Kujdes shqiptare ku do jeni. Virusi i tanishem eshte infektiv

Raif

Primus registratum
Re: Kujdes shqiptare ku do jeni. Virusi i tanishem eshte infektiv

Fillimisht postuar nga Dimir:
[qb] Do ju lutesha ne qofte se gjeni ndonje informacion te rendesishem (interesant) se si ky virus sulmon trupin e njeriut (mushkeritë) ta postoni ne kete teme.
Faleminderit. [/qb]
Nje kompani biotek. Gjermane, sipas lajmeve, ka bere te mundur testimin per SARS (a eshte apo nuk eshte personi i infektuar) qe jap rezultat vetem brenda dy oreve e nese mirret parasysh se nje pacient i infektuar, per te vertetuar infektimin e tij/saj nevojitej shume me shume kohe, kjo eshte nje sukses tani per tani mjaft i rendsishem boteror.
Hamburg-based Artus GmbH me Bernhard-Nocht-Institute (BNI) arriti qe te realizoi testin ne fjale vetem brenda dy javesh.
Distribuimi per testin e mesiperm tani ka filluar ne Gjermani, Shtetet Skandinave, Australi si dhe ne disa shtete te Azise dhe krejt kjo falas, per arsye, gjithnji sipas perfaqsuesve te kompanive te lartpermendura, te situates emergjente ne nivel nderkombtar.
Coronavirus i ri (rrjedh nga familja e viruseve qe shkaktojne te ftofurit) eshte, sipas shkenctareve, shkaktari i semurjes SARS, semurje kjo qe karakterizohet me temperature te lart, kollitje te that dhe i cili mund te bartet ne mushkri dhe te shkakton pezmatim me pasoja serioze.

Sipas shkenctareve, afro 4% te pacientave me SARS vdesin.

Ne lidhje me kete semurje Une kam dhene rekomandim por po e perserise prap pak me komplet:
Personat qe dojne te mbrohen nga kjo semurje duhet te perdorin nga dy caja ne dite te perfituar nga bima e shendosh Barishumefletesh (Barimijfletesh)

Kurse personat te cilet jan infektuar me SARS duhet te perdorin:
- 2 caja nga bima e shendosh dhe kualitative Bari Magari dhe kete nje ne mengjes dhe nje ne mbremeje
dhe
- 6 deri ne 8 caja te perfituar nga bima e shendosh dhe kualitative Barimijfletesh ose Barishumefletesh (ne mengjes fillohet pirja e ketij caji pasi keni pi nje caj te Bari Magari, dhe keshtu me rradh pihen se paku 6 caja gjat dites per te perfunduar pirjen e cajit nga bima qe keni pir ne mengjes - Bari Magari)

zora

Primus registratum

O mjeko po meqe eshte kaq efikase pse nuk e ben publike kete kuren tende ti.Keshtu te pakten eviton te vdesin gjithe ato njerez te pafajshem,dhe behesh dhe i njohur ose te pakten me i njohur sec je.
ti per vete e pi ate cajin e perftuar se je dhe ne kanada,vend me rrezik pas azise

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zora:
[qb] O mjeko po meqe eshte kaq efikase pse nuk e ben publike kete kuren tende ti.Keshtu te pakten eviton te vdesin gjithe ato njerez te pafajshem,dhe behesh dhe i njohur ose te pakten me i njohur sec je.
ti per vete e pi ate cajin e perftuar se je dhe ne kanada,vend me rrezik pas azise [/qb]
============================================= ====
Une edhe nuk jam i panjohur ne Mjeksi Popullore e sa i perket perdorimit te bimeve, natyrisht se Une vet i perdori sipas nevoje (kur erdha ketu ne Kanada ne vitin 1999 - nga lufta, ne kampin ushtarak ne NS menjihere na than se duhet te marrim vakcina e pasi refuzova nje gje te till me than se eshte ligj te cilin Une pa deshir e akceptova).
Perndryshi shume pacienta qe kam (gjithnji me shume, per momentin mbi 50 veta kerkojn te vijn tek Une per ndihme dhe per shkak te numrit shume te madh, nuk mund ti pranoj te gjithe) perdorin vetem bimet qe i rekomandoi dhe edhe pse Une jam Mjek Popullor, shumica e tyre me drejtohen Doktor edhe pasi qe jap verejtje se Une nuk jam doktor por Mjek Popullor, ata/ato thon se jam ma doktor se te gjithe doktoret qe i kan takuar me par).

Sa i perket rekomandimit t'im per SARS Une e bera publike ketu ne AF, perndryshi pacienteve ju rekomandoi njisoj.

Dhe mos u habit se edhe semurjet, fatkeqsisht jan biznes...

Raif

Primus registratum

Marr nga trepca.net:

SARS epidemia e parë globale e shekullit të 21

Londër, 28 prill 2003 - SARS epidemia e parë globale e shekullit të 21. Drejtuesja e OBSH-së Gro Harlem Brutland u bëri thirrje vendeve të prekura për marrjen e masave të rrepta parandaluese. Ende egziston mundësia e shmangies së përhapjes së epidemisë në masën e SIDë-s ka thënë Brutland në një intervistë për stacionin e lajmeve BBC.

Shumë vende aziatike kanë lajmëruar ndërkohë kontrolle më të forta të udhëtarëve. Qeveria në Taivan ka vendosur një karantenë 10-ditore për të gjithë personat që vijnë nga zonat e infektuara.

Dje u njoftua se një person humbi jetën në Taivan nga pasojat e SARS-it. Numri i viktimave të sëmundjes së mushkërive në të gjithë botën është rritur në 317 vetë.

holtienka

Forumium praecox

diavolessa very intrested ke ajo lulja , bime. i definitely need one of those.

Raif

Primus registratum

Caji i perfituem nga bima Barishumefletesh perveq tjerash sic kam cekur edhe me par, eshte antibiotik, antibakterial, anticancer etj. i shkelqyer natyror dhe ne rastet kur jan te sulmuara mushkerit nga viruset ose bakterijet apo canceri ejt. duhet perdor (per te patur efekt maksimal) vetem lulet.

Raif

Primus registratum

Marr nga Koha Ditore:

Me gjithë masat e rrepta, SARS-i vazhdon të përhapet në Kinë

WHO-ja njofton se SARS-i është nën kontroll në disa shtete

BANGKOK, TAJLANDË, 28 PRILL - Organizata Botërore e Shëndetësisë tha të hënën se gjendja e vështirë e shkaktuar nga epidemia e SARS-it duket të ketë marrë fund në Singapur, Hong- Kong dhe Kanada, ndërkohë që Vietnami është bërë shteti i parë që ka futur nën kontroll sëmundjen tejet infektuese respiratorike. Mirëpo, SARS-i është duke u përhapur në Kinë, madje edhe në kohën kur Qeveria ka ndërmarrë hapa drastikë për ta parandaluar sëmundjen, tha David Heyman, udhëheqës i sektorit të sëmundjeve infektive pranë WHO-së. Heyman, i cili ndodhet në Bangkok, ku do të mbahet samiti emergjent për SARS-in dhe në të cilin do të marrin pjesë liderët e Azisë Juglindore, tha se gjendja në Kinë është brengosëse. “Në Kinë, siç e dini, jemi duke pranuar gjithnjë e më shumë raporte për të infektuar të rinj dhe nuk duket se numri i tyre ka rënë deri tani” sa i përket kësaj sëmundjeje, u tha Heyman gazetarëve. Hong-Kongu, Singapuri dhe Toronto çdo ditë kanë gjithnjë e më pak raste të reja të infektimeve me SARS, ndërkohë që Vietnami nuk ka raportuar për ndonjë viktimë të re të pneumonisë atipike, tha WHO-ja. “Duket se epidemia është vënë nën kontroll në këto shtete”, tha Heyman. Kina të hënën raportoi për tetë viktima të reja, ndërsa Hong- Kongu për pesë. Shifrat e reja e ngrisin numrin e të vdekurve nga sindromi i rëndë akut respiratorik në së paku 332, kryesisht nga Kina dhe Hong-Kongu. Nga SARS-i janë të infektuar rreth 5.000 njerëz në tërë botën. Qeveritë e shteteve aziatike vazhduan të zbatojnë karantinën dhe ndalësat e udhëtimit. Tajvani vuri në fuqi karantinimin dhjetëditësh të vizitorëve që vijnë nga rajonet e goditura rëndë prej SARS-i, duke i nxitur disa kompani ajrore që të anulojnë shumë fluturime. Malejzia, në anën tjetër, izoloi një spital ku dyshohej të ndodhej një i infektuar me SARS. Sindromi i rëndë akut respiratorik ka nxitur alarm global nga WHO-ja, duke rezultuar me ndalime të udhëtimit në shtetet e goditura. Mirëpo WHO-ja, të hënën largoi ndalimin e udhëtimit për në Vjetnam, shtetin ku vdiqën pesë njerëz nga SARS-ja, pas paraqitjes së këtij virusi në shkurt në Aeroportin ndërkombëtar të Hanoit. 63 njerëz ishin infektuar me virusin e pneumonisë atipike në Vjetnam. Mirëpo, spitali francez i Hanoit u bllokua më 11 mars, gjë që e reduktoi numrin e infektimeve dhe nuk e la virusin të dalë jashtë dyerve të spitalit. “WHO-ja do të dëshironte ta urojë Vietnamin, pasi që është shteti i parë në botë që nga futur nën kontroll SARS-in”, tha Pascale Brudon, përfaqësues i WHO-së në Vietnam. Asnjë rast i ri i infektimit me SARS nuk është raportuar në Vietnam që nga 8 prilli. Në Hong-Kong, autoritetet njoftuan të hënën se pesë pacientë të SARS-it vdiqën të hënën, derisa 14 raste të reja të infektimeve u konfirmuan. Në Kinë, zyrtarët shëndetësore njoftuan se numri i përgjithshëm i viktimave në Kinë, të hënën arriti në 140, ndërkohë që 3.106 njerëz ishin të infektuar - rritje për 203 raste të reja krahasuar me shifrat e dhëna të dielën. Në një intervistë dhënë BBC-së, udhëheqësi i WHO-së, Gro Harlem Brundtland tha se mundësi që SARS-i të parandalohet të marrë përmasa globale, përmes ndalesave të udhëtimit në vendet e goditura dhe kontrollimin e udhëtarëve në aeroport. “Akoma kemi mundësi ta fusim sëmundjen nën kontroll dhe ta zvogëlojmë numrin e rasteve të reja në shtetet ku tanimë kjo sëmundje është paraqitur. Po ashtu duhet të mundohemi të pengojmë përhapjen e kësaj sëmundjeje në shtete të reja”, tha Brundtland.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Mah..dicka e sapo degjuar nga lajmet. Candegina A.C.E. Kundra virusit Sars brenda 5 minutash ben efekt :eek: :eek:

Wii

Grupi i të moçmëve!

ose ose ashtu si e bene kinezet:
partia jone komuniste do ta munde virusin e ri-shkruhej ne nje poster te madh ne rruget e kines.
e me te vertete ata qe etrasmetojne virusin quhen tradhetare dhe kina ka filluar ti denoje me vdekje.