Kodi Da Vinci + Polemikat (Filmi)

hawk

Primus registratum
Re: Kodi Da Vinci + Polemikat (Filmi)

Se mos eshte hera e pare !!
Ka sekte te shumta qe mendojne se Jesusi eshte njeri e jo hyjnore.Si rrjedhim ka te drejte te jete njerezore,gje te cilen e ka bere ne cdo aspekt edhe per te krishterin me radikal pervec jetes seksuale.
Me kete nuk dua te vertetoj librin.
Ka mjaft libra qe verettojne fene tecilen e paskeka hedhur poshte Kodi si dhe libra satelit te Kodit,bashkekohore ose me te hershem.

Por..feja nuk vertetohet apo kundershtohet nga nje liber ose film aq me teper kur nuk dihet se cfare qellimesh ka autori por nga vete bazat e saja.

Gjyko mbi keto te fundit,autenticitetin e tyre,qendrushmerine,autoresine...etj menyra analize.
Kur bazat jane te atilla qe te lene te besh hipoteza me fantazi ose me fakte duhet ti shikosh me thellesisht bazat.
E rende do te ishte nese ofendohet,etiketohet,tentohet te lekundet nje besim duke u nisur nga individualiteti i pjestareve te komunitetit te asaj feje pa analizuar asnjeher madje duke i anashkaluar bazat,mesimet fetare pra anen hyjnore.

Kerkoj ndjese per largimin nga filmi por me duket se jam brenda kontekstit,nepermejt kesaj replike.

tushi

Valoris scriptorum

Filmin nuk e kam pa /pf/images/graemlins/laugh.gif

As librin, per mungese kohet, po do ta lexoj shume shpejt.

Ajo q1 me ban me qesh, asht ngazellimi i disa mediokerve injorante ne lidhje me te.
Autori asht ba milioner fale tyne /pf/images/graemlins/laugh.gif se edhe shtresa normale e shoqnise, nuk mund t'ju replikojne me detaje shtreses se ma siperme pa e lexu librin, kshtuqi e blejne te dy palet.
Bota e qytetnume ka kohe q1 nuk i konsideron tabu libra te tille, edhe pse prekun ne ate çka qindra miliona njerez konsiderojne te shejte.
Bota tjeter, ajo mjerane mediokre e e pashprese, gezohet kur i sheh te dalin per fete e tjera, e kur del ndonje per fene e tyre ven ne dispozicion miliona dollar per eliminimin fizik te shkrimtarve, kur kjo asht e pamujtun blen te gjitha botimet e i zhduk siç mund te kete ba edhe ndonje <<patriot>> shqiptar etj etj.

Mgjth une mendoj se po te vazhdojme ti mbajme afer pa diskriminime, shume anetare te pashprese te ksaj bote te pashprese mundet q1 nje dite te bajne ma mire /pf/images/graemlins/idea.gif

zog

Primus registratum

shume keq qe flet i pambeshtetur ne gje konkrete, e per me teper i merr boten (shumicen) per budallenj. autori ketij librit ku filmi mbeshtetet 100 % kerkon te beje buje, nepermjet polemikes. normal qe ai keshtu e arrit qellimin e tij -> te beje vetem buje.

pra pa u dhene pergjigje pyetjeve te cilat polemika qe shkakton krjijon :

1. a eshte feja katolike nje faktor zhvillimi apo zhvillimi europian (i pamohushem ky) eshte faktor me teper racor se gje tjeter.

2. sikur jezusi te ishte NJERI i zakonshem, pra i martuar e me femije, a do te ishte perhapur sidhe a do te kishte zene rrenje dogma e krishtere.

3. duke qene se muhameti merret si NJERI, a nuk eshte kjo dobesia e dogmes islame, per rrjedhoje pafuqia e moszhvillimi popujve nen ndikimin e saj.

e te tjera sigurisht ......

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Filmi ishte shume i bukur.
Si njeri normal dhe krejt ordiner, une e pelqeva filmin. Nuk kam lindur fetar dhe superinteligjent qe te mos me pelqeje.
Ne qofte se keni lexuar librin, filmi eshte qershiza mbi torte

H

harap

Guest

tushi po te ecim me idene tende as duhet te blejne e as te bejme asgje ne menyre qe robt te mos bejne lek.

ezhderha

Primus registratum

Hala ju tu u rrahe per Zotin? Shume sadist duhet te jete nese me taman tane kjo rremuje bahet ne emen te Tij.

ezhderha

Primus registratum

Filmi nuk asht dogme qe po sfidon fene a besimin. Asht nji kandveshtrim tjeter i nji historijet tejet te gjate qe ka pase vec nji autor pak a shume - klerin. Kjo asht nji histori nga nji grup tjeter njerezish, nji tjeter opinion.
Se nuk mund te jete ndokush dakord, ca duhet me ba? Me i rrase regjizorin, shkrimtarin, aktoret me shpatulla per murit e me i pushkatu?

ana karenina

Primus registratum

Filmi eshte fiction nga fillimi deri ne fund. Pastaj arti (ai i shkruar apo viziv) te ofron mundesine te reklektosh e te ZGJEDHESH cfare te besosh nga ai e cfare jo. Ne xhamin e afishes se kinemase ishte shkruar 'mos e shikoni. Kini frike nga Zoti' /pf/images/graemlins/laugh.gif Sa larg mund te shkosh duke u trembur? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

hawk

Primus registratum

Ligji ndeshkon pra na largon nepermjet friges nga dicka e ndaluar nga ai.
Edhe hyjnorja paraqitet me ligjet e veta qe ne kete rast autoret e shkrimit na i propozojne tek xhami.

Nje fjale e urte thot : "ka lind friga para trimnis"(Shkoder).

Kjo mund te jete arsyeja qe dikush te shprehet me parulla te atilla.
Fundja konsumon nje te drejte qe ja njeh ligji.
...eshte ceshtje besimi - thote protagonisti i filmit(vete autori)

S

Scorpion

Guest

^^Bunny^^ jam kurioz tani te di si do shprehesh pasi ke pare filmin /pf/images/graemlins/tipsy.gif

ameba

Forumium maestatis

ah si nuk mesova kurre qe ty s'eshte per tu treguar gje Scorpion..... /pf/images/graemlins/smash.gif
gjithsesi...
Filmi ishte Coooooool, POR, kishte vetem nje klecke ne gjithe ate film si ne cdo film tjeter te perpunuar nga nje liber i bukur nuk para arrije te kuptoje gje po te mos kesh lexuar librin dhe tashme e kuptoj pse thone gjithmone se te lexosh librin eshte gjithnje me mire se te shohesh filmin e nxjerre prej tij.... /pf/images/graemlins/cry.gif

capuni

Primus registratum

Se shpejti do te dali ne shqiperi nje liber shume interesant qe analizon te vertetat dhe trillimet per krishtin/kishen ne librin dhe filmin Kodi Davinci.

ameba

Forumium maestatis

Capun libri i Simon Cox "Sekretet e Kodit Da Vinci" ka kohe qe eshte ne treg dhe nuk ka asnje lloj lidhje me filmin.
Nejse se kur i shef filmat nga disa here fillojne edhe te lindin pyetje ekzistenciale mbi ate qe ke lexuar...

1) Pse Langdon nuk e puth Sofine te skena e fundit?
2) C'ishte ajo mbyllje aq e sheqerosur?
3) Pse e kishin deformuar aq shume finalen e librit?

/pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/cry.gif

cacol

Forumium maestatis

Bunny, mbase capuni flet per librin e Dan Burstein qe titullohet " Sekretet e Kodit " i cili ka dale ne shtije ketu ne Itali bashke me revisten Panorama...

Une e kam lexuar dhe ky liber analizon c'ka vertete te vertete ne librin e Brownit.

ameba

Forumium maestatis

Edhe ka mundesi nuk kam pasur aq mundesi te ndjek botimet e fundit mbi "furtunat" qe eshte ne gjendje te krijoje nje autor si Dan Brown....
Gjithsesi personalisht nuk do te harxhoja me asnje kacidhe per Dan Brown sepse mbasi ke lexuar nje veper te tij te duket sikur i ke lexuar te gjitha....

fallen angel

Primus registratum

shume mire e ke.anzi,ai i gja ti,futi i te gjate se e qelle shume,palle.;)ja ke fut kot,ja ke fut kot plako

hahhahahah,quanto mi diverto.
akoma me dan kafen ju mer?
ai i ka fut miliona ene ju rrini aty tu u marre me ate.
kush ma bi i simite me bugace se vdiqa per buke.

alb_girl82

Primus registratum

po ate simitja me bugace do ma sjellesh cik ketu se me ka mar malli...

kodi da vinci se kam pare por nje shoku im me tha qe te pakten duhet ta shihte tre here te tjera qe tja kapte thelbin, sepse e kishin bere nje capolavoro aq te madhe te shpjeguar ne aq pak kohe!

ujku81

Primus registratum

Thuaji te lexoje librin atij shokut tat, pastaj te shofi filmin. /pf/images/graemlins/laugh.gif