Koreja e Veriut në lojën bërthamore

Koreja e Veriut në lojën bërthamore

Edhe Koreja e veriut i bashkohet shfaqjes se trupes se Cirkut berthamor. Ne kundershtim me marrveshjen e nenshkruar me 1994 Koreja e veriut ne fillim te javes nxorri nga perdorimi kamerat dhe vulat e vendosura per te garantuar ndalimin e punes ne kompleksin berthamor Jongbijon.
Sot zyrtaret Koreanoveriore deklaruan se do te perzene edhe tre inspektoret e OKB qe vezhgojne kompleksin.
Jongbijon eshte nje uzine teper e madhe dhe sekrete, 5 ndertesat e se ciles jane te ndara nga kodra te larta ne menyre qe te mbrohen nga sulme ushtarake.
Me nje reaktor prej 5 megawattesh, Jongbijon eshte ne gjendje te prodhoje plot Pluton te pater per te ndertuar bomba berthamore.

_69806140_n_korea_reactor_624.jpg

Ne figuren me larte duket vetem 1/5 e kompleksit. Ne qender te saj ndodhet reaktori, i cili ditet e fundit eshte furnizuar me lende te pare, pas 8 vjetesh pushimi. Reaktori eshte ndertesa me formen katrore dhe ngjyren e kafenjte. Per te arritur ne Plutonin e kerkuar te bombes nevojitet rreth 1 vit gatim te lendes se pare. Kjo i jep fare pak kohe diplomacise per zgjidhjen e ceshtjes, dhe ndersa eshte lehur kunder Saddamit, kush do te kafshoje Korene e Veriut?

Last edited by a moderator:

gezim lame

Primus registratum
Re: Koreja e Veriut në lojën bërthamore

ndofta eshte me urgjente per ty dhe per mua (edhe une mendoj se korea-j eshte rrezik i vertete per ameriken) por ato qe kam degjuar keto ditet e fundit me bejne te mendoj ndryshe

marko

Primus registratum

Ja ku u terhoq dhe Koreja e Veriut, do behen bisedime ne Peqin (lol)

Guest

Fillimisht postuar nga marko:
[qb]
Fillimisht postuar nga AlbaUnion:
[qb] hey Korea Veriut eshte nje vend Komunist...me tregoni nje vend Komunist qe SHBA e ka rrezuar deri me sot. /pf/images/graemlins/tongue.gif ahahahahahhaha Ameriken e shkaterroi nje cope arab qe rri zbath me çorçaf e jo me Korea e Veriut me arme berthamore dhe biologjike.Inspektoret iken pa resultat /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Ej, po CCCP kush e shkaterroi?
Apo e fitoi CCCp luften e ftohte? [/qb]
Marko ate historine e Bahskimit Sovjetik e kam studiuar une edhe kur eshte shperbere ska qene komunist me ok?Se e moren ne dore Hrushovi edhe Grobacovi por kur e kishte Stalini edhe Breshnjevi i hengren m***

Djalepopulli

Primus registratum

E bukura eshte se pas goditjes qe ju be Sadamit me raketa kruiz nga amerikanet asnje se ka pare diktatorin e korese se veriu Kim Jong Ill ne publik.
Tek e imagjinoj tek ben mbledhjet e byrose ne bunker 100 pashe nen dhe me behet zemra mal.
Kot nuk thote populli "Vrima e miut 100 grosh"
Do te me vinte keq neqoftese do ta godiste Amerika vetem se do ti prishej forma e flokeve. Shikoje tek fotografia poshte:
181865026

Per me shume informacion dhe pse jo per te gjithe ju antiamerikane qe deshironi literature marksiste shikoni kete web ketu poshte:
http://www.korea-dpr.com/

Guest

ehehheheheheheh
edhe per kete me vjen keq ti prishen floket:
bush_hitler.jpg

GEORGE%20BUSH.jpg

SIKUR TA KISHTE SALI BERISHEN NE NJE SHTET KY DO KISHTE SHPETUAR BOTA SE DO E KISHTE CMENDUR SALA FARE

Djalepopulli

Primus registratum

E more Gjeneral Lenini.
Ti me ploteson tezen time qe gjithe armiqte e Amerikes jane ose injorante ose kumuniste te kuq. Ti i ke te dyja cilesite.
1. Kjo teme eshte hapur per Korene e Veriut dhe prandaj une them qe ti je injorant sepse nuk di ti perbahesh temes.
2. Fotografia ime eshte e paretushuar (E pandryshuar) dhe pasqyron nje te vertete te madhe qe gjithe diktatoret jane te semure nga koka. Ti tregon fotografi te ndryshuara te Bushit qe jo vetem nuk pasqyrojne te verteten por jane krijime interneti dhe jo personale te tuat. Pasqyron edhe njehere injorancen tende si i pazote te krijosh nje ide ose bisede origjinale.
3. Ti ke si fotografi identifikuese Leninin dhe kjo shpjegon teorine time qe ti je komunist i kuq. Kjo nuk me habit perderisa te gjitha taksat e demostratave ne Amerike u paguan nga "Lidhja e majte boterore". Ne fund te fundit ate qe Evropa e Majte nuk ia arriti me lufte kerkon ta arrije me "Rendin e ri Boteror". Me "Mbrojtjen e Mjedisit", Me sulmet kunder organizateve tregetare boterore etj.
U shofshin gjithe komunistat si rraca me e keqe e botes.
Keto qe shkruajta me larte ti kesh dhurate nga KUQ BARDHE E BLU……

gioti

Primus registratum

Kohen e fundit para fillimit te luftes ne irak Koreja dukshem po tregon dhembet e saj ndaj Amerikes te cilat informata ne fillim te linin pershtypjen se ato jane vetem demagogji dha asgje meteper por me kalimin e kohes u be gjithcka e carte per nje synim te ketille nga ana e korese por sidocofte koreja nuk duhet te harroj se tash me lufta ne irak eshte ne perfundim dhe duhet te kete kujdes qe te mos vije situata deri aty sa zoteri George-W-Bush te perdore gjuhen e forces mirepo sipas te dhanave zyrtare dhe me paralajmerimin e suspendimit te anetareve te OKB-ese do te thote se ajo parasheh nje kercenim serioz por jam i mendimit se duhet te mos luaj me zjarrin se do te digjet vete.

gioti

Primus registratum

Para fillimit te luftes ne Irak flitej se koreja paraqet nje kercenim serioz ndaj amerikes dhe kjo ne fillim te linte pershtypjen se eshte vetem njen demagogji mirepo me kalimin e kohes ne baze te te dhenave zyrtare u konfirmua se koreja ne te vertete ka nje synim te ketill por besoj se kjo do te egzistoje vetem si nje enderr per koreanet se nese Korea vazhdon me te njejtin qendrim edhe diteve ne vijim egziton mundesia qe nje situate e ketille sikurse ne Irak te shfaqe se shpejti edhe ne Koreje edhe sidomos me veprimet per suspendimin e plote te anetareve te OKB-ese gje qe eshte nje gjest mjaft i gabuar nga ana e Korese dhe se fundi mos luani me zjarrin se digjeni vete.

Guest

Fillimisht postuar nga Djalepopulli:
[qb] E more Gjeneral Lenini.
Ti me ploteson tezen time qe gjithe armiqte e Amerikes jane ose injorante ose kumuniste te kuq. Ti i ke te dyja cilesite.
1. Kjo teme eshte hapur per Korene e Veriut dhe prandaj une them qe ti je injorant sepse nuk di ti perbahesh temes.
2. Fotografia ime eshte e paretushuar (E pandryshuar) dhe pasqyron nje te vertete te madhe qe gjithe diktatoret jane te semure nga koka. Ti tregon fotografi te ndryshuara te Bushit qe jo vetem nuk pasqyrojne te verteten por jane krijime interneti dhe jo personale te tuat. Pasqyron edhe njehere injorancen tende si i pazote te krijosh nje ide ose bisede origjinale.
3. Ti ke si fotografi identifikuese Leninin dhe kjo shpjegon teorine time qe ti je komunist i kuq. Kjo nuk me habit perderisa te gjitha taksat e demostratave ne Amerike u paguan nga "Lidhja e majte boterore". Ne fund te fundit ate qe Evropa e Majte nuk ia arriti me lufte kerkon ta arrije me "Rendin e ri Boteror". Me "Mbrojtjen e Mjedisit", Me sulmet kunder organizateve tregetare boterore etj.
Keto qe shkruajta me larte ti kesh dhurate nga KUQ BARDHE E BLU…… [/qb]
Nqs te dukem injorant nuk di cte them se nuk e mbaj veten per te zgjuar si ty.
Nqs te dukem komunist nuk e di qe po te jesh realist qenke komunist.
Nqs te kujtoj tezen tende te betohem qenuk kam pas kurre mardheni me anetaret e familjes tende keshtuqe mos kujto se kam marre tiparet e tezes.

Guest

Fillimisht postuar nga Djalepopulli:
[qb] E more Gjeneral Lenini.
Keto qe shkruajta me larte ti kesh dhurate nga KUQ BARDHE E BLU…… [/qb]
Nqs te dukem injorant nuk di cte them se nuk e mbaj veten per te zgjuar si ty.
Nqs te dukem komunist nuk e di qe po te jesh realist qenke komunist.
Nqs te kujtoj tezen tende te betohem qe nuk kam pas kurre mardheni me anetaret e familjes tende keshtuqe mos kujto se kam marre tiparet e tezes.

AnaBlue

Forumium maestatis

Gjeneral, po vazhdove te fyesh anetaret serioze te Albforumit, do te editoj. Ne qofte se nuk di menyre tjeter per te komunikuar me njerezit, te lutem shko fillo tek temat e thashethemeve.

Guest

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Gjeneral, po vazhdove te fyesh anetaret serioze te Albforumit, do te editoj. Ne qofte se nuk di menyre tjeter per te komunikuar me njerezit, te lutem shko fillo tek temat e thashethemeve. [/qb]
Degjo ketu ti yllo: Mua jo te me editosh mesazhet po edhe te me vesh lakun ne fyt une them ate qe ndjej jo ate qe do ti ok shpirto?
Edhe o ka me shume ofendim se te shajne nga motra o nuk ka tjeter.Lexoi pak postimet e parafolseve edhe une i kam Raportuar por jeni staf leshi.Me perjashtim te disave.
Nuk do hecni kurre perpara keshtu!

PS: ne kete teme nuk flas me edhe ndoshta ne te gjithe AF se hyj ketu per tu qetesuar edhe shkaterroj nervat e mia me Nazistet edhe pjellat e Adolph Hitlerit.

Le_Routard

Forumium maestatis

Mua Koreja Veriut me kujton ate filmin 'Parrullat'

Koreja Veriut do fitoj

Mbahu Koreja Veriut

/pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Osht mbajt Korea e Veriut por po i vdesin kalamojt nga uria dhe kerkon ndihma "larg e larg" nga Amerika kapitaliste /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Sa qesharake kjo AnaYellow /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Propaganda Amerikane paska bere punen e vet.
Korea prodhon makinat KIA mi lal edhe furnizo europen ti thua nuk ka buke.Pse ti kujton se te gjithe vendet komuniste nuk kane buke e?
PROPAGANDA

AnaBlue

Forumium maestatis

Une thashe se nuk do shkruje me, apo fjale te bukra e gur ne thes? Propogande apo jo! /pf/images/graemlins/wink.gif

marko

Primus registratum

Ato i prodhon Koreja e Jugut mer gjeneral, Kia, Daewoo, Daihatsu, Hunday, Koreja e Veriut s'ka buke te haje.
Ti ngatarro Korete lale, jo RK po RPDK (republika popullore demokratike e Korese)

AnaBlue

Forumium maestatis

Koreanet e Veriut arratisen ne Kine! Imagjino cfare gjendje eshte atje qe te kerkosh te jetosh ne Kine.

Kam pare nje dokumentar per Korene e Veriut, 2-3 vjet me pare qe me shkaterroj shpirtin. O Zot, ato njerezit qe punonin fushta, ato femije qe i kishin dale brinjet e hapur syte nga uria si ne fshatrat e Shqiperise ne kohen e Dulles. Tmerr! Tani kerkojne ndihma ekonomike nga Amerika dhe kur percillen te flasin me Kinen apo Rusine nuk duan pa pasur premtimin nga Amerika se do i ndihmoje ekonomikisht.

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] Sa qesharake kjo AnaYellow /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Propaganda Amerikane paska bere punen e vet.
Korea prodhon makinat KIA mi lal edhe furnizo europen ti thua nuk ka buke.Pse ti kujton se te gjithe vendet komuniste nuk kane buke e?
PROPAGANDA [/qb]
Korea e Veriut nuk prodhon asgje mor "gjeneral" !Asgje qe ia vlen ekonomise perjashto disa imitime te raketave ruse "skud",qe kurresesi nuk "hahen" apo te sjellin ndonje ndihme te mjaftueshme financiare per te blere "buke thate" per koreanet e veriut.

Mire tha Presidenti Klinton : Koreanet e Veriut duhet ti mesojme te rrisin miser.

Degjo se c'te kane thene parafolsit se te gjitha jane fakte te dhimbeshme qe vijne nga Korea e Veriut.

Ndersa Koreanet e Jugut ndryshojne si dita me naten me ata te Veriut.

Guest

Ku di gjo une.... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shifni hallet e Shqiperise mer amon se na vdiqet me Korete edhe Japonine /pf/images/graemlins/tongue.gif
PS:Ndoshta Korea Veriut prodhon çaj /pf/images/graemlins/laugh.gif