Re: "Kodi Da Vinci"

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Sipas teje te Krishteret nuk kane te drejte te shprehin opinionin e tyre mbi librin?
Sepse me te perqeshura diskutojne vetem femijet. E ne rast se te Krishteret nuk shprehen, do te thuhej ketu se "ua mbyllem gojen", e ne rast se flasin jane "dele te tmerruara". 
Midis "pambukut", "Deleve" dhe "Kallamave te Sheqerit" qe permende mbetet te them se as Fan Noli ne "Bageti e Bujqesi" nuk pati kaq referenca nga kooperativa. [/qb]

Ore ky Noli eshte qe ka shkruar "Baba Tomorri" apo eshte ndonje Nol tjeter ai . Nga Noli ne fakt me pelqen shume "Cufoja dhe Bubi Kacurrel".
E dyta une po bashkohem me mendimin e Indulgences. Me pelqen shume reagimi i "deleve" te (me falni per shprehjen) Papushit Benedikti i njezet e "shtetë"-mbëdhjete.   /pf/images/graemlins/laugh.gif     /pf/images/graemlins/laugh.gif   
Nejse po te jete per fakte nja dy goxha te rendesishme une e shkruajta me siper por ju me siguri "nuk ua kane zene syte".
Fakt: Kryqi eshte simbol i Diellit.
Fakt: Kryqezimi i Krishtit cuditerisht eshte shume i ngjashem me kryqezimin e Prometeut (biles edhe motivi i kryqezimit eshte i njejte- "dashuria per njeriun".
Fakt: Lufta e Ftohte ose me sakte "gjysem e ftohte" (se Kisha perdorte edhe "luften e nxehte") mes Kishes dhe Shkences ka ekzistuar dhe ekziston.
Fakt: Shume çuditshme qe Vatikanit nuk i ndihet zeri kur vjen puna per shume dokumente te Krishtit qe nuk jane bere publike.
Dhe per me teper ne Bibel faktet mbi jeten e Krishtit jane shume te pakta.
Kemi nje Krisht-foshnje, "hijen" e nje Krishti katermbedhjete vjecar me profesion zdrukthtar. Dhe me nje "galop" te madh kemi Krishtin-Zot (nja tridhjete e ca vjec burre). Ne mes??? BOSH!
Keto i thote edhe Dan (apo edhe shume te tjere) por une nuk e kam qejf Kodin sepse "sulmon" fene (sepse ne thelb ai nuk ka kete qellim). E preferoj pikerisht se ne "shenjester" ka ate "mini-shtetin" Vatikan. 
Nje thenie italiane meqe ra llafi: Sa me afer Romes aq me  larg Zotit. (qender te Romes imagjinoni Vatikanin).