Fillimisht postuar nga LEA22:
[qb]
Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]'koshienca eshte instanca e shpirtit qe filtron, peshon ....'
Per kete gje sjam ok me ty, konshenca sduhet te peshoi, ne kete rast do ta kalifikoja personin me probleme serioze psikollogjika!
subkonshienca po, mund te na coi ne rrugen e gabuar![/qb]
eminem, my nigga /pf/images/graemlins/smile.gif me duhet te te replikoj ketu sepse ehste normale qe dhe une nuk jam dakort me ty ketu. /pf/images/graemlins/smile.gif
me duket normale qe koshienca=ndergjegja, te filtroje, peshoje etj sepse ndergjegja i ben te mundur njeriut te dalloje te miren nga e keqja. ajo ndikon mbi fjalet dhe veprat e njeriut dhe e ndihmon ate keshtu, te mbaje kursin e drejte. cdo njeriu i eshte shkruar nga vete natyra, nje ligj instinktiv ne zemer dhe ndergjegja na ndihmon te levizim brenda kufijve te ketij ligji. me nje fjale, koshienca peshon te miren dhe te keqen dhe anon ose mundohet te na anoje ne nga e mira. cdo njeri i sinqerte, e njeh ate zerin e ulet ne thellesi te tij qe e shtyn te beje te drejten dhe e ngacmon kur gabon. njeriu i sinqerte e njeh ndjenjen e sigurt te pafajsise kur degjon ndergjegjen e tij por njeh dhe shijen e hidhur te fajit, kur ka vepruar ndryshe nga ce ka udhezuar ndergjegja.
ja, kete quaj peshim dhe filtrim une.[/qb]