Kjo eshte jeta me e cuditshme qe kam njohur!

Sorbonieri

Primus registratum
Re: Kjo eshte jeta me e cuditshme qe kam njohur!

Kjo eshte jeta me e cuditshme qe kam njohur! - BIENVENIDO AL CLUB /pf/images/graemlins/laugh.gif

:angel:

bebi

Primus registratum

intensive! nuk mundem me ju than a pakesohet apo shtohet cudia...

by the way:
I love Jim too.

xixa

Primus registratum

Pse nuk presim deri sa te njohim edhe jetera tjera, e pastaj te diskutojme? :shrug:

ana karenina

Primus registratum

Po pse mos diskutojme duke i marre me mend jeterat e tjera e keshtu i leme vend te lire fantazise /pf/images/graemlins/wink.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Dy here te vdekur, Dy here te gjalle...llogariteni vete sa jete jane... Kam nje pyetje per personat ketu qe mendojne se jane ne KARMA (qe jeta reciklohet sipas mendimeve budiste....e etj). Mund te me shpjegoni pak se nqs jeta reciklohet... si ka mundesi qe Ky Reciklim te jete GJITHMONE...??? Shkencetaret kane treguar me fakte qe Universit eshte me fillim, edhe Ky reciklimi I jeteve apo shpirterave si thoni ju? Ku ka qene kjo lloj perpara se Universi te Egzistonte? Edhe ku e e beri Jeten? Edhe me shume, ku keni bazat per Kete mendimin tuaj? Nqs ju jeni recikluar, dmth ata qe paskan jetuar para 100 shekujve qenkan ju prape? Atehere meqenese popullsia e botes vjen duke u rritur. Si qenka ky reciklim edhe nga erdhen keta qe s;ishin me para??? Edhe nje pyetje tjeter, a mendoni se Kafsheve u mungon dicka qe s'jane si njerezit...edhe vetem njerezit e Kane edhe asnje Kafshe, qofte ajo me histori me te gjate se njerezimi, e qofte me histori me te shkurter nuk e ka kete gje... A mund ta shpjegoje njeri ca mungojne... Edhe nga vjen LLOGJIKA... llogjika eshte Konshenca ,dmth reflektim, meditim i nje gjeje... Nje kafshe nuk mediton..por i ben instiktivisht...se atehere do kishim Kafshe Shkencetare me gjithe keto meditimet e tyre...

S6T6N6

Forumium maestatis

po e filloj dhe une keshtu si ty kesaj rradhe pjesen time te diskutimit... qe fatkeqsishte si gjithmone eshte i ndryshem nga i yti dawa-caller (me qe ta mesova dhe nickun)... kjo eshte vertete jeta me e cuditshme qe ne kemi, ... eshte e vetmja qe kemi (pasi nuk mbaj mend te kem patur tjeter, pra rrezoj dhe budistet) eshte me e cuditshme se parajsa dhe ferri yt dawa sepse ketu luan e panjohura; misteri, sekreti i seicilit, vdekja e mistershme, perjetesia... pra jane nje sere elementesh qe te bejne te mendosh qe eshte vetem kjo, dhe eshte me e cuditshmja...

talljet me gjera qe per dike kane vlere ju lutem bejini vend tjeter...

ana karenina

Primus registratum

Kultura e shoqerise sone eshte nje kulture qe analizon gjithcka. Dikush ju thote ‘te dua’ dhe ju i thoni: ‘ma shpjego me mire’. Kemi arritur pothuajse ne piken qe nuk dime me te rrojme nje eksperience te plote. Cdo gje qe vjen deri tek ne kalon duke pershkruar nje mekanizem te cuditshem flitrimi, dhe kur arrin nuk eshte me ajo qe eshte, por eshte ajo qe ne duam te jete. Prandaj ne nuk ndryshojme. Nuk bejme progres, nuk piqemi. Vazhdojme te bejme te njejtat gjera, dite per dite... :cry:

Marre nga: Leo Buscaglia. Te jetosh, te dashurorsh, te kuptohesh.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ka thene Parafolesja:

Kultura e shoqerise sone eshte nje kulture qe analizon gjithcka. Dikush ju thote ‘te dua’ dhe ju i thoni: ‘ma shpjego me mire’. Kemi arritur pothuajse ne piken qe nuk dime me te rrojme nje eksperience te plote. Cdo gje qe vjen deri tek ne kalon duke pershkruar nje mekanizem te cuditshem flitrimi, dhe kur arrin nuk eshte me ajo qe eshte, por eshte ajo qe ne duam te jete. Prandaj ne nuk ndryshojme. Nuk bejme progres, nuk piqemi. Vazhdojme te bejme te njejtat gjera, dite per dite...

Marre nga: Leo Buscaglia. Te jetosh, te dashurorsh, te kuptohesh.

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Me te vertete, kjo thenia e tij qenka shume konfuze edhe e pa qarte. Nqs se i filtron ai ato gjera, kush tha se do mbetet nga infiltrimi ca do ai??? Kjo do te thonte sikur ne fillim i kishte ato qe donte ai??? Por ky nuk eshte gjithmone rasti. Me te vertete shprehje konfiuze edhe pa aryeshme. Tjtri te thote "te dua" e ti e pyet "Ma Shpjego pak". Ca do te thote kjo? A eshte pamja cinike apo dyshim se per ca qellimi e do? Me te vertete njerezit duhen per shkak te atyre qe mund te ofrojne, edhe kur s'kane ca ofrojne dobesohet kjo dashuri...Sa gjynah, edhe shikojne se mos gjejne ndonje tjeter qe mund ti ofroje ate gje qu u mungon. Por dashuria e vertete eshte kur njerezit duhet pa asnje interes, jo per ca do ofrojne e per ca do perfitojne, por thjesht per Hririn e Allahut...Kjo eshte dashuri qe nuk falimenton kurrse, meshire prej Allahut.

Nuk ka dshim se ata që bënë vepra të mira, atyre i Gjithëmëshirshmi do t'u krijojë (në zemrat e tyre) dashuri.(Kur'an 19:96)

Dashuria eshte nje prej Argumentave te Allahut:

Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje tek ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë(Kur'an 30:21)

inanissa

Primus registratum

MioSoTis mos ndoshta mban ment te kesh jetuar ne jete te meparshme ti dhe po je duke bere krahasimin?! :confused:

gangsterja

Primus registratum
Nje jete plot shpresa dhe iluzione,
nje jete ku dhe dashuria shpreh emocione.
Nje jete mizore,
nje jete ku nuk ekzistojne qenie hyjnore.
Nje jete ku lumturin ma vodhen,
dhe vetmin ne shpirt ma mbollen.
Ketu ne kete jete c'do gje do te thuhet,
edhe nese dashuria shuhet.
Habitem me veten sepse shpresoj,
kur e di shume mire se s'duhet te jetoj.
Ke fat mbijeto,
po qe i/e sinqerte mos shpreso.

mirdita

Papirus rex
Jeta esht enigme,zbuloje jeta esht thjesht nje vizatim pa gom,sepse qfar ke kaluar ne jet me nuk mund ta kthesh, ndoshta ke ber ndonje gabim me nuk mund ta fshish, jeta esht nje rrug pa kthim

dibroni

Primus registratum
Nje jet teper vuajtje dhe lendime,dhe pastaj presim qe te ndjejm lumturi kur ne te vertete ndjejm ankth,dhe urrejtje.

joetisti_

Locus omnem
E sa jete paska jetuar ky/kjo, keshtu? Une s'kam si ta shoh si te cuditshme sido qe te jete. Edhe ta krahasosh me jeten e dikujt tjeter, s'mund te nxjerresh perfundime. Sepse te tjetrit e sheh nga jashte dhe s'mund ta dish si e perjeton.

Jeta ka nje logjike jetesore, mendoj une, qe s'te le as pa te keqen as pa te miren ne kohezgjatjen e saj. Prapeseprape, ate qe ka ndiere nevojen te shprehet mbi jeten, 'cudia', si shprehje, s'e ka braktisur...