hahahaha /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga *Shqipe*:
[qb]:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:Fillimisht postuar nga **NotSet**:
[qb] do jete xhuxh i shkreti... nuk i arrin gishti deri te butoni me nr 10 /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
O shtriga, po lene ndonje per keta fakiret mi, ahahahahhaha:kiss:
P.S. ate te ariut e di prandaj nuk po pergjigjem /pf/images/graemlins/smile.gif ) ishalla ka shanc ndonji, po i lejm ca dite kohe looool [/qb]
Tani une dua te pyes cfare eshte lal ne malokshe? Je i sigurt qe eshte lol?Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] lol = lal në malokshe /pf/images/graemlins/laugh.gif .
lol është edhe ajo ikona që qesh :lol: [/qb]
nuk e kam shpjeguar shtrember, problemi qe bera un ven ne mundesi te njejte secilin nga tre nxenesit qe te gjejne cfare ngjyre kane kapelen.Fillimisht postuar nga zog:
[qb] shume e vjeter kjo. per me teper ti e ke shpjeguar shtrember. ata nuk ishin ne trekendesh po ne rradhe, me fytyre nga katedra (ta zeme).
ne kete menyre, i treti i shikonte dy te paret, i dyti vetem te parin. profi e fillon pyetjen nga fundi, pyet pra te tretin; çfare ngjyre e ke kepelen ?
ky pergjigjet: nuk e di.
ngaqe nuk i shihte dy te zeza. (kjo e dhene dihej prej te treve)
profi pastaj pyet te dytin: po ti ?
nuk e di, pergjigjet ky.
ngaqe nuk shihte te zeze tek i pari, ndryshe do ta gjente qe kishte te KUQE, sepse e thame vetem dy te zeza ndodheshin, e ne kete rast do ta kishte gjetur direkt i treti prej nxenesve.
e kur i vjen rradha te parit, ky e kishte fare te qerrut, sepse siç e thame nisej prej llogjikes se dy te tjereve. [/qb]
i je afruar shume me arysetim por nuk kuptoj pse je e fiksuar me te parin te dytin dhe te tretin qe i cakton ne pikeveshtrime me ndryshme ne nje kohe kur qe te tre jane ne te njejtat kushte. Zgjidhja eshte kjo:Fillimisht postuar nga zog:
[qb] zgjidhja:
1. i pari aresyeton keshtu: do te kisha kapele te kuqe vetem ne rastin kur dy te tjeret te kishin kapele te zeza. . pra ai nuk shihte tek dy te tjeret kapele te zeza.
shihte ose dy te kuqe ose nje te kuqe e nje te zeze.
2. i dyti aresyeton keshtu; po ta kisha kapelen e zeze dhe po te shihja tek i treti kapele te zeze, do ta kishte gjetur direkt i pari.
3. prandaj i treti, thote qe kapelja ime nuk ka si te mos jete e kuqe. sepse po te qe e zeze, do ta kishte gjetur direkt i dyti.
ata kishin ne fakt te tre kapele te kuqe. [/qb]