KUSH DI ME TEPER RRETH HIV?

dimir

Forumium praecox
Re: KUSH DI ME TEPER RRETH HIV?

Pershendetje te gjitheve.
Ke te drejte Kopperton, ne kohen qe une e kam marre pacientin nga spitali infektiv, ai kishte diarre te vazhdueshme (per 6 muaj, pesha e tij ishte 46kg dhe mezi merrte fryme), myk ne goje dhe klinikisht mendohej se kishte pneumocyst, dhe cryptosporidium, analizat nuk ishin bere ende dhe jetegjatesia e tij per doktorin ishte max. 3 muaj.
Mjekimin e kam filluar me dt. 14/04/2003 dhe po kete dite kam derguar analizat per ne Greqi.
Dy dite pas mjekimit diarreja u nderpre me date 19 kishte nje diarre, por qe u mendua se e kishte ngaqe kishte ngrene kofsha pule. Mjekimi vazhdoi deri 14/05/2004. Aktualisht pacienti nuk ka diarre, ka nje permiresim te dukshem te gojes, dhe pesha e tij aktualisht eshte 53kg.
Fatkeqesisht i eshte shfaqur nje infeksion ne kurriz, dhe doktoret po e mjekojne me (bactrim) 2x4 kokrra ne dite. Gje qe e ka renduar disi gjendjen, ka nderprerje oreksi dhe doktoret nuk pranojne ta nderpresin kurimin me (helmin = bactrim).
Megjithate une jam shume i kenaqur nga ecuria e tij klinike. Duke patur parasysh se gjendja e tij ekonomike nuk eshte aspak ndihmuese, eshte tejet i varfer dhe ushqimet nuk jane te perzgjedhura.
Dhe nje korigjimi i analizave qe kam shkruar me siper CD4 = 11 dhe jo 110 (kjo pasi u konsultova me doctorin dhe qendren nga e cila me erdhen analizat.
Ju faleminderit per durimin qe kishit per ta lexuar.

dimir

Forumium praecox

Une i kam thene doctorit i cili merret me kurimin, por ai nuk pranon.
Pneumocyst - eshte nje infeksion oportunistic i cili aktivizohet kur CD4 eshte me i vogel se 150.
Infeksionin e ka qe kur ka lindur, eshte nje "nishan" poshte te cilit eshte shfaqur ky infeksion tip absesi.
HIV - 2 eshte i perhapur kryesisht ne vendet Afrikane.
Pacienti ka HIV -1.
Nuk dihet se si dhe kur eshte infektuar, ai ka qene dhurues gjaku, pasi ka dhuruar dy here, heren e trete eshte diktuar (testuar) dhe ka dale 0+, po keshtu eshte e infektuar dhe gruaja e pacientit, por ajo akoma nuk eshte renduar.

Pencilina i ka bere reaksion. Tani i kane shtuar dhe gentamicin +. Kjo behet per kurimin e atij infeksionit qe ka ne kurriz, dhe nuk mendohet te kete ardhur nga HIV - AIDS. Thjesht i ka ardhur koha dhe eshte aktivizuar.
Me doctoret eshte shume e veshtire te merresh vesh, fatmiresisht me ofruan rastin i cili ishte i pa shprese, por nuk me degjojne.
Ka patur nje doze me te vogel per bactrinen 2X1, por me shfaqjen e ketij infeksioni ia shtuan .
Nje gabim tjeter eshte se ne trajtimin qe i bejne i japin shume sorume. 2-4 x500gr ne dite.
Neser kam nje takim me doctorin dhe shpresoj qe ti mbush mendjen ti ul dozen e antibiotikeve.

Dhe une Student jam, dhe shume faleminderit qe me shkruani. Po te dini çfare do gjeje nga kjo fushe (HIV - AIDS - CD4 - CD8) ju lutem me shkruani.
Shume faleminderit.

koppertoni

Primus registratum

Kjo behet per kurimin e atij infeksionit qe ka ne kurriz, dhe nuk mendohet te kete ardhur nga HIV - AIDS
Jo asgje nuk vjen nga AIDS virus vete.

Trupi me kalimin e kohes i del nje pucer, i del nje gje, ka pasur nje pucer etj etj Imuniteti ne Metabolizem mundohet ta balancoje ose ta vete-kuroje. Ai e ka imunitetin shume poshte.

Besoj se kam sqaruar Elektrolitet/Pneumocystis Carinii ne PM. Eshte informacion i sakte. Biles Pneumocystis Carinii biles e kam bere ne nje semester ne shkolle ne detaj mendo sa lidhet frymemarrja me gjerat e tjera.

Te gjitha keto qe me the jane per infeksionet. Cfare ilace anti-virale i japin atij?

dimir

Forumium praecox

Ai nuk merr asnje ilaç anti - retroviral, apo anti - viral.
Tani po ju shpjegoj se cfar mendoj une.
Numri absolut i CD4 = 11
Numri i limphociteve = 1100
dhe ngarkesa virale = 280 000.
Ne qofte se kjo puçerr e vogel siç mendoni ka ardhur si renie e imunitetit atehere sa T - cell kan hyre ne lufte per te vrare patogjenet qe jane prezent tek pacienti.
Numri i CD4 = 11 per nje muaj me te dhenat e analizave te mesiperme do te kishte shkuar = 0 ateher kush do ta luftonte kete abses?
Trupi i tij do te ishte kalbezuar brenda nje jave (mendoj une). Sepse nuk do te kishte kush te luftonte. Kjo plage qe ka ne trup i jep temperatur, gje qe do te thote qe trupi po lufton (ne qofte se nuk do te kishte nje ngritje te imunitetit pas trajtimit qe i kam bere kush do ta luftonte kete infeksion?)
Si mund ta shpjegoni nderprerjen e diarrese?
Si mund ta shpjegoni qe pacienti nje jave pas mjekimi ka dale nga spitali dhe eshte kthyer per ate absesin e shfaqur ne kurriz?
Pneumosystis Carini eshte nje infeksion i cili siç e kam shprehur me siper eshte perfitues ne keto raste nga ulja e imunitetit)
Si mendoni ju se cfare e bene te jetoj akoma kete pacient.
Trajtimi me antibiotik (bactrim dhe gentamincin) apo serumet?

koppertoni

Primus registratum

te flas sinqerisht pastaj nxirr konkluzione vete:

Kompani Amerikane Farmaceutike nganjehere te mbuluara nga te tjere testojne medikamente anti-virale ne vende te botes. Ne Amerike nuk i lejon ligji te testohen keshtu qe i japin si ndihma "donacione" ne vende te varfera nganjehere te fshehura nen emrat e ilaceve ekzistuese per te mos ngjallur dyshim. Njerezit thone ndihmat jane ilace te skaduara. Jo nuk eshte e vertete keshtu ne shumicen e rasteve. Vete e the i ndajne me rregjione gjeografike HIV. Rastesisht morra vesh Tylenol Extra Strength sot ne farmacite amerikane u testua me sukses ne disa vende bashke me to ishte Shqiperia kur u hap demokracia ne Shqiperi. U dha ne paketa plastike te vogla me 2 tableta si donacione.

E mira e ketyre se nje sukses me i mire se ekzistueset i ketyre i con keto mbas nje periudhe ne tregun amerikan & te europes perendimore & azise se larget. E keqja e di vete. Ka menyra ne Shqiperi qe ofrojne mjekimin e HIV "falas". Po loz me fatin ketu.

Une nuk kam connections, student ne nje fushe te ngjashme jam.
Ne Amerike keto jane ilacet per komplikacionet e HIV te miratuara deri tani.
http://www.fda.gov/oashi/aids/stat_app.html

Une nuk thashe se pucra i ka ardhur sipasoje e AIDS. Une thashe se trupi me kalimin e kohes trupit te cdo njeriu i del nje pucer, i behet nje gje e keqe. Kjo eshte ceshtje moshe. Ka nje pucer te vjeter etj etj. Puna eshte tek balanci.

dimir

Forumium praecox

Pacienti vazhdon te jete mire, nuk ka komplikime te tjera, ka me teper oreks dhe nuk ka diarre. Me ne fund ka ulur dhe dozen e antibiotikeve.
Per lajme te tjera une po pres analizat e tjera.

Diavolessa

Valoris scriptorum

29.05.2004
Il batterio che blocca l'HIV
Potrebbe prevenire la trasmissione del virus durante l'allattamento

Alcune varietà di batteri che si trovano naturalmente nella bocca umana sarebbero in grado di intrappolare il virus HIV e addirittura le cellule da esso infettate. Lo sostiene un gruppo ricercatori dell'Università dell’Illinois di Chicago (UIC), il cui studio è stato presentato a un convegno dell'American Society for Microbiology.
Durante alcuni test di laboratorio, gli scienziati hanno scoperto che il batterio si attacca agli zuccheri che rivestono la particella di virus, bloccando così l'infezione. Il batterio si lega inoltre agli zuccheri che rivestono le cellule immunitarie, spingendole a raggrupparsi: una caratteristica che renderebbe le cellule portatrici di HIV incapaci di infettare altre cellule.
"Questa scoperta - ha dichiarato Lin Tao del College of Dentistry dell'UIC, direttore dello studio - apre la strada verso un possibile metodo di prevenzione della trasmissione di HIV da madre a figlio durante l'allattamento". Ogni anno, in tutto il mondo, questo tipo di trasmissione del virus provoca 800.000 nuove infezioni.
Tao e colleghi hanno esaminato centinaia di batteri orali estratti da campioni di saliva di volontari sani, prima di identificare sei varietà di Lactobacillus che producevano proteine in grado di legarsi al tipo particolare di zucchero che riveste l'HIV (il mannosio). Ulteriori indagini hanno identificato due varietà capaci di intrappolare i virus vivi legandosi ai recettori gp120 delle glicoproteine che impediscono a HIV di essere riconosciuto dalla risposta immunitaria.

pS: Eshte vone per ta perkthyer.

dimir

Forumium praecox

Pershendetje me duket se me duhet ta mbyll kerkimin tim.
Ngarkesa virale ka arritur deri ne 500.000copié/ml, nuk e di si ka mundesi se pacienti eshte ndjere shume me mire, por ky kerkim imi ndoshta ishte i vlefshem vetem per efektet anesore te hiv, nderprerje te diarrese dhe zhdukje te mykut nga goja.
Per cdo gje mund te me shkruani ne privat.
Ketu mbyll kerkimin tim ne lufte kunder HIV.
Gjithe te mirat.
Me respekt te gjitheve.

dimir

Forumium praecox

Megjithese mjeku i kishte dhene maksimumi 3 muaj jete ai vazhdon te jete mire.
Nuk e kuptoj se si pasi ne analizat e fundit ngarkesa virale kishte kaluar 500 * 1000 copi/ml.
Ka ndonje qe mund te me shpjegoje se cfar po ndodh.

Prodigychild01

Primus registratum

A transmetohet HIV nepermjet Albforumit. Dmth po te kete infektuar qe shkruajne, dhe une i lexoj shkrimet e tyre, a me kap edhe mue HIV?

Ju lutem shume te me ndihmoni per ket problem?

Tironsi_NY

Primus registratum

prodigy un e kam rregullu ate muhabet, ve kondom ne cdo gisht kur shkruj n forum

TONY

Primus registratum

ju lutem merreni me seriozitet temen sepse dikush po vuan dhe po pret me ankth perdite per ndonje lajm te mire ,s'jam fare dakort me ata qe e kthejne ne shaka nje teme te tille ,ndersa per te gjithe ata qe po vuajne une lutem qe zoti tja u gjeje rrugen e shpetimit,mos harroni se cdonjeri nga ne mund ta pesoje ,prandaj eshte koha te lutemi e jo te bejme shaka me gjera te tilla,

dimir

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Prodigy*:
[qb] A transmetohet HIV nepermjet Albforumit. Dmth po te kete infektuar qe shkruajne, dhe une i lexoj shkrimet e tyre, a me kap edhe mue HIV?

Ju lutem shume te me ndihmoni per ket problem? [/qb]
Mund te transmetohet dhe nepermjet formit, tmerri i kesaj semundje dhe jo virusi. Do te vdisje para se te te zinte semundja neqofte se do te shihje nje njeri qe vuan.
Ji me serioz, se ka njerez qe nuk i ze gjumi, ka te tjere qe jetojne te terrorizuar, dhe te tjere me dyshimin e madh do te jene neser apo jo!

dimir

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Tironsi_NY:
[qb] prodigy un e kam rregullu ate muhabet, ve kondom ne cdo gisht kur shkruj n forum [/qb]
Ndersa ti Tirons_NY, mund te vësh nje kondom ne koke kur te hysh ne forum, te jesh i sigurt se do te jesh i mbrojtur.

Erolina

Primus registratum

Ndoshta eshte shkruar edhe me siper(po pertoj t'i lexoj te gjitha postimet), por vetem per te hequr pak tmerrin dhe shtuar ca detaje te vogla, ndoshta mund te qartesohen ca me shume te prekurit ose ata qe njohin ndonje te prekur nga HIV,(Human Immunodeficency Virus) qe con tek SIDA/AIDS()Acquired Immune Deficency Syndrome)
HIV pra eshte virusi, kurse SIDA eshte semundja qe shkaktohet prej tij. Lajmi i mire eshte se HIV kontrollohet. Fatkeqesisht nuk kurohet, por KONTROLLOHET. Qe do te thote, jepet mjekim qe HIV te mos shnderrohet ne SIDA, ose me sakte, ta zgjase sa me shume vjet procesin e kalimin nga virus, ne semundje. Normalisht, nje person me HIV kalon edhe pa i ndjere fare siptomat ne SIDA pas 3-6 vjetesh, kurse nen kontrollin e ilaceve, HIV mund te ngelet i tille(pra vetem nje Virus, jo semundje)per 10-20 vjet.(ne varesi te gjendjes ne te cilen eshte i semuri kur diagnostikohet).
Virusi i HIV gjen "strehe" ne gjak, sperme, lengjet e vagines dhe gjumeshtin e gjirit; prandaj edhe transmetohet nga kontaktet e pambrojtura seksuale, shiringat apo transfuzioni i gjakut dhe nga nena tek femija.
Kur HIV infekton trupin, sistemi i imunitetit bie pre e tij dhe nuk eshte ne gjendje te rigjeneroje qelizat e vdekura, as te sulmoje viruset e tjera qe sulmojne trupin.
Hiv este virusi me i "zgjuar" qe ka arritur te depertoje ne trupin e qelizave te bardha (limfocite). Keto lloj qelizash jane me te vecantat e sistemit imunitar dhe luftojne cdo lloj bakterie apo virusi qe sulmon trupin, gjakun apo sistemi tone imunitar. Ato ndahen ne qelizat B(qe cdo bakterie e shkrijne dhe e perdorin kunder karvanit qe mund te vije me pas), dhe qeliza "T", me kycja e limfociteve, me e rralla ne trupin tone, koordinatorja e punes se gjithe qelizave te tjera. Ajo ka ne siperfaqe ne proteine te quajtur CD4...ketu qendron problemi i HIV...Ky virus i shfaqur per here ta pare ne 1959-en ne Kongo, perdor pikerisht CD4 per te hyre brenda qelizave limfocite "T". Pra, i "mashtron" qelizat duke u shfaqur si pjese e siperfaqes se tyre, futet brenda dhe menjehere e shkaterron qelizen ne berthame. Sigurisht qe limfocitet vene alarmin dhe vene ne pune te gjitha qelizat e bardha(leukocitet)per te shkaterruar virusin "dredharak", por e keqja eshte se HIV nuk perdor kurre te njejten formule per t'u futur ne qelize...ai eshte gjithmone nje hap para vete qelizave dhe i shkaterron ato nga brenda, jo nga jashte. Niveli i CD4 ne nje qelize normale eshte mbi 1000 kopje per nje ml gjak.Nese ky numer vertitet nga 300-500, personi eshte i infektuar me HIV. Nese niveli i CD4 bie nen 200 kopje per cdo ml gjak, virusi ka kaluar ne semundje, ka zberthyer kodin e qelizave, ka fituar imunitet ndaj tyre dhe eshte ne revansh per shkaterrimin e cdo qelize gjaku ne trup. Fatkeqesisht, kjo eshte SIDA.
Por te pakten, HIV kontrollohet(ndoshta jo ne Shqiperi, ose akoma jo tamam). Kurse SIDA...kujdes deri aty!

Hermesss

Primus registratum

E.r.a., interesante ajo thenia qe ke vene poshte si signature...

Pas shume kohe, u ktheve edhe ti ne AF
/pf/images/graemlins/smile.gif

peson

Primus registratum

semundja me e rrezikshme qe ekziston ,po e pate kete semundje vdekjen e ke prane (eshte e ditur)

peson

Primus registratum

HIV-AIDS, italianët sigurojnë vaksinën e parë

Shkëncëtarët italianë sigurojnë vaksinën e parë eksperiementale kundër virusit të shekullit. Barbara Ensoli shkencëtarja e cila ka marrë përsipër garancinë për të siguruar këtë vaksinë ka deklaruar se momentalisht vaksina është në fazën eksperimentale, por testet e deri tanishme kanë treguar efektin e saj pozotiv tek të prekurit nga virusi HIV. Gjatë eksperimentit kanë marrë pjesë 75 vullnetarë të cilët presin rezultate pozitive nga vaksinimi. Kërkimet e para shkencore të Ensolit, kanë startuar vitin e kaluar, ndërkohë që ekipit të shkencëtarëve u janë bashkangjitur edhe emra të njohur të universiteteve italiane. Vaksina është bazuar në bllokimin e proteinës Tat, e cila shërben si rregullator i virusit HIV-1 dhe prodhohet menjëherë pas hyrjes së virusit në qelizë. Duke goditur këtë pjesë kaq të rëndësishme të virusit mendohet edhe zgjidhja për këtë sëmundje e cila ka shkaktuar miliona të vdekur gjatë dhjetë vjeçarit të fundit.

Raif Emini

Primus registratum

Cfar vaksine ?
Per AIDS?
Ti je duke bere shaka se bashku me italianet qe po i permend ketu!