Largimi dhe kthimi ne Shqiperi!

regele

Forumium maestatis
Largimi dhe kthimi ne Shqiperi!

Duke patur parasysh se shume nga ne jane larguar (apo mendojne te largohen) nga Shqiperia, disa me shkolle, disa me familjet, disa vetem, disa me pune...dua te diskutojme per shkaqet qe na kane bere te largohemi nga vendi yne! A do te kthehemi ndonjehere dhe pse?

Une kam ikur, jam kthyer dhe tani kam ikur prape!
Disa nga arsyet e mija jane:

1. Nuk me pelqente injoranca e theksuar e zyrtareve shqiptare;
2. Nuk me pelqente te tregohesha dhe une injorant per te ruajtur vendin e punes;
3. Me pelqente ta fitoja lekun me djerse dhe jo me allishverishe tipike shqiptare;
4. Nuk me pelqenin thashethemet dhe komentet e njerzve per cdo gje qe beja ndryshe;
5. Nuk me pelqente niveli profesional i shqiptareve;
6. Nuk me pelqente pagesa qe behet ne Shqiperi...e shume e shume te tjera...dritat dhe uji pak vend zene!

Pres mendimet tuaja!

TEO

Primus registratum
Re: Largimi dhe kthimi ne Shqiperi!

Shume gjera s'mund te na pelqejne, por po s'i nderruam ne kush do i nderroje.
Eshte atdheu jone.
Une per momentin s'jam gati te kthehem sepse s'do mundesha te ndryshoja gje per momentin, por kur te mundem do kthehem.

Bukuroshja

Primus registratum

Si shjegohet qe kam dashur te iki nga Shqiperija qe kur isha ne Kopesht!!!

Nuk e di perse duhet te kisha lindur une aty.

picasso

Forumium maestatis

teme e bukur kjo!
jam me teo kur thote kush do ta bjeje kete vend?
dhe i them se e ka mire nese kthehet(por kujdes ta shohes shqiprerine me te thenat e te tjereve eshte sikur ta kesh par (ne ederr)sa relae jane enderrat e di vete ti.
nese ke verte dicka per ti dhen ketij vend...hajde per vete dhe per vendin tend.duke mos harruar se te ecesh drejt ne shqiperi eshte teper e veshtire.
sa per ato qe thote regele ka shume te dreje.puna eshte a ke verte nje te ardhe ne nje vend te huaj ku je gjithnje i huaj dhe mbetesh gjithnje tranzit.
persa i perket bukuroshes,i them se verte na duket i papershtatshem vedi ku jemi.nganjehere edhe Ny eshte i vogel dhe i papershtatshem per ne.por askund nuk do ta gjesh ngrohtesine e gureve te lagjes tende(per kete jam mese i sigut.
une jam i dashuruar me shqiperine(edhe pse mund te ik nga halli apo ngandonje gje tjeter.zemren dhe mendien e kam gjithnje ne shqiperi.moa me merrni per teper nacionalist nuk jam dhe aq.por jam gatuar me kete brum,dhe me ben te ndjehem mire.

@d@

Primus registratum

Te kthehemi te ndertojme Shqiperin ?? :confused:
Nje shprehje thot:Te ben vendi per vete. Eshte e turpshme , qe shume student qe kane mbaruar shkollen jashte shtetit, jane bere mafjozet me te medhej. Biles qellimi i vetem, qe e kane mbaruar ka qene idea fikse te zene nje post te rehatshem, qe i jep mundesi per korrupsion.

Si e shpjegonin faktin qe shumica e studentave shqiptareve ne Itali jane per juridik ? :idea:
(Sa nga forumi jane per juridik te ngrene dore ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps. S'ka ardhur ende koha qe te marre vendimin per ty kthyer, le qe ku te mbytem ihere...?

Adonis

Primus registratum

Teme teper interesante urime, cfare po me pelqen deri tani tek kjo teme eshte se jane dhene opinjone reale dhe nuk jane fshehur pas patriotismit.

Meqe njerzit jane te ndryshes ashtu jane dhe qelllimet dhe objektivet e tyre ne jete. Per vete ika per arsye ekonomike dhe nuk mendoj te kthehem per arsye te mentalitetit teper te gabur qe ekziston atje. A me merr malli? sigurisht qe po nuk besoj qe te kete dite te mos kujtoj dicka nga ai vend por prap malli nuk eshte aq i forte te me bej mua te ngrej valixhet e te kthehem atje.

nuk e di se sa njerez jane kthyer ne shqiperi me mendimin dhe qellimin qe do kthehen atje per te ndryshur shqiperine. dhe ne qofte se do te kete ndonje tek tuk nuk e di cfar kane arritur deri tani?

nje LIS i ri nuk do te arrij KURRE te rritet i gjate dhe i forte nen hijen e nje pyelli me lisa te vjeter. duhen prere keta te vjetrit qe te rriten te rite.

ne shqiperi korruptohet dhe krishti jo me ne te gjallet, kurrupsoni dhe mentaliteti i gabur i ka rrejet teper teper te thella per tu shfarosur. ideja e mire per te ndryshur dicka per te mire nuk i ben shume pershtypje ketyre njerzve

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga regele:
[qb]
1. Nuk me pelqente injoranca e theksuar e zyrtareve shqiptare;
2. Nuk me pelqente te tregohesha dhe une injorant per te ruajtur vendin e punes;
3. Me pelqente ta fitoja lekun me djerse dhe jo me allishverishe tipike shqiptare;
4. Nuk me pelqe mosnjojtja e aftesive profesionale nga punedhenesit
5. Nuk me pelqente niveli profesional i shqiptareve;
6. Nuk me pelqente pagesa qe behet ne Shqiperi...e shume e shume te tjera...dritat dhe uji pak vend zene!

Pres mendimet tuaja! [/qb]
nga keto te regele ndryshova vetem njeren 4 sepse te tjerat vlenin shume si arsye .
une te them te drejten ika per arsye ekonomike dhe pas shume koheve erdha ne shqiperi sepse nena mu semur dhe me ra te rrinja 2 muaj e gjysem , nuk mu rrinte pa pune me iku truri dhe pyeta nqs do te rrinja ne shqiperi te kujdesesha per nenen a do kisha mundesi te gjenja pune ne ate zanat qe kam ketu .
e dini pergjigjen ; jo nuk ka per momentin edhe sikur te hapet si vend pune rroga eshte 20 000 leke te reja .
ore keta ose i ka lene truri ose nuk ka mundesi ndryshe si paguhet njeriu 20 000 te reja ne muaj kur jetesa ne shqiperi eshte shume here me e shtrejnte ,pse nuk ben ai vend perpara sepse nuk i njohim vlerat profesionale as ne privat dhe as ne shtet nuk kemi ligj pune ligj fiskal ligj social dhe te ardhurat qe gjenerohen nga punedhenesit jane te pa kontrolluara kesajt i bie te akuzohet çdo punedhenes privat ne shqiperi per evazion fiskal , une nuk e di por ka ca gjera qe ste lene te kthehesh atje si rrogat levizja e lire dhe liria brenda vendit atje kemi shume gjera per te bere nje fillim i mire do te ishte deshira jone per ndryshim nuk e kam ndermend te vdes neper europe dua te vdes atje dhe te mabaroj ditet e mija atje ku i kam filluar ,sado qe te jemi adaptuar atje ku rrime me zakone gjuhe e tradita te huaj kemi per te ngel(ausslander etranger stranieri alvanos foreigners)dhe femijve tane do tju theerasin ;femijet e shqiptarit

xhoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Si shjegohet qe kam dashur te iki nga Shqiperija qe kur isha ne Kopesht!!!

Nuk e di perse duhet te kisha lindur une aty. [/qb]
Kot ske lind ne shtepine e bardhe ti
:shrug:

Epo sna lane llaret rehat gjithanej

Guest

Kthimi ne Tirane eshte i veshtire,mendohet, por se besoj se do ta praktikoj ndonjehere. Mbase kur te jem ne moshe te vjeter, mund te jetoj,6 muaj ne Shqiperi e 6, ketej. :confused:
Mbase...por perfundimisht te kthehem!!! ???

Do ta krahasoja me ate shprehjen ....
A do qorr sy??Dhe qorri te pergjigjej ..Jo nuk du!

Vals

Primus registratum

UNe ika, u ktheva dhe mbas tre dimrave mu ngrit mendja e ika prape. Tani kthehem vetem per dy jave pushime. Cfare me shtyri te kthehesha: malli, idealet qe kisha se me nje diplome nga jashte do arrija shume gjera. Realiteti: pas dy vjet pune ne te njejtin vend nuk po me rrihej me se nuk kishte asnje perspektive, firma nuk po rritej. Nqs doje te beje ndonje pune tjeter mundesite ishin shume te limituara. Punenedhenesit, sidomos te huajit, nuk i repsektojne individet profesionale. Arrita ne konkluzionin se qofte nga ana ekonomike, nga karriera dhe mundersija per te bere shume gjera, si dhe nga respekti profesional jam shume shume me mire jashte Shqiperise.
Malli me merr dhe ndjenjen e patriotizmit e kam, por nuk dua te kthehem tani qe t'ju fryhet barku me shume Tos hajdutit me kompani. Me vone!

regele

Forumium maestatis

Vals...shume dakord me ty! Kemi eksperienca te ngjashme /pf/images/graemlins/smile.gif

komino

Valoris scriptorum

Une sinqerisht akoma nuk arrij te kuptoj perse shqipetaret jashte vendit kane kaq pak ambicie e kaq pak besim tek vetja

Si more ktheheni ne shqiperi me driten qe i duhet atij vendi dhe kerkoni ta ndizni thjesht ne nje vend pune ne administraten publike apo ne ndonje "biznes" te ndonje idioti?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SI nuk arrini te kuptoni se dyet e pushtetit ne shqiperi jane per ju jo vetem te hapura por krejtesisht te shpartalluara aq sa do e keni te veshtire te ndaloni gjihte ata qe do ju vijne pas.

Nuk mund te kete asgje me te bukur se kenaqesia shpirterore qe mund te jape udheheqja e pupullit tend dhe, per me teper, asnje eksperience nuk do ndricoje me teper CV tuaj per gjithe jeten.

Nuk do te keni nevoje as per rroga shume te larta (jane mese te mjaftueshme) dhe aq me pak te korruptoheni. Kenaqesia juaj do te jete shume me larte se gjiteh keto dhe e ardhmja juaj do te jete shume me suksesshme.

PRETENDONI ME TEPER NGA VETJA
pretendoni me teper se nje vend pune
PRETENDONI TE "BENI NDRYSHIMIN" NE VENDIN TUAJ

Eshte kohe e arte per persona ne pozinionin tuaj

thote populli :ndonjehere kur vijne ment s'i hane as qent :shrug:

dhe ka te drejte

Kthehuni ne vendin tuaj por me mend ne koke e nje program ambicioz. :thumbsup:

regele

Forumium maestatis

Gene, me ka pelqyer te debatoj gjithmone me ty:)
Besoj se asnje nga ata qe jane larguar nga Shqiperia dhe eshte shprehur ne kete forum nuk ka treguar mungese ambicie apo besimi ne vetvete, prandaj s'ke pse arrin patjeter ne kete konkluzion! Une do te te thoja te kunderten: shume nga ata qe jane larguar nga Shqiperia mbase kane patur kurajon dhe besimin ne vetvete qe jane te afte te cajne kudo dhe jo te rrine e te fshihen pas xhaketave injorante dhe partiake te drejtuesve shqiptare!

Eshte e vertete qe cdo njeri kerkon nje vend pune, nuk mund te kerkoje dy e tre, por bashkimi i ketyre vendeve te punes, i ideve qe parfaqesojne keta njerez do te krijoje nje sistem te ri mendimi! Jam shume dakord me ty, por jam dhe realist, pas kam eksperience dhe e di se per cfare po flas! Shqiperia dhe sistemi ekzistues jane dy gjera te ndryshme! Eshte e vertete qe atdheu yne ka nevoje per njerez te cilet ta vene ne pune dhe te lulezoje, por jo sistemi! Sistemi ka nevoje per njerez qe t'i vene pas, te lepihen, te korruptohen e te jene ne gjendje te shesin dhe b...per nje dore leke apo per ndonje karrige te ngrohte! Perpara se te kerkohet kthimi i atyre qe jane jashte une pyes: Cfare po bejne ata qe jane ne Shqiperi? Po korruptohen? Po bejne sehir? Apo po ikin dhe ata? Keto pergjigje mund te m'i japesh Gene! Per Shqiperine mund te punohet dhe nga jashte, megjithese kjo nuk eshte menyra me e mire per ta bere, por sistemin duhet ta ndryshojne ata qe jane aty..pra levizni!
Persa i perket asaj thenies qe te kthehemi me mend ne koke dhe me program ambicioz mund te te them se e ke nje fare te drejte! Por programet tona dhe ambiciet tona kane rene ne veshe te shurdhet dhe nuk jemi degjuar jo se nuk kemi dashur, por nuk na kane dashur! Te jap qindra shembuj po deshe! Persa i perket aftesise sone per tu bere te degjuar e kemi bere kudo ku kemi vajtur....
Gene, nuk ka ikur njeri per te fshehur paaftesine e tij...njerezit kane ikur per te shprehur aftesite e tyre!
Nje shkrimtar i madh yni ka shkruar: erdha dhe desha te leroj shkembin...mbase eshte me te vertete keshtu! Duhet toke pjellore qe te mbije gruri!

Ok? /pf/images/graemlins/smile.gif

Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] Une sinqerisht akomauk arrij te kuptoj perse shqipetaret jashte vendit kane kaq pak ambicie e kaq pak besim tek vetja

Si more ktheheni ne shqiperi me driten qe i duhet atij vendi dhe kerkoni ta ndizni thjesht ne nje vend pune ne administraten publike apo ne ndonje "biznes" te ndonje idioti?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SI nuk arrini te kuptoni se dyet e pushtetit ne shqiperi jane per ju jo vetem te hapura por krejtesisht te shpartalluara aq sa do e keni te veshtire te ndaloni gjihte ata qe do ju vijne pas.

Nuk mund te kete asgje me te bukur se kenaqesia shpirterore qe mund te jape udheheqja e pupullit tend dhe, per me teper, asnje eksperience nuk do ndricoje me teper CV tuaj per gjithe jeten.

Nuk do te keni nevoje as per rroga shume te larta (jane mese te mjaftueshme) dhe aq me pak te korruptoheni. Kenaqesia juaj do te jete shume me larte se gjiteh keto dhe e ardhmja juaj do te jete shume me suksesshme.

PRETENDONI ME TEPER NGA VETJA
pretendoni me teper se nje vend pune
PRETENDONI TE "BENI NDRYSHIMIN" NE VENDIN TUAJ

Eshte kohe e arte per persona ne pozinionin tuaj

thote populli :ndonjehere kur vijne ment s'i hane as qent :shrug:

dhe ka te drejte

Kthehuni ne vendin tuaj por me mend ne koke e nje program ambicioz. :thumbsup: [/qb]

komino

Valoris scriptorum

thnks
kenaqesia eshte reciproke sigurisht (nuk ishte retiorike)

tani

une thashe qe shqipetaret e edukuar jashte (EDUKUAR nuk nenkupton vetem universitetin) kane (per mendimin tim) nje avantazh te vetem ne krahasim me ata qe jane edukuar ne shqiperi deri ne fund (dmth qe nuk iken jashte)

VIZIONIN

po po. Vetem vizionin (quaje vizionin edhe enderr po deshe) kemi me te bukur se ata qe i jane nenshtruar jetes ne shqiperi (e di qe gaboj kur pergjithesoj por me thjeshton diskutimin).
Nga ana teknike nuk ka ndonje ndryshim qe nuk integrohet me nje manual me teper.
Nuk mendoj aspak qe ne jemi me te afte se studentet ne shqiperi :shrug:
Besoj se qeveritaret bejne nje idiotesi kur premtojne rezervim te vendeve ne administraten publike.

Por eshte pikerisht ai VIZIONI qe shqipetaret kerkojne nga pjesa e tyre e edukuar ne boten demokratike.

Shqipetaret po e kerkojne SOT
Bota po na nxit SOT(per here te pare krejtesisht haptazi)

"SOT" do te thote te pakten nje pregatitje oraganizative 2-3 vjecare

Askush te mos pretendoje te kthehet ne shqiperi i vetem si nje pike uji ne oqean (politike)
Shqipetaret kerkojne nje oqean te ri dhe jo pika uji qe i japin nje lluster politikes.

shqipetaret jashte DUHET (zakonisht mua nuk me perlqen te perdor fjalen DUHET /pf/images/graemlins/frown.gif ) te organizohen dhe nuk duhet te kene as turp as frike nga uji. (nga politika e ashtuquajtuar ...)

Kthimi i vetmuar eshte nje vetvrasje aktualisht

Provo te mendosh nje menyre alternative te kthimit (edhe mund te kerkosh e ta gjesh te gatshme por nuk do te kishte te njejtin efekt tek ty)
Provo t'ia propozosh kete alternative te gjithe atyre qe konsideron te afte.
Provo te mendosh seriozisht e cdo dite per zhvillimin e mendimit tend
Perkshutoi ketij projekti nje kohe te caktuar cdo dite.

Mbase do te realizohet e mbase jo por sigurisht nuk do te jete nje humbje kohe per ty.

Nuk mund te kete kenaqesi me te madhe sesa te ndikosh ne percaktimin e rruges se zhvillimit te popullit tend.