KUSH ESHTE AUTORI JUAJ I PREFERUAR

McByrek

Primus registratum
Re: KUSH ESHTE AUTORI JUAJ I PREFERUAR

Nga shqiptaret Ismail Kadare dhe Ervin Hatibi
Nga te huajt Marquez dhe Allende

Vals

Primus registratum

McByrek, paskemi te njejtat gusto :thumbsup:

Vals

Primus registratum

Tola ---> Ura e Pshretimave: Erich Maria Remark

McByrek

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vals:
[qb] McByrek, paskemi te njejtat gusto :thumbsup: [/qb]
E ke parasysh "Rrafsh i pafund" nga Allende? A nuk eshte superbe? Po "Njeqind vjet vetmi", "Ora e lige", "Kronike e nje vdekjeje te paralajmeruar" e plot e plot te tjera nga Marquez? Te vjen qe pas cdo fjalie te thuash: si eshte e mundur?

Vals

Primus registratum

Me i preferuari i mi nga Allende mbetet Shtepia e SHpirtrave, pastaj Rrafshi i Pafund. Me i dhimbshmi ka qene libri Paula.
Nga Marquez....i kam lexuar te gjitha, e adhuroj ate shkrimtar. Doli nje liber vjet, tip autobiografie nga MArquez, nuk e kam blere akoma se pres te dale ne paperback po lexova ca pjese dhe me terhoqi shume.
I respektoj shkrimtaret sepse kane aftesine te lidhin mendime ne menyre shume koherente dhe te te fusin ne boten e tyre, te bejne te enderrosh.

ledion

Primus registratum

Remark eshte i mrekullueshem, Esenin i paperseritshem.

• Pse te behem xheloz kur s'kam fat
    pse te vuaj trishtuar te ri
    jeta jone -carcaf e krevat
    jeta - puthje me helm e flori.
    Esenin

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vals:
[qb] Tola ---> Ura e Pshretimave: Erich Maria Remark [/qb]
O Vals keq me vjen po kjo eshte gafe e madhe. Cdo Remarku me keto romane tip "limonade" qe e lexojne gocat para se te flene gjume /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Ku REMARKU dhe ku ky roman.
Nejse eshte nje autor italian Mikele Sevalio (ne mos gaboj). Eshte libri i vetem qe nuk e kam kuptuar se nga ka ardhur ne biblioteken time /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tani qe te futemi ne teme. Autore te preferuar kam plot (Tuein,Cvajg,padyshim Esenin dhe Pushkin,Markes,Buxati etj)
Por NO.1 mbetet i pavdekshmi REMARK. Eshte i paarritshem. Thjesht madheshtor.

susana

Primus registratum

bashkohem me juve REMARK eshte thjesht i paaritshem :wave:

Vals

Primus registratum

Excuse me? Po kush thua ti e ka shkruajtur Ura e Psheretimave?

jimmy84

Primus registratum

O Vals ate liber e ka shkruar Mikele Xevako a Sevako se nuk e mbaj mend mire. Sa per REMARKUN ta garantoj une qe s`e ka shkruaR ai.
Shikoje qe nga titulli...Ura e Psheretimave... pffff. Liber sentimental per gocat adoleshente (uaa mami e la ky ndyresiri kete gocen qe e vrafte zoti ishalla /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Hajt shendet.

epiphany

Primus registratum

per goca adoleshente?!nuk besoj se ia ke shume idene se cfare lexojne gocat adolashente nqs flet keshtu.pastaj mos harro nuk jane te gjitha njelloj...me sa mbaj mend une.