Kondomi apo Zoti?

Guest
Re: Kondomi apo Zoti?

O njerez te mire dhe te urte!

Une nuk vij ketu me qellimin te ju jap mend por desha tu them qe para se te beni dicka te re degjoni edhe anen tjeter te medaljes.
DHe kini parasysh qe mjekimi me i mire i dickaje eshte PARANDALIMI dhe jo kurimi!
vlen edhe per afriken!

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Dott..essa:
[qb] O njerez te mire dhe te urte!

Une nuk vij ketu me qellimin te ju jap mend por desha tu them qe para se te beni dicka te re degjoni edhe anen tjeter te medaljes.
DHe kini parasysh qe mjekimi me i mire i dickaje eshte PARANDALIMI dhe jo kurimi!
vlen edhe per afriken! [/qb]
Kondomi eshte kurim apo parandalim per ty?! :confused:

teab

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mirror:
[qb]
Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
sidoqofte mendoj qe femra moderne, me apartament, veture e pune te mire kariere, nuk eshte me e lumtur nga ajo e dikurshme me barkun tek goja per çdo vit e oborrin me me shume femije se pula.

bile perkundrazi. [/qb]
e trishtueshme, por e vertete...!!! [/qb]
Hmmm...Mund ta di se si i keni nxjerre keto konkluzione, ju lutem? Interesante..

Guest

Fillimisht postuar nga ErSI:
[qb]
Fillimisht postuar nga Dott..essa:
[qb] O njerez te mire dhe te urte!

vlen edhe per afriken! [/qb]
Kondomi eshte kurim apo parandalim per ty?! :confused: [/qb]
Pervec prezervativit te tjerat jane mjekime ose abortues. /pf/images/graemlins/wink.gif

E ke parasysh % e sa te rinjeve e perdorim prezervativin?!

epiphany

Primus registratum

po ketu vetem per prezervativin po diskutohet.dhe une mendoj qe eshte menyra me e mire e parandalimit si te shtatzanise si te semundjeve.nuk shoh asnje mekat ne kete.

Guest

Tema mori kuptim me te gjere edhe per te shpjeguar pikpamjet e kishes.
Kur dikush ka nej lidhej fikse nuk perdorim me prezervativ dhe kalojne ne metoda te tjera mbrojtjeje.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ore, nuk është mëkat përdorimi i prezervativit por është mëkat marrëdhënia seksuale. Përdorimi i prezervativëve dënohet nga kisha që të mos inkurajohen njerëzit me jetu në mëkat (kjo gjithmonë sipas kishës).

joetisti_

Locus omnem
Kisha ka ligje fikse te vetat dhe e pakta fare qeteson vetedijen e vet dhe te besimtareve se duke dale kunder prezervativit kane bere punen ndaj Zotit. T'u thuash s'e si i behet kur seksi nuk ndalohet me nje 'predikim', s'u rruhet shume. Kurse pergjegjesine e ndiejne te tjeret si ne kete rast qe e dine pamundesine te ndalojne qofte seskin - ate te shfrenuarin -, qofte semundjen, dhe shperndajne kondom qe sado qe edhe une kam degjuar se nuk eshte 100% mbrojtes, duhet perdorur.

kjo sida sa e frikshme...

Mirabel

Locus omnem
Pyll pa derra ska....do thoja ne rastin e kishes.
Sa per temen ne rastet e partnerve te rastesishem mire bejne ta perdorin kondomin.
Ne raste te nje patneri stabel ....nuk merret ere tronafilit me kundra gaz mo

hurtlocker

Valoris scriptorum
Kisha ka ligje fikse te vetat dhe e pakta fare qeteson vetedijen e vet dhe te besimtareve se duke dale kunder prezervativit kane bere punen ndaj Zotit. T'u thuash s'e si i behet kur seksi nuk ndalohet me nje 'predikim', s'u rruhet shume. Kurse pergjegjesine e ndiejne te tjeret si ne kete rast qe e dine pamundesine te ndalojne qofte seskin - ate te shfrenuarin -, qofte semundjen, dhe shperndajne kondom qe sado qe edhe une kam degjuar se nuk eshte 100% mbrojtes, duhet perdorur.

kjo sida sa e frikshme...

me ndjej...kisha nuk del kunder prezervativit direkt. kisha ehste kunder cdo lloj seksi jashte marteses dhe qe nuk ka qellim krijimin... eshte kunder seksit paramartesor, jashtemartesor, anal, qofte ky heteroseksual apo homoseksual...ne momentin qe nje person vendos te dale kunder ketij parimi ater esht i lir dhe ka pergjegjsite te bej gjerat me mend ne koke. kisha thjesht refuzon te veproje si mesuese e edukates seksuale...

joetisti_

Locus omnem
me ndjej...kisha nuk del kunder prezervativit direkt. kisha ehste kunder cdo lloj seksi jashte marteses dhe qe nuk ka qellim krijimin... eshte kunder seksit paramartesor, jashtemartesor, anal, qofte ky heteroseksual apo homoseksual...ne momentin qe nje person vendos te dale kunder ketij parimi ater esht i lir dhe ka pergjegjsite te bej gjerat me mend ne koke. kisha thjesht refuzon te veproje si mesuese e edukates seksuale...
une nuk njoh saktesisht qendrimin e kishes, por me 'kishe' perfshiva shume institucione fetare qe per disa prej tyre kam disi informacion. Ironizojne kur degjojne keshillen 'perdorni prezervative'. Sipas tyre eshte e gabuar sepse u duhet thene: mos beni seks jashte marteses, dhe gjithcka eshte ne rregull. Por para faktit qe seksi, mire apo keq, behet si t'u doje qejfi gjithsecilit, kur pa kondom ka probleme dhe semundje, si te mos e rekomandosh prezervativin?
Ne kete kuptim thashe se e kane gabim, dhe mendoj qe edhe kisha e mendon si shembulli qe solla.

Zoti ne njefare kuptimi ka te drejte se kondomi te heq pjese te madhe te kenaqesise :p