-.-' Ceshte ky lakim????????????? As 4 smerrMund te jete gabim, por sic e mbaj mend:
Emërore
Shkolla jote
Gjinore
Shkolles tende
Dhanore
Shkolles tende
Kallzore
Shkolla jote
Rrjedhore
Shkolles tende (!?)
Mos u lodh kot,hap gramtika e gjuhes shqipe nje liber blu ose celesi i gjuhes shqipe dhe te dy ms mbeshtesin tezen te lutemBast me sa te duash
Duhet te gjejme nje liber qe mbeshtet tezen tende ose e hedh poshte...
klasa e 4-5A mundeni të lakoni këto dy nëpër rasa:
''Shkolla jote''
''Lapsi yt''.
Une s'do hidhja baste sepse ne shqip po behen ndryshime por, per mua eshte "shkolles tende".Jooooo ja ketu gabojne te gjithe.Ashtu eshte sic e them une sepse mbaj mend me ka rene ne provim lirimi dhe e kam bere keshtu dhe isha e sakte. Pastaj me sa e prejme bastin qe eshte prej shkolles sate?
ja fute kot tiMos u lodh kot,hap gramtika e gjuhes shqipe nje liber blu ose celesi i gjuhes shqipe dhe te dy ms mbeshtesin tezen te lutem
Hap drejtshkrimi i gjuhes shqipe dhe flasimUne s'do hidhja baste sepse ne shqip po behen ndryshime por, per mua eshte "shkolles tende".
Ca thu m nena -.-' Pse smerresh vesh kur flet ti? Kush foli per provimet e lirimet?ja fute kot ti
ne provimet e lirimit nuk bihen lakime rasash.
pse genjen mi?
papapapapa
H e kontrollove librin?si t doli?Bast me sa te duash
Duhet te gjejme nje liber qe mbeshtet tezen tende ose e hedh poshte...
Ore ti njeri i lezetshem kur e kam bere une provimin e gjuhes shqipe nja dy vjet para teje m duket me ka rene!ja fute kot ti
ne provimet e lirimit nuk bihen lakime rasash.
pse genjen mi?
papapapapa
Ok.Ore ti njeri i lezetshem kur e kam bere une provimin e gjuhes shqipe nja dy vjet para teje m duket me ka rene!
Une kam te bej me shqipen ne punen time. Besoj se ceshtje shijesh eshte te perdoresh njeren apo tjetren. Shembull po te behej fjale kur themi: Sate shoqeje, shkon mire. Por kur eshte: shoqes sate... s'e di. Ndonese bukur tingellon.Hap drejtshkrimi i gjuhes shqipe dhe flasim
Tani une prandaj sdesha te te ofendoja ne lidhje me punen.Ti si perkthyes duhet ta dish me mire se une.Une kam te bej me shqipen ne punen time. Besoj se ceshtje shijesh eshte te perdoresh njeren apo tjetren. Shembull po te behej fjale kur themi: Sate shoqeje, shkon mire. Por kur eshte: shoqes sate... s'e di. Ndonese bukur tingellon.
Tani une prandaj sdesha te te ofendoja ne lidhje me punen.Ti si perkthyes duhet ta dish me mire se une.
Dhe persaj i perket shijeve drejtshkrimi nuk eshte shije.Shije eshte ta zgjedhesh bluzen e kuqe apo te zeze jo lakimin
Dhe une po te them qe drejtshkrimi i shqipes nuk eshte nje teks ndryshe dhe nje tjeter ndryshe.Nje e marrim gegerisht nje toskerisht. Lakimi ne rasa eshte dicka tashme e konsumuar dhe ajo eshte ne ate forme,smund te prentendosh ta ndryshosh.Ne na eshte bere shprehi te themi agjensi kur realisht eshte agjenci. Nuk mund te themi qe mqs e them agjensi e kemi sakte mqs e perdor pjesa me e madhe e popullsise!Te falenderoj per mendimin dashamires qe ke patur, por te korrigjosh dike eshte veprim prej miku. Kush te ben qejfin gjithmone pa patur te drejte ne ate qe thote, te demton.
Une e lidha me perpjekjet e tanishme per te futur ne gjuhen shqipe shume nga gegerishtja qe do i bente mire shqipes besoj.
Pastaj, pa dashur une tani te te ofendoj, nuk mund te mbeshtetesh te nje tekst i caktuar per te dale ne nje perfundim deciziv. Ka literatura qe nuk perfaqesojne mendimin perfundimtar per nje shqipe te sakte. Kjo per momentin. Pra duhet te jete e gjithepranuar qe te quhet e sakte. (por prape dua te them se mendimi im ky) Kaq.