Kondomi apo Zoti?

D-J

Forumium maestatis
Re: Kondomi apo Zoti?

PAPA DHE VATIKANI VRASIN ME SHUME SE BIN LADEN - christian aid :rolleyes:

There are many ways to kill. The pope and the catholic church may not use bombs but their policy in regard to condoms has helped kill thousands, perhaps hundreds of thousands.

I have long believed that most "religious" people are not religious at all. They are merely frightened. If, in his fear, this Pope and those that follow him cling to dogma rather than reason, they will be, perhaps already are, responsible for the deaths of millions.

salampo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] PAPA DHE VATIKANI VRASIN ME SHUME SE BIN LADEN - christian aid :rolleyes:

There are many ways to kill. The pope and the catholic church may not use bombs but their policy in regard to condoms has helped kill thousands, perhaps hundreds of thousands.

I have long believed that most "religious" people are not religious at all. They are merely frightened. If, in his fear, this Pope and those that follow him cling to dogma rather than reason, they will be, perhaps already are, responsible for the deaths of millions. [/qb]
Po ai kondomi yt qe e lejoj pllenin por nuk lejon impjantimn e blastules nuk eshte vrasje?
Po ato femrat te cilat e bejne organizmin helm te gjalle me lloj lloj perberjesh kimike nuk sjellin nje mori semundjesh?
nje femije i lindur qe nuk do arrij te dije kush eshte prindi i tij...kur te rrit dhe te dali para pasqyres dhe te kerkoj te dije kujt i ngjan nuk eshte vrasje?

:cry:

gjekec

Primus registratum

Se kuptoj se cfare mekati esht perdorja e kondomit ne krahasim me mekatin seksual qe ben (mos)perdoruesi i kondomit. Duke bere seks me 70 gra/burra ai afrikani/ja ka bere 100 me shume mekat sesa perdorjen e kondomit... llogjikisht del qe kisha katolike kundershton vetveten me keto budallalleqe. Ndersa per ata qe e njofin njeri tjetrin mir bie dakort.. harxhojn leket kot me kondoma se sic esht thenja esht njesoj si te besh dush me mushama /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Pytje e vështir shum S6 /pf/images/graemlins/tongue.gif .

DDD, ta kam shkruar edhe më lart që ligji është objekt interpretimi. Për të vërtetuar këtë mjafton që të lexosh shkrimet e tua!

P.S. Ti e din besoj që është e dënueshme kur një avokat nuk e nxjerr gjithë të vërtetën në gjygj /pf/images/graemlins/wink.gif .

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]

DDD, ta kam shkruar edhe më lart që ligji është objekt interpretimi. Për të vërtetuar këtë mjafton që të lexosh shkrimet e tua!

P.S. Ti e din besoj që është e dënueshme kur një avokat nuk e nxjerr gjithë të vërtetën në gjygj /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
klishe klishe klishe /pf/images/graemlins/laugh.gif

klishete as nuk interpretojne ligjin as nuk "state the law" dhe as nuk aplikoje ligjin.

te thuash qe ligji subjektiv apo politik apo objekt interpretimi ne fakt as nuk interpreton as state the law dhe as e aplikon ate. ligji natyrisht qe eshte objekt interpretimi si cdo ligj natyre, sepse interpreton faktet dhe i aplikon ato ne baze te parimeve qe jane well-settled me perpara. nuk behet e njta gje dhe me nje teoreme apo ekuacion?

dhe me e bukura ketu skemi folur per ndonje interpretim po vetem stating the correct law. bile parime shume te pergjithme dhe mjaft elementare ( dhe une te them te vertetn nuk kam as interes ne criminal law fare)

ja te jap nje shembull "of real interpretation" qe mund te shkoje either way: a eshte vrasja kryer "by omission" , pra "failure to act", apo actively commiting the killing? Po, kjo vetem sa mund te ndryshoj natyren e vrasjes apo masen e denimit.

P.s je pergjithesisht gabim sepse pergjithesisht avokatet jane "bound by confidentiality". dhe kjo eshte me strikte ne krime nga ku lindur si parim /pf/images/graemlins/wink.gif .

P.Ss MODSA u can chop nqse kena dal sheum jashte teme. No hard feelings :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

une menoj se zoti (i pare si mireberes, pra nen prizmin qe e sheh kisha) eshte shpikja e njeriut, ndersa kondomi eshte shpikja e zotit. (njera nga shpikjet e funit). /pf/images/graemlins/laugh.gif

siduket zoti kerkon ta ndeshkoje njeriun, nga njera ane i dergon semundje vdekjeprurese, nga ana tjeter kondome e ilaçe.

pra kisha duke qendruar stoikisht e bazuar mbi MORALIN, kerkon ta shpetoje njeriun edhenjehere nga mbytja {arka e Noes (ne uje)*.

perfundimisht, kisha eshte institucion thellesisht HUMAN. dhe humanisht i bardhe.
e çuditshme eshte sesi ne fakt shkenca eshte me shume misherim i zotit, superfuqise e mbijetes, ndersa kisha misherim i NJERIUT mekatar e dobecak.

heronjte e shkences (terminator, superman, spiderman, etj) jane edhe me demoniake, ndersa heronjte e kishes, jezus, muhamet, buda, etj, me njerezore e te misheruar.

vertet nje qorrsokak, ky.

Urim Nerguti

Primus registratum

Ne shqip lidheza "ose" dhe "apo" jane kundershtuese, dmth ose njera ose tjetra. Dmth Zoti dhe kondomi qenkan perjashtuese. Po mire, nqs eshte keshtu, duhet te shpresojme qe pas pak te mos degjojme qe Zoti qenka me Sida, ngaqe nuk ka perdorur kondom. Dhe atij i duhet shume kjo gje, si nga ana profilaktike ashtu dhe per ruajtjen e njefare "ekologjie", psh duke mos e populluar kete toke me te marre qe perpiqen me çdo kusht te na e bejne te ditur kete gje :shrug:

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Wallsingham:
[qb] As zot as klluf ... si Dolores !!! [/qb]
:lol:

ore po per sa i perket kondomit femeror a ka kisha te njejten mendim :confused: ?

epiphany

Primus registratum

epo te perziesh zotin edhe ne muhebete kondomi, me duket ca e tepert.eshte absurde nga ana e kishes te deklaroje qe perdorimi i kondomit eshte mekat.eshte shume me e llogjikshme ne kete pike te thuash qe eshte mekate e kunderta.

S6T6N6

Forumium maestatis

mes kondomit dhe Zotit, per here te pare ne jete do zgjidhja kete te dytin. per Zotin nuk e perdor dot kondomin :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] epo te perziesh zotin edhe ne muhebete kondomi, me duket ca e tepert.eshte absurde nga ana e kishes te deklaroje qe perdorimi i kondomit eshte mekat.eshte shume me e llogjikshme ne kete pike te thuash qe eshte mekate e kunderta. [/qb]
Kisha ka parimet e veta fetare,nuk mund te nderrohen parimet fetare sa here qe i teket politikes(fuhstat pro-kondom jane pikerisht te politikes dhe biznesit),kisha e sheh kondomin ne lidhje me aspektin familjar,ne lidhje me natalitetin,propaganda fetare eshte per nje pasterti sexuale,nqs behet kjo atehere nuk ka nevoje per kondoma!
Ky eshte mendimi im,megjithate une jam per ndryshime sipas kohes,por me cfare duket tek ky problem kisha eshte e vendosur.
Nuk i dihet neser!!

zog

Primus registratum

po pse moj denna s'na qenka mekat, heee ?

apo ngaqe te duket e bukur dhe moderne ajo fjala: absurde, ty ?
e kuptoj e kuptoj, vepron drejte, edhe une per bukurine e nje fjale te vetme qofte, te hartimit tim, do te hidhja poshte edhe teorite me te besueshme shkencore ose matematike te mirenjohura e aprovuara boterisht. hehe !

shiko moj denna ta sqaroj xhaxhi ty ket muhabetin e kishes.

si do ta quaje ti, sikur perpara darkes qe ke shtruar ti per nderin tim (ngaqe jemi miq te mire prandaj) une te ngrihem dhe te marr goten ne te cilen ti kerkon te me serviresh vere te kuqe (ta zeme) e te shkoj ta shpelaj te çezma, bile jo as te çezma JOTE, por te nxjerr nje shishe te vogel me alkol 100% e ta dizinfektoj duke te thene : miq jemi he, ti e di, por jo aq sa te te bej besim te plote tek pastertia e sendeve me te cilat me servir.

e kete ta besh edhe ti kur te jesh per vizite tek une.

he tani, m'thuj a s'ka te drejte kisha ?

epiphany

Primus registratum

flm shume xhaxhi zogu.ishte shume e sjellshme nga ana juaj qe me sqaruat.
rrofte besimi i verber.

Guest

te diskutosh ne kete teme duhet te dish ceshte aborti!
ju lexoni cdo gje shtrember, sepse e lexoni gjysma gjysma.

Te krishteret mbrojne jeten duke thene qe asnjeri ska te drejte te vendosi per jeten e tjetrit. Dhe kjo sjelle qe kisha eshte kunder vdekjes se indukturar pra me pak fjale abortit.
Perdorja e kondomeve eshte abort, sjell abort. pra vdekjen e nje personi duke e bazuar ne nevojat e nje tjetri.
Te krishteret jane pro marredhenieve seksuale monogame. Pra ti dashurohu dhe fillo te duash nje person si ne dashurine njerzore(fizike) si ne ate hyjnore( rimekembje ne momente dobesie), pra ne martese. Te krishteret duhet te presin cdo femije qe formohet.

Ju merrni shembull afriken....kur nuk njihni asgje nga traditat e afrikes.

ps. ju lutem mos jini superficial.jini me te pergjeshem per gjerat qe shkruani.Eshte nje teme delikate dhe dikush mund te arrij te kuptoj dicka nga kjo teme. eshte nje aspekt social i rendesishem.

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga * Fleur *:
[qb] Ju merrni shembull afriken....kur nuk njihni asgje nga traditat e afrikes.

[/qb]
Ti e kupton qe mos planifikimi i familjes ne afrike dhe mos mbrojtja gjate raportit seksual eshte duke bere kerdin ne njerez?! /pf/images/graemlins/frown.gif

epiphany

Primus registratum

te krishteret i shohin gjerat o te bardha o te zeza por kjo eshte shume ideale.
perdorimi i kondomeve nuk sjell abort.perkundrazi mosperdorimi i tyre e sjell nje gje te tille.
jam shume dakord te flasim seriozisht per nje teme te tille por jo te tregohemi idealist pa lidhje kur te gjithe e dime shume mire si jane realisht gjerat.