KRYQI NE XARE???

KRYQI NE XARE???

Sapo pashe lajmet ne satelit per punen e kryqit ne fshatin e Sarandes Xare,pse pikerisht ne jug fillojne perseri ngaterresat,pse perseri Ortodokset(asgje personale)dallohen per "ortodoksizem",pse te ndertohet kryqi ne nje vend me rendesi turistike/historike??Kam aq shume pyetje pa pergjigje ne mendje sa po filloj te behem pesimist per te ardhmen e tre komuniteteve fetare ne shqiperi.Nga njera ane Greqia,nga ana tjeter Arabia.Do doja me gjith shpirt qe Ortodokset shqiptare te distancohen nga kesi veprimesh anti-shqiptare!!!!Do doja me gjith shpirte qe ortodokset shqiptare t'i thonin JOOOO ndikimit Grek dhe Janollatosit ne Shqiperi!!!

zog

Primus registratum
Re: KRYQI NE XARE???

me thone te drejten te gjithe orthodokset jane greker, pra SEMITE. kjo s'do te thote qe TOKA mbi te cilen jetojne U PERKET. pasi nuk eshte e tyre. ne gjirokaster psh, te gjitha familjet QYTETARE me te vjetra te qytetit dhe me te pasura ishin te besimit musliman. ndersa saranda dhe delvina me tokat perreth ishin prone e ketyre familjeve dhe jo e langaraqve qe sot ngrejne kryqe semitesh mbi te cilat romaket dikur varshin sklleverit e hajdutet.

ps; normal qe ka dhe orthodokse bjonda (ndoshta jo) po me lekure te hapur e tipare europiani, si nano psh. bejleret e kohes ça ishin gra te bukra tek bujkroberit semite, i nrejshin n'hava duke i lene shpesh (pothuj gjithnje) me barre.

balforum

Primus registratum

Ore zog te ka verbuar syte myslymanizmi me duket.Ke dal ndonje here nga bregu ti vella i dashur te shohes se sa semite e evgjiter do shohesh!E pra te siguroj se jane qe te gjithe ortodokser shqiptare.
Kujdes zog se me keto qe thua ja jep me doren tende grekut gjith Himarren e gjith bregun qe jane 100 % shqiptar te paster.

zog

Primus registratum

chaon sa vjeç je ti lale?

kristianizmi si dhe muslimanizmi jane fe arabije (t'lindjes mesme) dhe te dy keto besime i solli n'europe shqiptari.
e kjo mer çun tregon qe shqiptari si dhe shqyptaria i ka rronjet shume kohe perpara Zotit, pamvaresisht nga emri me te cilin e therasim ate. a kupton!

pranej ai miku tha: qe feja e shqiptarit eshte shqiptaria. apo kjo te duket si sllogan dyleksh dhe i njejte me te tjeret.

si dhe mu s'ka burre dheu te me binde qe; ai qe ngre nje kryq ose minare 13 metershe vetem e vetem per respekt ndaj zotit (aq me teper sot) te jete shqiptar. s'jane shqiptart kaq kara mri jahu.

qeveria duhet me dekret ti NDALOJE por dhe ti PRISHE te gjitha objektet e kultit qe s'datojne perpara luftes dyte boterore (pra duhet te restaurohet vetem çfare ekzistonte me pare pa u ndertuar gje e re).
ndryshe ne shqiperi do te ket lufte civile FETARE dhe siç ndodh ne keto raste me i forti dhe trimi do t'fitoje.

pra o do ti hudhim bregdetasit ne det me gjithe kryqet ose henat e tyre, o do t'na hudhin ata.

halla halla, shqiptaret pakesohen nga emigrimi, kishat e xhamiat atje shtohen. s'ka ku te rrije ky muhabet.

balforum

Primus registratum

Zog me duket se e ben me mire ti punen e Janullatosit ne shqiperi,se po the qe gjith ortodoksat jan grek ateher na dalkan qe rreth 500 mije shqiptar te jene grek :eek:

Thiri mendjes zog se per lufte fetare flet por une aq sa jam anti mysliman po aq jam edhe anti ortodoks kur keto te dyja mundohen te zhdukin shqiptarizmen.

OROSHI

Primus registratum

Kujdes Zogo /pf/images/graemlins/wink.gif se na bane me qesh me ato "aristokratet" muslimane /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ne shqiptaret prandaj jemi/ndihemi inferiore apo nuk jemi me perpara se fqinjet tane,nga perqafimi ne mase i muslimanizmit nga ata "aristokratet" e tu,qe per te ruajtur pasurite dhe tokat/zoterimet e tyre do i sillnin e dhe bithen Sulltanit!!!Tjeter gje eshte puna e kryqit,nuk duhet te ndertohet dhe pike!!!Nje gje e the te mire ti Zogo,te gjitha ndertimet mbas luftes dyte boterore(ndertime kulti) duhet te prishen.Por keshtu na i bie qe te prishet edhe xhamija e madhe ne mes te Shkodres!!!Ku ta marresh,se na degradoi si komb!!!Dihet qellimi filogrek i ndertimit te "krieqit" ne Xare,dje kane protestuar dy deputete Greke ne parlamentin Evropian!! I nxoren fytyrat e verteta,Evropa me ne fund duhet te bindet per qellimet e keqija Greke ndaj Shqiptareve te urte!!!

Napoleono,kujdes nga propoganda Greke mer palle,ne maloket e veriut i kemi kishat qe ne 1240 dhe nuk po ndertojme kriqa te larte!!Ato plakat pa dhembe(nuk po i ofendo kush)bertasin se keshtu u thone Greket,bertit qe t'i japim letra nipave!!EEEEEEE MER DERDIMEN!!!

balforum

Primus registratum

Postuar nga Oroshi:
Ato plakat pa dhembe(nuk po i ofendo kush)bertasin se keshtu u thone Greket,bertit qe t'i japim letra nipave!!EEEEEEE MER DERDIMEN!!!

:lol: je i madh :thumbsup:

OROSHI

Primus registratum

Po c'ti them une atij derdimeni, /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne fakt ndertimi i kulteve fetare(p.sh,kryqi)me permasa te medha,eshte gjithashtu edhe ne kundershtim me thjeshtesine e Te Lumit Jesu Krisht,i cili nuk ka pas nevoje per teprime te tilla per me ndriqu mendjen e njerezve!!!
Une kryqin e mbaj ne qafe,dhe mundohem per mos me e ekspozu ne publik,sepse asht nji gja qe me perket vetem mu e nuk e ve ne qafe per "mode" apo per te ra ne sy!!Siper bluzes kam gjithmone nga ato rrypat qe mbajne Celularin,te shkruajtur me te madhe:ALBANIA! :wave:

Kondrapedali

Kondrapedali

O po ç'qeka dhi muhabeti ktej! O Zog, po ku i gjete ato men ti er lal! Po a e di ti që në Shqipërinë e Jugut (ashtu si edhe në Veri) martesa mes ortodoksësh e myslimanësh ka qenë diçka e zakonshme (Shih: Jeta e Ali Pashë Tepelenës). A e din ti gjithashtu që ka shumë grekë bjondë (shumica janë arvanitë) dhe janë edhe ortodoksë. The që familja jote ka patur toka në Vurg dhe me ç'më duket mua urrejtja ndaj ortodoksve është e trashëguar në familjen tuaj. Megjithatë, Lufta e Greqisë (1821) është i vetmi rast kur shqiptarët kanë bërë luftë me njëri tjetrin për çështje fetare!
Pastaj, një pjesë e vogël e ortodoksëve shqiptarë janë ezmerë (ashtu si edhe shumë myslimanë apo katolikë) dhe një pjesë akoma më e vogël pro-grekë. Leri të shkretët rehat, nuk është nevoja të heqin kusuret e ca plehrave që egzistojnë me shumicë në kombet e tjera!
Myslimanë, katolikë apo ortodoksë janë njësoj po qe se të gjithë janë shqiptarë!

roberto

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] personalisht te tere ortodokset qe njoh, jane BRUNE TE THEKSUAR me tipare SEMITE. vete helenet ishin popull me origjine semite, si çifutet dhe arabet.

prandaj i thashe naplon grekut ta qisi foton t'ja shohim turinin semit, ngaqe prej injorances shan shqiptaret (le blanc par excellence) per jevgjite, kur eshte vet i tille.

te gjithe shqiptaret duke ndjekur TE PARET e tyre (princat e zengjinet) u bene muslimane. ngelen katolike vetem disa zona te egra dhe te mbyllura te shqiperise se veriut si dhe te gjithe SERVET (sherbetoret si dhe bujkroberit) e jugut shqiptar. ata nuk paten asnje DETYRIM te beheshin musliman. pak a shume njesoj si arixhite qe edhe ne kohen e monizmit nuk i merrnin ne ushtri.

pershembell; gjyshi im ka qene pronar tokash ne jug, ishte musliman ne besim, pasi e kishte ket besim origjine nga familje e tij e VJETER prej zoterinjsh po ashtu siç kishte zoterim edhe token qe trashegonte. ne vurg kishte çiflik nder te tjera edhe disa toka te populluara nga Vllehe, me duket te besimit ortodoks, te cilet sot ne rrethanat e krijuara i thone vetes shqiptare ortodokse e bile mund te arrijne deri aty (si nopolon kllufi sot) sa ta quajne gjyshin tim e familjen e tij te vjeter aristokracike pushtues turk, vetem e vetem ngaqe muslimanizmi sot eshte nje besim i perbuzur nga europianet.

e keta horra me fytyra e kafka semitesh, sklleverit e dikurshem ne tokat e zoterinjve shqiptare, ma mbajne veten sot jo per shqiptare (se ata s'jane) po per europiane te paster qe muslimanet shqiptare (prej turqie sipas tyre) u kane zaptuar tokat e zakonet. pisat. [/qb]
Po ti mer dumbabist i poshter ku e gjen te drejten te bosh gjeneralizma te tilla per 600 000 shqiptare orthodokse?

E nuk me plas trapi per kryqin qe u prish se eshte thjesht nje cop betoni.Me irriton ti qe na e nxorre veten aristokrat. Edhe une vij nga familje jugu per informacion shume te pasur dhe di nje gje mire.Kto tipat si gjyshi jot me cefliqe ne jug e shume muslimane i vune kto cifliqe me gjak dhe perdhunime ne emer te pushtuesit turk. Dhe mire e ke thon vet nuk jane shqiptare po jenicere qe luftuan per sulltanin. Dole soji jot zengjin qe shfrytzonte roberit e ne zeshkane. Para se stergjyshit e tu te prekshin grate e sherbetoreve ju shk*rdhyn nonat me taboret.Realisht je bastard. Pastaj ca lesh zeshkanesh flet ti?Une ne sojin tim nuk kam nai zeshkan.Bile shumica jan biond. Albanais par excellence pra.

Ik tani e laj gojen