Re: Kuzhine franceze ne Tirane
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Eh mor Zog se po me shkrin fare,pse s'thu ti,kot qe egzistojne restorantet,se po shkojme çdo dite te nje komshi dhe po hame me popllin,pa problem meqe ajo qenka guzhina e vertete,normale qe secili shtet ka te vetat specialitete dhe qe ne fund te fundit mund te ngjasojne sepse ne nje planet jetojme te gjithe,dhe gjithandej,domatja speci e kastraveci,isoj jane.
Mmmmm po me vjen nje ide e mire ne koke me hap nje restorant me prodhime jashtetokesore (pluhur kozmik,meteor,pjese satelitesh te shperthyer ne atmosfere,nje cope prej Marsit,Jupiteri) Pse jo??
[/ QUOTE ]
restorantet si fillim linden per te ushqyer udhetaret, ata qe leviznin nga nje qytet ne tjetrin, enciklopedia duhet te kete me shume shpjegime per kete. ndersa ajo qe une doja te theksoja eshte kjo, qe çdo kinez fare pa qene guzhinier mund ta hapi nje restorant e te vetpunesohet, çdo turk po njesoj e çdo siçilian po njesoj. edhe shqiptaret mund pa problem ta hapin nje restorant te tille.
ndersa jo nje francez , ai duhet te marre kurse guzhine njehere, ngaqe guzhina qe ha ne shtepi eshte shume e varfer e repetitive qe te ushqeje e plotesoje deshirat e nje grupi te madh klientesh.
mbaj mend qe nena ime s'na gatuante pothuaj kurre as makarona e as pilaf, gjerat qe ha me shpesh sot ne restorant francez ku drekoj çdo dite.