KUSH DASHUROJNE ME FORT VAJZAT APO DJEMTE?

b.k.

Primus registratum
Re: KUSH DASHUROJNE ME FORT VAJZAT APO DJEMTE?

pse i jeni fut muhabetit me gjet diferencat

kot lodheni jemi njelloj e dy sekset
shrug.gif

zog

Primus registratum

une them; objektivisht dashuron me fort Mashkulli, ndersa subjektivisht Femra. ose e thene ndryshe, mashkulli dashuron me koken e poshteme, ndersa femra, nga qe s'ka koke poshte, me te lartemen.

si e tille dashuria e femres eshte e "çmendur"; plot fantazi, xhelozi, e imoralitet, mnjf perverse. ndersa dashuria e mashkullit eshte impulsive, fizike, morale, mnjf budallaqe.

mashkulli eshte i SINQERTE ne dashuri, ndersa femra E PASINQERTE. ngaqe kjo lidhet me natyren e te dyve. nje mashkull nuk mund te dashuroje pa ndjenje, bile as te perdhunoje. ai gjithmone DON.
nje femer vetem ne raste te ralla, dashuron me ndjenje. keto raste jane aq te rralla dhe varen nga kushte aq specifike, sa femra nuk e metrizon kurre gjendjen shpirterore te saj. ngaqe s'ka se si.

sidoqofte eshte mashkulli qe vret per dashuri dhe aspak femra. ai vret veten ose dashnoren. kot s'ka dale shprehja: ai qe te "vret" (rreh) te don.

Guest

Me shume dashurojne ata qe kane zemer te dobet :tipsy:
ata qe nuk dashurojne fare jane" kafshe"

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-weight: bold">Zog</span>
eek.gif
eek.gif

Ky me siper eshte nje arsyetimet me absurde qe kam degjuar ape lexuar prej teje apo kujtdo qofte ndonjehere, sinqerisht nje zhgenjim i tere.

Normalisht kjo eshte nje teme shume absurde, pergjigja me e mire do ish: Dashuron me fort ai qe eshte i dashururar dhe perkatesia gjinore ne kete mes nuk hyn fare.Kjo eshte nje pergjigje serioze...do thuash ti kush percakton se cili eshte me i dashuruar, le te kthehemi ne femijerine tone kur u thoshim prinderve; O ma, o ba, te dua sa qielli, sa toka, sa yjet, sa pemet, sa lumenjte etj etj &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ...ndjenjat nuk jane masa likuide, as te forta, nuk peshohen e nuk maten, nuk hyjne ne asnje ene, jane thjesht te pamatshme.

T'i leme keto lloj krahasimesh...jane fare qesharake.Lerini sprovat e dashurise te vendosin se cili eshte me i dashuruari!

I love new york

Primus registratum

te kam thene o Korde ec ta mbyllim kete teme, qe kur u hap atehere sepse vertet eshte teme absurde sepse cdo gje eshte kaq e ndryshme nga mardhenia ne mardhenie saqe nuk mund te behen ndarje te tilla.
shrug.gif

sigurisht qe ka disa idera qe egzistojne persa i perket ndjesive, veprimeve apo whatever te femrave dhe meshkujve, por shumicen e kohes ato jane stereotipe. that's it.
sa per mesazhin e Zog, try the other way around i dashur (sigurisht dhe kjo shume ne vija te trasha)
wave.gif

zog

Primus registratum

kordelja, je ti absurdja, ne ato pak rreshta perforcove çfare thashe me lart, qe femrat dashurojne subjektivisht, ato jane absurde, s'dine ç'kerkojne ngaqe s'dine ç'dune.

por kryesorja varet çfare quajme DASHURI per nje FEMER. me duket se ketu rreh çekani dhe jo kur jemi te vegjel se çfare i themi mamit me babit. per mu kjo lloj dashurie (pra per nje femer) s'eshte gje tjeter veç TENTACION SEKSUAL.
ky eshte perfundimi, apo jo? çdo relacion tjeter, i cili mund me egzistu, se mohoj, per mu eshte cirk, pra te dush nje femer pa pas qellim seksin.
ne frengjisht AMOUR (dashuri) dhe ADORACION (adhurim) jane mjaft te ndara. ne shqip duhet te jet njesoj. per prindet nuk kemi dashuri por ADHURIM.

Kordelja

Valoris scriptorum

zog, qe meshkujt jane te terhequr seksualisht ne fillim kete nuk e kam thene une, eshte konstatim.
Atyre u leviz &quot;koka&quot; kur femrave ua ben zemra bam, ke parasysh ate filmin me aliene qe qe kur shihnin femrat u binte zilja &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; , nuk me kujtohet emri i aktorit por ka luajtur shume filma te tjere, di qe ne kete ishte punonjes banke dhe me pas e be tokesor.
Ky eshte pasqyrimi me interesant qe me erdhi ne mend per momentin, nuk doja te kaloja ne insultime as ne insinuanca, ajo qe kam thene une eshte qe dashuron me fort ai/ajo qe eshte i dashuruar, gjithmone ne nje mardhenie njeri dashuron me fort, njeri ama, mund te jete femra, mund te jete po aq edhe mashkulli, por nuk mund te me thuash qe adhurimi eshte produkt mashkullor, leri keto.Ndjenjat jane te tera njerezore, cdokush ka te drejte t'i shijoje ne masen qe i &quot;ka rene per pjese&quot; kush me shume e kush me pak.

Dhe mos me thuaj mua absurde, une thashe arsyetimi yt eshte absurd, kurse ti je i kendshem...realisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

I love new york

Primus registratum

me duket se do mbyllet kjo tema :rockband: :rockband: &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
dashuron me fort ai qe eshte ne dashuri me tjeterin, that's it. sic e tha dhe Kordja mund te jete femer por mund te jete edhe mashkull. nuk ka ketu gjera te ndara me thike, je femer dil anash, je mashkull kalo ne mes
eek.gif

gjithmone ndodh kjo gje ne luften midis dy sekseve. perse o njerez fokusoheni kaq shume tek diferencat, pse nuk ndaloni 2 min te pushoni nga vrapi psikik e te mendoni te gjeni afersite, gjerat e njejta sesa diferencat rradikale mes nesh?

Kordelja

Valoris scriptorum

Helene, zog eshte radikal :tipsy: madje i thelle fare :tipsy: prandaj kam marre persiper t'i shpjegoj qe gjerat nuk jane aq te prera sa c'thote ai, eshte irracional ne gjykim dhe fare subjektiv, pasi me siguri eshte ne ujera gri :tipsy:

zog

Primus registratum

kordele pse s'kupton mer jahu. dashuria per prindet, vellezerit motrat, shoket, shoqet, kafshet, sendet, idete, etj, eshte ADHURIM, ndersa dashuria per vajzat (ose e anasjellta) eshte TENTACION SEKSUAL. po si beme dallimet midis ketyre dy fenomeneve s'kemi kuptu gje.

tani ti kerkon me tregu qe mashkulli dhe femra jane NJESOJ!!! apo çfare. mos e bo si njoni qe per me u duk &quot;politiquement correct&quot; tha qe zezaket me te bardhet nuk kane ndryshim ne ADN. ateher kush i ben te zi?

per rrjedhoje as mashkulli me femren nuk &quot;dashuron&quot; njelloj. nuk ka se si, ngaqe te dy kane zhvillim gjenetik te ndryshem, pra jane aparatura seksuale te ndryshme.

jane idete, llogjika, morali, etj, ato qe kemi te njejta. eshte kjo qe e ngaterron dashurine (tentacionin seksual) e e bon lomsh.

ps; une s'kisha qellim me ul femrat, qe menjehere kerkuat me mbyll temen. sidoqofte shendet e boni çfare tu pelqeje.

Kordelja

Valoris scriptorum

zog, terheqje seksuale kane meshkujt, adhurim eshte dashuria sublime, mund te jete ajo prind femije (besoj) dhe te duash dike nuk e do vetem per ne shtrat more, mos me habit.

Une e Helena ja ta mbushim mendjen ty ja plasim, nuk e mbyllim temen pa te mbyll ty gojen...me argumente natyrisht :tipsy:

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
tani ti kerkon me tregu qe mashkulli dhe femra jane NJESOJ!!! apo çfare. mos e bo si njoni qe per me u duk &quot;politiquement correct&quot; tha qe zezaket me te bardhet nuk kane ndryshim ne ADN. ateher kush i ben te zi?
[/qb]
doja te fokusohesh vetem ketu.
ngjyra e lekures nuk ka te beje me gjenetiken dhe automatikisht me ADN sic presupozon ti. kete e di me siguri. Nuk jam shume e sigurt te te argumentoj tani, ne kete momente se cfare ne trup eshte e pergjegjshme per kete gje por rraca eshte koncept social dhe jo gjenetik.
persa i perket mendimeve te tua, ato jane te tuat dhe askush nuk te detyron ti ndryshosh , mgjth ji pak me tolerant dhe pranoje dhe efektin e polarizimit te ideve te te tjereve. edhe sic flet ti , 100% siguri sidomos per gjera te tilla si dashuria eshte me shume sesa rradikale.
pastaj nuk eshte e vertet qe neve ndejme adhurim per prinderit, motrat vellezerit apo miqte. fjala adhurim eshte shume me e madhe sesa per t'u pergjegjsuar ne gjithe keta njerez. dike qe e dashuron edhe mund t'a adhurosh por edhe jo, dashuira dhe adhurimi jane dy gjera te ndryshme dhe shume madje mgjth nuk jam dakort me menyren sesi ti ja atribon njerezve &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

zog

Primus registratum

hehe... prandaj ju femrat rrini shpesh here si dru ne shtrat. si duket ndersa mashkulli ju pompon i mbush plot me seriozitet ne detyre, ju i shtroni pyetjen vetes a e du per seks kete una apo per gjo tjeter; si moter, si nene, ose si nene tereza per bamiresi. hahaah he ç'na gjet.

I love new york

Primus registratum

Zog po te fillojne te ngrihen nervat keqasi dhe po kalon ne banaliteti gati-gati. kjo eshte nje shenje qe po te mbarojne argumentet e fuqishme :tipsy:
femra jo qe nuk rri si dru ne shtrat por te ben ty dry (dmth mashkullin e kam llafin) po te doje.
dhe pikerusht me kete qe the del ke fjalet tona qe cdo femer eshte ndryshe, nuk futet cdo mashkull apo femer ne nje kallup &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kordelja

Valoris scriptorum

zog,
eek.gif
po me dukesh si makine pompuse, pse te mos themi qe ti i sheh femrat si objekt shfryrje dhe nuk e ke provuar ende se c'eshte dashuria &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-weight: bold">femra jo qe nuk rri si dru ne shtrat por te ben ty dry (dmth mashkullin e kam llafin) po te doje.
</span>

lol.gif
lol.gif
lol.gif

Aty ma mabj kapistallin te lutem...dhe vishni masat
lol.gif

I love new york

Primus registratum

epoooooooooooo tani
po ka femra e femra o vlla sic ka meshkuj e meshkuj
boll te gjithe ne nje kandar se late nam.
tashi po me ngrihen mu nervat (vecse nuk e kam nga mungesa e argumenteve) &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

zog

Primus registratum

mire mire goca le te jet siç thoni ju, le ti leme gjerat ne tym, kjo na e lehteson shpirtin e nervat.

kordelja, una (me qe ra fjala) e kam kalu ket faze, dashurine, una e kam kalu dhe te miren dhe te keqen, ndodhem persiper tyre, tek rete. shpesh me duket vetja qiellor si Zoti, maria si duket ka kohe qe me ka pushtu. nejse drugu mesele.

I love new york

Primus registratum

epo mesiguri e ke nga marria Zog ateher,se ndryshe
po atje lart ne qiell duhet te kesh lloj lloj femrash te bukura qe ta kan heq trurin edhe te bejne te flasesh keshti se s'ka munci ndryshe &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;