Kush eshte piktori juaj i preferuar?

alinos

Forumium maestatis
Re: Kush eshte piktori juaj i preferuar?

E kam thene diku tjeter Godward, sidomos Tambourine Girl

tambgirl.jpg
:wub:

dhe Dolce Far Niente

img217.jpg

Ka dhe te tjera po sa per te marre idene /pf/images/graemlins/wink.gif

Fillimisht postuar nga your hand in mine:
[QB] Marc Chagall

chagall_birthday.1915.jpg

Ah kjo me larte "the Birthday" eshte nje pikture e pakrahasueshme. Kete vere e pashe ne nje ekspozite ne Rhode Island Museum of Art, dhe eshte kaq e madhe dhe me mgjyra kaq te theksuara sa te thith brenda vetes, dhe te ben te ndihesh si Liza ne Boten e cudirave.

Kollarja

Primus registratum

idjotizem me kater brire
kshu eshte kur duan ti japin vlere budallait dhe injorantit ata qe s'kan tru dhe s'kuptojne
lastsupp.small.jpg

debila.....kjo eshte pikture, histori ne 400 faqe, por jo per ju, por per ata qe kane tru

SkinArt

Primus registratum

Skam ndonje simpati per pikturen por qe kur kam pare JIM WARREN me pikturat e tije me ka pelqyer dhe vetem ate pelqej tani.

tarantula

Primus registratum

e cuditshme , asnje nuk flet per artiste te fund-shekullit te 20:
ku jane Rothko, Richter, Baldasar, Baselitz, Clemente, Newman (Barnett), Stella (Frank), Add Reinhard . Duket sikur historia e artit ne Shqiperi shkom deri tek Picasso dhe Dali.
Das ist aber peinlich,
This is painfulllll.

CoolAngel

Primus registratum

U Flobo me habite. Te pakten per dicka qenkemi dakord. /pf/images/graemlins/wink.gif

Edhe mua me pelqen Van Gogh dhe Monet. Piktura klasike me pelqen shume here me teper sesa abstraksioni modern. Per mendimin tim eshte me e lehte te vleresosh talentin e piktorit kur e kupton mesazhin e tij. Kurse me abstraksionin kontemporan ka nje qind e nje menyra te ndryshme interpretimi.

Florus

Forumium maestatis

lemon-drop shyqyr me ne fund, por duhet te them se pervec van goghut me ato te tjerat qe ke thene nuk kam te njejten ide /pf/images/graemlins/smile.gif me pelqejne shuume abstraksionet
cti besh /pf/images/graemlins/smile.gif shpresoj qe ne te ardhmen te gjejme gjerat e perbashketa ciao!

Goca

Primus registratum

Van Gogu...

M.gj.s natyra e vdekur italiane e 1400 deri ne 1700 eshte shume terheqese...

Danae p.sh din ta komentoje ate gjere e gjate.. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

ketitopi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Odea:
[qb] Une per vete kam nga nje te preferuar ne te gjitha levizjeve artistike.
Nga surealizmi kam Salvador Dalin, nga romanticizmi kam Eugene Delacroix, nga Impresionizmi Claude Monet dhe Pierre Auguste Renoir, nga epoka baroke me pelqen me shume Caravaggio (mo i mire per mendimin tim edhe pse Rubensin shume afer e ka nga mrapa /pf/images/graemlins/wink.gif ).
Kurse nga reneisanca me pelqen me shume Mikelangelo dhe se fundi, nga reneisanca e heret me pelqen jashte mase shume ajo e Hieronymus Bosch, The Garden of Delights. Me duket fantastike fare....

Nejse, lashe nom fare tu dhon nji liste te tere me piktora.

Kush e ka radhen next me na tregu piktorin e preferum? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Odea [/qb]
te gjithe keta qe jane thene me siper duke shtu gustav klimt,fantastik,pastaj hans makart,i mrekullueshem,picasson te madhin,dali´-dhe kaq.