Kurt Cobain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ujku81

Primus registratum
Re: Kurt Cobain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyso kenga qe thua ti quhet Lithium. Ndersa albumi "In Utero" i vitit 1993 eshte cilesuar nga kritika si albumi me pesimist dhe i trishtueshem (sad) i muzikes moderne, per mua mbetet me i madhi.

Sot mbushen 39 vjet nga lindja e yllit te muzikes Cobain.

Gysi

Primus registratum

Pikerisht Ujku, Lithium. Nuk me kujtohej per momentin.

Mbi te gjitha, une besoj se mesazhet qe na vijne nga muzika e hipive, nga Bue's-i, Rock-u, Pnak-u etj. duke perfshire edhe Nirvanat, duhet pare si nje eko e shpirtit te vrare te kohes. Kete lloj muzike duhet ta shohim si kronikane e historise shpirterore, e zbrazetires se kesaj kohe, ne menyre qe cdo kush te perpiqet te dale perj ketij realiteti.

Une njoh shume njerez qe jane fansa te Nirvanave apo te dikujt tjetri vetem per snob, per tu dukur tipa interesante. Dhe mjerisht ata jane pjese e viktimizimit te kesaj kohe, kunder te ciles ka vepruar kjo lloj muzike.

Agon

Primus registratum

krejt e qillove gysi, i kam do shoqe qe vetem ndegjojn nirvana dhe rock pershkak se shoqja e tyre me e mira ndegjon, ne kohen e fundit njeriu nuk ka idea te veta, vetem shikon si te behet pas me i cool e krejt jeta pastaj i kalon si hije e huaj

Agon

Primus registratum

e per ata qe mendojn qe kjo ketu eshte per fansat e kurt cobainit dhe nuk ka te beje me muziken gabon, se kur e permendet kurti ajo do te thote muzike...

ujku81

Primus registratum

Jam dakort me ty Gysi, ne gjimnaz kishte shume veta qe i degjonin per snobizem dhe vishnin bluza me foton e Kurtit.
Mua me ka pelqyer gjithmone muzika e tyre dhe sidomos tekstet.

Agon

Primus registratum

a eka pa ndokush flimin "LAST DAYS", mua me duket qe krejte e kan paraqite cobainin si nje te retarduar, qe aj nuk ishte.

Prespa

Primus registratum

EJ JU QE PERTONI ME I LEXU TEKSTET E KENGEVE SI GONNI, ME MIRE DEGJOJINI KENGET. kESHTU I MESON ME KOLLAJ TEKSTET. EDHE MUA ME PELQEJNE SHUME KENGET E NIRVANA, SIDOMOS "COME AS U R".
www.plus2radio.com.al

Agon

Primus registratum

cobainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

zoe

Primus registratum

grupe si nirvana, pearl jam , bush jane ajka e asaj kohe. /pf/images/graemlins/rockband.gif

ujku81

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Kenget me te preferuara per mua mbetet gjithmone: "Heart-Shaped Box" dhe "Rape Me". Bashkohem me mendimin e nje nga para-foleseve qe In Utero mbetet ne mendimin tim albumi me i mire i Nirvana...

[/ QUOTE ]

Dhe Frances Farmer will have her revenge on Seattle, po nga ky album.

Gysi

Primus registratum

Glamdring, eshte e vertete qe nuk mund te thuhet se Niravanat jane grup legjende i rock-ut, dhe se nuk duhen mbivleresuar. Ne fakt vlera e tyre eshte se krijuan nje origjinalitet te vetin dhe mund te thuash te pakten qe jane perfaqesues te grenxhit.

Gjithsesi, persa i perket akordeve, nuk eshte e rendesishme qe nje grup i madh te kete performance te komplikuar ne kitare. Ke p.sh. Bob Dilan, i te gjithe kenget me tre ose kater akorde qe mund ti luaje kushdo fillestar ne kitare, por nuk mund te thote askush qe Bobo Dilan eshte nje legjende.
Madje, per mua, artistet e medhenj kane aftesine qe te bejne art me gjera te thjeshta. Pikerisht ketu qenron madheshtia e tyre. Sigurisht, nuk mund ti krahasoj Nirvanat me Bob Dilanin, te kuptohemi!

Agon

Primus registratum

nirvana jane grup legjende e muzikes rock (dhe nuk jam i vetmi qe e them kete). muziken qe e kan bere ata dhe kendimin e kurt cobain pak kush mund ta kritikoje dhe pak kush do ta arrije ate qe ka arritur kurt cobain me grupin e vet. megjithese, nuk me pelqehen disa gjera qe kurt i beri (droga psh. per vetvrasje nuk po flas se besohet qe cobain e ka vra gruaja e vet http://www.cobaincase.com/ )
ata ishin dhe jane grupa me e mire rock. Besoj qe do te behet ndonje grupe si nirvana, qe mund te i afrohen bile.

Agon

Primus registratum

Blame it upon a rush of blood to the head