KUR DOTE FILLOJ LUFTA E 3. BOTERORE.

Hektor12

Locus omnem
Se dii per te treten po e katerta do behet me shkopinj kjo eshte sigurte. Ne vete po projektojme shkatrrimin e vetes nga ana teknologjike. Flas njerezimi.
 

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
nuk do te behet lufte.por edhe ne qoftese se behet lufte ajo nuk dote jete as e 3-ta.as e 4-ta.po ne qofte se behet ka mukan lufta e fundt.kshtu kur ne vitin 1944.luften e 2.boterore u perdor bomba atomike ne hiroshima dhe nagasaki sa vite kane kalu dhe prej asaj kohe shtetet e forta si shba-rusia e shume te tjera kane prodhu dhe jane tu prodhu arme te sofistikuara dhe bomba atomike nukleare me atom.hidrogjen.biokimike e ku njerzimi sot jo qe nuk i dine por as sun i imagjinon ato arme.
 

scadarsko

Locus omnem
Se dii per te treten po e katerta do behet me shkopinj kjo eshte sigurte. Ne vete po projektojme shkatrrimin e vetes nga ana teknologjike. Flas njerezimi.
I fort je .....me shkopinj !
Bota e civilizuar,sot po mundohet te evitoje luftra te permasave globale. Por jane disa vende te cilat à coma jetojne n'en rrugen e vjeter dhe t padrejte ate perde e zeze. Kjo perde e zeze e krijuar nga organizata te vobekta destabilizuese dhe luftenxitse,vetem po na detyrojn te perdorim force ndaj tyre.E kjo nuk duhet konsideru lufte e trete ,por vetem menyre pergjigje force se nuk gjejme gjuhe te perbashket bisedimi. Kur nje Pakistan, Iran, Syrie, Irak duan te jeton à coma ne driiten e qiririt dhe n âne tjeter kerkojn technologie, kjo eshte réaction ndaj tyre.
 

hareid

Papirus rex
Jetojme nje nje bote ku deshira per te mirat materiale e tajkalon miresine dhe humanizmin. Lufta behet vetem per interesa. Arsye tjera nuk ka. Luftrat qe ndodhin ne lindjen e mesme jane ne interes te atyre qe i nxisin keto luftra. Lufta qe ndodh ne Ukraine, eshte ne interes te atyre qe nepermjet Ukraines duan ta destabilizojne Rusine.

Nese "Bota e civilizuar" do te kishte pak me shume meshire dhe do te ishte pak me shume humane, atehere kjo "Bote e civilizuar" do te kujdeseshte pak me shume per keto femije qe per cdo dite vdes nga uria....


 

scadarsko

Locus omnem
hareid said:
Kane jme nje nje bote ku deshira per te mirat materiale e tajkalon miresine dhe humanizmin. Lufta behet vetem per interesa. Arsye tjera nuk ka. Luftrat qe ndodhin ne lindjen e mesme jane ne interes te atyre qe i nxisin keto luftra. Lufta qe ndodh ne Ukraine, eshte ne interes te atyre qe nepermjet Ukraines duan ta destabilizojne Rusine.

Nese "Bota e civilizuar" do te kishte pak me shume meshire dhe do te ishte pak me shume humane, atehere kjo "Bote e civilizuar" do te kujdeseshte pak me shume per keto femije qe per cdo dite vdes nga uria....


Dhe ja vlen nga nje here lufte ndaj atyre, qe kane prejardhje nga keto vende ku jane ato qe nxisin konflikte n vend qe te pretendojn ndhme ndaj skamerise.
 

hareid

Papirus rex
Cdo lufte ku vriten njerez te pafajshem eshte e pavlere dhe c’njerezore. Luftrat i sjellin skamjet me te medha jo per ate qe pushton dhe vjedh per per ate qe vritet, dhunohet dhe vidhet……

Me pelqejn thenjet:

"Paqja e pa drejte eshte me e mire se lufta e drejte. – "
Marcus Tullius Cicero (Fillozof, politikan, shkrimtar antik)

Ose

"Cdo arme qe eshte prodhuar, cdo anije luftarake e leshuar ne perdorim, cdo rakete e gjuajtur, ne kuptimin final nenkupton vjedhje nga ata qe kane uri dhe nuk jane te ushqyer, ata qe kane te ftohte dhe nuk jane te veshur. – "
Dwight D. Eisenhower (gjeneral, politikan dhe president amerikan1953-1961)
 
Last edited:
Top