"Kodi Da Vinci"

OROSHI

Primus registratum
Re: "Kodi Da Vinci"

Me cfar di une(shoku Jymmo) Krishti u ba i njoftun vetem nga fundi i jetes se tij,pra,jeta e perparshme e Jesuit nuk asht edhe aq e randsishme,duke dite qe AI mrekullinat i filloi ne vitet e fundit te jetes!
Tani,si shumica ketu,as une nuk jam ekspert i fese kristiane,por po te ecim me llogjike.....e jo me hamendje,apo cfar eshte ma e keqja...me qellime dashakeqe-denigruese!

disku

UNI

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] s'ka pas noi her respekt per shkencen e dijen! [/qb]
Me kujtove nje shprehje Indiane.
Knowledge is the true organ of sight, not the eyes.
Te dija largpamese. /pf/images/graemlins/tongue.gif

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Me cfar di une(shoku Jymmo) Krishti u ba i njoftun vetem nga fundi i jetes se tij,pra,jeta e perparshme e Jesuit nuk asht edhe aq e randsishme,duke dite qe AI mrekullinat i filloi ne vitet e fundit te jetes!
Tani,si shumica ketu,as une nuk jam ekspert i fese kristiane,por po te ecim me llogjike.....e jo me hamendje,apo cfar eshte ma e keqja...me qellime dashakeqe-denigruese! [/qb]
Denigruese? Dashakeqe? Hamendje?
Mund te me thuash CILA nga AKUZAT qe kam postuar une eshte denigruese-dashakeqe-hamendesuese?
Ato qe kam thene jane FAKTE te pranuara edhe nga Vatikani (sigurisht nja 30 vjet pasi kane ndodhur). (e kam fjalen per skandalet bankare dhe ato seksuale).
Persa i perket shkencetareve kjo shkon edhe me tej. U mjaftuan me nje "falje publike" qe ne Shkoder i thone shume bukur me shprehjen "M`ka cue nana me la gojen".
Sic e kam thene edhe me pare une nuk jam anti-fetar une jam anti-klerik (per keta te tanishmit e kam fjalen) dhe sidomos urrej kur ne emer te tolerances flasin ata qe tolerance nenkuptojne te thuash ate qe duan ata dhe te besh ate qe thone ata.

OROSHI

Primus registratum

po shof do njerez ktu qe:duke dasht te pastrohen nga muti qe i ka mbuluar,mundohet te sterpikin te tjeret,sado te mundoheni te pastroheni,era e keqe do ju mbese prap :tipsy:

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jimmy84:
[qb]
Une psh ne Bibel shoh vetem Krishtin 33 vjecar. Nuk shoh krishtin 18, 20, 25 vjecar. PSE???? [/qb]
po shko pyte vet o cun /pf/images/graemlins/laugh.gif

se kuptoj si vini me kto pytje, flisni per Krishtin si te flitni per shakespear-in.

Krishti ka perhap frymen katolike gjate gjithe atyre viteve (18, 20 e 25 si po thu ti).

OROSHI

Primus registratum

Jymmo,ne Bibel "shef apo lexon",se keshtu i bie me qen i apasionum shum mbas Bibles ti!

disku

UNI

Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb]

Krishti ka perhap frymen katolike gjate gjithe atyre viteve (18, 20 e 25 si po thu ti). [/qb]
:eek: :eek:
Krishti ishte profet i cifuteve sa per fillim. Mandej ai u ba simbol i Krishterimit jo vetem i Katolicizmit mos flisni just for the sake of the conversation.

Pastaj po flisnim per Kodin da Vinci (Megjithse eshte diskutim i konsumuar) si kaluam tek Katolicizmi?

Ah po Orroshi eshte present ne kete teme. Me falni nuk e kisha mendjen. :lol:

OROSHI

Primus registratum

Uno,vetem katolicizmi ka qene per te krishteret,sektet e tjera kristiane erdhen shume me vone pastaj!

p.s...pse mer plak,sduhet te marr pjese une ne kete teme? :angel:

disku

UNI

Fillimisht postuar nga *Uni*:
[qb]
Krishti ishte profet i cifuteve sa per fillim. [/qb]
Me logje me kundershtime pa pike orientimi. Po ke na i fakt kur flet nxirre, ndryshe heshtja eshte me e vlefshme kur mungon kompetenca ne nje teme debati. :wink:

OROSHI

Primus registratum

Ne do fakte i gje ne Bibel,ose ne Kuran!
Mirpo ti spo beso as Biblen as Kuranin,por Dan Braunin /pf/images/graemlins/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Oroshi ti ngele si dhelpra mbas atyre te dashit robo. Se ti ndonje gje te re nuk po na thua. Ehh sheh fiku fikun dhe piqet-thote populli. Ti me sa duket s`paske patur ndonje fik tjeter qe ta shihje kur piqej. Keshtu qe s`te ve faj. Fat i poshter thuaj.

disku

UNI

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Ne do fakte i gje ne Bibel,ose ne Kuran!
Mirpo ti spo beso as Biblen as Kuranin,por Dan Braunin /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ne ndryshim nga ty une i kam lexu te tre: Kuranin, Biblen edhe Dan Brownin.

Kurse ti si gjithmone si ke lexu as biblen as Kuranin edhe prap ke me shume poste ne kete teme se te gjithe bashke. :lol: :lol:
Une nuk po i besoj Dan Brownit edhe mos kalo nga dega ne dege se tregon dobesi ne diskutim.

Edhe faktet ne Bibel? Bibla e kujt? Ose me mire cila nga Biblat ne qarkullim?
Faktet ne Kuran? Ne Kuran Isa as (Jezusi) shtrohet qarte si profet qe erdhi per cifutet, nuk permendet kurrkund si iniciator i Krishterimit. Krishterimin e misheroi Konstandini i Romes ne menyre qe te kishte perkrahjen e Klerit Jezuit te atehershem. Prandaj boll luajte rolin e mizes Cece edhe na shurmove veshet. Personalisht se kuptoj disa here pse bie ne nivelin e te debatuarit me ty. Edhe faktet ty ste pijne uje me. Per ty ekziston vetem Oroshollogjia dhe asgja tjaten. /pf/images/graemlins/tongue.gif

OROSHI

Primus registratum

Ore plako(uni),ti mund te vesh epitete sa te dush,po me re ne njeren faqe do te kthej tjetren(te rre menja /pf/images/graemlins/laugh.gif ),Kurani nuk i permend askund keto marrinat e Danollogjise,pse po tregohesh kaq i gatshem t'i besosh ketij Danit ti?Apo po hedh poshte edhe Kuranin tani?
Kuranin e kam mesu nga ju ketu,aq sa ka qene e nevojshme!
Niveli i diskutimit normal qe bie kaq poshte,sepse fantazite e shokut Dani jane te ketij niveli!
Nuk po leni bire pa kerku vetem te vertetoni ose te beni te verteta fantazite e Danit!

disku

UNI

Ekzemplar si ty sme kan zan syte kurrkund.
O rob zoti ku e lexove ti qe une i besova Dan Brown? Mos kam ndonje ane te erret qe poston me llogarine time edhe une s'jam ne dijeni per kete? :lol:
Thshe thjeshte qe kishat, muzeumet edhe ndertesa te tjera apo edhe vepra arti te permendura ne novele jane totalisht ekzistente edhe nuk jane farse.
Pse lun rolin e budallit edhe mundohesh me me atribu gjana qe si kam postu?
Thjeshte thashe qe e vleresoj librin nga imagjinata e shfrenuar (Ti e qujte te nje niveli te ulet fantazite..e mahnitshme kjo) edhe i jam shume mirenjohes zotit Brawn per ate cope literature qe solli ne tavoline. E admiroj si veper FICTION, prandaj tu bofsha kurbon lexoi fjalet e fjalite sic jane se na grrice majen me komente qe te qisin nga Kina ne Burundi. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qe te flesh sot i qete ne nje interviste e pyten Dan Brown se c'do ti thonte te Krishtereve qe mbase jane ndjere te ofenduar nga novela?

--Do ti thoja te me gjykonin si shrimtar i zhanrit FICTION edhe te jene te qete sepse Kisha Katolike ka rezistuar lufterave te pergjakshme edhe jam i bindur do mbijetoje edhe nga nje shkrimtar i shekullit te 21-te.

Boll tani se le nam burrash. :smash:

OROSHI

Primus registratum

Ahhhaaa,qenka vecse nje "novele".
Shnet e pare plako,dhe mos i merr gjonat aq seriozisht!

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Uni*:
[qb]
Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb]

Krishti ka perhap frymen katolike gjate gjithe atyre viteve (18, 20 e 25 si po thu ti). [/qb]
:eek: :eek:
Krishti ishte profet i cifuteve sa per fillim. Mandej ai u ba simbol i Krishterimit jo vetem i Katolicizmit mos flisni just for the sake of the conversation.

Pastaj po flisnim per Kodin da Vinci (Megjithse eshte diskutim i konsumuar) si kaluam tek Katolicizmi?

Ah po Orroshi eshte present ne kete teme. Me falni nuk e kisha mendjen. :lol: [/qb]
Mu m'cudit se cilen bibel paske lexu ti se Krishti nuk ka qen profet, profeti e Biri i Zotit jan shum larg.

Simbol i Krishterimit ka qen Krishti sepse ateher ekzistonte vetem Katolicizmi.

Un s'jam tu fol vetem for the sake of the conversation, po m'terheqin vemendjen pytjet budallekshe ( e kyt her desha me ju pergjigj, kjo asht e drejta jeme) qe vazhdimisht bahen rreth besimit katolik sikur dojn me t'zan mat.

Per kodin e da vincit nuk isha tu fol un, se kur se kam lexu s'marr gjana te tilla persiper. :angel:

Po oroshi c'lidhje kishte me postimin tem :confused:

juxhin

Primus registratum

Rendesi ka qe shume miliona njerez po i genjein muslumanet besojne ne zot tjeter krishteret ne tjeter budistet ne tjeter kinezet ne nje tjeter keto per mua jane kompanit me te vjetra ne bote qe mbledhin shume miliona nga beshimtaret

Uneisi

Primus registratum

O Juxhin na e sqaro dhe nje here cfare deshe me shkruajtur se shqipetare jemi e vesh smerremi

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Uneisi:
[qb] O Juxhin na e sqaro dhe nje here cfare deshe me shkruajtur se shqipetare jemi e vesh smerremi [/qb]
...edhe sikur te na e sqaroje...sdo merremi vesht jo /pf/images/graemlins/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Orosho,kam thene une njehere ne vit e thua nje llaf me vend ti.

Juxhin, te siguroj nga pervoja vetiake qe Oroshin edhe po ta sqarosh s`ka per te te marre vesh. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif