Kush e ka fajin per aksidentet rrugore ne shqiperi
Sot ne nje artikull te gazetes Gazeta-Shqip;thuhet qe emigrantet jane shkaktari kryesor per aksidentet.
Ne lidhje me kete gazeta ka te drejte,por pjesa e dyte sme pelqeu sepse shkruan qe FAJIN E KANE AUTOSHKOLLAT E VENDIT FQINJ????
Me duket paradoks i math.
ARSYET
1)Te udhetosh ne shqiperi pa bere aksidentet duhesh te mos dish fare nga rregullat e qarkullimit.
2)Shenjat e qarkullimit nuk kane se cte duen,ato thjesht zbukurojne rruget
3)Patenta eshte nje dekument qe tregon qe ti ke bere pagesen ne shtet dhe nen dore komisionit qe ta ka dhene.
Ka dhe shume arsyetime te tjera....
Une personalisht i kam te dyja patentat dhe greken dhe shqiptaren
Per shqiptaren vetem pagesen bera dhe patenten e mora ne dore.
Ndersa per greken bera dy muaj me te lexuar dhe me te mesur praktik
Por sic e thashe dhe me lart kur vete ne shqiperi i le menjane ckam mesuar per te mare patenten.
Ja dhe disa rregulla te thjeshte per ne shqiperi
1)Mos shiko kure ne se ke apo jo ti perparesine ne udhekryqe,po futi tjetri unden e makines lere te shkoje,perndryshe do ti besh dhe makinen.
2)Kujdes ne rruge te drejte,parakalimet jane te rrezikshme.
3)Ju lutemi te gjithe qeveritarve ti shkaterojne ruget sa me shume,pasi keshtu shpetojme jete njerzish,eshte pak donkishotizem por eshte per te miren tone
ME FALNI QE U ZGJATA,POR JEPNI MENDIMIN TUAJ
SHQIPERIA ESHTE NE LUFTE ME RRUGET
Sot ne nje artikull te gazetes Gazeta-Shqip;thuhet qe emigrantet jane shkaktari kryesor per aksidentet.
Ne lidhje me kete gazeta ka te drejte,por pjesa e dyte sme pelqeu sepse shkruan qe FAJIN E KANE AUTOSHKOLLAT E VENDIT FQINJ????
Me duket paradoks i math.
ARSYET
1)Te udhetosh ne shqiperi pa bere aksidentet duhesh te mos dish fare nga rregullat e qarkullimit.
2)Shenjat e qarkullimit nuk kane se cte duen,ato thjesht zbukurojne rruget
3)Patenta eshte nje dekument qe tregon qe ti ke bere pagesen ne shtet dhe nen dore komisionit qe ta ka dhene.
Ka dhe shume arsyetime te tjera....
Une personalisht i kam te dyja patentat dhe greken dhe shqiptaren
Per shqiptaren vetem pagesen bera dhe patenten e mora ne dore.
Ndersa per greken bera dy muaj me te lexuar dhe me te mesur praktik
Por sic e thashe dhe me lart kur vete ne shqiperi i le menjane ckam mesuar per te mare patenten.
Ja dhe disa rregulla te thjeshte per ne shqiperi
1)Mos shiko kure ne se ke apo jo ti perparesine ne udhekryqe,po futi tjetri unden e makines lere te shkoje,perndryshe do ti besh dhe makinen.
2)Kujdes ne rruge te drejte,parakalimet jane te rrezikshme.
3)Ju lutemi te gjithe qeveritarve ti shkaterojne ruget sa me shume,pasi keshtu shpetojme jete njerzish,eshte pak donkishotizem por eshte per te miren tone
ME FALNI QE U ZGJATA,POR JEPNI MENDIMIN TUAJ
SHQIPERIA ESHTE NE LUFTE ME RRUGET