Re: Largimi dhe kthimi ne Shqiperi!
Gene, me ka pelqyer te debatoj gjithmone me ty

Besoj se asnje nga ata qe jane larguar nga Shqiperia dhe eshte shprehur ne kete forum nuk ka treguar mungese ambicie apo besimi ne vetvete, prandaj s'ke pse arrin patjeter ne kete konkluzion! Une do te te thoja te kunderten: shume nga ata qe jane larguar nga Shqiperia mbase kane patur kurajon dhe besimin ne vetvete qe jane te afte te cajne kudo dhe jo te rrine e te fshihen pas xhaketave injorante dhe partiake te drejtuesve shqiptare!
Eshte e vertete qe cdo njeri kerkon nje vend pune, nuk mund te kerkoje dy e tre, por bashkimi i ketyre vendeve te punes, i ideve qe parfaqesojne keta njerez do te krijoje nje sistem te ri mendimi! Jam shume dakord me ty, por jam dhe realist, pas kam eksperience dhe e di se per cfare po flas! Shqiperia dhe sistemi ekzistues jane dy gjera te ndryshme! Eshte e vertete qe atdheu yne ka nevoje per njerez te cilet ta vene ne pune dhe te lulezoje, por jo sistemi! Sistemi ka nevoje per njerez qe t'i vene pas, te lepihen, te korruptohen e te jene ne gjendje te shesin dhe b...per nje dore leke apo per ndonje karrige te ngrohte! Perpara se te kerkohet kthimi i atyre qe jane jashte une pyes: Cfare po bejne ata qe jane ne Shqiperi? Po korruptohen? Po bejne sehir? Apo po ikin dhe ata? Keto pergjigje mund te m'i japesh Gene! Per Shqiperine mund te punohet dhe nga jashte, megjithese kjo nuk eshte menyra me e mire per ta bere, por sistemin duhet ta ndryshojne ata qe jane aty..pra levizni!
Persa i perket asaj thenies qe te kthehemi me mend ne koke dhe me program ambicioz mund te te them se e ke nje fare te drejte! Por programet tona dhe ambiciet tona kane rene ne veshe te shurdhet dhe nuk jemi degjuar jo se nuk kemi dashur, por nuk na kane dashur! Te jap qindra shembuj po deshe! Persa i perket aftesise sone per tu bere te degjuar e kemi bere kudo ku kemi vajtur....
Gene, nuk ka ikur njeri per te fshehur paaftesine e tij...njerezit kane ikur per te shprehur aftesite e tyre!
Nje shkrimtar i madh yni ka shkruar: erdha dhe desha te leroj shkembin...mbase eshte me te vertete keshtu! Duhet toke pjellore qe te mbije gruri!
Ok? /pf/images/graemlins/smile.gif
Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] Une sinqerisht akomauk arrij te kuptoj perse shqipetaret jashte vendit kane kaq pak ambicie e kaq pak besim tek vetja
Si more ktheheni ne shqiperi me driten qe i duhet atij vendi dhe kerkoni ta ndizni thjesht ne nje vend pune ne administraten publike apo ne ndonje "biznes" te ndonje idioti?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SI nuk arrini te kuptoni se dyet e pushtetit ne shqiperi jane per ju jo vetem te hapura por krejtesisht te shpartalluara aq sa do e keni te veshtire te ndaloni gjihte ata qe do ju vijne pas.
Nuk mund te kete asgje me te bukur se kenaqesia shpirterore qe mund te jape udheheqja e pupullit tend dhe, per me teper, asnje eksperience nuk do ndricoje me teper CV tuaj per gjithe jeten.
Nuk do te keni nevoje as per rroga shume te larta (jane mese te mjaftueshme) dhe aq me pak te korruptoheni. Kenaqesia juaj do te jete shume me larte se gjiteh keto dhe e ardhmja juaj do te jete shume me suksesshme.
PRETENDONI ME TEPER NGA VETJA
pretendoni me teper se nje vend pune
PRETENDONI TE "BENI NDRYSHIMIN" NE VENDIN TUAJ
Eshte kohe e arte per persona ne pozinionin tuaj
thote populli :ndonjehere kur vijne ment s'i hane as qent :shrug:
dhe ka te drejte
Kthehuni ne vendin tuaj por me mend ne koke e nje program ambicioz. :thumbsup: [/qb]