe.Ndaj Sebin fort e tundi

Gjaku i derdhur e lëkundi

Me trimëri të rrallë

Vdekjes i dilnin në ballë.Ndrit Kosova,Ndrit atdheu

Me shpatë si Skënderbeu,

Për armikun e paduruar

Serbin e shpartalluan.Nga Drenica plakë

Dukagjini Kulmak

Afër qiellit për mbi re

Ishin betuar për atdhe.Para kombit e Atdhetarisë

Me aleat e forca të Natos,

Çliruan Kosovën

E larine e sollën.Hekur hëngrën me dhëmbë

Ndoqën serbinë këmbë për këmbë,

Me goditje papushim

Gjer në strofkë në mbarim!

Largohen menjëherë

Nga goditja e UÇk

Zjarr rrebesh e bomba dore

Ish hakmarrje popullore.Ju urrej Kosova plot halle

Ju na futët në këto valle

Na sollët vuajtje e mjerim

Ndaj iu godasim me tërbim!

U ndez Kosova në flakë

Çdo pëllëmbë larë me gjak

Dhe kur doli nga llogorja

Në beteja erdhi fitorja.Edhe Serbi vrau e ngriu

Koracën seç e shkriu

Bashkpuntorët i tmerroj

Mercenarët i shpartalloj.Kur mori vesh Serbia

E kapi tmerri e lemeria,

Nëpër fushat e Pashtrikut

Njëmijë groshë vrima e miut.Me luftë të përgjithshme

Me beteja të befasishme

UÇK solli lirinë

Dhe bukur shkroi historinë.Kur vritej ndonjë shok

Betoheshin të gjithë tokë,

Morën hak sollën lirinë

Për Kosovë e për Shqipëri.Ndroçoi dielli erdhi liria

Në djep u gëzu fëmija,

Nga zjarri u dogj dhe guri

Mbi qëndresë u ngrit flamuri.UÇK tundi dhenë

Në Kosovë ngriti folenë,

I kish rrënjët thellë te dheu

Merrte forcë nga Anteu.Kosova e lindi e rriti

Ajo në këmbë e ngriti,

Geni tij ishte farë

Nuk i mbeti betejë pa marrë.Në rebeshe e tufane

Në beteja për vatan

Fitoren e lajmëronte

Kënga shqipe nuk pushonte.Në zjarrin e luftës krijoheshin

Në pushime këndoheshin,

I këndonin trimit që binte

Dhe lirisë që po afronte.Shpirti i çdo shqiptari

Del nga pushka kënga e zjarri,

Mençuria e trimëria

Këtu e ka rrugën lavdia.Me pushkë e këngë bashkë

Është krenare Kosova e lashtë,

Bashkë e përcjellin trimin

Ashtu si solli çlirimin!Serbi stërrë e i errësuar

U bë bishë e egërsirë,

Frikë kishte kur i dëgjonte

Edhe kënga e tmerronte.Trimat e Kosovës sollën

Sollën dritën e lirisë,

Në këtë tokë të rëndë

Të mencurisë pushkë e këngë.Se nga pushka e UÇK

Në qytet fshat e mal,

Ku ka troje Arberore

Të gjithë uruan për fitore.Ishte forca e suksesit

Ish vullkan e tërmet

Por si yll në Kosovë ndriçoi

Dhe Serbin fort verboi.Se në Kosovë u formua

Në beteja u burrërua

Kur kalonte në llogore

Nga fitorja në fitore.Në Kosovë kur kalove

Me trima shumë u shtove

Por dhe nga Shqipëria Nenë

U radjitën me luftë e këngë.Uck-ja me forca të reja

U mbushë e u forcua e tëra,

Por dhe Serbi le ta dijë

UÇk me shumë mijë.UÇk ishte Atdhetare

Ish Ushtri çlirimtare

Lart më lart i ndriti lavdia!

Ishte shpresë nga trimëriaEH moj UÇK lavdia

Që linde në Kosovë

Për armiq e hafije

Tmerr e frikë u bëre sot!UÇK si vetëtimë

U shpalle heroinë

Në kosovën e vjetër

Si UÇK-ja nuk ka tjeter.Plot lavdi e nderi kombit

UÇK-ja e historisë

Brez pas brezi do shëndrisë

Për shqipet në rrugë të lirisë.
 
Top