Koshienca vs Subkoshiences

durrsakja

Primus registratum
Koshienca vs Subkoshiences

Subkoshienca eshte skute e sekreteve te erreta te dikujt
Frojd

Ju ftoj ta shqyrtojme, se po ve re diskutues te pergatitur! /pf/images/graemlins/smile.gif

bulkthi

Primus registratum
Re: Koshienca vs Subkoshiences

Unë mendoj se në rrugë tèe errta subkoshienca vepron fuqishëm mbi ne .
Dhe besoj se në përfundim shohim se subkoshienca na ka çuar në rrugët e saj ... dhe nuk e dimë se si .

Prozator

Primus registratum

Unë nuk e di në janë versus apo jo, por di që e nënndërgjegjshmja ka në efekt të çuditshëm në veprimtarinë tonë të ndërgjegjshme. Por, unë nuk e kam të qartë se për çfarë duhet të diskutojmë. A mundet kjo vajza e shkëlqyer, iniciatorja e temës të hedhë ndonjë ide për ndonjë diskutim më konkret? Se jo për gjë por mund të hallakatemi shumë, prandaj.

Anasykaltra

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Prozato
A mundet kjo vajza e shkëlqyer, iniciatorja e temës të hedhë ndonjë ide për ndonjë diskutim më konkret? Se jo për gjë por mund të hallakatemi shumë, prandaj.[/QB]
A mundet kjo vajze e shkelqyer qe pervec ndonje diskutimi konkret te na flasi me shume rreth temes teper interesante...

renea

Primus registratum

subkoshienca eshte te qenurit jo i plote koshinet, qenia nen nivelin e aktivitetit normal koshencior te trupit dhe trupit.
Gjendej e shkaktuar nga tramua te medha emocionale, droga, aksidente te ndryshme ose nga zgjedhja e lire.
Koshieca eshte nje fenomen qe do kohe te zhvillohet, qe kur lindim femije goli yne eshte te jemi koshient, ne dieni te realitetit, te mires dhe te keqes.
Ky proces eshte i gjate perderisa kalon ne faza dhe etapa te gjata te jetes se nje njeriu.
Koshienca eshte kaq e brishte sa nuk duhet shume per ta humbur, perkohesisht apo pergjithmone.
Koshienca eshte dhurate nga Perendia, beni c'eshte e mundur ta mbani, pa te ka shkaterrim dhe kaos ne vetvete.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Koshienza dhe subkoshienza per mendimin tim , nuk jane fare fjale ne shqip.
Thjeshte nga italishja Coscienza e subcoscienza. Ne shqip do ishte:
Truri dhe mendja.
Koshienza sic e quani ju eshte zemra e trurit ajo te te ben te llogjikosh cdo gje.

Me falni per injoranzen time, por une e mendoj keshtu.

TEDI

Valoris scriptorum

Pse te mos themi KOshienca = Ndergjegja kjo i shkon me per shtat ...

Guest

egoja dhe superegoja i themi ne shqip .

Guest

Me sakte e ndergjegjshmja dhe e pandergjegjshmja qe perkatesisht cojne ne kryerje veprimesh te pergjegjshme dhe te papergjegjshme.
Ndergjegja eshte nje mekanizem i brendshem i personalitetit tone qe na ndihmon te integrohemi dhe ingranohemi ne nje jete sa me shoqerore. Ajo na ndihmon qe te jemi ne paqe me vetveten pasi eshte pikerisht kjo pjese e personalitetit tone qe ka per qellim te beje te mundur permbajtjen e sjelljes sone me normat etike dhe parimet tona individuale. Kjo pjese e personalitetit tone ka per qellim te mbroje shoqerine nga egoja jone qe perfshihet dhe paraqitet ne te pandergjegjshmen.

LEA

Primus registratum

koshienca eshte instanca ne shpirtin apo mendjen e njeriut, qe filtron, peshon, vlereson dhe vendos.
subkshienca eshte instanca, qe mbledh e para pershtypjet dhe ndjenjat tona, pa i selektuar ato. ajo memorizon gjithshka, madje dhe gjera te cilat ne nuk i regjistrojme. subkoshienca eshte koshi i eksperiencave tona. aty mblidhen te gjitha dhe eshte instanca e vetme, e cila eshte zgjuar kur ne fleme. drejton funksionet tona jetesopre, na mbron, na mban gjalle dhe na zgjeron te mbajme gjalle eksperiencat.

LEA

Primus registratum

oooops *lapsus tek fjalia e fundit

na ndihmon te zgjerojme eksperiencat-doja te thoja.

karamel

Primus registratum

'koshienca eshte instanca e shpirtit qe filtron, peshon ....'

Per kete gje sjam ok me ty, konshenca sduhet te peshoi, ne kete rast do ta kalifikoja personin me probleme serioze psikollogjika!
subkonshienca po, mund te na coi ne rrugen e gabuar!

karamel

Primus registratum

Te freudi me shqeteson pak kjo historia e subkonshiences.
vete me teper jam kartesiane, dhe mendoj qe edhe pse subkonshienca eshte vendi ky refutohen te gjitha passionet dhe deshirat e errta ne duhet i metrizojme dhe jemi ne gjendje tia arrijme!

LEA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]'koshienca eshte instanca e shpirtit qe filtron, peshon ....'

Per kete gje sjam ok me ty, konshenca sduhet te peshoi, ne kete rast do ta kalifikoja personin me probleme serioze psikollogjika!
subkonshienca po, mund te na coi ne rrugen e gabuar![/qb]
eminem, my nigga /pf/images/graemlins/smile.gif me duhet te te replikoj ketu sepse ehste normale qe dhe une nuk jam dakort me ty ketu. /pf/images/graemlins/smile.gif

me duket normale qe koshienca=ndergjegja, te filtroje, peshoje etj sepse ndergjegja i ben te mundur njeriut te dalloje te miren nga e keqja. ajo ndikon mbi fjalet dhe veprat e njeriut dhe e ndihmon ate keshtu, te mbaje kursin e drejte. cdo njeriu i eshte shkruar nga vete natyra, nje ligj instinktiv ne zemer dhe ndergjegja na ndihmon te levizim brenda kufijve te ketij ligji. me nje fjale, koshienca peshon te miren dhe te keqen dhe anon ose mundohet te na anoje ne nga e mira. cdo njeri i sinqerte, e njeh ate zerin e ulet ne thellesi te tij qe e shtyn te beje te drejten dhe e ngacmon kur gabon. njeriu i sinqerte e njeh ndjenjen e sigurt te pafajsise kur degjon ndergjegjen e tij por njeh dhe shijen e hidhur te fajit, kur ka vepruar ndryshe nga ce ka udhezuar ndergjegja.
ja, kete quaj peshim dhe filtrim une.

romeo

Forumium maestatis

Koshienca eshte maja e ajsbergut, ndersa pjesa me e madhe dhe qe nuk duket me shikim te pare eshte subkoshenca.

olti

Neo

Fillimisht postuar nga Proto:
[qb]egoja dhe superegoja i themi ne shqip .[/qb]
Uni dhe mbi uni i thone ne shqip /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Subkoshienca, aty ndertohen endrrat tona, ato qe shohim naten, pa to si do t'ia benim valle??!!

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LEA22:
[qb]
Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]'koshienca eshte instanca e shpirtit qe filtron, peshon ....'

subkonshienca po, mund te na coi ne rrugen e gabuar![/qb]
eminem, my nigga /pf/images/graemlins/smile.gif me duhet te te replikoj ketu sepse ehste normale qe dhe une nuk jam dakort me ty ketu. /pf/images/graemlins/smile.gif

me duket normale qe koshienca=ndergjegja, te filtroje, peshoje etj sepse ndergjegja i ben te mundur njeriut te dalloje te miren nga e keqja. ajo ndikon mbi fjalet dhe veprat e njeriut dhe e ndihmon ate keshtu, te mbaje kursin e drejte. cdo njeriu i eshte shkruar nga vete natyra, nje ligj instinktiv ne zemer dhe ndergjegja na ndihmon te levizim brenda kufijve te ketij ligji. me nje fjale, koshienca peshon te miren dhe te keqen dhe anon ose mundohet te na anoje ne nga e mira. cdo njeri i sinqerte, e njeh ate zerin e ulet ne thellesi te tij qe e shtyn te beje te drejten dhe e ngacmon kur gabon. njeriu i sinqerte e njeh ndjenjen e sigurt te pafajsise kur degjon ndergjegjen e tij por njeh dhe shijen e hidhur te fajit, kur ka vepruar ndryshe nga ce ka udhezuar ndergjegja.
ja, kete quaj peshim dhe filtrim une.[/qb]
edhe une kete them qe konshenca e ndihmon njeriun te dalloi te miren nga te keqen, pra ajo e di shume mire kush eshte e drejta dhe kush e rruga e gabuar!
Ne sjemi kafshe vetem kafshet i neneshtohen ligjeve instinkive te natyres, ne jemi te lire! Ne jemi autoret e vendimeve te gabuara, dhe kjo vjen nga mos sinqeriteti qe kemi me vetveten dhe hipokrizia, dhe jo nga fataliteti.
Nuk e konsideroj konshencen ndergjegje, per mua jane dy gjera krej te ndyshme, sepse edhe budallai me i madh i botes mund te jete i ndergjeshem!

renea

Primus registratum

Shpesh edhe gjerat me te thejshta i kthejme ne mite vetem e vetem se kane nje emer te gjate, te ngaterruar dhe pseudo inteligjent.

sub-nga latinishtja do te thote "poshte" "nen", pra sic kemi subway (nen rruga)
Koshient- ose shqip i ndergjegjshem , eshte te qenurit te dieni te ekzistences, te qenurit ne dieni te trupit mendjes, ndejnave, nuhatjes etj.

pra fae thejsht duke bashkuar parafjalen Sub me fjalen koshence (ndergjegjie), marrim subkoshencen ose nen ndergjegjien, pra nivelin poshte te qenurit koshent, ose i ndergjegjshem.

mos te kalojme me teper c'ka lejon termi, jo ngaterrime me endera, perralla dhe nje lidhje te mistershme me te panjohuren. /pf/images/graemlins/smile.gif