Kush e udheheq boten?

Kush e udheheq boten?

Sipas mendimin tuaj kush jane ata qe udheheqin boten? Jo vetem nga ana politike, por me shume nga ana ekonomike...Une mendoj se cifutet jane me te fuqishmit ekonomikisht dhe mendoj se ata kane influencen me te madhe edhe ne politiken boterore!
Shprehni mendimin tuaj!

i_own_u

Primus registratum
Re: Kush e udheheq boten?

ti kthehem temes... ne c'do luft ka krime.. por dhe ne c'do luft Fitimtari bon Historin... apo e kam gabim...? per kampet muze qe ti ke par flasim pa pik problemi me bo pytje te qarta e te pergjigjem... SHIFRAT JAN TE RENDESISHME PER KTE TEM ske pse me thu qe jo

Për kte temë nuk jan shifrat pasi nuk bëhet fjalë për luftën. Shiko se ke ngatërruar temë.

MLK

Primus registratum

800 miliarde dollare eshte shuma qe mbreterit e princat arab posedojne nepermjet investimeve vetem ne ekonomine amerikane. Shifer kjo qe ka lidhje vetem me shtetas qe jetojne apop jane rezident ne vendet arabe, pra jo arabet qe jetojne ne Amerike.
Kjo shifer eshte rreth 8% e PNB vjetor te Amerikes.
Boten nuk mund ta udheheqe nje njeri, nje klan, nje shtet....por disa klane te cilat arrijne te negociojne per ndarjen e zonave te influences, parave, ekonomise, prosperitetit te kalneve te tyre. Ndermjet ketyre klaneve, vend te rendesishem ze dhe ai çifut.

i_own_u

Primus registratum

Borsa e WallStret esht ajo qe kontrodhon temperaturen e lekut ne bot... dhe jan 30 tituj MITEL ku 22 nga kto tituj jan Shoqeri dhe te Shtetit Izrael.

MLK

Primus registratum

Cdo njeri mbron interesat e veta e keto nuk perbejne asnje argument qe te urresh ate. Me duket megjithmen injorance te pergjithesosh nje popull pasi ke pas eksperience negative me disa individe qe jane me origjine prej nje populli.
Italianet jane quajtur popull mafioz neper bote, ne nje kohe qe vet populli italian vuante nga mafia e kishte te njetat probleme me mafien si ata qe i quanin mafioze.
Te njeten gje e vuajne dhe shqiptaret neper bote, ku pjesa me e madhe punon e fiton jeten me djersen e ballit, shihen si trafikante, tutore, hajdute...
Do ju pelqente tu quante njeri te poshter, trafikante tutor prostitucioni kur nuk keni asnje lidhje me ata njerez perveç vendit te vendlindjes!
Po gjermani qe shkaktoi 40 milione te vrare te pafajshem ne bote a do ta quani popull te poshter! Po amerikanet me luftrat e tyre te ndryshme qe kane lene me miliona viktima te pafajshem!
Nuk ka popull te poshter e popull te mire, po ka sitseme te mira e siteme te keqija.

i_own_u

Primus registratum

Temë për të folur për çifutët ka sa të duash. Kjo nuk ka lidhje me Holokaustin apo me asnjë ngjarje të Luftës II Botërore. Kushdo që i shmanget temës do moderohet. Për këtë punë janë edhe moderatorët /pf/images/graemlins/winkwink.gif.

AL PACINO

Forumium praecox

kush e udheheq boten.!!!
Dihet ajo,AMERIKANET,por doja te shtoja se dhe zani i ebrejve,eshte shume i degjueshem.
E ardhmja them se do flasi Kinezshe,dhe Indiane.

i_own_u

Primus registratum

un mendoj se boten e komandojn ato me origjin nga TROPOJA (Bajram Curri) qe din te pedalojn ajt SHNET.

Botën jo, por këtë rubrikë po.

Është hera e fundit që replikoj me ty. Herët e tjera thjesht do të moderoj nëse del nga tema.

Ergler

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kondrapedal pse e keni fshire shkrimin tim?Une kam shkruar vetem te verteta dhe jo genjeshtra.Nqse une kam shpifur gjera te paverteta keni te drejte te veproni me fshirje shkrimesh.

[/ QUOTE ]

Elektriçist, ashtu si ti edhe të tjerë jeni jashtë teme. Kjo temë nuk është për luftrat, të vrarët apo interesa të kufizuara ekonomike. Faktet që ti ke sjellë nuk t'i përgënjeshtrova fare. Thjesht nuk i takojnë kësaj teme.

Mundohu t'i përmbahesh temës. Ka tema të tjera në këtë rubrikë (Arena Ndërkombëtare) të cilat trajtojnë problemet që diskuton ti.

Ergler

Primus registratum

Ku qëndron lidhja mes shkatërrimeve në Liban e Palestinë dhe dominimit të botës?

Jashte teme

Ergler

Primus registratum

Te dy palet jane agresor dhe qellimet i kane te njejta.Nqse nuk do ti ndalonte bota, te dy palet do te kishin shkaktuar nje lufte trete boterore.Ne lindjen e mesme ku mpleksen interesat e superfuqive nuk i dihet se c'mund te ndodhe.Atje zjarri eshte i ndezur.Sionistet duke patur e dhe mbeshtetjen e USA jane bere kanceri i botes arabe.Ata zoterojne edhe arme berthamore,ndersa Irani nuk duhet ti kete.Pse?