Re: KUSH DO FITOJE BOTRORIN-2006
Me pleqte e Krujes ne shkum deri ne finale ne 2002... Eshte ceshtje fanelle or cun...fiton ai qe i peshon me shume... Argjentines kaq i peshonte fanella kaq luajti...
Ndersa sa per albitra... ti e di qe ne s'na jane dashur ndonjehere dhe as s'e kemi bere ndonjehere... ne me mire humbasim me nder sesa te fitojme me turp... eshte ceshtje karakteri ti e di shume mire.... Gjermanet nese fituan dje e kane bere vetem e vetem se 1.Ju peshonte fanella me shume 2.Forca e karakterit....
Argjentina ne grupe tregoi se ishte ekipi me ne forme i kampionatit... jam shume dakort
por kur vjen puna ne 8-she dhe ne gjysfinale me teper sesa mjeshteria ne perdorimin e topit ty te duhet
1.Nje fanelle me bole te medha
2.Force karakteri per te duruar presionin...
Argjentina dje te paren e kishte jo ne masen e nevojshme, ndersa e dyta i mungoi fare. Ne aspektin tekniko-fizik ishte shume mire dhe ne ate taktik po ashtu... po pse humbi Argjentina???
Pergjigjen e gjen te fakti qe Argjentina dje nuk kishte karakter te forte per te perballuar presionin... Argjentina armen e saj me te forte qe eshte zoterimi i topit ne mesfushe nuk e perdori dot edhe pse e kishte... dhe kete e shpjegon dhe fakti qe gjate gjithe ndeshjes beri vetem nje gjuajtje ne porte (ndersa gjermanet megjithese me keq nga ky aspekt e goditen porten tre here).... PRESIONI.... Ndryshe nuk shpjegohet fakti qe pas shenimit te golit Riquelme humbi fare, krahu i Sorinit u be si autostrada Tirane-Durres dhe Rodriguez i lutej zotit qe shoket MOS ti pasonin topin....
Dje kam fituar 120.000 lek me Italine... kisha luajtur Italia 3+ gola, 1/1, dhe kartona me shume per ukrainen.. dhe me 5000 leke zura gati 120.000............
Jam shume i sigurte qe nese neser Ukraina do te luante ne ndeshje grupi paraeleminator me Italine ndeshja do dilte X i paster, po ne boteror Italia ka fanelle qe te thyen brinjet...
Te gjithe kete ta thashe qe gjykimet qe behen per ndeshje nga 8-shja e poshte duhet te dalin pak nga ato klishete monotone te futbollit gjendja fizike, vendosja taktike etj... Nga 8-shja e poshte e boterorit, futbolli zhvendoset ne nje sistem tjeter dimensional, shume i ndryshem nga ai i zakonshmi.....
Prandaj dhe gjykimet ti bejme bazuar mbi kete arsyetim......
Ne 8-she