Kuptimi i emrit "Meluni", "Meluni"

meluni

Primus registratum
Emri/Fjala "Melun". E di kete emer me vite, por ende nuk po mundem me gjete informacione apo website qe e tregojn kuptimin e ketij emri. E kam pas pa dikund qe e ka kuptimin (mallkim, mallkuar apo dreq), por nuk po e di sigurt. Poashtu edhe prejardhjen nuk po e di, nuk po e di a eshte pellazge,ilire apo ndoshta edhe sllave. Me nevojitet informacioni per nje projekt. Qdo informacion eshte i mirpritur. Faleminderit.
 

Al-Punk

Still here
Emri/Fjala "Melun". E di kete emer me vite, por ende nuk po mundem me gjete informacione apo website qe e tregojn kuptimin e ketij emri. E kam pas pa dikund qe e ka kuptimin (mallkim, mallkuar apo dreq), por nuk po e di sigurt. Poashtu edhe prejardhjen nuk po e di, nuk po e di a eshte pellazge,ilire apo ndoshta edhe sllave. Me nevojitet informacioni per nje projekt. Qdo informacion eshte i mirpritur. Faleminderit.
1. kuptimin e mallkimit?
- E vetmja perafersi me mallkim mund te ishte i melun, i mbetur, i ngelur, i braktisur. Ne gegnisht e perdorin kete menyre te shprehuri, por jo domosdoshmerisht per mallkim, sa per te shprehur keqardhje per dike qe eshte lene prapa.
2. Prejardhje ilire apo pellazge!
- Pa pasur nje reference ne nje veper te lashte, eshte e veshtire te argumentohet. Nga fjala, Melun, qe duket si e pa gjini edhe mund te arsyetohej, por pa reference diku, nuk mund te thuhet se eshte Ilir apo Pellazh

Nderkohe Melun eshte emer njerezish dhe qyteti ne France.
 

meluni

Primus registratum
1. kuptimin e mallkimit?
- E vetmja perafersi me mallkim mund te ishte i melun, i mbetur, i ngelur, i braktisur. Ne gegnisht e perdorin kete menyre te shprehuri, por jo domosdoshmerisht per mallkim, sa per te shprehur keqardhje per dike qe eshte lene prapa.
2. Prejardhje ilire apo pellazge!
- Pa pasur nje reference ne nje veper te lashte, eshte e veshtire te argumentohet. Nga fjala, Melun, qe duket si e pa gjini edhe mund te arsyetohej, por pa reference diku, nuk mund te thuhet se eshte Ilir apo Pellazh

Nderkohe Melun eshte emer njerezish dhe qyteti ne France.
Nuk e prita kaq shpejt pergjigjen . Faleminderit shum per sqarimin
 
Top