Re: Kur keni arritur në Itali?
FUNLOVINCRIMINAL ke shume te drejte...te pakten per njerezit si puna ime,ta neverit jeta ne itali..te premte e te shtune noqesh içik,por ama vetem ne qytetet e mdhoja!!!...te jesh ne qyteza te nxihet jeta,plakesh parakohe!ketu nga jam une baret mbyllin ne 1 te nates e diskotekat ne 3 ose 4 maksimumi...per te mos fol pastaj per te dielen kur qyteti im VDES!!!ku iku latinizmi i taljoneve mer-pyes veten ndonjehere???ne spanje bejne qejf e aheng,tere javen 24 ore ne dite,mjafton te kesh takatin...megjithese punojne...ndersa ketu sikur jane te gjithe te ngordhur
une-shpi,shpi-bari poshte shpise,shpi-kishe(içik se as shume besimtare nuk me duken)...jane kaq monotone...nuk kane fantazi,kenaqen vetem kur bejne ç'eshte ne mode...para ca kohesh ketu kishte dale moda te kaloje mbremjen ne lulishtet anash lumit...e vu te gjithe shoket e shoqet e mia atje deri ne 1...habitem si nuk kane deshire me bredh,me leviz sa andej-kendej,me hik sa neper pabe e disko a ne parqe e lulishte,me ndryshu here pas here...me rene ne krevat me te vertete i lodhur!por jo...e pranojne edhe vete qe jane mammoni...
gjithashtu jane edhe teper te politizuar...bejne gjithmone te njejten gje e sipas ideologjise se ciles i perkasin...jane teper te kategorizuar e te mbyllur!kush e mban veten per komunist nuk futet ne disko,frekuenton vetem koncerte grupesh te vegjel punk,rock etj...vishet keq...ta neverit se nuk di te flase per gje tjeter vetem per afriken,"paqen",muziken,shtetin e urryer e per "fashizmin" e berluskonit...nuk shkon te mcdonald etj etj.
kush eshte i djathte vishet gjithmone njelloj me shoqen apo shokun...duhet te vishesh si ta se ndryshe te shohin keq,duhet te flasesh si ata e te perdoresh mundesisht edhe shprehjet e tyre...ikin gjithmone te e njejta disko apo te i njejti pab...mblidhen te gjithe e kalojne diten duke iu mburrur njeri-tjetrit,duke folur vetem per dyqanet ku blejne pradat e tyre,per emigrantet qe nuk "respektojne" ligjet e i "vjedhin" punen pepinove te "ndershem" e "punedashes".
pyes veten si ka mundesi qe eshte kaq e veshtire te gjesh italiane spontane te pa inkuadruar,qe kane idete e tyre,qofshin keto edhe politike,por qe nuk kane nevoje t'i transformojne ne status...per vete e mbaj veten te djathte,por kurresesi nuk pasqyrohem me stilin monoton te jetes se te djathteve italiane!
...nje gje ama i bashkon te gjithe:skuthizmi,hipokrizia e sentimentalizmi banal!
nuk me pelqejne pra,por megjithate nuk i kam inat se jam mesuar tashme...te pakten neper disko s'bo sherr per pune femnash si ke ne /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif !
them vetem qe kush do pare mund te kenaqet...kush eshte artist mund te vije per te admiruar artin dhe kulturen e tyre e kenaqet...kush do me bo qejf ama ta harroje se do mbetet i zhgenjyer...edhe ne austri kenaqesh me shume!