Kuzhine franceze ne Tirane

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: Kuzhine franceze ne Tirane

Zog
mos mer cun,
po te hysh vetem 10-te per qind ne kuzhinen franceze,do ti thuash vetit a eshte e mundur dhe si e bene ket mrekulli

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nje shok qe kam pas ne shkolle, kur e takova ne Tirane, me tha qe ne France nuk ka francez...

[/ QUOTE ]

ka dash me thone golua.

njesoj siç mund te them qe ne shqiperi nuk ka ilire, e as ne kosove dardane.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Pa permendur djathrat e shumte si specialitete te çdo krahine po them nja dy specialitete te krahines ku jetoj thjesht per ti bere qefin Zogut:Choucrute Baekeoffe,Tarte flambée,Gateaux de Noel(la capital de Noel en France)Poulet au riesling etj etj etj

Legjionixx

Forumium maestatis

tOnCe
rri urt, e mos fol shum /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

MLK

Primus registratum

Po te merkam per perkthys une ty pse nuk thu se i kuptoke te gjitha ato qe si kuptoj dot une! Biles je ne dakort, ti qeke kundra atyre qe thuhen ne AF me duket, e paska pas te drejte Dahlia /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif zogu, ai kishte jetu 6 muj ne rrethinat e Parisit, duke vjedh....pra komshi arabe, ne qeli arabe, per shoke arabe...e njofti vetem ate pjese te Frances qe nuk quhet France...
Ene puna kuzhines tate, une ta besoj qe ka familje qe jetojne ne France qe nuk dine te gatuajne, qe skane traditat franceze......po mos harro se kuzhina franceze, qe u be me fame ne bote nga keta njerez ka dale. Keshtu qe me vjen çudi qe thua se nuk ka specialitete franceze se kalon ne absurditet!
Vetem ketu ne Lyon ku jam une, ke me qindra specialiteté lyonnaisé qe i kane shpik vet e i gatujne vetem ketu, ke restorantet tipike Bouchon lyonnais qe eshte apelation i kontrolluar. Keshtu qe mos kalojme ne ridicule me kete discutim se do fillojne te qeshin dynjoja /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

tonce me thone te drejten keto pjatat qe cileson ti ekzistojne edhe ne france me emertime franceze, edhe tek turqit e greket me emrtime te tyret. emra filmash jane.

guzhina e vertete eshte ajo familjare, ajo qe ha popullsia ne rang kombtar e jo se çafre gatuhet neper restorantet.
si puna e jetes mnjf, qe tjeter eshte ne realitet e tjeter neper filma.

guzhina franceze eshte vetem FILM. duhet me shku ne kinema bile te jesh i pasionuar pas saj me e njof.

kjo i jep krenari (si njohes i holle) mlk dhe ka te drejte. nuk ja hedh poshte.

Guest

Gjermoneve ti vini anash ju...se PURENE dhe PATATET i qajne /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

MLK

Primus registratum

Ene purene e kan vjedh ka ne biles /pf/images/graemlins/laugh.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

harrove Wurscht-tin ,dhe haxe mi /pf/images/graemlins/winkwink.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Eh mor Zog se po me shkrin fare,pse s'thu ti,kot qe egzistojne restorantet,se po shkojme çdo dite te nje komshi dhe po hame me popllin,pa problem meqe ajo qenka guzhina e vertete,normale qe secili shtet ka te vetat specialitete dhe qe ne fund te fundit mund te ngjasojne sepse ne nje planet jetojme te gjithe,dhe gjithandej,domatja speci e kastraveci,isoj jane.
Mmmmm po me vjen nje ide e mire ne koke me hap nje restorant me prodhime jashtetokesore (pluhur kozmik,meteor,pjese satelitesh te shperthyer ne atmosfere,nje cope prej Marsit,Jupiteri) Pse jo??

zog

Primus registratum

Vetem ketu ne Lyon ku jam une.......

[/ QUOTE ]

me duket se te njoh, po te kesh qene nja dy vjet ne amerike, je ti mnjf.

e po te jesh ti L.Ç ja te pershendes.

por ndoshta jam ne gabim, atehere s'te pershendes /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Epo tani...o Purete, o BMW-te dhe Bencat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Legjion, mire bere qe i kujtove Haxet, qe s´mungojne ne cdo Metzgerei /pf/images/graemlins/laugh.gif

PUREJA - Franceze ?

Legjionixx

Forumium maestatis

hesht ti mi
ne Lyon kam qen mbi gjysme viti,
aty i tregohet botes se si duhet me ngrene

Legjionixx

Forumium maestatis

po fanta,
pureja eshte franceze .??
don ndokush te dije dicka nga origjinalet

MLK

Primus registratum

Lene Legjion se kjo i here erdhi ne lyon ne dote 1 jave more veten kur u kthy te fshati ku jeto /pf/images/graemlins/laugh.gif
zog ne Amerike kom qen po jo dy vjet, keshtu qe sma do menia se njifemi /pf/images/graemlins/laugh.gif gjithesesi pershendetje /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Eh mor Zog se po me shkrin fare,pse s'thu ti,kot qe egzistojne restorantet,se po shkojme çdo dite te nje komshi dhe po hame me popllin,pa problem meqe ajo qenka guzhina e vertete,normale qe secili shtet ka te vetat specialitete dhe qe ne fund te fundit mund te ngjasojne sepse ne nje planet jetojme te gjithe,dhe gjithandej,domatja speci e kastraveci,isoj jane.
Mmmmm po me vjen nje ide e mire ne koke me hap nje restorant me prodhime jashtetokesore (pluhur kozmik,meteor,pjese satelitesh te shperthyer ne atmosfere,nje cope prej Marsit,Jupiteri) Pse jo??

[/ QUOTE ]

restorantet si fillim linden per te ushqyer udhetaret, ata qe leviznin nga nje qytet ne tjetrin, enciklopedia duhet te kete me shume shpjegime per kete. ndersa ajo qe une doja te theksoja eshte kjo, qe çdo kinez fare pa qene guzhinier mund ta hapi nje restorant e te vetpunesohet, çdo turk po njesoj e çdo siçilian po njesoj. edhe shqiptaret mund pa problem ta hapin nje restorant te tille.

ndersa jo nje francez , ai duhet te marre kurse guzhine njehere, ngaqe guzhina qe ha ne shtepi eshte shume e varfer e repetitive qe te ushqeje e plotesoje deshirat e nje grupi te madh klientesh.

mbaj mend qe nena ime s'na gatuante pothuaj kurre as makarona e as pilaf, gjerat qe ha me shpesh sot ne restorant francez ku drekoj çdo dite.